søndag, mars 01, 2009

Ferdighus?

Vi titter litt i huskataloger, og har veldig lyst til å bygge vårt eget hus. Det jeg da synes er irriterende er at prisene i katalogene er totalt missvisende. Vi har fått noen overslag, og det viser seg at huset nesten blir dobbelt så dyrt som det katalogprisen sier!!!! Halvferdighus! Grrrr. 
Bilde: Hellvikhus.no
Nå har vi akkurat kommet hjem fra en liten skitur. Vi ville jo ut og teste pulken. Det var skikkelig gøy. Eneste var  at det snødde litt, så vi tok kakaoen og brødskivene med hjem igjen og sitter nå foran tven (5 mila) og heier på Northug.

Foto: mobilen
Ha en herlig søndag.
Christine

18 comments:

Anonym sa...

Kommer husene med egen tomt, eller har dere det i fra før?

hvitstil.com/Christine sa...

Anonym: Nei, tomta må vi skaffe selv, så det blir i tillegg det også.

Monicas sa...

J, huskatalogan irritere oss også...vi går med byggedrømma å ha sett oss ut ett par, men det bi råååååååådyrt....førr alt står ikke i katalogen....Tyrolerhusan, som æ har såååå lyst på , den minste modellen....ja, æ hold på å svim a da æ hørte pris....har førrtrengt den. Men vi sett å ser på en type som hete Skagen fra systemhus...lite, men samtidig brukervennlig med stort kjøkken......lykke til.......

Monicas sa...

ps....her hos oss kan ikke tomteprisan sammenlignas sørpå....her i Bodø kommune, en time fra sentrum e det gratis tomte....iiiiaahhh..men vi har løst på ei som ligg litt utenom byggefelt, og den kosta 125 tusen.....sekkert blåbær i forhold

Drømmen om en eplehage sa...

Så spennende med husdrømmer!

Prisen er nok ikke missvisende i den forstand, men det er jo ikke alt som følger med i 'pakken'. Og så vil man gjerne oppgradere standarden i tillegg, så da baller det på seg gitt ;o)

Det er gjerne ett minimum av elektriske punkt, ubehandlede eller lakket furudører, -trapp og -lister. Armatur og andre 'rørleggerting' er av standard kvalitet og utseende.
Kanskje vil dere gjøre arkitektoniske endringer og så kommer selvsagt tapeter, gulv, maling og alt dette i tillegg.

Ja, nå skal ikke jeg skrive en lang særoppgave i husbygging her, men det blir dyrere enn det kan se ut til når man blar i kataloger. Vårt hus doblet seg iforhold til katalogprisen, men da er tomten og garasjen tatt med i betraktningen. Angrer ikke ett sekund og hadde bygd nytt hus på dagen om jeg fikk lov. Ikke for at vi ikke trives her, men fordi det var så utrolig gøy. Alt fra planlegging til arbeidet.

Kos dere med letingen og ha en flott søndag videre!
Epleklem

Bdicte sa...

Jess, huset kommer som en standardpakke....og da er alt av lister, kjøkken, dører, trapp osv av den kjipeste sorten!
Så regn med minst dobling!!
Kjedelig, men sant...

Lykke til med bygging:)

Vibeke / Mammas Hus sa...

Helt enig! Vi fant ut at de husene vi hadde hatt lyst på ville kostet oss 3 mill, og det har vi dessverre ikke råd til. Derfor vi valgte å bygge ut og opp. Da har vi gjeld på halvparten når vi er ferdig!

Får se senere, vi har tomt på grunnen til svigers (igjen er det svigers til unsetning ;P).

Vigdis sa...

vi bor i et Moelven hus som vi satte opp for 22 år siden(fikk ikke store valget da det var et hus vi skulle leie)
Med huset var det kjøkken ,bad og vaskerom.
ferdig tapet og tepper....
det var kunn hoved etasjen som var ferdig ,alt annet måtte vi ordne selv.
Jeg tror det kom på rundt 400000 kroner.
Tomten hadde vi fra før....

PS!
Jeg har tittet litt og synes du har mye fint her inne.

Christina sa...

JA ikke sant.. Ser vi også.. Har fått beskjed om å gange opp prisen med 1,5 så får man det huset virkelig vil koste helt ferdig (uten tomt).
En kollega av sambo er midt oppi prosessen.. Så vi har fått litt hjelp av han.

Klem klem

... 4 på toppen sa...

Hei, tittet innom hos deg for husbildet fanget min interesse. Vi har nemlig bygd hus fra Hellvik, veldig likt det du har bilde av her, tror nesten det er samme hus.

Og ja, du har så rett, så rett. Huskatalogene "juger" mye på pris. Det blir tillegg, tillegg og atter tillegg når alle ønsker og endringer er ivaretatt.

Lykke til i husjakten og takk for titten i en helt super blogg.

Ingun sa...

Hei.

Fint hus....glad jeg er veletablert 50 åring. Men det blir dere en gang også....Her jeg bor er det fine hus til salgs mye under 2 mill. 1,4 er vanlig for et husbankhus...og barna gårpå en liten grendeskole med 40 elever;-))

Pulken var kjempefin, gleder meg til jeg blir Bestemor....da skal jeg kjøpe en slik.....ha en fin dag.

Nina sa...

Undersøk muligheten med lokale snekre (med gode referanser). Vi startet prosessen med nybygg for 5 - 6 år siden. Vurderte lenge ferdighus. Vi sparte faktisk flere hundre tusen på å bruke et lokalt snekkerfirma mot et ferdighus. Det blir liksom dyrt NOK ja. Lykke til!

VillaVanilje sa...

så søt hun var i pulken sin :)
Nydeli hus dere hadde sett på da!

Et hverdagshjem sa...

Hei Christine
Spennende med husplaner! I disse dager er det to år siden vi flyttet inn i nytt hus:) Artig men samtidig slitsom prossess å bygge hus, mange beslutninger som skal tas. Desverre blir det dyrere enn man hadde tenkt seg på forhånd, ja...
I dag har jeg bakt svenske kanelboller, etter oppskrift jeg fant på bloggen din. Supergode!!!

Ha en fortsatt flott søndag!

p.s Så flott pulk!! Ønsker meg det jeg og!

rod i hob sa...

Fint hus du vise bilde av... MEN DYRT JA.... Eg e nesten litt glad for at me har kjøpt hus. mye jobb og med å bygga....Kan pussa møje opp uten å komma i samme pris som de koste å bygga!! Lykke til! GLede meg te å sjå ke dåkke ende opp med! Leie dåkke nå???

hvitstil.com/Christine sa...

Rod i hob
Vi leier ikke nei. Vi kjøpte dette rekkehuset som vi bor i nå for litt over 2 år siden. Vi skulle bare så gjerne hatt noe helt nytt. Vårt hus er bygd på 60 tallet, så det er liksom noe hele tiden......

Torill sa...

Visst du ikkje velg dei dyraste løysingane og heller ventar litt med å få det mest mogleg optimalt, kan du gange katalogprisen på huset med 1,6+tomt. Avanserer du litt meir ganger du med 1,8 +tomt. Vi held på å planlegge hus, og det kostar! Ta f.eks ei trapp. Kvitmalt kostar den kr 15.000,- meir enn om du får den i furu. Er ikkje i tvil om at eg skal male den sjølv...

Lykke til med husvalg!

Anonym sa...

Heisan.

sjekk www.boligpartner.no de er utrolig hjelpsom og gjør det de kan for deg i denne prosessen:) lykke lykke til:)

Elise