Sider

fredag, april 27, 2012

De beste rundstykkene

Jeg har hatt denne oppskriften på bloggen før, men i går ringte kusinen min meg og sa at hun ikke kunne finne den, og da tenkte jeg det var på tide å legge oppskriften ut en gang til. Oppskriften har vært Mor i Nords hemmelige oppskrift helt til jeg fikk ovretalt henne til at oppskrifter skal deles ikke gjemmes!

Med oppskriften følger det noen advarsler:
*deigen blir enorm og hever utover alle bredder
*deigen blir klissete
*faktisk  så klissete at jeg unngår å rulle rundstykkene, bare deler opp deigen i biter og legge den på brett så ser de litt rustikk ut
*Rundstykkene blir nydelig




Celine og mamma baker- tenk så stor hun er blitt

2,2 kg hvetemel
300 gram sammalt hvete grov
1ts salt
1ts sukker
100 gram margarin/smør
2 pk gjær
1 liter vann
1 liter melk
av og til har jeg valmuefrø på toppen

Bland det tørre og smuldre margarin/smør i.  Varm opp vannet og bland i kald melk til du får 37 grader. Rør gjæren i temperert væske . Ha væsken i det tørre og elt deigen. (deigen blir litt løs, men jeg har godt med mel på bakebenken) Deigen heves til dobbel størrelse. Bak ut rundstykker, jeg pleier å få 40 stykker. Perfekt til å fryse ned og varme opp til frokost. 

13 kommentarer:

  1. De er KNALLGODE!!
    Stor favoritt her i huset:)
    Jeg fant oppskriften på bloggen din for lenge siden:)

    Takk for det ♥

    SvarSlett
  2. MMM... nettopp bakt, så disse vil jeg prøve neste gang =)

    Klem

    SvarSlett
  3. Takk for super oppskrift!
    Hva steker du de på & hvor lenge?

    Klemmer Malin

    SvarSlett
  4. Takk for super oppskrift!
    Hva steker du de på & hvor lenge?

    Klemmer Malin

    SvarSlett
  5. Nam,de så gode ut.Jeg savner virkelig gjærbakst noen ganger,men får så vondt i magen så holder meg unna.Nydelig bake assistent du har :) Elin

    SvarSlett
  6. Dette har blitt min yndlingsoppskrift etter at jeg fant den her hos deg! Står til og med mor i nord i oppskriftsboken min:))
    Men jeg bytter ut mye av det fine hvetemelet med grovt. De blir like gode. Min studentdatter er så glad når hun får nye forsynger med seg.

    SvarSlett
  7. namnamnam, Skal absolutt prøves.
    Klem LinnTherese

    SvarSlett
  8. namnamnam, Skal absolutt prøves.
    Klem LinnTherese

    SvarSlett
  9. Lagde disse, og de ble gode! Kommer garantert til å lage dem i gjen, men fy for et kliss!

    SvarSlett
  10. For en fantastisk blogg! Har trålet meg gjennom blogginnlegg helt tilbake til 2009 og er helt oppslukt! Bare synd jeg skulle oppdage den midt i eksamensperioden for dette går utover lesing av pensum. Hilsen travel student:)

    SvarSlett
  11. Skal bake disse i dag. Fekk tips frå søskenbarnet mitt. Ho hadde bakt dei, og eg fekk smakt. Nydelige.
    PS. har Give away på eine bloggen min... ;-)

    SvarSlett
  12. Tusen takk for super oppskrift! Reddet 17. mai frokosten :)

    SvarSlett
  13. hei! jeg har bakt disse rundstykkene flere ganger, og de blir kjempegode! Min Electrolux Assistent takler ikke så stor porsjon(d ble et sabla rot første gangen!), så jeg lager to tredels porsjon, og bruker da 1 pk gjær. Problemet er bare at de blir så lave, de hever seg ikke i høyden, bare utover. Noe forslag på hvorfor? Deigen hever veldig fint, d er rundstykkene som ikke hever.
    Hilsen Inger

    SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen kommentar!
For tiden publiseres ikke kommentarer før de er godkjent.
Klem fra
Christine