Tidligere i år oppdaget jeg ett servise designet av Paola Navone som var helt i min gate! Siden jeg har servise var det uaktuelt å kjøpe nytt......meeeeen Husbonden hadde knust ett serveringsfat derfor kunne jeg med god samvittighet kjøpe ett nytt serveringsfat (og en serveringsbolle)
Serviset vi har fra før har samme hvitnyanse som dette, men er helt enket, så det går fint å mixe!
Serveringsfatet!
Skålen!
Fornøyd!
Svensk tenn har så fine innpakkninger, så når damen spurte om det var en gave sa jeg JA! For det var jo det, gave til meg selv.Nå drar vi ut og plukker bær. I går kveld laget jeg masse rognebærgele som har blitt stiv og fin. Jippi. Skal lage en ny variant i dag med rips i. Har lyst til å prøve med epler også. Får se hva det blir tid til....
Christine
8 comments:
Heia,
Flott serveringsfat & bolle, det
passer jo meget bra til det dere har fra før, flott mix!
Likte godt krinkelkrokene, artig fasong!
Så nydelig kjolen var, passet din smukke perfekt!
God skogstur, her har det nettopp høljet ned så foreløpig er det innekos!
Klem til deg
skal si du har vært heldig..flott dette du:) jenta deres er bare så søt..syns hun har vokst sånn i de siste innleggene dine...bærtur e vel stas...her regner det på første gang på uker...go søndag
Så fint fat og skål! Artig med noe nytt!!
Kjempefin kjole også!
Ha en fin dag!
kremt....rognebærsgele....ble den bedre enn ifjor? ha ha ha ha ;)
Herlig servise, hvitt er alltid greit, kan mixses med det meste.
Kul fasong.
Kjempeflott serveringsfat *ønske*
Har du oppskrift på geleen din? Og hva bruker du den til?
Hei, har du en god oppskift på rognebærgele? Så spennende! Har sett at det er sinnsykt mye rognebær i skogen, men vet ikke helt hva jeg kan bruke det til. Hva bruker du den til? Hmm... Nydelig reportasje og nydelig ettåring forresten! Minna
Oppskriften jeg bruker på rognebærgele:
7 liter rognebær kokes med 6 dl vann til bæra mister fargen ca 20 minutter.
Hel hele massen i en saftsil og la saften renne av. Da pleier jeg å ende opp med ca en liter saft. Ha saften i en ny kasserolle med 1 kg sukker pr liter saft. Jeg pleier å smake litt på blandingen så kjenner man om det behøves liit mere sukker. (noen ganger er bæra beisk og da trenger man mere) Så lar jeg sukker og saft stå på kaserollen i ca 5 minutter, før jeg øser over i rene glass og setter lokket på. Neste dag: gele!
I runde nr 2 med gele byttet jeg ut 1 liter rognebær ed en liter rips. Geleen ble litt rødere!
Spør om det er noe som er uklart.
Christine
Legg inn en kommentar