fredag, juni 01, 2012

Den grønne suppa!

Hos oss er det ingen mai uten Brenneslesuppe eller neslesuppe som de sier sørafør. Ingenting smaker så godt som en varm bolle med den grønne suppa når man har vært ute noen timer i det kalde maiværet.

Har du prøvd neslesuppe? Jeg anbefaler det på det varmeste. 

Du trenger
1 kjøkkenbolle med friske fine nesleskudd
1 løk 
1,5 liter grønnsaksbuljong
3 ss smør
3 ss mel
salt og perpper
(kremfløte)


Slik gjør du:
Rens neslene for grove stilker og kok dem i vann i ca 5 minutter. Hell av vannet og spar på det. Kjør litt av vannet i en blender med neslene.
Så bruker jeg kokevannet til neslene og blander i grønnsaksbuljongterninger etter informasjonen på pakken. (hher ville nok en ekte husmor gravd frem hjemmekokt kraft men terninger duger for meg)

Hakk løken i bittesmå biter og gjør dem gylden i suppekasserollen sammen med smøret. Strø på mel og spe med grønnsaksbuljongen. Hell oppi nesleblandingen fra blenderen. (min blender er fra wilfa og om du følger med på bloggen kan du også få en sånn) Kok forsiktig opp. Noen ganger har jeg litt kremfløte i, men denne gangen hadde jeg ikke det og det går fint uten også.
Server med rundstykker og smør.

Til og med Isabella synes suppa var deilig.Mai går stortsett med til å forberede gården på Ytre Slettjord til sommeren. Vi skal starte opp ett stort prosjekt i løp av neste helg. Ytre slettjord skal få ny farge! Jeg gleder meg.
Christine


PS:
Det kommer flere giveawayer på hvitstil.com
i nær fremtid:
Wilfa har gitt meg
en prisvinnende blender og baristautsyr som 
jeg skal gi bort til heldige lesere.


2 comments:

MittLilleHjerte sa...

Oj, så spennede!:))
Jeg har ikke prøvd slik suppe før, men har hørt om denne suppen og at den skal være god:)
Så søt Isabella er:)

Mari sa...

Åjj, det høres skummelt og spennende ut med brenneslesuppe ;)Men det er sikkert godt :)