Sider

onsdag, september 08, 2010

Mor Monsen

I morgen har jeg store planer om å dervere Mor Monsen kake til mine kunder i butikken. (det er hvis alt går etter planen) Kaken står akkurat nå i ovnen. Planen min har vært å ha en fast kakedag i butikken der jeg skal servere kaker etter gamle oppskrifter. Nå har jeg ikke funnet noen fast dag enda, men jeg begynner i morgen siden det er langdag.
Korinter stod det i oppskriften, men kusinen min sa det var stygt og når det heller ikke var å oppdrive i butikken så fikk det bli Mor Monsen uten korinter.

Det er min farmors oppskrift. Jeg holder på med ett prosjekt med å lage en bakebok av hennes gamle oppskrifter. Jeg scanner inn oppskriftene med hennes håndskrift også er planen at det hele skal bli en bok som alle som vil ha skal få :)

I dag har vi hatt hyggelige middagsgjester. Vi har ett vennepar som har en jente som er like gammel som Celine. De leker så fint sammen, og nå har vi funnet ut at vi skal spise middag sammen en gang i uken. I dag serverte jeg kjøttkaker.

Ha en herlig onsdagskveld
Christine

9 kommentarer:

  1. Så herlig med
    middagsavtale en dag
    i uken med gode
    venner
    gull verdt
    for lille
    Celine mor også ...!

    mmm ... den kaken så
    veldig spennende ut,
    tenker den blir saftig og
    god, ta gjerne et bilde
    av den ferdige kaken også

    yammi yammi ....!!!

    klem til deg

    SvarSlett
  2. Hei Christine,
    Høres ut som Celines Hus er blitt en butikk med masse god atmosfære - en butikk som er hyggelig å besøke!
    Lykke til videre!
    Klem
    Anna

    SvarSlett
  3. Jeg hadde fast kakedag også...med gamle kekoppskrifter !! rart....tenker likt...begynte med fredeag så flyttet jeg det til lørdag....og det var så kosslig....hadde avisene , kake og kaffemaskin ...på lørdagene satt det hele familier å spiste :) Og svært populært blandt mennene :)

    SvarSlett
  4. Den kaken var den første jeg lærte å bake av min mormor i nord da jeg var 9 år. Kaken er saftig og god! Artig å se igjen oppskriften hos deg. Eneste jeg heller ikke likte var korinter. Huff de tok jeg ut!

    Tidligere har jeg bakt både sjokoladekaken og rundstykkene dine
    med vellykket resultat! Takk for gode tips!

    SvarSlett
  5. Ingen ting er som hjemmebakst, lykke til med ideene dine.

    Hilsen fra Mimmi-Leone

    SvarSlett
  6. Det er veldig kos med slike faste middagsavtaler for alle!

    veldig lurt a skanne inn oppskriftene!

    Et tips:Trines mektige matblogg har alle sine oppskrifter som pdf attachments sa det gjor det jo sa lett a printe ut og sette i egen oppskriftsperm!

    Kaken sa innmari god ut. Vi ble litt lei mormonsen da jeg var tenaring for det var den eneste kaken min soster kunne lage og den lagde hun til gangs... ;-)

    SvarSlett
  7. Hei Christine! Jeg følger bloggen din...kjempe fin... og jeg blir inspirert til så mye...men jeg lurer så veldig på hvor du får all den energien fra. Du har hele tiden så mange prosjekter og jammen får du gjennomført de også. Jeg er så imponert. Hvordan får du det til? :-) Lykke til med alt sammen. Hilsen fra Marianne :-)

    SvarSlett
  8. Korinter er vel ikke stygt, det er jo små rosiner. Du får sannsynligvis kjøpt det på Kiwi eller på helsekost. Korinter kan også byttes ut med rosiner, som gjerne hakkes litt mindre før de tilsettes. Men forutsetningen er jo selvfølgelig at man liker rosiner da. Kaken ble nok god den uansett.

    SvarSlett
  9. Korinter er godt ja - det som ikke er godt, og fint kan kuttes ut fra kakeoppskrifter, er sukat!

    SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen kommentar!
For tiden publiseres ikke kommentarer før de er godkjent.
Klem fra
Christine