søndag, mai 29, 2011

Kundekveld

Mandag 30. mai har jeg kundkveld i butikken. Velkommen fra kl 19:00.


Hyttehelg

Da er vi hjemme etter ei deilig helg på Slettjorda. Det er fortsatt arbeid det går i der ute, men denne helgen har jeg gjort fint lite. Fruen i huset har fått bekkenløsning, og akkurat som da jeg gikk med Celine, så da er det bare å regne med at det blir noen uker på krykker!! Usj- det er vondt!
Her er bildene fra sd kortet jeg smalt inn i cd.leseren på macen min. Tusen takk til Macato som er ett geni når det kommer til mac!
Fiskekakene laget vi etter en liten fisketur for noen uker siden.

På soverommet som skal bli vårt hsr vi revet av en tapet avden typen som er litt hårete, igjen på veggen henger det papir som er limt fast. Noen som vet en fin måte å få papir aav veggene med minst mulig arbeid???

Under tykke tykke sponplater og teppebelegg fant vi fine tregulv! For en jobb det var å få dette vekk, men utrolig fint blir det!

lørdag, mai 28, 2011

kveldsarbeid for den gravide

Malearbeidet prøver jeg å holde meg unna, men jeg kan fint sitte ute å pusse på de gamle dørene. Denne hører til i stua. Jeg får ikke til å godkjenne kommentarer , men jeg ser at flere lurer på hva mirakelmiddelet til bordet het og det er.: Liberon finishing oil. Også lurte en leser på om vi skulleflytte til gården, mendet skal vi ikke. Kun til fritidsbolig.
Christine
Published with Blogger-droid v1.6.7

kjøkkenhagen

Det er nok lenge til hageklubben trenger å ta turen til slettjord for å finne distriktets fineste hage, for akkurat nå prøver vi bare å få litt frø i jorda for å se om det blir spiring. Jeg har planer om ett fint hvitt gjerde rundt hagen etterhvert.
Published with Blogger-droid v1.6.7

fredag, mai 27, 2011

mirakelmiddel

I dag var jeg innom på Lindal fargehandel og spurte hva jeg skulle gjøre med det matte og slitene treet i benene på det gamle bordet på Slettjord. Platen har jeg sparket og malt fordi det var møllspist. Jeg fikk med meg en olje og bordbena ser nå fantastisk ut. Det er derfor man skal bruke faghandel- de kan sine saker.
Published with Blogger-droid v1.6.7

mandag, mai 23, 2011

Home is where the heart is

Jeg kom over en butikk på ETSY som solgte disse bildene med navn: Home is where the heart is.
Bildet lagt hun etter mine ønsker og farger.
Jeg forelsket meg i det (også) og nå er dette bilde på vei hjem til oss. 
Link til butikken her

Jeg fant også noen kule Partypoms som jeg tror kan bli veldig søte på årets sommer-reke-fest

link til etsybutikken her

Ha en fin kveld

Christine



Prosjekter, Spode og en matros!

Da var helgen med diverse uhell over og vi er klar for en ny uke. I dag tidlig måtte husbonden og jeg se oss om i soverommet etter en bulldoser, for vi begge var ganske sikre på at vi var blitt overkjørt i løp av natta...... Det er vel sånn det er å pusse opp  ;)

Celines rom går sakte men sikkert fremover. Vi jobber i 4 rom samtidig, så da tar det litt lengre tid. I helgen ble vi ferdige med å pusse ned veggene i spisestuen og husbonden fikk grunnet første lag. 
Må nevnes at vi denne helgen hadde ikke mindre en tre vannlekasjer på Slettjord og i tillegg streika båten da vi skulle frakte rørleggerne over fjorden. Max uflax. 



Stuebordet som stod på Slettjord har jeg malt hvitt. Platen er nå malt rosa, men det er bare ett utgangspunkt for videre prosjekt med bordet. Jeg har forresten forelsket meg på nytt i etsy.com og bestilt både kunst-trykk,  veggmerker, partyeffekter og ett spesiallaget bilde de siste dagene. Postkassen vår kommer til å bli uhyre spennende fremover!


Nytt til butikken: Jeg har gjort avtale med Spode og får snart det herlige blå og hvite merket inn i butikken. Her er min favoritt kopp! Jeg har samlet en stund på Spode og synes det er nydelig. Alle tallerkener og kopper er forskjellige.
Forresten har jeg testet ut de nye kaffekapslene Zoega til DolceGusto maskinen jeg har på jobb. Jeg må si det er ganske godt med bålkaffe på hytta en hel helg, men det er rimelig deilig med en skikkelig kaffekopp på mandagsmorgen!


Også måtte jeg få med Celine på 17 mai. Jeg hadde rett og slett glemt å blogge henne. Her er vi innom butikken og varmere oss førvi går ut i det kalde 17. mai været.

Christine

søndag, mai 22, 2011

rabarbra


Da har jeg prøvd meg på rabarbraen i hagen og laget saft. knall god og anbefales. Jeg høstet en kilo rabarbra og kuttet de i biter med skallet på og kokte dem i ti minutter. Etter vi minutter silte jeg alt gjennom ett klede og satte saften på platen igjen. Hadde i 3 dl sukker og saften at en halv sitron. Kokte opp, skummet av og helte på rent glass. Jeg har ikke brukt konservering fordi vi skal drikke opp med en gang. Christine

OPPDATERING: jeg kokte rabarbraen med 3 dl vann. Håper jeg ikke har ødelagt rabarbrasaften til noen i dag fordi jeg glemte å skrive det sånn i farten.
Published with Blogger-droid v1.6.7

tirsdag, mai 17, 2011

KLØNE og to nye soverom under oppussing.

Aller først: Gratulerer med dagen alle sammen!

Jeg er rett og slett den største kløna jeg vet om. I går da vi kom hjem fra hytta satte jeg meg ned ved den stasjonære macen, for å laste ut bilder av kamera og blogge litt. Jeg tok ut kortet av kamera og stappet det inn i SD kort leseren i dataen........trodde jeg. Men neida jeg stappet faktisk kortet inn i cd-leseren og der forsvant det kortet!!! Grrrrr..... Hva gjør man da????


I helgen har vi tatt for oss to soverom på Slettjord. Utgangspunktene for rommene var teppegulv med minst 5 cm tykke sponplater under teppe. Vegger med en slags stoff/strie tapet.  Vi har revet, hakket og jobbet osgjennom alle disse lagene og kommet frem til flotte tregulv.
Dette er Celines rom. Eller som hun sier selv : Celines Storjente rom. Rommet hadde ett innebygget skap som vi gjør om til lese/lekehule til henne

Veggene ruller vi hvite og hvis vi får til skal vi tapetsere en vegg. Gulvet ser veldig fint ut på bildet her, men det er så grovt at vi maler det

Mens husbonden rullet maling i tak og vegger dro jeg plater av dørene! Sjekk så fine!

Uten mat og drikke duger helten ikke. Vi griller lammekoteletter  og koser oss i solveggen.

Her er vi på tur hjem i går. Celine tuller med pappa og i bakgrunnen ser vi Kongbakk som er stedet til Mor i Nord.

Nå skal vi feire 17. mai her hjemme. Egentlig hadde vi tenkt oss til Slettjord, men det blåser litt i dag så da vil vi ikke reise over med båten. 



fredag, mai 13, 2011

Nye klær til gravidemagen

Der våknet blogger til live etter å ha vært borte en stund!

Jeg har hatt en flott dag i dag. Ny varer fra Bloomingville i butikken, massevis av kunder og spennende planer! Dagene bare flyr, og plutselig er jeg over halveis i svangerskapet!!!!

Jeg har begynt å få mage og på klesfronten er det ytterst kritisk. Jeg leter etter nettbutikker med fine mammaklær! Noen som vet av noe gøy?




I går bestilte jeg dette, og er veldig spent. Siden jeg fant het Isabella Oliver og hadde masse fint. 
Flere tips taes gjerne imot!

Christine 

onsdag, mai 11, 2011

Jenterom 2

Med overskriften mener jeg ikke jenterom til jentebabyen, men Celines jenterom nummer to på hytta. Jeg har tenkt til å bruke litt av helgen på å pusse opp rommet hennes der ute og i går kom HEMNES sengen hennes fra Ikea. Jeg har søkt litt på nett og funnet det perfekte sengetøy til ett lyst og romantisk hyttesoverom:

Jeg forelsket meg heeelt i dette........
men siden det er Lexington og koster nesten 2000 kroner får det heller være og da ser jeg heller etter noe annet i en annen prisklasse.

I en helt annen prisklasse fant jeg i dag noen uteputer på KID, som kommer til å passe perfekt i våre litt slitene men så utrolig deilige BADEN BADEN stoler.
Bilde kommer når jeg får pakket ut det hele.

I morgen starter jeg salg i syavdelingen på Celines hus. Har 35 prosent på alt helt frem til 17. mai, etterpå kommer det inn meeeeeengder med nyheter, *gleder meg*

Christine

tirsdag, mai 10, 2011

Vi venter på.......




Med 80 prosent sikkerhet kunne jordmoren si at vi venter på ei jente. Den lille ville var ikke så sammarbeidsvillig, men hun avslørte tilslutt hvem hun var!

Vi er så glad og (Celine ikke minst) er elektrisk. I hennes verden var ikke gutt noe alternativ *ler*

Ha en fin tirsdag.
Christine

søndag, mai 08, 2011

Sweet!

Sweet sweet sweet. Da vi kom ut på hytta fredag ettermiddag gikk husbonden strax i gang med å pusse gulv, og desverre så funket ikke pussemaskinen vi hadde med. Husbonden tok en liten telefon til mannen til bloggeren "min lille lykke" og neste morgen stod han på brygga med ett voldsverk av en pussemaskin, lykkekona og lykkebarna. 
På dagen koste vi oss med bålmat og lek, og på kvelden gikk husbonden i gang med gulvsliping....og for ett gulv som kom frem bak linolium, pels og 3-4 lag maling. 

Det var ikke helt enkelt å få vekk pelsen som satt igjen etter gulvbelegget

Noe av det lureste jeg har gjort er å kjøpe rice kopper og fat til hytta. Enn så lenge (til bekken er isfri) vasker jeg opp for hånd, og det er ganske greit når det kan gå i ett radig tempo, uten å knuse glass og fat!

Tusen takk for alle smser, kommentarer og facebooker i helgen. Det varmer!

Da skal jeg gjøre meg klar til ei ny og deilig uke, og kanskje kanskje kanskje får jeg vite litt mere om den lille som bor i magen på tirsdag.

CHRISTINE

fredag, mai 06, 2011

Denne helgen er det tre år siden vi mistet pappa. Akkurat som pappa ville gjort drar vi på hytta i Skjomen i helgen. Og akkurat som han ville gjort skal vi jobbe litt i hagen ,kose oss med bålkaffe, se om fisken biter  og ikke minst nyte freden og roen. På bloggen lar jeg det være ett bilde av en flott mann og under bilde ligger det en sang av Ola Bremnes som er så vakker at jeg får frysninger.
pappa og celine


God Helg

torsdag, mai 05, 2011

Utesesong i gang (litt)

Vi har en helt super uteplass her i det "nye" huset vårt. Vi har endel av terrassen under tak og endel som er under åpen himmel. Den gamle utegruppen fra Nesøya står nå ute i solen (i den grad vi har sol), mens jeg har kjøpt en ny gruppe som skal stå under tak.

Puter er ikke "bare bare" å finne her i Narvik, men i ettermiddag var jeg innom Skeidar og fant disse.


Så har jeg kjøpt to flasker impregnering, som jeg håper vi beskytte litt not det forbaska malmstøvet som er i denne byen her.


Stort bord som hører til gruppen. Hadde ikke tid til å sette opp alle stolene før jeg måtte knipse bilde.


Vi gjør oss klar til en Slettjord helg og krysser fingrene for knallvær. I dag var vi på ultralyd, men fordi babyen lå å hvilte seg og ikke var hypp på å vise seg frem så vet vi ikke om det er en gutt eller ei jente. Heldigvis fikk ultralyd-damen  tatt de fleste mål åv babyen, og han /hun virket frisk og fin, og det er jo det viktigste.  Ny ultralyd på tirsdag, sa kanskje vi har bedre lykke med å se hvem det er  da....

Christine

mandag, mai 02, 2011

Krukker og vaser

Jeg kunne tenke meg å finne noen nye kule levrandører på krukker /vaser og eventuelt sommervarer. Er det noen som vet om noe bra? (gjerne som ikke er i alle interiørbutikkene i Norge)

Christine

søndag, mai 01, 2011

"Sommeren" kom med mai!

For en fantastisk dag! En dag av den typen du bare vil putte i hjertet og huske for bestandig.
Stikkord for dagen: 1. mai tog, softis, sol, båtliv, bål, grillet lunsj, nye haagemøbler, krabbejakt, middag hos Mor i Nord, sofa


Celine og jeg kjørte husbonden til kaia i dag tidlig før vi to jentene gjorde oss klar til 1.mai tog. Toget gikk ganske mye lengre enn jeg hadde kalkulert, så ca halveis spurte Celine om jeg kunne bære henne.
Da var det bare å snu, så tok vi en pust i bakken med en liten softis.
Så var det det bare å kaste seg i bilen og frese utover på hytta. Etter at jeg hadde inspisert alle de nye gamle dørene i huset var det bare å komme seg ut i solen.


Husbonden og Celine monterte nye sommermøbler, mens jeg grillet bacon og stekte egg på bålet.
(ikke vær redd for at det skal ta fyr i gresset rundt bålet- vi hadde gravd hull til bålet og i tilleg lå vannet klart.)


To slike skal plasseres sånn at vi kan sitte og følge med på båtlivet. Har også kjøpt ett enormt stødig og stort dessestativ til desseprinsessen. Nå får vi bare håpe at vi snart får besøk av en sterking eller to som kan hjelpe oss å montere.

Da gjør jeg meg klar for en hektisk uke. sykurs, partimøte, partiopplæring, dameklubb, ultralyd!!, jobb og nye sommervarer i butikken. 

Christine