onsdag, februar 20, 2008

Babybok

Jeg skal lage en babybok/fotoalbum til den lille. Hadde i utgangspunktet tenkt å kjøpen en slik man bare kan fylle ut, men fant ingen søte. Så nå har jeg vært på Ordning & Reda og kjøpt en rosa album med hvite ark i. Skal pynte med litt rosa papir, hvor jeg har tenkt å skrive teksten. En enkel kuttemaskin fant jeg på Binders.
Jeg har ikke tenkt å scrapbooke, det er for mye arbeid med. Jeg skal gjøre det enkelt.
Så kjøpte jeg en sånn vanlig bok som jeg kunne hente inspirasjon fra. For eksempel her stor det at man skal lime inn avisoverskrifter fra fødselsdagen, lime inn mynter, familietre og helsekort for gravide.


Gleder meg til å begynne!

OBS: Det jeg mangler er noen penner som det er lett å skrive pent med. Noen som vet av noen bra penner eller tusjer? Tar gjerne mot tips!

12 comments:

mali-mo sa...

Hei! Jeg er ny her i blogglandia og vil bare si at jeg syns siden din er kjempefin. Må si jeg blir utrolig imponert over ditt overskudd og energi og evne til å være litt i forkant på ting...Det der albumet var en kjempeide, og jeg har tenkt i lignende baner mang en gang, men...det har liksom stanset litt opp der, gitt ;) Datteren min er 1 år og noe sånt album har hun ikke fått ennå.. men nå når jeg kjente inspirasjonen komme så er det kanskje ikke aldeles umulig at jeg går igang (under mottoet bedre seint enn aldri?)

mali-mo sa...

Ellers kan jeg anbefale high tec pennene, fås i de fleste bokhandler. syns de flyter bra og tørker fort, har brukt dem til endel skriving/tegning og syns de duger. Fås i ulike farger og bredder.

Grannylovestoknit sa...

Hei! Fin måte å ta vare på minnene fra den første tiden på. Samtidig er det så koselig arbeid og holde på med. Får håpe babyen din blir rolig så får du tid og overskudd til å holde på med dette. Jeg har 3 barn og alle har album med minner fra første minutt i livet deres. De har faktisk veldig mange album som er laget spesielt for hver av dem. Nå er de 22, 18 og 11 år og skal få med seg albumene sine den dagen de flytter hjemmenfra.
Ha en fortsatt fin uke!

Ingrid sa...

Så koselig blogg du har.. jeg har faktisk ikke vært her før. Stas med voksende mage da! Du har jo gjort det så fint i stand med barnerom og greier.. og den jakken og tilbehøret mora di har strikket var jo så herlig! Gled deg til å bli mamma, det slår alt! :)

Anne sa...

Kjempeide som du kommer tilå ha glede av i mange mange år fremover.

Jeg har laget slike bøker for min nå 14 år gamle sønn. Er godt inn i bok nr. 4 og dette er minner for livet.

En glemmer også så alt for fort, ord og setninger som blir sagt, pussige episoder og minner som en MÅ skrive ned, slik at de varet lenge lenge.

Lykke til.

Anonym sa...

Jeg er veldig fornøyd med en type Stabilopenner. De finnes i mange farger og har akkurat perfekt "skrivetykkelse".
Link til et bilde av dem : https://www.penfountain.co.uk/images/Stabilo%2088%20fineliner.jpg

De er å få kjøpt på Binders i alle fall, og sikkert andre steder også. Lykke til!

Tove sa...

Flott ide:) Jeg gjorde også som dette da jeg fikk Hannah for over 4 år siden ( herrregud som tiden går, plutselig har man en fireåring liksom!!) I tillegg til en slik bok skrev jeg også dagbok for henne, med hva vi gjorde, et par dager i uken skrev jeg på hvilke tidspunkter hun sov, spiste, hva hun spiste osv. Morsomt å ha i ettertid, og hvis man får flere barn.. I denne boka bare skrev jeg og limte inn bilder i ny og ne uten å gjøre for mye ut av det:) Tar bare et par minutter hver dag, bare et lite tips:)

Og lykke til med fødsel, det kan vel nesten skje hvilken dag som helst nå?

Handplockat sa...

vilken fin bok =)

Hilde sa...

Så koselig blogg du har.. Her kommer jeg nok maaaaange ganger tilbake, ja ;-)
Lykke til med den søte boken!! Blir koselig å se på den om noen år. Disse barna vokser så fort, dessverre!!
Ønsker deg en koselig helg!!

elin1976 sa...

Jeg pleier å kjøpe slike tynne kaligrafi penner. Disse er fine og skrive pent med eller så anbefaler jeg slike penner som man kan kjøpe på fotobutikker som er vannfaste. Brukte disse en del når jeg gikk på Grafisk design. De er veldig bra å skrive med og flyter ikke over liksom. Gleder meg til boka tar form(håper på en titt og litt inspirasjon) Klem:O)

Cathrine sa...

Hei! Masse fint du har ordnet til kjellern da.Ja snart er ventetiden over,og du er vel gla for det. Har en på 9,5 mnd nå,jeg sier bare nyyyt tiden for den går altfor fort.Kjempenydelig album du skal ha til din lille princesse også.
Klem

Anonym sa...

Hvis du vil at albumene skal vare lenge, så ville jeg sett etter syrefritt papir og tusjer, så ødelegger de ikke bildekvaliteten og hun kan vise de fram når hun selv eventuelt får barn :)