Nå trenger jeg virkelig hjelp. Jeg har lyst å bake kransekake (tårnkaka sier jeg egentlig) og ta med til julefeiringen, men har ikke oppskrift. Nå kunne jeg bare søkt på nettet, men tenkte det var mye bedre å høre om noen hadde en oppskrift de viste var god.
Her er kaka fra Celines barndåp. Jeg hadde pyntet den, men den var bakt av venner av familie.
Har du tårnkake/kransekake oppskrift, så kom med den!
Christine
9 comments:
Her kommer basisen :
500 g mandler
500 g Sukker
4 eggehviter
Skåld og finmal mandlene. Bland mandler og sukker. Tilsett eggehviter og elt det til en smidig deig. Tegn sirkler i ulike størrelser på baksiden av et bakepapir. Snu papiret og legg deigen på sirklene i 2-3 cm bredde. Stek ringene på nederste rille i ovnen i ca. 15 minutter ved 175°C.
Jeg bruker gjerne "någåt attåt" oppi deigen, for å få litt annerledes smak.
Skal få oppskrift fra tanta min, som har den nydelig kaka..er du heldig sender jeg den til deg...mjuk og god inni..mm..kjenner jeg fikk lyst på det nå, men må løpte på xtra vakt...ha en flott lørdag
Jeg bruker nøyaktig samme basis som Lena.
500 gram mandler
500 gram MELIS ( ikke sukker for all del)
4 eggehviter.
Jeg pleier å la deigen hvile fra en dag til neste i kjøleskapet før jeg lager kaken.
Jeg finmaler også mandlene UTEN å skolde på forhånd, altså MED skallet på. Det blir like godt syns jeg. ( Har prøvd begge deler)
Videre bruker jeg kransekakeform med teflonbelegg. Likevel sprayer jeg formene godt med formfett på forhånd.
Jeg pleier også å steke ca 180 grader og tar dem ut når de fremdeles er lyse. Ca 10-15 minutter. Kjøl av før du løsner forsiktig fra formen.
Kaken blir som regel best om den fryses før bruk.
Jeg syns iallefall det, da blir den sprø og myk samtidig.
LYkke til, PS; må sjekke oppskriftboken min her, i tilfelle jeg har skrevet noe gale.
Det er ikke vanskelig iallefall, veldig enkelt.
Bruker å laga grovere kransekake med mindre melis
500 gram uskoldedemandler
250 gram melis
4 eggehviter
Lykke til!
Ser ut som du har fått kransekake oppskriften du etterlyser. Jeg pleier å kjøpe ferdig kransekakedeig hos bakeriutsalgene.
P.S.:Jeg har hørt et tips om at eggene skal være romtempererte når du lager kransekake av en eller annen grunn.
Lykke til med bakingen!
Hvor i alle dager fikk jeg sukker fra da??? Godt du er slik en oppegående frøken at du skjønte det skulle være MELIS... haha! Kanskje det ble litt mye SUKKER i karamellene mine???
Lagde kansekake stenger i dag, som ble helt misslykkede :(
Oppskriften jeg brukte:
500g mandler (hele, og uskoldede)
500g melis
3-4 eggehviter
Jeg malte mandlene i kjøkkenmaskin. Så blandet jeg dem i melisen og 3 eggehviter (Priors frokostegg strl L). Så pakket jeg inn deigen i plastfolie og lot den ligge i kjøleskap noen timer.
Rullet til fingertykke stenger og stekte på 200g midt i ovnen.
Til min forferdelse fløt de utover og boblet... De skal jo ikke gjøre det!!! Hva har jeg gjort galt?
lillepus...
det går ikke å bruke kjøkkenmaskin. det skjer noe med mandlene da så de "smelter". man må bruke mandelkvern. mer jobb men...!
Jeg plejer at bruge Marcipan - men ved ikke, om det ikke findes i Norge, siden alle indlæg bruger mandler og sukker og laver "Marcipan" selv.
Hvis du kan købe Marcipan (F.eks. fra Odense, godt dansk mærke) skal du bare blande det med lidt æggehvide (Endelig ikke for meget) og forme kransene.
Tryk kransene lidt, så de bliver A-formede (Tyndere for oven end for neden) før de bages, så bliver tårnet højere og flottere.
Jeg plejer at forme dem direkte på bagepapir og så teste størrelsen før jeg bager dem. Man kan forsigtigt bygge tårnet op og så skille dem af igen før man bager det.
175 grader i ovnen til lysebrune.
Når du lægger glasur på, så brug æggehvide og flormelis. Ikke vand. Så kan du lave helt fin, hvid glasur, som ikke løber ned af tårnet. Pynt hver ring for sig - og sæt dem til sidst sammen til et tårn (Gerne med smeltet chokolade som "klister/lim".)
Held og lykke.
Og god jul!
Legg inn en kommentar