Har du prøvd neslesuppe? Jeg anbefaler det på det varmeste.
Du trenger
1 kjøkkenbolle med friske fine nesleskudd
1 løk
1,5 liter grønnsaksbuljong
3 ss smør
3 ss mel
salt og perpper
(kremfløte)
Slik gjør du:
Rens neslene for grove stilker og kok dem i vann i ca 5 minutter. Hell av vannet og spar på det. Kjør litt av vannet i en blender med neslene.
Så bruker jeg kokevannet til neslene og blander i grønnsaksbuljongterninger etter informasjonen på pakken. (hher ville nok en ekte husmor gravd frem hjemmekokt kraft men terninger duger for meg)
Hakk løken i bittesmå biter og gjør dem gylden i suppekasserollen sammen med smøret. Strø på mel og spe med grønnsaksbuljongen. Hell oppi nesleblandingen fra blenderen. (min blender er fra wilfa og om du følger med på bloggen kan du også få en sånn) Kok forsiktig opp. Noen ganger har jeg litt kremfløte i, men denne gangen hadde jeg ikke det og det går fint uten også.
Server med rundstykker og smør.
Til og med Isabella synes suppa var deilig.
Mai går stortsett med til å forberede gården på Ytre Slettjord til sommeren. Vi skal starte opp ett stort prosjekt i løp av neste helg. Ytre slettjord skal få ny farge! Jeg gleder meg.
Christine
PS:
Det kommer flere giveawayer på hvitstil.com
i nær fremtid:
Wilfa har gitt meg
en prisvinnende blender og baristautsyr som
jeg skal gi bort til heldige lesere.
2 comments:
Oj, så spennede!:))
Jeg har ikke prøvd slik suppe før, men har hørt om denne suppen og at den skal være god:)
Så søt Isabella er:)
Åjj, det høres skummelt og spennende ut med brenneslesuppe ;)Men det er sikkert godt :)
Legg inn en kommentar