lørdag, februar 23, 2013

Lørdagsfrokost


Jeg elsker lørdager. Spesielt liker jeg at vi lager en deilig stor frokost. Gjerne med en sportssending(ikke fordi jeg liker sport, men jeg liker lyden- minner meg om "gamledager" hjemme hos mor i nord og pappa) I dag har vi en sånn deilig lørdag.
Laksen er den vi røkte selv på Slettjord i sommer
Fine Celine


Spode

Shutterlampene er jeg veldig fornøyd med

vi var i bryllup hos venninnen min i Hemsedal. Til frokost serverte hotellet juice´n slik som dette. Super lekkert syntes jeg det var- og kopierer det med enhver anledning.



Delig frokostdessert

Hatting kjører en konkurranse med frokostbilder-bli med!

Mitt bidrag:
#hattinghelg

søndag, februar 17, 2013

Alene hjemme

 Jentene og jeg er alene hjemme mens husbonden tilbringer en uke i SaltLakeCity. Eller områdene rundt?. Sist vi var alene såpass lenge lovet jeg meg selv at det skulle bli lenge til neste gang og i tillegg mente jeg vel at aleneforeldre burde tildeles en nobelpris e.l. Men denne gangen har det vært andeledes. Begge barna er blitt merkbart eldre og Jentene kan faktisk leke sammen. Ikke en eneste gang har det vært sammenbrudd eller nedsmelting som jeg innimellom kan kalle det. Veldig veldig gøy å se på!

Celine har til nå sovet på en junior pute, men men for litt siden hadde vi anledning til å teste masse puter fra Jysk. Celine selv fikk sove seg gjennom en etter en og til slutt fikk hun velge sin favoritt. Det ble en memoryfoampute. (eplet faller ikke langt fra stammen) Denne heter WELLPUR og er helt utrolig deilig.



Lekende barn:



onsdag, februar 13, 2013

Pimpe puter og fiskegratengen

Jeg skal gjøre noe i stua. Gardinene har hengt for lavt og jeg er LEI saueputene. Jeg tok meg en tur innom KID som hadde 40 prosent på gardiner og pynteputer. Og jeg fant jeg fant. Helt enkle hvite puter til 89 kroner (minus 40%) På nett fant jeg en butikk som solgte knapper man kunne kle i ønsket stoff. Jeg lagde lyseblå knapper som jeg har sydd midt i de hvite putene. Under (re)produksjon er også nye gardiner. Jeg bruker de gamle, syr på litt og forer. Jeg er veldig spent på om det blir slik jeg ser for meg.





Knappelaging:
Før:



Dagens middag:


Fiskegrateng
Hvitsaus med muskat av en liter melk
kokt fisk (en liter i målebegeret)
fullkornsmakaroni passe mengde 
5 egg
strøkavring
krydder

Fisk makaroni og plommer røres i hvitsausen. Ha i krydder etter ønske (vi krydrer og salter for det meste etter servering for barnas del)La det hele bli ganske så kaldt. Stivpisk 5 eggehviter og vend dem nedi massen. Ha i form. Strø på kavring og stek 40 minutter på 200 grader. 
Fiskegrateng serveres med masse grønnsaker og persillepesto 

Christine


mandag, februar 11, 2013

Celine i farta

Det er så deilig med helg, spesielt morsdagshelg. Vi har vært i Narvikfjellet og feiret morsdag. Jeg er fortsatt nøye med hva jeg spiser, men morsdag er morsdag- da blir det kake. Jeg og Celine laget en standard langpannekake, men med en tvist. Vi puttet krydderiene [2 ts muskat og en ts kanel] til en tropisk aroma oppi kakedeigen, og det var virkelig en hit! Anbefales.







lørdag, februar 02, 2013

Jobbehelg

Øyeklinikken har jobbehelg, så snart skal jeg dra på jobb for å bidra, men aller først skal jeg tilbringe noen timer med mine små. Lørdag morgen er bare best. Jeg har tatt skumbad og hørt på gårsdagens sending av Misjonen på podcast. Nå frokost og så skal Celine og jeg lage en snømann bare snøen er blitt kram. God lørdag til alle som er innom.