Sider

onsdag, april 07, 2010

God gammel klappekake


På 80 tallet pleide jeg å sitte på benken og se på pappa lage brød, men noe av det beste, var de gangene han lagde klappekake til meg. Altså: han klappet litt brøddeig flat og stekte den rett på gammeldags stekeplate. Siden vi har keramisk koketopp måtte jeg steke kaka i stekepannen. Nam. Serveres med smør og brunost. En klassiker.

20 kommentarer:

  1. Å ja, det husker jeg mammaen min også gjorde, rett på kokeplaten...Retsene av brøddeigen...Hun er fra Senja, vet ikke hvor kjent den klappkaka er "sør for Sinsenkrysset?":-) Nyt kveldsmaten1 Mvh Marianne

    SvarSlett
  2. Har aldri hørt om klappekake før jeg, men det hørtes ut som et veldig veldig koselig barndomsminne =)

    SvarSlett
  3. åååå nydelig.. vekket gamle barndoms minner.. mamma pleide å bruke restedeig til å lage klappekaker :)

    SvarSlett
  4. ..hrm...brun ost...finns ganske sjelten i Tyskland og er veldig dyr...men er saa lekker...

    hilsen U.

    SvarSlett
  5. Kjære deg!
    Dette er egentlig et spørsmål til forrige innlegg. Har du den forrige boken av Leila Lindholm på engelsk eller svensk. Jeg kan ikke finne den på norsk...Er den i så fall grei å forstå?!

    SvarSlett
  6. har heller ikke hørt om det før, men det hørtes veldig godt ut og ikke minst som et koselig minne. Kjekt du fører det videre:) klem fra Monica

    SvarSlett
  7. Ah, det pleide mamma også å lage (hun er fra Bogen, så spørs om det bare er vanlig på den kanten av landet, ja). Vi spiste den ofte med bare litt smør på. Etter at jeg ble voksen fortalte mamma at hun av og til strødde sukker på sin egen, men det fikk ikke vi barna. Hehe..

    SvarSlett
  8. Kult! Aldri hørt om det før, men sikkert digg:o)) Rett i panna, uten smør ol?? Vanlig brøddeig?

    Så koselig med slike barneminner ♥

    klem Line ♥

    SvarSlett
  9. yammy:) skal prøves!! oppskrift på brød??? :)

    SvarSlett
  10. Og minnene strømmer på. Jeg kjente smaken bare av å lese innlegget ditt. Må huske på å teste dette ut nest gang jeg baker brød!

    Takk for en hyggelig påminnelse!

    SvarSlett
  11. brødoppskriften jeg bruker er den som ligger nederst i denne artikkelen:
    http://dinmat.no/Temasider/Artikler/Tips-og-triks/Hjemmelaget/Hjemmebakt-helsebrød-uten-søl

    jeg har ikke nøtter i og bruker litt sirup i tilegg som ikke står i oppskriften

    SvarSlett
  12. Jeg har leila sin bok på svensk, og forstår det greit nok :)

    SvarSlett
  13. Klappekake - jeg visste ikke det hadde navn :) Men det gjorde mamma da vi var små også, supergøy. Hun er fra Kragerø da - så det er ikke bare en sånn oppi-nord-greie :)

    Ü Ha en fin kveld Ü

    SvarSlett
  14. Klapp kaka er godt!!! Har å keramisk topp , så det må bli i steikepanna - eller på ei steinhelle over bålet....
    Artig at du vedlikeholder slike gamle tradisjoner.
    En flott torsdag til deg!

    SvarSlett
  15. Det er ometrent det beste jeg vet! Foretrekker den i dag med smør og sirup, som lita med smør og MASSE sukker.. Herlig! Ha en fin dag, Klem Marthe

    SvarSlett
  16. Mamma (fra Finnmark) har fortalt om at dette var matpakkematen hennes da hun gikk pa skolen under krigen. Ma nok prove det selv, na, ja!

    SvarSlett
  17. Takke for alle gode tips du gir, dette skal prøves :-)

    SvarSlett
  18. ååh.. samme her, bestemor pleide å lage det til meg når jeg var hos henne og hun lagde verdens beste brød ;)

    Har forresten plate her så må nok prøve det ut en dag, smaken blir nok ikke det samme.. Men minnene, de vil vare :D

    SvarSlett
  19. Å, dette er minner! Mamma gjorde også alltid det. Her husker jeg med smør og sirup på hehe... kjempegodt!

    SvarSlett
  20. Ja,vi fra nordnorge har mange gode minner med varm Klappakake med brunost:)Nam! Ka søringan har gått glipp av Hi,hi. Lev vel!

    SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen kommentar!
For tiden publiseres ikke kommentarer før de er godkjent.
Klem fra
Christine