mandag, juli 29, 2013

Kjøkkenhjelp søkes


Det er under 2 uker til vi overtar ny leilighet og jeg prøver å lage utkast til nytt kjøkken. Jeg må nesten begynne med å beklage mine ELENDIGE tegninger- tegning er virkelig en svak side hos meg- men håper jeg klarer å vise hva jeg ønsker.
Kjøkken slik det er i dag:

Under følger tegning av kjøkken slik det er i dag og den til høyre er slik jeg tror jeg ønsker det.
Det eneste målet jeg har er innerste veggen som er 360 cm

Den innerste veggen tenker jeg kjøkkenover hele veggen- ingen benkplass- Her skal kaffemakin og stekeovn være innebygget i god høyde. Ellers har jeg ikke så mange tanker rundt hva som er lurt og ikke. Jeg lurer litt på hvor bred passasjen inn til kjøkkenet ved "øyen" bør være?
Har jeg blogglesere med kjøkkenerfaring? Noen som har innspill? Velkommen skal alle kommentarer være.

26 comments:

Heidi sa...

Hei

Spennende med nytt kjøkken :)

Vi har en lik løsning som dere skal gå for med kjøkkeninnredning i en U og denne "øya" som kommer fritt ut fra vegg.

Jeg vet ikke hva som bør være et minimum av åpning, men jeg ser at vi har 163 cm mellom øy og neste vegg, og jeg tror jeg kunne klart meg med litt mindre, men ikke mye... Det er greit å slippe å danne kø for å komme videre...

I forhold til den siden hvor du har skrevet komfyren deres, så har vi der 150 cm - komfyren er jo ofte bare 60 cm om der er en standard størrelse - og det er ganske smalt :) Ser du har tegnet litt benk før hjørnene kommer altså.. :) Jeg føler at 150 cm er et minimum her, da går det greit at flere er inne i kjøkkensonen samtidig, OG man kan bevege seg selv om døren til oppvaskmaskinen er åpen... :)

Bare noen taker :)

Lykke til!

Anonym sa...

Vårt kjøkken er ganske likt tegninga du har laget, og noe jeg liker veldig godt er at benken mot spisebordet er helt ledig. Fantastisk når du baker o.l og kan stå vendt ut mot spisebordet/stua i mitt tilfelle. Gleder meg til å se nykjøkkenet! Lykke til.

Anonym sa...

Så gøy :) vi har lang benk på vindusveggen, med vask og oppvaskmaskinen på/i. Veldig kjekt å ha fin utsikt, lys og luft når en holder på med kjedelige ting på kjøkkenet. Hva med u- kjøkken? For smalt? En øy kan ofte bli litt i veien også, for dokkevogner, sykling osv ;)

Lykke til!
Kjersti

Anonym sa...

Jeg ville ikke droppet benkeplass, det er veldig godt med mye. Jeg ville heller ikke hatt vasken ut mot stua. Jeg ville brukt hjørnet til et kjølehjørne, dere blir 5 i familien snart, og plassen kommer godt med. Da kan du sette hele sekker med potet etc. rett inn der.
Jeg ville hatt et langskap attmed vinduet med stekovn, så komfyr, så kjølehjørne, så vasken, så benk som gikk ut i en halvøy. Kunn skuffer under alt sammen, og skap opp til taket.
Setter du vasken på halvøya vil du miste mye benkeplass, samt at oppvasken vil være til fint skue for gjestene dine.
Under halvøyen mot stuen ville jeg hatt vitrineskap med lys.

Dersom du har plass ville jeg ha snudd designet.
Dvs. Benk under vinduet, muligens vasken der, så et kjølehjørne, så komfyren med vifte, det frigjør hele langveggen til oppbevaring eller benk alt ettersom du trenger.
Mulig dette gjør at du ikke har plass til halvøyen mere da.

Æsj, ikke sikkert jeg er så flink til å forklare....

Karin sa...

Jeg synes tegningene dine var fine skisser jeg. Jeg vil anbefale deg å bruke kjøkkenkonsulenten der dere kjøper kjøkkenet hvis dere skal kjøpe nytt. Det gjorde vi, og det var en del vi ikke hadde tenkt på som gjorde kjøkkenet perfekt :-) Lykke till og gleder meg til å se hvordan det blir.

Anonym sa...

Hei!

Selv om du ikke skal ha ikea-kjøkken, så har de et veldig godt kjøkken-tegne-program, som er veldig greit å bruke for å tegne/se hvordan kjøkkenet kan bli.. :-)

Anonym sa...

Hva med og ha kjøkkenbenken langs veggen med vinduer? Hvis du ikke skal ha spisebord der, ville det vært fint og kunne stå der å arbeide samtidig som en kan nyte utsikten :-) Kan jo også ha kjøkkenbenk på begge sider hvis du ikke er nødt til å ha spisebord inne i kjøkkenet....ville heller ikke hatt vask på den øya ut mot stuen...lurt med hel vegg med skap fra gulv til tak...ellers er det mye hjelp å hente hos de som selger kjøkken...de kan tegne ulike planløsninger...lykke til! Mvh Linn

Anonym sa...

Hva med og ha kjøkkenbenken langs veggen med vinduer? Hvis du ikke skal ha spisebord der, ville det vært fint og kunne stå der å arbeide samtidig som en kan nyte utsikten :-) Kan jo også ha kjøkkenbenk på begge sider hvis du ikke er nødt til å ha spisebord inne i kjøkkenet....ville heller ikke hatt vask på den øya ut mot stuen...lurt med hel vegg med skap fra gulv til tak...ellers er det mye hjelp å hente hos de som selger kjøkken...de kan tegne ulike planløsninger...lykke til! Mvh Linn

Anonym sa...

Kan også være lurt med kjølehjørne...da har du god plass til mat og kaker, spesielt når en har bursdager, jul osv....kan være lurt å tenke på i en leilighet hvor en ikke har kjeller med matbod....

Hege sa...

Dette er helt likt som jeg har tegnet/planlagt i nye leiligheten vår. Om jeg ikke husker feil er det sagt noe med at det skal gå an å åpne skaper/skuffer på begge sider. Anbefaler også IKEA sitt tegneprogramm. Kan være en tålmodighetsprøve, men er en fin måte å planlegge på.

Lykke til, blir spennende å se!

Guro Ingvaldsen sa...

Jeg er på ferie nå, men ut fra mitt hode, har vi ihvertfall 180cm mellom halvøya og resten av innredningen. Dere trenger nok ikke å ha så mye, men jeg vil anbefale å ha det så stort som mulig. I vårt gamle kjøkken var det bra mye mindre, og da kunne man ikke gå forbi når oppvaskmaskinen var åpen feks.

Ellers stemmer jeg for det flere andre sier. Ikke ha vasken på øya, bytt den og koketopp. Og så ville jeg også snudd alt, slik at du har benk framfor vindu. KJølehjørne har ikke vi, og det er noe jeg angrer på.

Pass også på at du får en sone med god benkplass, som kan brukes til baking.

Er det noe jeg gjerne ville hatt også, så er det to stekovner....Men dette er sef smak og behag. Jeg er bare litt sånn at når jeg først baker, baker jeg gjerne flere sorter. Og det er ofte at jeg savner en ekstra steikovn når jeg skal lage middag til gjester.

Anbefaler også å ha flest mulig skuffer istede for underskap. Disse kan gjerne være store. Jeg har en skufferad som er 1m bred, og den er den beste skuffa på kjøkkenet. Bruker den til bestikk øverst, og så alt av tørrmat i de andre to skuffene.

Håper du ble litt klokere!

Ingun sa...

Benk under vinduer. U løsn tar mye gulv plass....

Anonym sa...

Anbefaler å ha dampovn i tillegg til vanlig ovn. Gull verdt!!!

Ingerid sa...

Undersøk dette med kjølehjørner før dere evt. velger det. Vet jeg har hørt noe i forhold til forsikring.

Anonym sa...

Forbudt med salg av kjølehjørner til privathusholdninger fra 1mai 2013...

Anonym sa...

Forbudet er utsatt på ubestemt tid.

Heidi sa...

Spennende med nytt kjøkken! Rent umiddelbart ville ikke jeg hatt vask rett ved spisebordet. Heller komfyren på den plassen.
Ser flere anbefaler benken ved vinduene. Kanskje er vinduene dine ganske store, slik at benken ikke får plass under ved vanlig benkehøyde?
Lykke til!

Anonym sa...

Mange gode tips ser det ut til.

Hva med å ha øyen litt høyere enn resten av benkene? Så kan det skjule litt rot på benkene, når dere sitter og spiser?

Det er greit å "gjemme unna" oppvask og rot, ingen vil se på det mens de spiser =)

Velg løsninger som gir så mye benkeplass som mulig.

Flott å utnytte høyden med høyskap, og absolutt supert med stekeovn i god høyde. Enig med deg her!

Anonym sa...

Hei, jeg hadde det nesten likedan som du ønsker i forrige huset vi bygde, bare at vi hadde ikke plass til spise bord men hadde litt ekstra bred benkeplate slik at vi hadde barløsning og det gikk 4 stk til bords (vi hadde spisestue rett innforbi til større selskap) vi er nå 5 i familien og har bygget nytt hus og vi valgte vekk øy og den type løsning med trange passasjer..
Jeg tror det er lurt å få noen til å tegne på kjøkkenbutikker - og du må jo ha målene på rommet (ser ikke så veldig fornuftig ut å velge øy iogmed rommet ser kanskje ?? litt smalt ut for det..)

Dere har jo hatt et ganske luftig kjøkken tildligere og jeg tror det kan bli vel tett å gjøre slik du tenker selv om det så fint ut :)
Jeg tror også som flere andre at jeg ville valgt å ha vask og oppvask på vindus veggen samt oppbevaringsskuffer der. Så tror jeg at jeg ville hatt komfyren der den står idag og så heller hatt helskap på de 3 (?) radene etter ? og jeg ville garantert tenkt på et STORT kjøleskap evt kjølehjørne (vi måtte bytte ut vårt kjøleskap der vi bor idag, enda vi trodde vi hadde stort nok, så nå er deler av den fine innredningen liksom ødelagt av et frittstående kjøleskap uhu (men det praktiske er det viktigste, ikke alltid like lett å komme seg ut å handle med baby og flere unger samt vær og vind - fant vi ut) Evt etter et kjølehjørne i høyre hjeørne kunne du hatt litt mer høyskap...evt stekeøvn og o.l. og bare ha overskap der hvor komfyeren er idag...det er ikke lett - jeg har brukt flere timer og dager på kjøkken i begge husene (samt kjellerleilighet og jeg gikk også til ulike leverandører og fikk ulike tips)


masse lykke til - men alle disse kommentarene har kanskje gjort deg mer forvirret ?! ups..
mvh anne

Anonym sa...

Du har fått mange gode råd! Eg ville hatt høgskåp på den innerste veggen, og benk under vindauge og på motsatt vegg (lett å jobbe på). Komfyr og vask inntil veggen (mtp søl...). Vi har kjøpt Quooker - og er superfornøgd!
Lykke til ;-)
Klem frå Janne

Linn Susanne sa...

Det er vanlig å rekne minimum 120 cm i en slik pasasje. Lykke til med planlegging og flytting :-)

L sa...

Hei! Det ser ut som dere får liten kjøkkenbenk? Hva med å ha komfyr og vask ca der de er, langskap langs veggen ned til spisebord. Også benker i den halvøy eller under vindu?
Lena

Vibeke / Mammas Hus sa...

Jeg jobber jo med dette, men er litt rusten etter halvannet år hjemme. :P

Men jeg ville byttet på vask og platetopp, samt at jeg synes idéen til ei over her om å snu "u'en" var bra, så koselig å stå ved vinduet og jobbe... ;)

Siden jeg jobber med dette er jeg litt farget av det å ha mål, så synes det er vanskelig å komme med tips når en ikke vet hvor mye det egentlig er plass til. :P Få noen til å tegne det for deg i en kjøkkenbutikk, når dere kommer så langt.

Kjølehjørne tar forresten MYE plass (selve skapet krever 105x105, og så kommer foringer og dekksider i tillegg). Og jeg skjønner at det er penest med integrert kjøleskap, men husk på at de skapene skal inn i et skap med yttermå br. 60 cm, mens frittstående er 60 cm bredt. Så de blir en del mindre, spesielt kombiskap.

Masse lykke til!

PS: Tenkte på deg i går, håper du har det godt ♥

Beate sa...

Vi har nylig pusset opp kjøkkenet vårt, og noe jeg er særlig fornøyd med er spiseplassen. Pga lite benkplass valgte vi å bruke benkeplate i samme høyde som den øvrige kjøkkenbenken (bare bredere) til kjøkkenbord. Nå kan hele familien stå rundt "kjøkkenbordet" å bake. Men vi har større unger, og det er nok en fordel når man må bruke barkrakker til hverdags. Skjønner at du skal ha Sigdalkjøkken, men ellers kan jeg anbefale å kjøpe kjøkken rett fra fabrikk. De spesialtilpasser ned til minste detalj, og du kan få akkurat hvilken farge du ønsker deg. Har hørt mye positivt om Nygårds trevarefabrikk i Mosjøen.

Anonym sa...

Hei!
Vi pusset opp kjøkkenet vårt for noen år siden, og da fikk vi tegnet kjøkken hos flere butikker og justerte forslagene slik at vi fikk noe vi mente ville fungere. Det jeg er mest fornøyd med er:
- Etter tips fra en av kjøkkenleverandørene byttet vi plass på kjøleskap og ovner for å få litt benkeplass ved siden av kjøleskapet (veldig kjekt når man skal ta mat ut/sette inn).
- bred koketopp (80 cm)
- en stekeovn + en kombinert mikro-/stekeovn i kompaktutgave
- overskap med vitrinedører og benkeplate på toppen montert som "sjenk" ved spisebordet.

Lykke til!

Lizbethosnes.com - Blir mamma i august! sa...

Vi har også nylig kjøpt leilighet (vel, i mai), så jeg ser for meg at jeg vil komme til å få MYE inspirasjon fra bloggen din fremover! Jeg gleder meg stort til alle prosjektene jeg vet kommer her inne =)

♥ Lizbethosnes.com