lørdag, juli 31, 2010

Hvitmalte gulv!

På Nesøya hadde vi de fineste hvitmalte gulv- og vet dere hva- når vi var på Ytre Slettjord i dag tok Husbonden min og skar litt i gulvbelegget i stuen og rett under lå de fineste grønnmalte tregulv. (nå vet vi jo ikke om gulvet er like fint overalt)
Aller helst ville jeg rive av belegget med en gang, men siden det bare er litt over 2 uker til Celines Hus åpner måtte jeg beherske mine lyster. Men neste sommer...Hello hvite gulv! Bildet er stuen vår på Nesøya!

Første del av dagen i dag gikk med til innearbeid på Slettjord. Vasking or rydding. Det var ¨å dårlig vær at vi bestemte oss for å dra hjem litt før planlagt. Som tidligere nevnt er det ingen bilvei til Slettjord- vi må over med båt.  I dag føltes det som det var med livet som innsats. Midt utpå fjorden var jeg ganske så sikker på at vi aldri skulle nå land! (må nevnes at husbonden ikke er båtredd slik som jeg, han var aldri redd og mener at jeg dramatiserer som om jeg skulle jobbe på Nasjonalen)

Her skal det skrues skuffer til garderoben. Husker dere på å stemme på oss. Vi ligger kun 250 stemmer bak, så det er fort gjort å ta igjen lederen!
Stemme kan du gjøre her:

Ha en deilig kveld!
Christine

Ukeoppgave nr 4- Drømmelampe

Drømmelampa kan vel være så mangt. Selv om jeg også drømmer om gamle vakre lysekroner og designlamper- så drømmer jeg aller mest om lampene på Ytre Slettjord Gård!


Stemme på oss kan du gjøre her:  http://www.boligdrommen2010.no/finalister/christine/

Christine

fredag, juli 30, 2010

Garderobe på soverommet

Aller først: Husbonden, Celine og jeg trenger stemmer, så gå inn på:
og stem på oss.

Vi jobber dobble arbeidsdager nå, med butikkstart og husinnflytting. For å ikke bruke ett helt rom til garderobe bestemte vi oss for å dele av vårt soverom og lage garderobe i kneveggen. Det hele har vi gjort helt selv!


Her er utgangspunktet!

Husbonden setter opp sin første vegg!






Panelet på kneveggen ble revet og papp, glava og plast ble fjernet og flyttet bak i kneveggen. (akkurat dette fikk vi hjelp til fordi det er livsviktig at det gjøres riktig i forhold til dampsperre og lufting)



Vi reiste til Haparanda og kjøpt 3 pax skap på 236 cm høyt som vi monterte og sagde i to. Hver del ble puttet inn mellom stenderne i kneveggen. Dette gjorde vi fordi det ble knalldyrt å kjøpe kommoder og dytte inn. I bakkant av skapene måtte vi kutte litt for å få det hele til å passe under skråtaket. (første gang jeg har hatt bruk for det jeg lærte på skolen og vinkler og trekanter)



Her har vi fått opp fem skuffer i den ene nisjen. På motsatt vegg kommer stolmen hengesystem. Muligens er vi ferdig på søndag, men i dag skal vi kose oss på Slettjord!




Her er utgangspunktet og ideen jeg tegnet til min kjære!

Har dere sett avisen i dag?


Veldig skøy var det at min Frøken fra barneskolen hadde lest avisen i dag og ringte meg.Vi har ikke snakket på leeeenge, men hun mente jeg måtte hatt en flink gymnastikk lærer for å få til dette himmelhøye hoppet!

Ha en deilig helg!
Christine

torsdag, juli 29, 2010

Nå trenger vi stemmer!


Nå ber jeg alle blogglesere om å hjelpe oss med å stemme på oss i Boligdrømmen 2010.
Husk at du kan stemme en gang pr dag pr epostadresse!

Christine

Foto av Rune Dahl

Da er jeg akkurat tilbake fra butikken der fotograf Rune Dahl (link her)har tatt bilder av meg. Nå er det ikke spesielt mye å ta bilder av i butikken, men jeg tror bildene hans blir kule. Det er de alltid!


Nå må jeg bloggifisere ett hjørne av stuen, for hvert øyeblikk kommer lokal avisa på besøk.

Husker dere på å stemme på oss?
Gjør det her!

Christine


onsdag, juli 28, 2010

Mitt område!

Bortsett fra gardinen begynner mitt syrom å bli ferdig! 


Jeg har kjøpt meg ett ekstra skrivebord sånn at det er plass til Elna press´n min og kuttematta. Nå kan det ligge fremme hele tiden, så slipper jeg å pakke opp og ned.
Fra bloggehjørnet mitt kan jeg se tv- men stolen er mere for at husbonden kan sitte å se på tv med meg, mens jeg syr. (vi er selskapsmennesker, som ikke liker oss alene)

Syrommet er mindre en kjellerstuen på Nesøya, men på dette rommet er alt mitt. På Nesøya fungerte syrommet også som gjesterom.

Jeg har laget oppheng for mine nødvendige broderirammer og silkepapir. Silkepapir tar irriterende stor plass og i tillegg krøller det seg fort. Her henger det fint, og det er lett å ta løs ett og ett ark. Stangen er fra iKEA og er oppeng til kjøkkenutstyr.

Sytråd holderen. Stor hobbyplate som husbonden borret en million hull i og satte i treplugger. Den ble malt og hengt opp. Nå oppbevares mine trådsneller uten krøll.

Pakkepapiret mitt i en stor glassvase. Så slipper papiret å brekke og krølle seg.

Hvite esker med diverse hobbyeffekter. 

Tallerkenhyller både på Celines rom og hos meg. Jeg liker å bla i bøkene mine.

Bak døren har vi hengt strykebordet på to store kroker. Lett tilgjengelig (hvis noen skulle ønske å stryke, mens andre syr )

Døren venter på ett strøk blank maling og ny vrider. Klokken er en kjedelig ikea klokke som er plukket fra hverandre og malt.

Hobbyskap. Inneholder plastbokser som er gjennomsiktig. Da er det lett å se hvor det riktige blondebåndet ligger eller hvor den rette tusjen er.



Pressa bruker jeg utrolig mye og jeg er veldig fornøyd med at den nå kan stå klar fremme.


Bloggehjørnet mitt. Her er det lov å kose seg. Akkurat nå sitter jeg med en kopp kaffe, blogger og har ett øye på tv3 sitt nye program om samlere. Jeg liker organiseringsprogrammer.  :)

Ha en deilig kveld, og stem gjerne på oss i Postbankens store sommerkonkurranse Boligdrømmen 2010.
Stemme kan du gjøre her.
Christine

Postkontoret på Ytre Slettjord Gård og give away!

På gården vi har kjøpt har det en gang i tiden vært postkontor. I helgen fant jeg skiltet med postnummeret til Ytre Slettjord, brev, vekter, stempel, penner, blekkhus, forsegling og denne boken hvor det står hvordan man skal skrive brev og formularer.
"Jeg har allerede længe ønsket at kunne uttale den beundring jeg nærer for Dem; men hver gang jeg har villet aapne munden for å gjøre dem denne tilstaaelse, døde ordene paa mine læber"


Bussoli-familien har fått nye konkurranse klær. Janomen og jeg har brodert Boligdrømmenlogo på gensere og på ryggen står det: www.boligdrommen2010.no
stem på Christine fra Narvik!
(familien vår bør være obs på at nytt tøy er underveis!)



Her er Celine på tur i Onkel Stig sin bursdag. Hun er helt i hundre om dagen, og det beste vi kan leke er fotomodell. Godjenta!


Christine

tirsdag, juli 27, 2010

Kjøkkenet er ferdig

Aller først:

 Husk også på å stem på oss i Boligdrømmen 2010! Jeg trenger stemmehjelp fra dere som er innom hvitstil.com. Stemme gjør du her.

Kjøkkenet er ferdig. Jippi. Det mangler litt pyntestasj, siden dette kjøkkenet er myyye større enn det forrige vi hadde sørpå. Pyntestæsj får vente til jeg åpner Celines Hus.

Kjøkkenet var i utgangspunktet brunt (førbilde ligger nederst i innlegget). Vi hadde i utgangspunktet hadde vi lyst på nye dører, men det ble ganske dyrt, så vi tenkte vi skulle teste ut spraymaling. Dørene leverte vi til Kjøkkenfornyeren og han sprayet med en spesiell maling som er lik den kjøkkenprodusentene bruker.

Spisebordet står nå haveis inn i kjøkkenet, men det er mulig vi flytter litt på det etterhvert. Først må vi bo oss litt til å se hva som er praktisk for oss.

Stammene av kjøkkenet malte Husbonden selv. Han er nøye, og det ble veldig pent.


Under vifta og på kanten var det mørke svarte matte fliser. Jeg syntes de gjorde kjøkkenhjørnene veldig mørk, så vi byttet dem ut med noen fasett slipte blanke fliser. Samme som dem vi har fliset peisen i stua med. Kjøkkenbenken i stein har vi beholdt.



Alle hvitevarer fulgte huset. Flaks for oss at de som bodde her før hadde investert i dampovn, varmeskuff og kaffemaskin...... :)



Samme flisene er lagt bak vasken. Knottene er de samme som var før.




Fine orkideen jeg fikk av hun jeg lagde bryllupscupcakes til *takkk




Mellom vitrineskapet var det vinhyller. De tok vi vekk og lagde kokebokhylle.



Utsikt fra bakespotten til Celine og meg!




Fasettfliser på nært hold!

NÅ:




FØR:



Husk da endelig på å meld dere på min store giveaway her. Hver dag kan man signe seg på og få inntil 2 lodd. Premiene er en Janome Symaskin, interiørpakke fra Celines Hus og broderte monogramservietter. Jeg sitter klar med basarboken min og noterer.



Christine

mandag, juli 26, 2010

Jeg kjører i gang giveaway!

I anledning min finaleplass i Postbankens store sommerkonkurranse kjører jeg igang en giweaway på bloggen. Du kan velge om du vil ha ett eller to lodd i trekningen.

Valg nr 1: 
ett lodd får du om du legger igjen kontaktinformasjon i kommentarfeltet. (mailadresse, navn, bloggadresse- bare jeg finner deg er hva som helst greit)

Valg nr 2: 
det andre loddet får du om du limer inn setningen under i ditt sosiale media- det være twitter/ facebook/blogg -hva som helst.....- bare husk å skriv om du har ett eller to lodd i kommentarfeltet:
  
Stem på Christine fra Narvik i Boligdrømmen 2010 og du kan vinne 9999 kroner hver uke! 


Mine givwawayer er:
Snart finner du Janome symaskiner i min butikk Celines Hus, men først kan du vinne en Janome maskin  her!




Celines Hus gir også en gavepakke verdi 1000 kroner. Jeg setter sammen en flott interiørpakke så snart varene er inne i butikken!




12 stykker servietter brodert med ditt monogram etter ønske. Serviettene er nydelige med hullsøm!


DU KAN DELTA EN GANG HVER DAG OG GIVEAWAYEN AvSLUTTES NESTE MANDAG!

Da er det bare og melde seg på- og husk VOTE!


Christine

Finalen i Boligdrømmen

Kjære Bloggleser!
Jeg er kommet til den siste finalen i Boligdrømmen, og nå trenger jeg hjelp for å vinne. Stem på meg her
Jeg blir superglad for hver stemme!
I helgen har vi vært for første gang i vårt Paradis. Bilde her er smia på gården. Den er over hundre år gammel, men helt intakt. Belgen og arbeidsutstyr er akkurat som det var for 100 år siden.


Utsukten fra soverommet!

Dette bildet er tatt før vi satte igang arbeidet. Beste Jens har felt nesten alle trærne på bildet, jeg har gåt med klipper opp hele bakken til fjøset der bildet er tatt, men Husbonden har tatt enorme mengder plen! Det blir så fint! Flere bilder kommer :)

Husk å stemme

Christine

søndag, juli 25, 2010

Vi har overtatt vår boligdrøm


Vi har hatt vår første natt på ytre slettjord. Etter lang tid med uvær i nord ser det ut som sommeren kom hit i går. Nå drar vi å fisker middag. Christine

fredag, juli 23, 2010

Ukesoppgave nummer 3- Boligdrømmen 2010

Ukesoppgaven var:  Hvilke fem ting klarer du ikke å kvitte deg med?

Hva svarer man på det?? Jeg syntes det var artig å spørre folk jeg kjenner hva de syntes var vanskelig å kvitte seg med. Svarene var mange og forskjellige. Jeg kom frem til at jeg ville sette opp en liste med alle muligheter jeg kom på og deretter lage en liten undersøkelse som gikk over noen dager på bloggen min.

Så mange som 601 mennesker svarte.

Leserne av hvitstil.com synes det er vanskeligst å kvitte seg med
1. Kilo
2. Strekkmerker
3.Rot
4. Kviser
5. Telefonselgere

Jeg er enige med de som leser hvitstil.com

Christine