mandag, februar 27, 2012

Makron-o-mania

Jeg er hooket på makroner. Den deilige forseggjorte lille smaksbomben er rett og slett unik. Perfekte å fryse ned, hurtig å tine- imponerer selv den mest kresene gjest ;) Men det er ikke "bare bare" å få svingen på herligheten. Selv har jeg gått kurs hos by1s beste makron-maker Andrea Fagerli, og nå skal jeg forklare til deg.

Du trenger til en farge av makronene:
80 g eggehvite
60 g sukker
100 g melis
60 g mandelmel

Makronmestern selv hadde gjort klart massevis av mandelmel og eggehviter, så for hver konditorfarge målte hun opp en oppskrift og mellom hver farge vasket hun alle skåler og visper og tørket det godt.

 Eggehviten må være temperert. Ikke slurv der. Mandlene skal helst skoldes, men vi tok juksevarianten og droppet skoldingen. Det er dog viktig å kværne mandlene til det blir superfint mel.



 Ha eggehvitene i en skål og dropp i litt av sukkeret. Pisk ivei og ha i resten av sukkeret mens du speeder på mixmasteren. Se til at margengsen blir seig og fin. Sikte i melisen og mandelmelet og vend det godt ned i røren. Bruk IKKE mixmasteren.



Nå alt er vendt godt inn har du i valgfri konditorfarge. Jeg anbefaler på det sterkeste gelefargene fra WILTON. De finner du på jernia på amfi. De er drøye og sterke så prøv deg frem med litt etter litt.

 Vend fargen godt inn i røren og legg merke til at konsistensen på røren din skal være slik som på bildet.

 Det går fint å bruke sprøyteposer eller skje til å lage makronene, men lettest blir det om du bruker en slik sprøyteball. Denne er kjøpt på Kitchen på Storsenteret.
 Sprøyt ut jevne makroner. Den riktige størrelsen er rundt ?? cm. Makronene skal stå på benken og tørke ca en time før de stekes. Ikke hopp over det steget, for da vil makronene dine sprekke.

Fyll-Sjokoladeganache
100 gram hvit sjokolade
20 gram fløte
40 gram bær
 Hakk opp sjokoladen. Varm fløten og hell den over sjokoladen slik at den smelter. Putt oppi bærene og rør. Smør på en makron og sett en annen på toppen.

 Fyll- Fruktgele
1 ss vann
30 g sukker
100 gr bær/frukt
10 g pektin(fås i matbutikk)

Bland vann og sukker i en kjele. Ha i bær og la det koke opp i ca 3 min. Rør i pektin og la det kjølne. Her kan man prøve seg frem med bær. Jeg prøvde annanas fra boks og det ble også kjempegodt. Bruk fantasien.



Makroner!
Love it

Christine

20 comments:

K@ri sa...

Jeg prøvde kunsten for første gang på lørdag, og d var kanonkjekt. Mandlene skulle vært malt en gang til, men d tar jeg neste gang, og jeg tror ikke d blir lenge til ;)
Ha ei fin uke!
Vakre tanker fra K@ri*

Guros verden sa...

Hmmm, er det bare jeg som ser dårlig, eller står det ikke hvilken temperatur de skal stekes på?

Anonym sa...

Her mangler det både steketid og grader:) men det ser veldi godt ut og dette må prøves ut:)

Hilsen Gunn

Anonym sa...

Oi- det har falt vekk!! 150 grader i 12 minutter. Dobbelt brett!

Berit sa...

Kjenner at jeg får mer og mer lyst til å prøve! Fant et kit hos bokhandleren i går.. mulig jeg må snike det til meg ;)
Og i det kit'et finner jeg vel gradene også :P

Ha en fin dag!
Vi koser oss med sol i dag, og det blir nok fint lite baking!

Brattli Gård sa...

Jeg har bakt pistasjmakroner etter Nigellas oppskrift et par ganger (http://lekkermunn.blogspot.com/2009/05/huummmmmm.html). De anbefales på det sterkeste :) Kan også foreslå gule påskemakroner fylt med lemon curd, jammings :)

Monica;)

Anonym sa...

Yippi ja, tusen takk for oppskrift:)

klem fra anonym

Malin sa...

har prøvd og lage dette mange ganger, men får det aldri til :( hvordan knuser du mandlene? eller har du ferdig laget?

Anonym sa...

Jeg har såå lyst til å smake på makroner, men er dessverre allergisk mot mandler. Så synd, for så populært som det er, så må det jo bare være knallgodt.

Hilsen Alise

Anonym sa...

Hei!

Et lite spørsmål når det gjelder frysing av makroner; fryses de med eller uten fyll?

Hilsen Anita :)

hvitstil.com/Christine sa...

Makroner fryses med fyll. Tiner på null komma nix

hvitstil.com/Christine sa...

Jeg dobbelrasper mandlene, og sikter og hvis det da er noen grove mandelkorn så maler jeg dem i blenderen

Anonym sa...

Hei Christine

Takk for at du deler oppskrift og herlige bilder
dette har jeg nå delt med mine skjønne kollegaer
som er like flinke til å bake som du ...!

Ønsker deg en fin vårlig onsdag, ACklem

Anonym sa...

Skal Celines hus stenge?

Anonym sa...

Hva med å blogge om N O E annet?

Anonym sa...

Fiiiine!
kitch´n selg åsså de fargan fra wilton :)
Åsså får vi inn makronmatte straks. Da sprekk ikke macronan, å en slipp å vente en time ;)

De ser deilig ut!

klæm

Anonym sa...

Skal man ha begge typer fyll i en makron? Eller skal man velge sjokolade eller fruktgele?

Anonym sa...

Må velge fyll, ikke begge :)

Anonym sa...

Skal celines hus stenge? Hører rykter om det?

Bjørg sa...

Jeg spiste min første macron i dag, kostet 8 kroner og smakte himmelsk.