søndag, mai 22, 2011

rabarbra


Da har jeg prøvd meg på rabarbraen i hagen og laget saft. knall god og anbefales. Jeg høstet en kilo rabarbra og kuttet de i biter med skallet på og kokte dem i ti minutter. Etter vi minutter silte jeg alt gjennom ett klede og satte saften på platen igjen. Hadde i 3 dl sukker og saften at en halv sitron. Kokte opp, skummet av og helte på rent glass. Jeg har ikke brukt konservering fordi vi skal drikke opp med en gang. Christine

OPPDATERING: jeg kokte rabarbraen med 3 dl vann. Håper jeg ikke har ødelagt rabarbrasaften til noen i dag fordi jeg glemte å skrive det sånn i farten.
Published with Blogger-droid v1.6.7

12 comments:

1001ting sa...

Høres herlig ut med rabarbrasaft, og så kjekt det er å bare bruke saften mens den er ny. Da smaker den best.

Herlig blanding sa...

Rabarbrasaft er godt, og hjemmelaget er best! Og drikker man ikke opp alt, kan den jo fryses. Men hadde du ikke vann i når du kokte? Bare rabarbra?

Kate Flæthe sa...

Hei på deg!
Hyggelig at du ville dele din erfaring med rabarbra... Lurte på om du hadde noe vann i kjelen under første runde med koking?

Vennlig hilsen leser i Bergen

Vigdis sa...

Nam! Du får det til å høres alt for enkelt ut...

Signe sa...

Det høres skikkelig godt ut - og får meg til å lengte etter bestemors rabarbra syltetøy :)

~L~ sa...

Hei! Dette så herlig godt ut:)
Vet ivertfall at rabarbrasuppe er knallgodt! Syns det er så koselig med innlegg fra deg, er så sjeldent nå for tida...

Ha en fortsatt fin kveld:D
Klem

Anonym sa...

Så herlig det hørtes ut. Det må jeg prøve:) brukte du årets rabarbra???( det er bare kommet opp små stumper her jeg bor... Ikke langt fra Narvik, kan jeg bruke de??) Mvh flittig leser av hvit stil:)

Christine sa...

Så deilig den ser ut=)

Jeg har ikke rabarbra selv, men det vokser vill rett ved der jeg bor. Plukket i fjor og frøs ned, og det skal jeg gjøre i år også=) Liker best å lage suppe jeg, eller å ta med noen stilker til mormor - som også er veldig glad i rabarbrasuppe=)

Ha en koselig søndagskveld
Klem fra Christine

Tita, eller Marthe om du vil.. sa...

Jøss, er det ikkje litt tidleg for rabarbra no? Trudde eg burde vente litt, men no fristar det jo å ta turen ut i hagen!

Anonym sa...

Dette fikk jeg lyst til å prøve Hvor mye vann hadde du i ???????

Myrullpiken sa...

åå, den så nydelig ut:) Så heldig du er som har rabarbara i hagen:) Vi hadde en helt gigantisk en, men ser ut til at det har skjedd noe med den i løpet av vinteren, så den kommer nok ikke i år..
Må nok kjøpe en ny:)

Ønsker deg en herlig uke:)

Gode klemmer fra Myrullpiken<3

elisabeth sa...

Herlig oppskrift minner meg om vår og min gamle bestemor.. Har laget en bloggaward til deg inne på siden min. ha en fin dag videre