søndag, desember 01, 2013

I søndag i advent.

Husbonden og jeg har vært på Julebord i periferien, og derfor vært på overnatting bare vi to. Jeg tror faktisk det er første natten borte fra Bella- men det gikk strålende. Min lillesøster Tante Mimmi steppet inn og tok seg av barna. På kvelden så vi et Instabilde av to pepperkakebakende småjenter- da skjønte vi at det kom til å gå bare fint (og at vi trygt kan overlate jentene til tante og reise på helgetur om vi vil det....hint hint)

I allefall kom vi hjem og etter planen skulle vi være med på julegrantenning i By1. Siden jeg var så slapp steppet likså gjerne Tante Mimmi inn for meg- så jeg lå hjemme på sofan og husbonden og Tante tok med barna på tenning og hilste på nissen...... Sån kan det gå når man tar seg helt ut på julebord.
Så ble det årets kalender. I år som i fjor synes jeg det er for mye med en gave hver dag til barna, så derfor fikk de hver sin kinderkalender. Enkelt greit og barna storveis gleder seg over den. Jeg var innom vg sine nettsider og så bilder av masse kalendere som mammaer hadde sendt inn bilde av. Jeg er imponert av kreativiteten, og synes absolutt ikke det er noe galt i å ha stor fin pakkekalender- men for oss og Celine ble det for mye. Kinder holder i massevis.


Nå er det en mnd ogjen til termin for baby- så jeg burde kanskje dra frem og vaske litt babytøy og pakke bagen. Snart er det dags.

Christine

3 comments:

Anonym sa...

Åh, så deilig at du fronter enkel kalender.

Det var en lettelse det året jeg bestemte meg for at pakkekalender var historie i vårt hjem.

Min snuppe ble "mett" lenge før julaften av alle kalendergavene.

Dessuten fant jeg ut at jeg hadde brukt over 2000,- kroner på pakkekalenderen. To tusen kroner på masse småting.

Huff!

Tenk om jeg heller hadde brukt de pengene på en skikkelig gave som kunne åpnes julaften. Og hvor mye større ville ikke forventningene vært om hun ikke hadde fått gave hver eneste dag frem til julaften?

Det var derfor en lettelse å droppe pakkestyret, og kjøpe sjokoladekalender i stedet.

Jeg ble imidlertid litt plaget usikkerhet rundt valget mitt.

Jeg begynte å spørre meg selv om jeg var dårlig mor som ikke laget pakkekalender til ungen min?

Særlig når man ser alle de fantastiske kreative pakkekalendrene i alle de vakre blogghjemmene.

Derfor er det godt å se dette innlegget på bloggen din og lese at du har samme grunn som meg - for å droppe slik kalender.

Takk!

Kindersjokolade er forresten skikkelig godt. Jeg vokser aldri fra smaken av kinderegg. ;-)

Anonym sa...

Kjære jenter!
Jeg er ca 20 år eldre? Enn dere,stol på dere selv ,magefølelsen;) ( om det ikke er en sixpack etter 4 dager;) om det ikke er en pakkekalender til tusenvis av kroner!
Det er så lett å bli dratt med, å bli usikker,bra nok?Klyp dere selv i armen og si -nok nå!Dere er duganes!Dere er tenkende mennesker,dere gjør en forskjell.Mainstream mennesket i dag,kjedelig!
Ønsker dere alt godt for advent og jul.om kanskje 23 dager begynner maset om å hive ut jula;))
Her skrapeloddkalender til 17 åringen!
Neste år,Mormor,men pakkekalender ?Nope!

Anonym sa...

Godt å se at vi er flere som ikke synes det er OK at ungene får gave hver dag i desember!

Da min eldste var liten lagde jeg pakkekalender, for det trodde jeg man måtte. Men da vi hadde åpnet kalender i noen dager sa han; "nok nå". Jeg trodde jo ikke mine egne ører, men siden det har pakke kalender vært en sage blott hjemme hos oss!

Nå får de hver sin kinder kalender og det er alle strålende fornøyd med.