søndag, mars 03, 2013

Sånn gjør jeg det med vekta:

I går lovet jeg å skrive ned hva jeg gjør for å gå ned i vekt. Innimellom så holder jeg det jeg lover-så her kommer det:Når jeg begynte det hele:
Det hele startet en morgen i august. Husbonden var på reise og jeg var hjemme med barna. I lokalavisen var Berit på forsiden som hadde gått ned enorme mengder. Side2 hadde også artikkelen på trykk, så den kan leses her. Der og da tenkte jeg: kan hun-kan jeg! Med det samme måtte jeg starte. Jeg åpnet kjøleskap og skap og kastet ut alt jeg ikke skulle tillate meg å spise. (Jeg lot Celines lørdagsskuff være-men den rører jeg ikke) Akkurat dette tror jeg var avgjørende-begynne med en gang. Ikke vente til den 1. i mnd eller vente til mandag....... Jeg var i gang.
jeg dro rett på coop og fylte opp kjøleskapet med dette


Dette sluttet jeg med umiddelbart:
Jeg så og si  sluttet å bake fram til desember. Det er fordi jeg selv en den som spiser mest kaker og boller. Ingen mere brus med sukker, ingen juice, null poteter eller ris,  no pasta, ingen godis, minimalt med brød

Frokost: 2 ryvita med makrell/ magerost/ skinke
frokost, etterhvert har jeg sluttet med jogurt også

mellom: 1 ryvita med pålegg el nutrilettbar med toffee el frukt(ikke appelsin el annanas)

Lunsj: stekt kjøtt i masse krydder pluss noe grønt, omelett

mellom: 1 ryvita med pålegg el nutrilettbar med toffee el frukt(ikke appelsin el annanas)

middag: noe sundt. Nesten alltid 2 typer grønnsaker. Poteter og saus til familien- det spiste ikke jeg. Saus til meg: en krydderurt i stavmix med litt vann. Masse fisk og kjøttretter.
lapskaus uten potet
suppe uten fløte laget av any grønnsak

kvelden: eple med kokos og kanel, sashimi, knekkis, saft, stekt kjøtt, minitomater i godisskålen, London te med deilige fruktsmaker.

fredagskebab el taco som de andre, bare min er i et salatblad med litt saus


Dette begynte jeg med:
Alltid stor kopp med deilig gøysaft og isbiter. Drikker masse masse.

Dette tillater jeg:
Jeg har venninner og familie som baker de deiligste kaker- når jeg er på klubb eller i bursdag så smaker jeg alltid på bakverkene, men i motsettning til før så spiser jeg ikke 4 cupcakes, jeg spiser den ene og nyter den. Bare kjipiser som ikke smaker på venners bakverk!
Bilde fra min venninne Andreas Pompdelux party på fredag.  (her burde det stått en smiley som slikker seg rundt munnen)

Nå har jeg gått ned ganske mye etter min mening, så nå er jeg ikke så streng som jeg var frem til jul, men jeg er ganske nøye fortsatt. Vekten går nedover, men ikke i samme tempo som før jul. Vi har fortsatt to grønnsaker til middag. Men jeg spiser rugbrød til lunsj, for å steke kjøtt osv er vanskeligere å få til på jobb enn da jeg var hjemme med Bella. I helgene spiser jeg rundstykke eller en brødskive til frokost med de andre, men ikke så mye som før. Jeg spiser egg og bacon når de andre har det, men det synes jeg er bedre uten brød, men heller med en tomatskive.


Så mye trener jeg: null. Mat er kg, trening er gram. Trening får jeg ta opp nærmere sommeren. Jeg føler at jeg såvidt rekker over det jeg allerede har. Sikkert mange som er uenig, men jeg må gjøre det som fungerer for meg.

Hjelpemiddel: vg-vektklubb. Jeg liker godt at man kan bruke siden til å finne ut hvor mye maten inneholder. Jeg er ikke flink til å følge opp matdagbok ol, for det tar for mye tid, men innimellom går jeg inn og sjekker ut hva hvisse matvarer jeg spiser inneholder. Her kan man lett få aha opplevelser. Mitt medlemskap er gått ut, men jeg brukte den som oppslagsverk i den første tiden. Masse artikler der også som kan motivere, informere og inspirere.

Skryt: Jeg tar til meg hvert eneste ord når folk kommenterer vekta mi. Det motiverer meg. Jeg elsker at det blir nevnt, og blir det ikke nevnt så nevner jeg det selv. hohoho.Til deg som ikke er fornøyd med vektnålas posisjon. Dette er enkelt. Jeg har ikke sultet ett eneste sekund. You can do it!

Christine


PS: for de som ikke leste forrige innlegg: der ligger før og etter bilde. Ikke pent- men sant.......22 comments:

Anonym sa...

Jeg er utrolig imponert over deg! Jeg kan SÅ mye om kosthold og trening, men har så dårlig viljestyrke at jeg aldri klarer å gjøre noe med de 10 overflødige kiloene mine! Hvordan klarte du å la være å spise godteri og kaker? Har du et triks?

Audhild sa...

For et herlig innlegg :)
Du viser virkelig at dette kan ALLE få til uten å jobbe livet av seg med trening og oppmåling av alt som skal spises!!

Stå på, du er knallflink :)
OG knall-lekker :)

Det bilde av deg i de svarte klærne & det røde beltet har svidd seg fast i netthinnene min,
s e x y ;)


Lykke til videre!
KLEM

hvitstil.com/Christine sa...

Trikset er : ikke ha det i huset og synk ikke ned til å spise barnas godis.

Kos deg med et deilig eple med kanel og litt kokos eller en deilig kopp fruktte. En nutribar i småbiter. Kake er kun til fest eller klubb. Og jeg vet at jeg bare får en bit.

Du kan klare det når jeg klarer.

hvitstil.com/Christine sa...

Audhild:
tuuuuusen takk! Sånt motiverer.

Anonym sa...

Du er knallflink!!!! Og rålekker!!

Men bare et spørsmål, blir ikke kroppen litt "løs" når du kvitter deg med fett og ikke trener?

hvitstil.com/Christine sa...

Anonym, nei, jeg synes ikke det, men kan henne jeg får en aha opplevelse når jeg kommer meg i trening.Det vet jeg ikke. De 25 cm rundt livet har trukket seg sammen, det henger ikke 25 cm over belte :)

Anonym sa...

Hei!

Herlige innlegg som inspirerer og motiverer!

AC

Anonym sa...

Flott innlegg. Jeg har fulgt samme opplegg siden august i fjor, og gått ned en god del. Riktig mat og minimalt med trening fungerer for meg også. Dessverre merker jeg at jeg ikke er så streng med meg selv lenger, og da kommer ikke resultatene heller. Derfor trenger jeg sånne innlegg som disse. Du er superflink, og du ser virkelig fantastisk ut! Stå på videre :) Hilsen Gro Sofie

susan`s side sa...

Så flink du har vært, det må jeg jammen si. Men en ting er jeg dypt uenig i og det er trening.
Trening handler ikke om vektnedgang. Hva tror du er best: tynne lår eller sterke lår? Man går ikke ned så mye i kilo hvis man trener men man går ned i cm.

For ikke å glemme hvor viktig for helsa det er å trene. For 6 år siden klarte jeg ikke å gå opp trappa til 2. etg uten å bli anpusten. Nå trener jeg 3 ganger i uka på Elixia og formen er super. Det er kjempeviktig å ha en trent kropp, spesielt når man er voksen for nå går det desverre bare nedover når det gjelder både muskler og kondisjon hvis ikke man gjør noe med det.

Men all ære til deg altså, ville bare si noe om trening.

Anonym sa...

Hei flink du er:) men lurer på hvorfor du ikke spiser appelsin? Hilsen Randi

Lisbeth sa...

Det virker som om du får i deg lite sundt fett. Du burde absolutt sette av ca 30 min tid til rask gange. Helst hver dag. Det er godt for helsa, og setter fart på forbrenningen. Du burde kutte ut all den lightbrusdrikkinga. Venn deg til kald grønn te i stedet. Mye sunnere.

hvitstil.com/Christine sa...

susans side:
Det kan nok godt hende at jeg burde komme meg igang med trening for lenge siden, men det har jeg ikke. Og ikke ser jeg hvordan jeg skal få det til akkurat nå. Jeg er ingen Marthe Krogh, så akkurat nå prioriterer jeg det bort

Randi:
Det er mye sukker i appelsin og ananas, så jeg er forsiktig med det. Derfor drikker jeg heller ikke juice. Sukker legger seg rett på magen min!

Anonym sa...

Takk for svar, sukker legger seg på magen her også. Er flink med kosten jeg også har gått ned 35 kilo med Roede men var ik klar over det med appelsin og jeg har hatt "dilla" på det i det siste....!
Randi

Anonym sa...

Åh - gratulerer med strålande resultat!
Eit mat-tips frå meg: i det siste har eg ete gresk yoghurt (http://www.lindahls.no/produkter/yoghurt/gresk-yoghurt.aspx) og cottage cheese med 10 g pistasjenøtter og 10 g valnøtter til frukost eller kvelds. Det gir minimal blodsukkerstigning og mettar leeeenge - og så er det så godt til kaffe!
Lykke til vidare!
Janne

Anonym sa...

...og så gløymde eg å spørja: er det kokosmasse du brukar på eplet?
Janne

Karl sa...

Flott innlegg, gode tips! Ny leser her, men fikk anbefalt bloggen av en kollega.

Anonym sa...

Christine - jeg bukker og neier meg i støvet! Flink er du altså, og ærlig her på bloggen! Jeg ble også inspirert, og har bestemt meg for å ta tak i ting fra og med i dag! Blir nok ikke like konsekvent med potet, ris, pasta etc, men "babysteps". Jeg er i gang, og det føles godt! Du ser superflott ut både med og uten de ekstra kiloene, men nå stråler du litt ekstra! Klem fra meg! (Marthe Lind)

Anonym sa...

hei:)
du e bare super flink å så smekker !!:)Hvor lang tid tok det før du merket forskjell?klem fra Ida

hvitstil.com/Christine sa...

2-3 uker begynte jeg å merke det på buksa. Vekten gikk nedover fra dag 1! Inspirerende å se tallene gå nedover

Julie sa...

DU er en ren inspirasjonskilde, enten det gjelder mat, hus, kreativitet eller mot:) Har lest bloggen din helt siden dere flyttet til narvik og begynte i barnehagen der, da jobbet jeg i den tilhørende, noe som bynner å bli noen år sidn nu....siden dag en har jeg latt meg inspirere og imponere. Du var flott da, men enda flottere nå!

Mariann sa...

Så utrolig flink du er Christine. Ang trening så er det vanskeligste å komme igang min erfaring, er du igang blir du avhengig og utrolig nok får man tid ;) Du får prøve å legge inn trening i hverdagen, som sykle/jogge til/fra jobb (nå aner jeg ikke hvor langt du har til jobben), ta det lørdag morgen(jeg tar med begge barna i barnepassen mens mannen får legge seg nedpå igjen), kjøpe noen vekter, strikk, ball og ta litt øvelser på kvelden :) Jeg kjøpte 20 PT timer for å komme igang, og nå går det av seg selv (mer eller mindre).. Lykke til flinka :-)

Anonym sa...

Så fint for deg! Men du skal være litt forsiktig å si at dette kan ALLE klare... Jeg har fulgt strengere diett enn deg i over 1 år uten og gå ned på mye som et gram.. Ikke meningen og være surmaga, men dette er ikke for ALLE...