søndag, februar 28, 2010

Bilde til soverom


For en tid siden kjøpte jeg en bok med lappe teknikk. Temaet var feer. Nå lager jeg ett bilde til celines soverom med de samme feene, men jeg skal male dem. Husbonden fant en sponplate i snikkerbua, som er lerret. I løp av uka skal jeg få malt fargene. (veldig irriterende at all malingen min ligger på lager...grrr). Nå skal vi i bursdag til lille gullet fadderbarnet vårt.
Christine

lørdag, februar 27, 2010

Gyngehesten

Endelig er gyngehesten min i hus. Vi trodde lenge den var gått tapt i "Mor i Nord" sin massive vannlekasje for ett år siden- men plutselig dukket den opp. 
Gyngehesten er veldig kjær for meg siden pappaen min laget den til meg. Nå er den Celine sin, og hun ser ut til å like den like godt som jeg gjør :)

I dag fikk jeg gjort 1000 ting i byen. Akrylmaling, lakk, tusjer, knotter og en haug interiørblader er kjøpt inn. Senere i kveld skal husbonden opp i snikkarbua og smi(?) meg ett lerret og deretter skal det males.
OL går mot slutten, og jeg synes det er trist. Jeg elsker OL. Heia skijentene i kveld.

Christine

fredag, februar 26, 2010

Gøy for mor og barn


Celine er syk og vi er hjemme i gjestehytta. "mor i nord" kom med denne esken med dvder for litt siden. Jeg trodde Emil var for litt større barn, men der tok jeg feil. Celine elsker filmene. Madicken synes jeg er supert å se på. Har dere sett madickens hjem? NYDELIG. Kjolene er herlige og lillesøsterens dukkehus i vitrineskapet på jenterommet er fantastisk. Hyggelig å se både for celine og meg.
Christine
Sendt fra min Sony Ericsson Satio

onsdag, februar 24, 2010

Oppvaskmaskinenes Rolls Royce

I bladet Alt om kök & bad kom jeg over en artikkel der en eller annen svensk mesterkokk fortalte om hvilke 10 ting han ikke kunne klare seg uten i sitt private kjøkken. På listen hans stod denne Hobart oppvaskmaskinen som i utgangspunktet er beregnet på storkjøkken.
Maskinene vasker rent og tørt på 2-5 minutter. Tenk den orden man kan ha på kjøkkenet når man kokkelerer og/eller har gjester. Jeg vil ha den!
Noen som har erfaring med slike maskiner?

Ellers kan jeg fortelle at det er helt utrolig flott vær her. Knallsol, men beinkaldt. I dag hadde vi 20 minus, og bilen vår havarerte rett utenfor Gjestehytta. Da bergingsmannskapet kom for å hente havaristen mente han som så inn i motoren at volvoen vår er utstyrt med ett lommelyktbatteri??? Lommeyktbatterier liker seg ikke i kulden, så i dag ble det batterishopping :)

Nå trenger jeg mammaråd. Vi maler her i Gjestehytta, og turen er kommet til rommet Celine sover i . Nå sover hun i en reiseseng, fordi sengen hennes står på flyttelasset. Det jeg lurer på er når barna sluttet å sove i sprinkelseng. Celine blir jo to år nå i mars- er det på tide med stor-jente-seng? Kanskje vi skal tabytte i forbindelse med soveromsoppgraderingen?

Christine



tirsdag, februar 23, 2010

Homeparty


Jeg er på mitt første homeparty og det er gøy. Jeg har hørt om tupperware party, men her går der i barnetøy. enda bedre er der at vertinnen har disket opp med enorme mengder tapas. Mmmm. Herlig!

mandag, februar 22, 2010

Tulipanlykten

Jeg prøvde meg på en ny lykt i går.  "Mor i Nord" kom innom med tulipanene hennes når hun reiste hjem til byen etter helgen. Jeg tapet fast tulipanene(med hode ned) i en vaskebøtte, og fylte den forsiktig med vann. I dag snudde jeg bøtten og tulipanene hadde frosset kjempefint langs kanten. I midten var det enda en god del vann, så nå venter jeg litt til før jeg hakker hull og setter inn en lykt.

Denne blomsterlykten skal jeg sette på graven til pappan min.


Det er mange muligheter med lykter. Tipper det blir noen i løp av vinteren.

I dag skal vi titte på ett hus! Jeg er superspent- og drømmer om at det er riktig for oss! I kveld begynner vi med soverommene i gjestehytta. Gleder meg til  å henge opp lampen jeg kjøpte på Lykke og Lukas i Harstad.:)

Christine

søndag, februar 21, 2010

Pasta for hvitløkselskeren!

Er det flere enn meg som har problemer med ice.net? Av en eller annen grunn fungerer ice.net ELENDIG i helgene- er det flere som har det sånn?

Pastainnlegget skulle jeg lage som et koselig fredags-snack innlegg, men da ble det søndag før nettet virket her ute ved fjorden.
Denne pastaretten som ikke har noe navn er så god og enkel at det er gøy!
Ingredienser:
1/2 pakke pasta
1 lite stykke bacon
ca 5 ss rapsolje (eller annen nøytral stekeolje)
1 hvitløk (en hel- ikke bare ett fedd)
salt
1 chilli
1 pakke eller en god kvast persille(jeg foretrekker bladpersille)

Slik gjør du det:
Del bacon opp i små biter og stek i stekepannen. Legg til side når det er ferdig. Skrell hvitløken og skiv opp feddene.  Del chilien i to og ta vekk frøene. Stek hvitløken og chilien i oljen på relativt svak varme til hvitløken er myk og gylden. Ta ut og kast chilien. Salte hvitløken,
(men ikke vær for raus for baconet er salt i retten) Kok pastaen etter pakken. Når den er ferdig blandes bacon, hvitløk med olje og pasta i en bolle. Bland inn massevis nyhakket persille rett før du serverer. 


Celine er stolt som en hane over denne solhatten som hun hadde med seg hjem etter det hadde vært solfest i barnehagen. Ingen får låne den og den skal være på hode hennes HELE tiden. *smelt*

Lykten jeg laget tidligere i dag ble veldig koselig når mørket kom. Jeg har satt to gravlykter oppi, for å se hvordan det fungerer. (dessuten brenner de jo i flere døgn) Jeg har begynt å lage en til, nå med pynt, som jeg har tenkt å ta med til graven til pappan min i morgen. 

Nå er det ol i lange baner! Heia Norge :)
Christine

Islykt


Siden det er veeeldig kaldt her nå, har jeg prøvd meg på å lage min første islykt. Det aller første forsøket var i går med små plastkopper med vann. Jeg klarte ikke å bygge dem oppå hverandre, og forsøket ble avblåst da lillebroren min kjørte over det hele med sekshjulingen. På biøde tester jeg utlykt med ti liters bøtte. Det ble bedre, men ikke 100 prosent enda. Skal se om jeg kan finne noen kongler og pinner å fryse ned i bøtta. Noen som har lykt tips?
Christine

fredag, februar 19, 2010

Bryllupsplaner?

Da husbonden og jeg giftet oss, hadde vi bryllupet på ett hotell i Narvik. Det var flott, men det jeg ikke hadde tenkt på var hva som var bak oss, der vi satt til middag. Det var rett og slett en tom scene, som ikke var videre lekker som bakgrunn for ca en million bilder som taes av brudeparet. Da jeg bestilte wallword til stuebordet kom jeg over dette bilde:


Nå likte jeg ikke akkurat dette brudeparets monogram, men kan jo få laget det akkurat slik man vil. Og hvis man får det laget på ett lerret, så kan man jo ta det med seg hjem senere! Det hadde vært en ganske så mye finere bakgrunn enn den kjipe tomme scenen!

Om noen timer åpner det loppemarked i Narvik. Jippi!

Christine

torsdag, februar 18, 2010

Stuebordet


Jeg har gjort om litt på stuebordet. Bordet var det første "Mor i Nord" og "Far i Nord" kjøpte sammen, så jeg synes det er hyggelig å ha det her i gjestehytta.  For litt siden malte vi det hvitt.

I går kom sitatet jeg hadde bestilt fra Wallwords.com.


Det er fra en Bremnes-sang som foreldrene mine pleide å spille. Teksten er skrevet akkurat slik pappa ville ha sagt det.  Sangen er helt nyyyydelig, og i dette innlegget finnes en lydfil med sangen.


Bordet slik det var før:

Jeg har gått nye veier (for meg) for å finne bruktfunn. Siden det ikke flommer over av bruktbutikker i byen her så har jeg prøvd meg på en rubrikk annonse i avisen, og jammen fungerer det! Jippi. Kommer tilbake til mine rubrikkfunn senere.

Christine

onsdag, februar 17, 2010

Nytt på bloggen :)

JIPPI!
Jeg har inngått ett sammarbeid med Side2.no, og derfor har bloggen fått ett litt nytt utseende. Sammarbeidet legger ingen føringer for hva eller hvor mye jeg skal blogge. hvitstil.com fortsetter som før!
I forbindelse med det nye sammarbeidet skriver Side2.no denne artikkelen om hvitstil.com og meg i dag.


Christine

tirsdag, februar 16, 2010

Godishyllen

Jeg elsker gamle norgesglass. Bloggen Den gode feen har tidligere vist frem hvordan man kan pynte enkelt med lys i norgesglass(love it). Jeg har dem i kjøkkenskapet med sukker og musli.
I vitrineskapet i stuen står det norgesglass med Celines absolutte favoritter. I tillegg til at jeg synes det er pent å se på glassene med farger i, er det praktisk. Celine får selvsagt ikke tak i de, og jeg unngår en million perler utover gulvet.

I dag har jeg hatt Celine hjemme fra barnehagen, bare for å kose oss. Vi har bakt, silt på rattsilebrett, laget perlesmykker og tegnet. Det er gøy å være hjemme, men i morgen blir det barnehage igjen. Jeg er i gang med å male spisestuen og flere sprosser. Stolene i spisestuen skal også trekkes om. Trekket er i dag rød/mønstret, og jeg tror det skal bli beige. Lurer på om det finnes møbelstoff å få kjøpt i Narvik???

Jeg tenkte å komme med en oppdatering til nye lesere og de som bare er innom innimellom. Jeg har fått en mail fra en leser som lurer på hvorfor vi bor i "Mor i Nord" sin gjestehytte. Det er slik at vi ved årsskifte flyttet fra Nesøya i Asker til Narvik(der jeg er vokst opp).  Det er desverre dårlig med hus for salg i Narvik, så mens vi venter på å finne drømmehjemmet, så bor vi i denne "furuhulen", som vi er i ferd med å pusse opp til en supersøt gjestehytte. Ellers kan jeg fortelle at jeg enn så lenge ikke jobber, husbonden har fått seg jobb i ett selskap som driver med utvikling av kommunens eiendommer og prosjekter. Celine er begynt i barnehage. Vi nytter livet med familien rundt oss og føler at vi har fulgt hjertet og drømmene våre ved å flytte nordover.
God ski kveld og heia Norge!
Christine

mandag, februar 15, 2010

Sprosser


Sprossene på gjestehytta var bondeblå, men det er de ikke nå lengre. Og vi maler og vi maler........ Sendt fra min Sony Ericsson Satio

søndag, februar 14, 2010

For en dag!

Jeg hadde trodd at dagen i dag skule bli kjeeeeeedelig. Planen var å tømme det ene soverommet i gjestehytta som var proppet fullt av klær og ting og diverse flyttegods. Videre skulle vi organisere kaoset.
Det fikk vi gjort, men det ble masse tid til utekos også!
Celine som er ganske forsiktig av seg har silt sikkert tusen ganger mellom hovedhuset og gjestehytta. Fantastisk gøy har det vært.


Det går faktisk ganske fort!


Når det ble lunsjtid grillet vi pølser, spiste kake og lagde bålkaffe på det som var "Far i Nord" sin gromplass! Husbonden er som vanlig grillsjefen!

Morsdag, Valentin og fastelaven

Når det snør og er dårlig vær forsvinner internett tilgangen, så nå mens det er litt opphold kaster jeg meg over maskinen :) På fredag hadde Celine karneval i barnehagen. 
Hun var Mikke Mus- hennes egen favoritt(etter Handy Manny). Jeg var smart da vi var på Gran Canaria og kjøpt kostyme til henne fra Disney Store til jul. Om en mnd er det Vinterfestuke i Narvik, så da får hun bruk for kostyme igjen!

Husbonden og Celine ba meg med ut å spise i går. Vi dro til mitt absolutt favorittspisested utenfor Narvik.(Ingen må reise til/forbi Narvik uten å spise her). Tinja hetter stedet! Vi spiste en 4 retter, men fikk servert 6 retter. En av de første rettene var denne(bildet over) som kokken Vegard kalte Kongepølse. Det var ett lite (hjembakt) brød med kongebrabbe og deilig gatnityr. Retten var servert på en bjørkestamme. FANTASTISK. Resten av rettene var like oppfinsom og nydelig!

I dag skal vi ut å sile nå Celine er ferdig med sin lille strekk. Vi har kake og skal kose oss med skiskyting i kveld. Vi elsker OL! (jeg er egentlig ikke så glad i sport, men det er jo så gøy å heie på de norske)

Christine

fredag, februar 12, 2010

Nytt i dag


Jeg kjøpte verdens søteste lampe til det ene soverommet i dag. Jeg virkelig digger den lille fisken. Knagger ble det også. Harstad er er fin by å handle i. Nå gleder jeg meg til ol. Egentlig er jeg ikke glad i sport, men vinter ol er gøy. Nå skal vi heie på norge. Christine Sendt fra min Sony Ericsson Satio

Lykke og lucas


Kusinen og jeg er på utflukt i harstad. Vi har akkurat vært på lykke og lucas og vi elsket butikken. Cupcake klær i lange baner, interiør og kaker. Herlig. Christine

torsdag, februar 11, 2010

Moderne greier i 1979...

Dette var virkelig moderne greier i 1979. Det hang på veggen hos min farfar da vi var på besøk nå i januar. Det er et data bilde av meg fra jeg var ett år.  En gang i tiden var det en kalender, men farmor har fått selve bilde som er tykket på stoff innrammet. Jeg fikk det med meg hjem, og synes det er utrolig å se utviklingen på datafronten.

Celine på sin side trodde det var henne på bildet :)

Ellers kan jeg fortelle at jeg akkurat har avsluttet malingen i stuen. Puhhhhh. Mor i Nord har akkurat gitt sin godkjennelse til at jeg kan kaste ut køyesengen som står på det ene soverommet. (Jippi) Sengen er forøvrig min gamle barneseng, og har sagemerker  i stigen etter en gang jeg satte fast foten og prøvde å sage meg løs.

So long, nå skal jeg lage fiskeboller. (for alle vet at vesterålens fiskeboller er tilbake i butikkhyllene?!!?)
Christine

onsdag, februar 10, 2010

Ringer i taket.

Da Husbonden og jeg var i Oslo og på Nesøya i forbindelse med flyttingen kjøpte vi med en liten gave til Celine. Vi kjøpte turnringer. Siden Celine er ganske forsiktig av seg, tenkte vi at hun kunne få tøffe seg litt med ringene. 
De første dagene så hun bare på dem og sa "farlig", men nå er hun kommet til at hun slenger seg(litt) og holder bena oppe mens hun svinger seg frem og tilbake. Hun hyler og ler.
Under har jeg en madrass, med stretchlakenet fra Kid. Ringene kjøpte vi på Riktige Leker.

Christine

Barselgave

Søte kusinen min Lykkelita fikk baby for to uker siden. Rett etter babyen ble født ble Celine og jeg syk, så det tok hele to uker før jeg følte vi var frisk nok til å dra på barselbesøk. 
Til baby E hadde jeg med dette settet fra 4children. Settet er så utrolig søtt, med sideknepping. Gleder meg til å se han i det.

Fra USA hadde jeg bestilt dette teppet til baby E. Jeg leste om det på bloggen til en av mine favoritt bloggere Amy. Her kan du lese om teppet.

Celine syntes det var stas med babyen, hun var mest opptatt av å putte sutten i munnen på en sovende baby E. Her spiser puteprinsessen kveldsmat i går kveld. 

På fredag har kusine M og jeg tenkt oss en tur til Harstad. Det er noen år siden jeg har vært der, men jeg gleder meg. Hvis noen har gode Harstad tips, så bare kom med dem. Vi skal i alle fall på jordbærpikene. Finnes det bruktbutikk i Harstad? Jeg mener å ha lest at det finnes på bloggen Husfruas Memoarer....

Ha en fin dag. Jeg maler stuetak!

Christine

tirsdag, februar 09, 2010

Spraymaling

Jeg har fått flere mailer med spørsmål om hvilken spray maling jeg bruker. Her er de. Chrom sprayen tørker utrolig fort, og ett strøk var nok. Den hvite bruker lang tid på å tørke,men blir veldig blank og fin. Her bruker jeg flere tynne lag. Husk å ikke spraye ute når det er kaldt, da blir det stygt. Christine. Sendt fra min Sony Ericsson Satio.

Celine blir 2 år i mars og jeg har en plan.


Celine blir to år i mars, og jeg har begynt å tenke på bursdagen hennes. Mor i Nord skal arrangere feiringen, fordi vi bor litt trangt. Selv har jeg tenkt ut hva vi skal gi til henne. Celine er så smått begynt med rollespill. Hun er mamman til dukken sin. Hun later som hun er forskjellige dyr, og hun leker at hun er mamma og pappa som skal hente henne i barnehagen. (veldig søtt)
Derfor tenkte jeg å lage henne en liten kiste med utkledningsutstyr. Det er kanskje litt tidlig, men jeg kan jo kjøpe store størrelser slik at kostymene varer lenge. Derfor er jeg ute etter nettsteder som selger billige utkledningsklær. (De norske greiene i 500 kr klassen er uaktuell- jeg vil heller ha masse til en billig penge). Noen som har erfaringer?

Christine

mandag, februar 08, 2010

Fine laken


I dag var jeg på kid for å kjøpe ny og større dyne til celine. Jeg fant også noen super søte stretchlaken med stjerner. Finnes i flere farger. Christine

Stua er ferdig

Forrige uke malte jeg så mye at på siste strøket hadde jeg krampe i armen. Da er det ingen god tanke at det fortsatt er mye igjen, men i dag er alt bedre og jeg er klar for å begynne kvistingen av spisestuen i kveld :) 

Her kommer resultatet. Som de andre rommene har jeg prøvd å kjøpe minst mulig nytt og heller gi nytt liv til det gamle. Det mangler litt detaljer enda. Jeg har bestilt masse puter til sofaen fra ellos, lampettledningene skal festes til veggen og bordet skal få noen fine detaljer.

Knottene på skapet er nye, det samme er Celines gyngestol.

Sofaen er den samme som alltid har vært der, men øverst på ønskelista stå en beige ektorp hjørnesofa!
Lampettene og lapa i reolen er gamle lamper som er spraylakket. de bør nok på ett lag til med spray i nærmeste fremtid. Bildet på veggen hadde gullramme, med spraymaling ble den sølvfarget.

For ett pirkarbeid å male den gamle reolen! Den trenger enda lit flikking her og der, men det får komme etterhvert. Teppet  Celines gyngestol var det jeg selv begynte å hekle. Etter 8 lapper fikk jeg nok, og snille naboen Gunhild tok over arbeidet. (Sender en klem til Gunhild på Gran Canaria)

I hyllene i glass skapet tok jeg en "Gjertrud". Med det mener jeg at jeg la en lyslenke inni skapet for å få fint lys, akkurat slik som Gjertrud fra bloggen Living White har vist at hun har.

Den gamle nattbordlampa fra ett av soverommene var i samme stil som lampettene i stuen. De ble hvite og passet godt inn.

Før:

Åpen hylle over tv er ikke noe for meg. Bare rot. Til Celines leker som ligger ved sofaen har vi kjøpt en stor kiste som er plassert på andre siden av rommet. 

Det er ganske høyt under taket, og faktisk litt skummelt å male der. Beste Jens kom med ny stige til oss, så nå skal det bli tryggere å male.

Akkurat nå sitter jeg på jobben til husbonden for å få nettkontakt. Nesten hele helgen har vi vært uten nett (og strøm), så nå skal jeg ta ett skippertak i mailboksen.

Ha en god mandag.
Christine

fredag, februar 05, 2010

Nydelig kake

Husbonden elsker sjokoladekake. Han liker aller best kaker som er bakt i langpanne. Oppskriften finner du hos kusinen min som har bloggen Lykkelita.

Lykkelita sier at sjokoladekaker som bakes med kefir blir de beste og saftigste, og det kan jeg skrive under på.

Celine liker å hjelpe til og vil gjerne sitte på benken. Det beste er når hun får hjelpe å ha ingrediensene i bollen. Ja, også liker hun å smake. På bilde har hun sølt kakaopulver og kakerøre over hele seg :)

Christine

Christine og sprayboksen :)

Artig at så mange engasjerte seg i ph lampen og dens videre liv. Mor i Nord kom til Gjestehuset i går kveld med lampen og desverre har den fått seg en "trøkk", så den er litt skakk. Jeg vet ikke helt hva  jeg skal gjøre med den.

Vi hadde ett bilde på veggen i gjestehytta, som skal få fortsette å henge her. Eneste var at  rammen var gullfarget og det synes jeg passer dårlig.
Her er det ferdige resultatet. Jeg ble veldig fornøyd. 

Jeg har sprayet med chrom spray. Det er Irina fra bloggen All of Irina som kom med ideen chrom spray fremfor den vanlige sølv-sprayen. Den vanlige sprayen blir mere grå, men denne blir virkelig flott. I Narvik kan man kjøpe den hos Lindahls i Gate 2.



Før:

Jeg slenger med ett før bilde også. Viktig å huske på å være ekstremt nøyaktig når man maskerer bilde!

Ha en deilig fredag. Hvis været bli ok i morgen reiser vi til Sverige og ser på Ishotellet og kanskje en tur innom Kiruna.

Christine

torsdag, februar 04, 2010

ph lampe

Mor i Nord er en skattekiste! Hun har liggende en ph-lampe som er helt lik den på bildet under.
Det er dansk design på sitt beste(synes jeg). Hun har hatt to stykker hengende over spisebordet i mitt barndomshjem. De er kjøpt på 80 tallet og fargene deretter. Men hva gjør man? Jeg liker selvsagt ikke fargene den er i nå, men den hadde jo vært fantastisk til Gjestehytta i hvitt......

Spørsmålet mitt er: Kan man spraymale en ph-lampe eller er det galskap??

Christine

onsdag, februar 03, 2010

Jippi- kjøkkenet er ferdig!

I går kveld fikk vi opp bilde på veggen og en lyslist i taket. Hele jobben er gjort uten å kjøpe så mye nytt. Eneste nye er en liftgardin,kitchen knaggene og kniv-magnet listen. 
Alt er malt med Lady 0500-N. Først to lag med kvistlakk. (jeg er livredd for at kvistene skal blø), så sperregrunning , så tre lag maling. I taket bruker vi 80 glans og på veggen er det 15 glans.



Bordet er gammelt og det vil jeg ikke male. Jeg er på jakt etter ett brukt lintøyskap til denne veggen, men har ikke funnet det enda. Bildet er ikke det fineste jeg vet om, men det hører rett og slett hjemme i Gjestehytta!

Seilbåten tok jeg med fra huset på Nesøya. Deilig utsikt fra kjøkkenet, solen er tilbake og skinner inne på veggen vår!

Knaggene kjøpte Mor i Nord på Himmel og Hav på Andenes. Jeg vet ikke hvem produsenten av disse knaggene er, men en leser fortalte at de fantes på Bohus også.

En vase som egentlig hører til i Hovedhuset, men enn så lenge har Gjestehytta lånt den. Denne er og fra Himmel og Hav. Tulipanene har Celine fått av Beste Jens.

FØR:
Slik det var før vi malte. Jeg er ikke flink til å holde orden på åpene hyller, så de er tatt vekk.

Nå holder jeg på å avslutte malingen i den ene delen av stua. Siden vi bor litt trangt, så må vi dytte ting litt rundt og male litt av gangen. Å tømme stua er umulig mens vi bor her!

Christine