søndag, september 30, 2012

ISABELLA 1 ÅR

Min minste hjertestein blir i dag ett år! Tenk så fort det har gått.

I dag blir det familieselskap, kaker (!!), fårikål og en lang trilletur. Tok noen bilder av jentene før selskapet og de ble så fine. Jentene har på seg sine nye MeMini kjoler "Lilly Dress" fra nettbutikken Søte Små. Kjolene er så søte at de er til å spise opp- bittelitt store enda, men de passer nok perfekt til jul!
Lille skuespilleren! 


Sisters <3 p="p">


Mer skuespill
Ikke helt på gåinga enda!
De fineste kjolene kan snurres!


Brownies med sjokolademousse fingerkjeks og masse jordbær


Sjokoladekake med bringebærmousse, waltersmandler krem, angelfeathericeing toppet med fondant


Ha en deilig søndag.
Christine

fredag, september 28, 2012

Overveldet

Innimellom (når det er noe jeg interesserer meg for) reiser jeg til Oslo på pressepresentasjoner av produkter. For noen uker siden fikk jeg en invitasjon fra LG og Bauer Energi for presentasjon av en ny varmepumpe laget for det nordiske klimaet.


Det passet meg veldig fint siden vi er i pumpemodus (til Slettjord Gård) og kunnskapen min om varmepumper var minimal. I forkant av møte prøvde jeg å lese meg opp på varmepumpe, for å kunne stille spørsmål For hva ser vi egentlig etter i en varmepumpe "lissom"?

Jeg kom meg sørover og overvar møte og ble rett og slett blåst av banen. Teknologien utvikler seg rett og slett raskere enn det jeg forstår. I følge den informasjonen jeg satt med kunne ikke varmepumper fungere når det ble mindre enn minus 10/minus 15 grader, men LG pumpe Prestige fungerer flott ned til -25. Laget spesielt for oss her nord!!  Og er dere klar over at man kan få sms-styrt varmepumpe? Jeg kan ha den stående på lav varme når vi ikke er på gården også smser jeg varmepumpekompisen min på Gården også fyrer han opp varmepumpa på hytta..... Den sier til og med ifra i tilfelle feil, så man får berget hytta eller huset når man er borte og hvis den ikke skulle virke.
Goodbye tykke ulltepper i timesvis når vi kommer frem, goodbye hogge ved og hakke tenner, goodbye bekymringer og hello varm deilig hytte på fredagsettermiddag.

Helt imponert.

Christine

PS: jeg skal komme med et mat innlegg. Det er mange som spør hva jeg spiser :)

torsdag, september 27, 2012

Hverdagslyx på Karisma

I går var virkelig dagen for lyx i Casa Bussoli. Jeg har bestemt meg for at jeg skal få belønninger for kostholdsstrevet mitt, men ikke i form av sjokkis, men i form av velvære. I går hadde jeg tre timer på Karisma i Narvik. Det hele inkluderte foliestriper (jeg er blitt vintermørk), klipp, ryggmasasje og hodebunnsmassasje med kur. Enhver kvinne bør faktisk unne seg en hodebunnsmasasje- Gode Gud- det gjorde underverker. Også kjøpte jeg meg et nytt produkt som ser ut som det gjør fine ting for mitt hår. Det må også nevnes at lillesøster stilte som barnevakt, og det gjorde jo timene på Karisma enda bedre.
Trykk på linken her, så kommer du rett til karismabloggen som skriver om ansiktsformer og hår, fletting, ukas produkt og snart kommer video med oppsetting!!
nytt stuff til håret
Meeeeeen det stoppet ikke der, i går var det klubb med de beste jentene hjemme hos meg. Sunn mat, tente lys, skravling og latter er godt for sjela det også.
mobilbilde tatt i det jeg setter meg i sofaen for kvelden- "denfølelsen"
Mor I Nord kom med Missoni stasj til småjentene (og litt til storjenta)

Takk til alle som bidro til at gårdagen ble så fin.

Christine

mandag, september 24, 2012

Frokostbliss og mandagsveiing

I dag har jeg en lang dag foran meg og derfor tar jeg meg tid til en skikkelig frokost. I dag er det nemlig 7.4 kg mindre Christine enn det som var for vel 4 uker siden. Helnøttn er borte fra livet mitt og jeg savner han ikke i det hele tatt. I veska ligger en nutrilett bar hvis akutt sult skulle oppstå. Dette er virkelig ingen sak å få til så langt og hundre ganger lettere enn pulver og ketose greiene. (Yes- jeg har prøvd det også)

Husbonden er borte denne uka, så min søster er flyttet inn med oss. Herregud så heldig jeg er. Så i går var vi først på en tre-timers tur og etterpå tok tante mimmi og Celine seg en tur til kinoen. Jeg har en liten mariusgenser på pinnene, så her telles det masker.
God mandag
Christine

lørdag, september 22, 2012

Smått og nytt

Jeg har oppdatert litt smågreier i stua. Nye lyskuler som jeg virkelig elsker. (Normann Copenhagen) Stuebordet i rokokko stil er solgt og byttet ut med et annet stuebord med rettere linjer jeg hadde fra Bruka. Det bordet har jeg hatt med meg noen år, så det var gøy at det ble byttet inn igjen. Brettet fra Riviera er byttet inn og duken er byttet ut. Snille Mor i Nord hadde kjøpt det til meg. Tusen takk.


Nå skal vi ha kebab light for andre dag på rad. Gode gud så godt det var. Byttet ut pitabrød med salatblad og byttet ut kebabkjøttet med rent elgkjøtt som jeg kvernet selv og krydret med kebabkrydder. Grønnsaker i massevis. Og kebab saus, men bare litt!

God dansekveld
Christine




mandag, september 17, 2012

Helt greit.....

Mandagens veiing er overstått og det var ned 0.5 kg. Ok, jeg er fornøyd med innsatsen generellt og mindre fornøyd med Oslo-turen (kcal-messig sett) . I morgen skal jeg legge en mat plan for resten av uken. På onsdag har Beste Jens bursdag, og jeg skal jammen legge en plan for den dagen også. Siden han skal feire her oss oss kan jeg lage noe deilig og magert som jeg kan spise og noen sukkerbomber til de andre :)

Akkurat kommet hjem fra teater med Celine. Pelle Politibil har vi sett og barna var trollbundet. Hun har aldri hørt om Pelle Politibil før, men det gjorde ikke noe......

Christine

søndag, september 16, 2012

Gruer meg litt...

I morgen er det mandag og jeg er klar for å veie meg igjen. Jeg skal ærlig innrømme at jeg gruer meg litt. Oslo-turen gjorde det vanskelig å være så nøye som jeg er hjemme. Synes jo man skal smake på litt av det gode som venner har laget til babyshower, og når alle bestiller samme mat på resturant, så skal jeg ikke være vanskelig. Vin ble det da også....... Egentlig så er det vanskelig å spise riktig når man er på tur synes jeg. Noen som har gode tips? Veldig lite fastfood som har lite kcal....eller?

Ellers må jeg si at mine venner i Oslo tok meg med på noen fine steder. Når jeg hørte vi skulle på en Thai-plass så jeg før meg nudler i en haug med kjøttbiter, men det var ikke det de serverte på SAWAN. (gamle Le Canard på Frogner) Deilige små retter og masse av dem. Jeg kommer til å drømme om den maten. Og lunsjen dagen etter på Hanami var ikke noe dårligere. For noen steder!!!

24 timer i Oslo er egentlig ikke nok. Det skjer så mye der. Så mye jeg vil se og oppleve. Jeg tok meg selv i å tenke : hvorfor dro vi egentlig nordover??? Men så kom jeg hjem, og da var de tankene borte. Deilige deilige Narvik!  Oslo er bra (skikkelig bra), men hjemme er aller best!



Christine

lørdag, september 15, 2012

Lyn visit

Jeg har vært på en ny lyntur i Oslo. På litt over 24 timer rakk jeg: babyshower, bursdagsfest, fancy lunsj på Tjuvholmen, møte, IKEA og House of Oslo. Ikke værst! På Habitat fant jeg den kuleste trebussen som ble gave til Isabella. Celine fikk tegnestativ fra IKEA. Bilder fra turen:
Lunsj på superfancy Hanami

Sveriges mest Trendy fyr holder foredrag. Hvilken fyr, hvilken energi!
Finn Schjoll leker ikke butikk
Fortsatt Hanami lunsj
Gave fra meg til en kommende baby. Sengtøy ble det også på henne.
Bussen fra Habitat!

fredag, september 14, 2012

Hello mr muuto

Velkommen til oss mr muuto lysestake, her er du elsket!!!!

tirsdag, september 11, 2012

Hvit peis

Jeg har øøøøønsket meg en hvit vedovn på hytta, men ikke funnet det riktige, eller...... jeg har funnet en hvit svensk kakkelovn, men den synes jeg er aaaalt for dyr. Det kommer til å bli for voldsomt. 

Meeeeeen så oppdaget jeg denne. Hvit vedovn med hvite kakkler på. Må si jeg liker den. Jeg hadde likt den enda bedre om døren var i chrom......
foto: www.contura.eu

Fin-ikke sant? Eller vet du om en enda finere hvit sak?

Christine

mandag, september 10, 2012

Trommevirvel......

Det er gått to uker etter at vi la om vårt kosthold og jeg kan med stolthet si at jeg er nå nede i 
-4 kg. Ikke et sekund har jeg vært sulten (utover vanlig) og fint lite har jeg tenkt at jeg kunne gjøre hva som helst for en helnøtt. Jeg merket at når vi var på hytten i helgen og jeg ikke hadde min beste venn drikkekoppen med gikk det ikke like lett som når jeg drikker masse. Før jeg begynte med det nye kostholdet har jeg vært ELENDIG til å få i meg drikke og da spesielt vann. Nå er det andre boller.


Hvis jeg skal sette fingeren på noe jeg ikke er fornøyd med så må det være middagsmaten. Jeg er laget sånn at jeg fort får dilla på ting, og jeg skal lett innrømme at jeg har servert kylling 4 dager i uken som gikk. "må sette meg inn i oppskrifter asap" står på lista for denne ukens arbeid.


Hummer
Mens husbonden misket seg med loff, smør og majones til hummeren spiste jeg den naturell. Savnet ikke tilbehøret et sekund. (fikk dere med dere at det var 40% i sjødisken på ica- i Narvik iallefall)

Mentor Berit lagde matt på slettjorda i helgen. Mmmm, møreste kylling ever.

Knekkis med ost og uanstendige mengder deilig paprika.

Bestevennen min fra Starbucks, noen vil sikkert klage på at jeg har saft i (1kcal) men selv er jeg fornøyd med at den ikke inneholder cola.

Kunne vært en deilig snack, hadde det ikke vært for at YOPLAIT dobbel 0 smaker skjit. Tine neste gang- det er helt sikkert.
Prinsessene mine- ikke så klart bilde, men jeg likte det så godt.


Og for de som lurte på mitt kupp:
Spille nytt kjøkken til Slettjorda- til minus 60 %!
Det har vært i utstilling- men hvem bryr seg om det?? Ikke jeg!
(bilde kommer....selvsagt)

Christine

torsdag, september 06, 2012

Mentor besøk

I dag har jeg hatt mentoren min på besøk. Berit har endret livsstil og klarer å holde sin vekt nede og stabil. Det er virkelig inspirerende å snakke med henne. Nå har hun startet blogg - link her.
Vi har utvekslet kunnskap om både livsstilsendring og blogging. Utrolig lærerikt og ikke minst hyggelig.


Jeg viste Berit bøkene som jeg har fått laget av bloggen min. Hvert år er det en ny bok. De koster litt, men så glad for at jeg har dem. De er jo på mange måter vår dagbok. Her bestiller jeg mine bøker- kanskje det finnes norske blog-bok-printere- noen som vet?

Det går fortsatt fint når det kommer til maten her i huset. I dag har vi hatt nydelige blåskjell. Superdeilig mat- tror vi tar reprise nå i helgen.



I dag har jeg gjort en megadeal og første ting jeg skal i morgen er å ta bilder av vårt superkupp.
Gleeeeder meg til å dele!

Christine

onsdag, september 05, 2012

Endringene

En leser spurte hvilke endringer jeg har gjort (til nå) i min livstilsendring. Siden jeg elsker lister så lager jeg en  her:

Jeg har:
*sluttet med Freia Helnøtt -jeg var flink på å kose meg med Freia- håper ikke de går konk nå når de ikke får inn min støtte ;)
*sluttet med brus
*spiser frokost
*byttet ut brød med ryvita
*droppet poteter og pasta
*spiser litt mindre enn tidligere
steiker alt i teflonpanne framfor meierismør (hvorfor har jeg ikke gjort det før??)
*begynt så smått å trene/ går i fjellet bak huset vårt
*generelt spiser mye grønnsaker og velger sunnere alternativ
*meldt meg inn i vg-vektklubb for de har ei fin ordning på å notere kalorier. Det er ikke noe jeg skal gjøre varig, men jeg vil lære meg litt mere hva maten inneholder.

Dagens middag: lapskaus av elgkalv, uten potet med maaaaaasse persille <3 br="br">


Ei leser tipset meg om appen endomondo og jeg er takknemmelig herifra og til evigheten. Plutselig var det litt gøy å komme seg ut. Ta en titt.

Christine

tirsdag, september 04, 2012

Skrekk og gru: til advarsel.

Etter å ha levert husbond på jobb og Celine i barnehagen dro jeg hjem for å svare på en hastemail. Siden Isabella hadde duppet i bilen la jeg henne på rommet til storesøster og satte noen leker foran henne. Jeg satte meg til datamaskinen utenfor rommet for å svare, og plutselig hører jeg et brak oppfulgt av flere brak, og jeg skjønner at Isabella har kommet seg til trappen.
Lille Isabellaen min trillet ned hele bratte trappen. Vi ble like redde begge to tror jeg, men vi kom oss i bilen og fikk hastet til doktoren.  Alt så bra ut med Isabella og doktoren fikk beroliget meg også.
Isabella i nysmekka si fra HTH
Det gikk bra denne gangen, men nå har vi lært.
I dag skal jeg barnesikre hjemmet. Vaskemidler skal flyttes opp, trapper og vinduer skal sikres.
Er det noe annet jeg skal gjøre for å sikre barna i hjemmet?
Er ditt hjem sikkert?

Christine

mandag, september 03, 2012

Ukestart

Tusen takk for hyggelige tilbakemeldinger. Det motiverer meg veldig. Jeg håper også at noen andre kan finne motivasjon i dette! Har akkurat kommet hjem fra en handletur, og det føles godt å fylle handlevogna med det som skal hjelpe meg på vei nedover
Jeg fant ut at etter å ha ryddet manskiten ut av skapet har jeg så god plass at jeg kan la alle grønnsaker ligge litt inbydende i skåler. Forrrige uke skrelte jeg en pose ful av gulrot og la dem spiseklar i en pose. De var gode å ha når "jeg fikk lyst på noe"

namme nam- veldig godt

Planen er nå å lage meg en ny ukemeny, men jeg må sette meg litt inn hva jeg skal lage først. Jeg skal bruke litt tid på nettet.

Dagens frokost:
havregrynsgrøt i mikro med kanel og litt sukkererstatning

Dagens middag: kyllingfile med spinat blomkål og persillepesto

Forresten var jeg innom venninnene mine som jobber på HTH og de viste meg de nye kjøkkenan. Milde moses(hvis det uttrykket fortsatt er lov å bruke i dette milleniumet). Jeg er forelsket i et kjøkken!

Mulig bildet ikke ble så stort, men sjekk de runde hjørnene på dette kjøkkenet. Hvis mine drømmer går i oppfyllelse så skal jeg lage mat på dette kjøkkenet (bortsett fra at mitt vårt ikke blir svart)


Christine

søndag, september 02, 2012

Det fungerer -2,5 kg

I dag er det nesten 2,5 kg mindre Christine som skriver dette innlegget. Endringene går veldig fint og er enklere enn jeg har forventet. Jeg spiser frokost hver morgen, det har jeg ikke vært så nøye på før. Knekkebrød med makrell i tomat. Ingen brus og ingen Freia Helnøtt. Bærer rundt på en stor kopp med fun light eller vann med is. Jeg prøver å lese litt på nett om kosthold og finne inspirasjon til å lage en ny ukesmeny.
Jeg var på klubb med jentene der det ble servert nachos/cupcakes og cola. Deilige favoritter. Jeg spiste liten tallerken med nachos, kun en cupcake (de var så god at det var ren viljestyrke at jeg ikke spiste 4 til) og ingen cola.@

Krise-lista mi

Kyllingfile med persillepesto nesten uten olje, spinat og blomkål/brokkolirasp

Makrell smaker faktisk godt! Jajogurt og havregryn

Sashimi

Ikke så dum mat det her???

Christine