bilde fant jeg på en dansk nettside jeg ikke finner igjen. Mine egen mat er ikke ferdig, men kanskje jeg legger ut bilde senere. |
Slik gjør jeg:
Bruner koteletter på begge sider og kryddrer med salt og pepper. Legger de til side.
Lager brunsaus. Jeg pleier å smelte 3 ss margarin og ha i 3 ss hvetemel. Lar det surre litt i stekepanna til det blir nøttete, men ikke svidd. Har oppi en literkraft. Kanskje du har kraft fra bein eller gjør som jeg: en liter vann med to buljongterninger. Ha i en halv hakket løk, liten klunk worcestershire sauce og litt
ketsjap manis. Noen ganger trenger man også litt sukkerkulør for å få nok farge på herligheten. La sausen koke opp, før du setter den plata på en eller to og legger kjøttet i sausen. La det hele trekke på plata til du synes det ser greit ut. (har aldri tatt tiden)! Serveres med poteter og grønnsaker-perfekt mat å servere gamlinger eller spise selv.
Denne uken har vi satt opp ukemeny for å slippe å bruke tid i butikken etter jobb. Hvis jeg husker rett blir neste uke slik:
søndag: elgsteik fra skjomen
Mandag: kjøttkaker (lager de søndag)
Tirsdag: fiskeboller
Onsdag: fersk fisk fra fiskehallen
Torsdag: løvstek (må gå raskt for Celine skal på gym kl 17)
fredag: taco
Ser det er i overkant mye farsemat, men det får duge denne uken.
Christine
2 comments:
Takk for middagstips! Dette er det lenge siden jeg har laget, så dette kommer nok til å stå på menyen i nærmeste fremtid her i huset også.
Følger bloggen din fast og det har jeg gjort siden reportasje i Kamille. Du var faktisk min inngangsbillett til bloggverden:) Så tusen takk! Har funnet mange gode tips og inspirasjon siden den gang! Så atter en gang tusen tusen takk!
Kjempe lurt med ukesmenyer, sparer både tid og penger på å slippe å dra på butikken hver dag ;) Og så herlig å slippe å tenke ut hva man skal ha til middag i siste liten!
Og jeg sier som Fru Wonka sa: Takk for tips og inspirasjon :)
Legg inn en kommentar