mandag, januar 24, 2011

Sparkstøtting og refleksbruk

I går da vi var ute å lekte suste det noen barn forbi på sparkene sine. Det fikk meg til å drømme meg tilbake til barnehagetiden og da "Mor i Nord" sparket meg til barnehagen. Jeg postet ett "jeg ønsker meg sparkstøtting" på facebook og alt hell skulle ha det til at Mor i Nord var i sparkstøttingens hjemland Sverige, og hokus pokus, så ble det ny sparkstøtting på oss.
Så her er vi i farta i kveld. Det gikk mye fortere enn jeg hadde trodd, så jeg tror Celine skal ha på hjelm neste gang.
 Alle vi tre har refleksvester- men her en kveld jeg kom fra jobb kom det 3 barn på snowracere i tusen kilometer i timen i de trange bakkene utenfor huset vårt. Ikke en refleks å se! Livsfarlig. Nå har jeg funnet frem noen refleksvester fra tiden jeg jobbet som legemiddelkonsulent, så denne uken skal de få reflekser av meg. Pass på at alle barn har refleks på ute i mørket.

Christine

11 comments:

Anne sa...

Helt enig ang. refleks, men det er skremmende hvor mange barn og unge som ikke bruker refleks.. Huff.. Så koselig med spark :) Håper dere får mange flere flotte sparketurer i år (med hjelm :))

whitebite sa...

Jeg vil også ha spark!! minner meg om barndommen.. Selv om vi ikke alltid har vinterføre her i vest, så er vintrene blitt lengre og kaldere! kjekt! Enig! refleks er kjempeviktig!

Anonym sa...

sparkstørring er supert
sofie storkoser seg med
sin ...!

ser ut som dere storkoser dere
ute i mørket også, og ja,
helt klart et must med
refleksvest ...!

fin kveld ønskes deg ♥ klem

Eva sa...

Vet akkurat hva du snakker om. I alle år har barn akt ned den bakken i full fart. Bardomshjemmet mitt ligger litt lenger ned i bakken, og jeg har mer enn en gang vært engstelig for å kjøre på noen der viterstid.Selv det å treffe en bil som står i ro vil være fatalt for et barn i full fart på kjelke/akebrett...

Vi har jo det meste her - men en egen akebakke - det hadde vært noe :o)

Flott initiativ at du skal levere ut vester, da har man iallfall mulighet til å oppdage barna tidlig. Håper bare at barna tar dem i bruk.

Må du ha en fortsatt fin kveld!

Pillan sa...

Spark finnes men da det er allt for glatt på veien til både bil og gående så er denne sandet/gruset for lenge siden. Skal man kom seg frem her så blir det med piggdekk eller piggsko.
Det er skremmende at så mange ikke bruker refleks og da spesiellt unger ettersom de liksom skal ha foreldre som passer på.
Ha en fin fin uke videre, med mange sparketurer!
Pernilla

Berit sa...

Barn uten refleks - huff å huff!
Men når voksne folk på rulleski, sykkel og som jogger langs vegen IKKE har det når det er ettermiddag og snart mørkt! DA er det nesten så jeg bråstopper og spør dem om dem har god livforsikring? For noen må jo ha nappet refleksen av dem og levd i håpet....

Barn og voksne burde absolutt bli flinkere til å bruke refleks! Man ser jo det veldig godt når man kjører sjøl!

Og spark... mange turer har det vært gjennom årene, vi bor jo midt i vinterland. Men de siste årene har sparken først grodd ned bak uthuset, og så snødd ned... Mulig det har noe med at sist ble det knall å fall.... :P

Go' kveld og fiiin tirsdag når den snart kommer!

Har en drøm... sa...

KJEMPEVIKTIG!
Og så snill du er som skal kle barna i gata med vester, en MEGET god gjerning ♥

Koselig med spark;)

Klem Line

Bjørg 47 sa...

Bra at dere ser viktigheten av refleks. Er ganske frustrert når jeg kjører om kvelden, både joggere og andre som ferdes ute uten refleks !! Hadde de visst hvor vanskelig det er å se dem !!!! Ser at barnehager er ganske flinke til å lære ungene å bruke disse vestene. Jeg bruker slik vest når jeg sykler , også, selv om det ikke er veldig mørkt.

Elliephant c",) sa...

Ungene her hjemme har brukt sparkene sine nesten daglig hele vinteren;o) De sparker til og fra skolen, og til og fra venner på ettermiddagene og i helgene... Men MED refleksvester! Jeg har tredd en vest over sparken også, bare for sikkerhets skyld.

Vi bor også ved en bakke som ungene aker i, og da setter vi opp en spark, eller ett par skistaver med refleksvester hengende på nederst i bakken, slik at bilene må bremse ned. (De kommer seg selvfølgelig forbi;o)) Det samme gjør vi når de graver snøhuler i dungene som blir til når det ryddes snø i gata, da setter dem opp alle skistavene sine med vester på rundt, sånn at alle skal se at her er det barn inne i hulen!

Elliephant c",)

Det verden trenger... sa...

Gøy med spark! Lenge siden jeg har prøvd det nå, men da jeg var lita bodde vi "høyt til fjells" og kunne stå på sparken fra ytterdøra hjemme og helt til døra på skolen. (Litt værre hjem igjen, men det gikk da det også:-))Nå for tida er det så mange salta og grusa veier at det er litt vanskelig å finne gode spark-veier.
Refleks er utrolig viktig! Det er helt skummelt å se forskjell på når man oppdager en uten refleks kontra en med refleks. Tror unga mine er ganske lei av maset mitt om refleks, de har ganske mange på jakker, sekker og lignende...
Ha en fin dag, liker bloggen din!

Anonym sa...

Supert med refleks! Og kanskje mamma også skal ha hjelm på seg når hun tenker å sette det på datteren neste gang, gjelder å gå foran med et godt eksempel :-) :-)