Sider

søndag, september 28, 2008

Bakst med ny vri

Jeg har laget Ingers rugbrød. I stedet for å ha deigen (som er veldig veldig løs) i brødformer, hadde jeg den i muffinsformer. Det er helt umulig å rulle rundstykker av Ingersrugbrøddeig.

Denne formen fra IKEA brukte jeg til rugmuffinsene. Veldig bra resultat synes jeg.
Nå er det tv kveld med rugmuffins med brunost og kakao. Ha en fin kveld.

PS: 
Noen som vet hvor det selges Spode her i Oslo, Asker og Bærumsområde? Jeg har vært på Lysthuset i Hegdehaugsveien. Flere steder?

22 kommentarer:

  1. Smart... Har bakt Ingers rugbrød selv og deigen er ikke den enkleste å håndtere. Tror jeg blir litt copycat her jeg hvis det er greit :)
    Ha en trivelig søndagskveld
    *Siv*

    SvarSlett
  2. Så lurt! De så kjempegode ut! Takk for tipset:) klem fra silje.

    SvarSlett
  3. Heisann
    Så smart å lage brød i muffinsformer, det må jeg også prøve. Det var forresten meg som sydde den duplo-posen...men ser du har tilbrakt noen timer mer enn meg foran symaskinen, hehe. Jeg vurderte også å stikke bortom nærmeste skole for å låne passer, men gikk jo fint med blyant i tau. Godt vi er så kreative, hihi :)

    Ha en fin søndagskveld!

    Klem fra nr. 5

    SvarSlett
  4. Så smart...Dei såg kjempegode ut!!
    Spørs om ikkje dette må prøvast;0)
    Fin søndagskveld til deg..

    SvarSlett
  5. Deler du oppskrifta? De rugmuffinsene ser rågode ut;)!
    Ha en kos kveld.

    Mvh Ingrid

    SvarSlett
  6. Det hørtes kjempegodt ut .. også så smart .. tror jeg også må forsøke det. Har en sånn muffinsform jeg også .. Takk for tipset :o)
    Ha ei flott ny uke!!

    SvarSlett
  7. Ingers rugbrød- oppskriften er sakset rett fra nettet!
    1,3 kg fin sammalt hvete
    200 gr fin sammalt rug
    200 gr helkorn hvete
    75 gr gjær
    2 ts strøkne ts salt
    9 dl hvetekli/kruskakli
    1,8 liter lunkent vann, helst 37 grader
    (evt. 1 l søt eller sur skummet
    melk + 8 dl vann)
    1 dl linfrø
    1 dl solsikkekjerner


    FREMGANGSMÅTE:
    1 porsjon gir ca 60 brødskive

    Tre brød i 2-liters former eller fire brød i 1,5-liters former. Brødene bør fryses, og oppbevares i kjøleskapet ettersom du bruker av dem, da de kan mugne om de ligger for lenge i romtemperatur.

    Bland alt det tørre, løs opp gjæren i litt av væsken og arbeid alle ingrediensene godt sammen, enten i kjøkkenmaskin eller for hånd. Deigen blir veldig løs, men den skal være slik. Den kan IKKE eltes på bordet.

    Hev deigen i underkant av en time i bakebollen.Slå luften ut av deigen og la den heve en gang til i bollen, ca. en halv time. Slå luften ut av deigen igjen og spa/hell deigen i smurte former og sett deretter brødene inn i varm ovn på 220 grader på over- og undervarme, eller 200 grader på varmluft. Brødene skal stekes i en time.

    Brødene er litt fuktige inni, og de henger på kniven når du skjærer i dem, men slik skal de være. Når du har et fuktig brød, klarer du deg med mindre pålegg. Dette brødet er skikkelig fibersterkt, og faktisk godt!

    Alt er hentet fra matoppskrift .no

    Jeg har i en god spiseskje med mørk sirup. Synes brødet blir mye bedre da!

    SvarSlett
  8. De så skikkelig gode ut!!!jeg har faktisk gjort det samme tidligere!Ser så mye bedre ut!;)

    Klem

    SvarSlett
  9. Så fin blogg du har! Liker både stilen i huset ditt og alle de fine tingene du syr!! Kjempeflink! :)

    SvarSlett
  10. Så smart. Skal prøve å bake brødet i små former.Ingers rugbrød er jo så godt.

    Ha en fortsatt fin høstkveld!!!

    SvarSlett
  11. Hørtes godt ut.
    Også så smart da!

    SvarSlett
  12. Åh, det så godt ut! Tips notert.. Skal prøves ut imorgen!


    Forresten- HEI ! ligger en Award til deg på siden min! ;) ;)

    SvarSlett
  13. Nam , de så gode ut!
    Duploposen var både smart og pen;)

    SvarSlett
  14. Kjempelurt! Dette skal jeg jammen gjøre jeg også!

    SvarSlett
  15. Det var smart! Skal huske på det neste gang jeg baker :)

    SvarSlett
  16. Bruker du vann eller surmelk?
    Har bare brukt med vann jeg..

    Bedre med surmelk kansje?

    SvarSlett
  17. Nam nam. De så deilige ut. Jeg elsker grove bakverk. God ide å lage de i sånn form.

    SvarSlett
  18. Takker og bukker!

    Ingrid

    SvarSlett
  19. de ser jättefina och goda ut! Har en likadan muffinsform, den underlättar en hel del vid bakning :)

    Ha en bra vecka
    Kram Liza

    SvarSlett
  20. Strikkelaura:

    Jeg bruker en liter skummetmelk (vanlig type) og resten vann. Jeg syntes det resultatet ble bra første gangen, og har holdt meg til det.
    Noen som vet hva forskjellen på resultatet blir om man baker med vann eller melk?

    SvarSlett
  21. Hei!

    Flott blogg du har! Er innom og blir inspirert titt og ofte,- TAKK!

    De har Spode på Backe i Grensen,og har også hatt noe på Bærums Verk, Verket Interiør.

    Hege =)

    SvarSlett
  22. Tusen takk Hege.

    Det er nesten litt flaut dette, for i helgen når vi var på Spode jakt kjørte husbonden meg til Backe i Grensen, og jeg sa at jeg var 100 % sikker på at de ikke hadde og jeg orket ikke engang gå inn.......

    Den var litt lei.....

    SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen kommentar!
For tiden publiseres ikke kommentarer før de er godkjent.
Klem fra
Christine