tirsdag, februar 19, 2008

Oppskrift på svenske kanelbullar


Dette trenger du:
  • 125 gram margarin
  • 5 dl melk
  • 50 gram gjær
  • 1,5 dl sukker
  • 1 ts kardemomme
  • 1,3 liter hvetemel

Fyll:
  • margarin
  • kanel
  • sukker

Slik gjør du det:

  • Smelt margarin og ha i melk. Blandingen skal selvfølgelig være 37 grader. Smuldre gjær i en bolle og rør den ut med den lunkene væsken. Ha i alt det tørre, men kun 1 liter av melet. Elt deigen og ha i de resterende 3 dl etterhvert til du synes deigen er passe.
  • Heve til dobbel størrelse. 
  • Lag så fyllet. Mix sammen margarin, sukker og masse kanel til en deig. Her bruker jeg ingen mål, tar det bare litt på øyemål.
  •  Elte ut luften av degen igjen og kjevle den flat. (ca 20 x40 cm).
  • Smør kanelblandingen på hele den utkjevla deigen. Brett deigen så dobbel. Del deigen så i stykker på 2 cm. Ta hver 2 cm del og del i 2 igjen nesten helt til bretten, slik at du har noe som ser ut som en bukse. Tvinn hvert bukseben mot venstre og knyt en valig knute av bena.
  • Legg på brett og la heve ca 20 min, må ikke stå for varmt for da smelter kanelblandingen inni bollene.
  • Pensle med egg og strø på perlesukker
  • Stek midt i ovnen på 200 grader (det er i alle fall passe i min ovn) i 7 min.
  • Spis og nyyyyt!





8 comments:

Miss.T sa...

MMMMMMMMMMm..disse skal prøves !!! så knallgode ut : )
Lykke til med fødsel og barseltid. Er selv hjemme med en liten prinsesse på snart 4 mnd..veldig kjekt !!!

Hobbyhuset-Merete sa...

Takk for oppskrift!!! gjett om desse skal prøvast i nermaste framtid?? kos deg vidare i ventetida :o)

Trude sa...

Jøss,så flittig du er da C!Disse skal prøves,ser jo bare så gode ut.Blir populært for store og små.Nå er det kveld her,ukens høydepunkt på tv er over og arbeidslyset er slukket. Nå skal jeg nyte 2 uker fri fra jobb og bare kose meg.Vi høres,klem

elin1976 sa...

Takk:O)

mali-mo sa...

Det var kjempeflott at du kom med oppskriften på de bollene! De så supergode ut så nå er det bare å hive seg over bakebordet. Har aldri klart å bli helt venn med sånne gjærdeiger men skal gi disse en sjangse.Håper du får en fin tid frem til fødselen, selv er jeg akkurat tilbake i jobb etter permisjonen hjemme med prinsessen.

Blomstermamma sa...

Endelig skjønte jeg hvordan man "snurrer" disse kanelsnurrene! Takk for en veldig tydelig beskrivelse!
Nå kan jeg også bake slike:D

Dette er mitt liv; trebarnsmamma, datter og kone- som fortjener en prinsessekrone! sa...

Fantastisk bra beskrivelse, dette må prøves, de er jo skikkelig dekorative :)

Siw :)

Linda sa...

Hei! Disse så gode ut! Bare lurer på hvordan du knyter knuten tilslutt. Knyter du en knute av hvert "ben" eller knyter du de to "bena" sammen?