søndag, november 21, 2010

Til dem som trenger det!

Jeg hadde en kunde i butikken som peilet meg inn på en ganske god tanke. Hun skulle kjøpe seg ny symaskin, og lurte på om jeg ville ha hennes gamle. Det var litt smårusk galt med den, men kanskje noen kunne reparere den, slik at andre kunne få nytte av den. Nå har jeg begynt å tenke litt mere på den tanken, og husker at jeg har sett på tv om kvinner i uland som forsørger familien sin ved hjelp av det de tjener på syingen. Mitt spørsmål er derfor: Er det noen som vet om en organisasjon som driver med slikt? Jeg har ikke mulighet til å reise avsted med gamle symaskiner selv, men jeg har en yppelig mulighet til å samle inn brukte maskiner og gi dem videre til en organisasjon.

Noen som vet?

Christine

7 comments:

Anonym sa...

For en fantastisk idé! Dessverre kan jeg ikke svare på spørsmålet ditt, kanskje du kan starte din egen organisasjon? ;)

velkommeninnenfor sa...

Hei, kan dette hjelpe ?...
CARE er en av verdens største
hjelpeorganisasjoner. CARE jobber
med nødhjelp og langsiktig bistand
i 71 land. CARE har en stab på
over 13.000 ansatte, 90 prosent
av dem er nasjonal stab.
CARE jobber med kvinnerettet bistand.
care@care.no
www.care.no

Er jo værdt forsøket :)
Godt initiativ ifra deg !
Hilsen Elisabeth

Kort og Søm sa...

En veldig, veldig god ide!
Klem :O)

Lena Marie, LillMi sa...

Jeg vet ikke om noen organisasjon, men jeg vet om en folkehøgskole som er veldig flinke til å lage egene hjelperosjekter i Kenya.
De reiser ned di en gang i året og har hvert år et nytt prosjekt eller de bygger videre på prosjekter som allerede er i gang. De har en kontaktpersjon som bor i Kenya som følger opp og passer på at penge rog ting blir brukt til det de skal bli brukt til.
Skolen heter Høgtun folkhehøgskole og ligger mellom Molde og Kristiansund. Jeg er kjempesikker på at de hadde blitt glade for en slik mulighet!

Anonym sa...

Hei.
Jeg vet at Telemark Røde Kors har et samarbeid med Ghana Røde Kors, der de utdanner syersker, kan godt være at ditt lokale røde kors har et slik vennskapsprosjekt. www.rodekors.no
Hilsen Christin

Anonym sa...

Nydelig idé Christine! Men, kanskje du ikke må sende de så langt av sted? Det finnes også mennesker her hjemme som har behov for gode verktøy - som f.eks. en symaskin - men som ikke har råd til det!

Hadde vært en nydelig julegave til jul - kanskje skal du legge den ut på give-aways?

Tenker også at det sikkert finnes syglade unge skoleelever i Narvik. Kanskje noen av de kunne trenge litt "nytt" utstyr?

Tenker bare, at ikke alltid må alt sendes så langt, og ikke alltid er de som trenger det så langt unnå, noen ganger er det like "under nesa" vår, men vi ser det ikke!

Klem
MonicaA

Anonym sa...

Hei! Takk for en inspirerende blogg!
Organisasjonen jeg tror du har hørt om er Strømmestiftelsen. De låner ut penger så kvinner kan kjøpe symaskin og hjelper de å få en virksomhet ut av det. mvh Åshild