lørdag, oktober 29, 2011

Kaj Bojesen

På en danmarksreise hadde Mor i Nord kjøpt noen tre figurer designet av Kay Bojesen. Celine leker med de hver gang hun er hos Mor.De var så utrolig fine at jeg tror jeg må ha sånne til detnye barnerommet til Isabella.







-






Ganske kule, ikke sant?

Takk for mailer ang forrige bloggpost. Tar gjerne imot flere tips.

Christine
Posted using BlogPress from my iPad

fredag, oktober 28, 2011

Reise i foreldrepermisjonen




Husbonden og jeg har tenkt litt på å bruke permisjonen på å reise. Vi ser for oss 6-8 uker. Vi har lyst å leie en leilighet. Mest av alt frister Japan eller vestkysten av USA, men vi er veldig åpen for alt av tips. Både steder å reise til, hvordan finne plass å bo osv osv
Noen som har erfaring fra langtidsferie med barn?
Christine

tirsdag, oktober 25, 2011

Fødselsannonsering


Celine Italia er endelig blitt storesøster, for den 30. september kom vår nydelige og perfekte Isabella Bari Bussoli til verden.
Stolte foreldre er Preben og Christine


Foto: Rita Yosra Hanssen

- Posted using BlogPress from my iPad

søndag, oktober 23, 2011

Gi så det monner

Da er vi kommet inn etter en tur med bøssa i nabolaget. Alle gir gladelig og blir kjempeglad når vi kommer. Biler som kjørte forbi stoppet og puttet i "sparegrisen" som Celine kalte det.  
Fineste husbonden og fineste Celine. Isabella sover godt i vogna si!



Christine

onsdag, oktober 19, 2011

Ta vare på bloggminner

For hvert år jeg har blogget har jeg en bok med alle innleggene mine. Bøkene fungerer nå som dagbok/oppslagsverk hos oss. Vi finner frem oppskrifter jeg tidligere har lagt ut også er det litt hyggelig å bla i av og til.
 Det er nesten litt rart å tenke på at da jeg begynte å blogge i 1942  2008 var det bare husbonden og meg (og et stort rekkehus på Nesøya) På disse årene er jeg plutselig blitt et helt annet menneske med helt andre fokus i livet enn det jeg hadde det det bare var oss to.
 Det føles så rart å se på bildene fra Nesøya, det er nesten som jeg ikke kan huske at vi bodde der......
Snart skal jeg bestille bloggbok for mitt 5. år som blogger! Tiden flyr!

For spesielt intreserte kan jeg fortelle at jeg bestiller min bloggbøker herifra


I dag har jeg vært på min første trilletur med andre høstbabyer og mammaer. Veldig koselig. Hyggelig for meg som er litt ny i byen å bli kjent med flere.
 Nå skal jeg forberede meg på mitt aller første gruppemøte og mitt aller første bystyre i morgen. Sist uke var vi tilskuere, og det gikk fint. I morgen skal vi i det nye bystyre begynne, og jeg er veldig spent på om det lar seg kombinere med mammarollen. Tanker som har dukket opp siden sist uke da vi var tilskuere: Hva om jeg må ut å skifte på baby/ut med hylende baby når saker skal stemmes over? Finnes det stellebord i rådhuset? Hvordan kan jeg gå på talerstolen med baby? Kan man sette seg en annen plass en det som er din tildelte plass? (med tanke på amming)
Noen med erfaring fra baby og bystyre???


Christine

søndag, oktober 16, 2011

Mer kos

Tante Mimmi kom på lyn besøk fra Polen i helgen for å se lille Isabella. Før hun dro i dag satte hun igang ett kakeprosjekt med Celine.
 En tropisk aroma som er min absolutte favoritt kake. Vi brukte oppskriften fra en gammel kakebok som en  gang jeg hadde gitt i julegave til farmor. Da farmor døde fikk jeg boken tilbake. Oppskriften var ikke den beste, synes den store fest tropiskaromakaken på på detsoteliv.no er bedre.......
For Celine er ingen sjokoladekake ferdig før den er pyntet med nonstop!

I dag er gulvet til Isabella sitt rom ferdigmalt. Da er det klart til å skru opp Killi sengen og rulle ut teppet som står klart utenfor rommet hennes. Det er enda en stund til hun skal sove der inne, men det kjennes deilig å få rommet ferdig snart. 


Nå:
Laksesashimi med saus ala Stiansen

Fløtegratinerte poteter,lammekoteletter og grønnsaker

Krokanis med bringebær

Kaffe og Tropisk Aroma

Jeg <3 søndager

Christine

fredag, oktober 14, 2011

Rolige dager

Vi har rolige dager i Bussoli-heimen. Vi stresser ikke med noe og tar dagene litt som det kommer.
På mandag er det over- ja iallefall for husbonden. Da skal han på jobb igjen.
Hjertet fikk jeg i bursdagsgave fra Minlillelykke Christina. Det henger på moses-kurven til Isabella

Kurven kjøpte vi til Celine, vi oppdaterte den med stativ til Isabella.

Det soves godt i kurven :)
Over kurven henger et skilt jeg er begeistret for! Håper det blir Isabella sitt motto!


Denne uken var vi på "generalprøve" for neste ukes debut i bystyre i Narvik. Vi var med husbonden som skulle få avgjort en viktig sak i forhold til hans jobb i Narvikfjellet. Isabella taklet bystyre helt fint, så jeg håper at det skal kunne gå bra å ha henne med på møtene der som begynner neste torsdag. 

Ha en fin fredag.
Christine

søndag, oktober 09, 2011

Baking

Jeg er litt redd for at det skal bli mye baby og lite Celine i disse dager, så vi setter av tid til bare oss storejentene. I dag har vi bakt muffins etter oppskrift fra en bok Celine fikk fra Mor i Nord tidligere i år.
Etter at Celine var ferdig å pynte måtte vi synge bursdagssangen flere ganger. Vi vet ikke helt til hvem, men det var jo bursdagsmuffins vi hadde laget.

Den nye boka hadde flere fristende oppskrifter som vi skal prøve oss på etterhvert.

Godjentene. Mammahjertet bobler over i disse dager.
 Celine med skrubbsår i ansiktet etter en liten skliulykke på bassenget på fredag. (det gikk veldig fint med henne, men typisk dagen før vi skulle ha babyfotograf hjemme og fotograf i barnehagen på mandag ....)

Ha en fin søndag. Vi har en til deilig friuke sammen før husbonden skal tilbake på jobb. Den skal nytes!

Christine

lørdag, oktober 08, 2011

Nyfødtbilder

Jeg  har sett noen fine bilder av babyer , og det ville jeg ha av Isabella også. Jeg bestilte derfor byens flinkeste babyfotograf Rita for lenge siden. I dag var dagen kommet, og Rita(link her) har knipset vår lille i de søteste posisjoner.
 Isabella som har vært en sovebaby til nå bestemte seg for at denne dagen skulle være hennes "økedag". Jeg tror jeg har matet henne 72 ganger mens vi tok bildene.

Nå gleder jeg meg skikkelig til bildene kommer!

Christine

onsdag, oktober 05, 2011

Babyroen

Roen har på en måte senket seg over Bussoliheimen. Husbonden har to uker fri og vi bruker tiden godt sammen. Isabella har så langt vist seg å være en liten sovebaby. Det er såvidt hun vil gløtte litt på øyet før hun sover igjen....
Sovebaby

Vuggen ble kjøpt på auksjon da husbonden ble født for snart 40 år siden. Siden har den vært vedkurv på en hytte før den ble vugge til Celine. Nå i mellomtiden har den stått i utstillingen på butikken min før den nå er vugge til Isabella.

Husbonden var noen størrelser mindre enn Isabella.

Den hvite stolen er nå ammestol. Som sist bruker jeg litt tid på å få dreisen på ammingen. Jeg synes det er best å sitte litt oppreist så jeg ser at hun suger rett. Etter Celine er jeg livredd for å komme feil i gang med ammingen. Det er så utrolig kjedelig å bli sår......

Husbonden og Isabella på sykehuset

Neste på dagens program: hvile litt til :)

Christine