onsdag, mai 05, 2010

Hvordan lager man alkove?


På det nye soverommet til Celine har jeg lyst til å lage en sovealkove (altså en seng som er bygd inn i skråtaket) Er det noen som har gjort dette selv eller vet hvordan man gjør det? Jeg har ikke tenkt å bruke masse penger på en møbelsnekker, så jeg er ute etter en gjør-det-selv oppskrift. Blir veldig glad for tips.

Christine

12 comments:

Anonym sa...

Mener "vi i villa" hadde en sak på det for et år siden, gjør det selv sak(: Ellers har nok også Bygmakker videoer om dette tror jeg(: Flott hus dere har kjøpt!

Villasol sa...

Vi har laget to innebygde senger i skråtaket! Kikk inn på siden og se på de! Vi har gjort det selv. brukt hobbyplater fra biltema. Ble ikke kosten så mye. Var mest jobb!

Bare spør hvis det er noe du lurer på. Har evt flere bilder som jeg kan sende deg. Litt slike steg for steg bilder. :)

Ha en fin dag!


Ingunn

Anonym sa...

Me har nett gjort det til guten vår=) Skal prøve å få blogga det snart! Men den er stor da, bygde opp rammen liksom og so kledde me det med ferdigmåla panelplater! Vart ganske so fint!!

Kathrine sa...

Har sett det laget veldig leggert med hobbyplater og MDF og en god fres/stikksag samt skuffer fra IKEA under selve sengen. Lykke til :)

Anonym sa...

http://forum.nybaktmamma.com/hus-og-hjem-f221/innebygd-seng-ved-skratak-609739/


http://www.klikk.no/bolig/hytteliv/article221906.ece
Mvh Monica

Anonym sa...

Jeg har aldri gjort dette selv, men sikker på at det kan bli kjempefint på det som skal bli det nye jenterommet. Eneste jeg kommer på i farten er at Nina fra Ninas gale verden, har en sovealkove på det ene barnerommet.

http://2.bp.blogspot.com/_BwSVVxFG0p0/SbGlqeZN9_I/AAAAAAAACyI/y2cHu7QUPy4/s320/ars+09+002.JPG

Du kan jo evt. høre med henne for fremgangsmåte? (Vet de har laget den selv...)

Lykke til!

Pernille

Anonym sa...

Sjekk bloggen " Ninas lille gale verden" og innlegget fra lørdag 2. januar 2010...der er sikkert noe av det du leter etter.....?

Gry sa...

Jeg så noen fine senger som var laget hos www.villasol-ingunn.blogspot.com

de synes jeg hvertfall var kjempefine!

umulie sa...

Hei Christine! Så spennende med nytt hus! Jeg har fulgt bloggen din ett års tid, og nå gleder jeg meg til å se hva dere gjør med det nye huset! Vi har laget en sovealkove i skråtak. Vi har vegg opp til 140 cm, så begynner skråtaket. Vi har brukt en madrass på 120, slik at det er mulig å sove to i sengen. Vi har snekret en ramme til madrassen. Av hobbyplater har vi skåret ut rammen rundt. Jeg tegnet mønster selv, ser nå hva jeg kunne gjort annerledes, men det får så være. I og med at vi har såpass mye vegg før taket begynner har vi plassert madrassen høyt oppe. Under sengen har vi lagringsplass til div. gjeste/vinter/sommerdyner, soveposer, sekker og bagger etc. Dette er lagt i sånne store gjennomsiktigge poser fra IKEA( sånne man kan lagre bildekk i) Sengen er jo som nevnt 120 bred, så det er mye plass under sengen. Vi har i tillegg laget 3 store skuffer på hjul, hvor det går akkurat 4 plastkasser med lokk fra ikea, stablet to og to. Skuffene tetter da igjen sengen helt ned til gulvet. De store plastposene står bak skuffene. Jeg har ingen bilder av dette "vidunderet", men gir du meg npoen dager skal jeg alltids få tatt noe. Vi er veldig fornøyd med selve løsningen, og at man får stuet bort mange ting som normalt tar stor plass. Vet ikke om denne forklaringen ble forståelig....kanskje bildene kan hjelpe.
Lykke til!

Jeg ønsker deg en fortsatt god uke!

Anonym sa...

Hei! Gå inn på house of philia. Svensk blogger. Tror hun hadde link til noen som hadde gjort det selv. De har selv kopiert og laget en slik på rommet til sønnen.

Ha en fin kveld!

Mvh Aina

janne sa...

ta en titt på bloggen min.
Har lagt inn et bilde til deg.
Og det ser ikke vanskelig ut i det hele tatt;)

Lykke til

pst! du har en nydelig bogg;)

diana sa...

Härlig blogg du har! =) Jag har just nu tema "barnkläder" i min blogg med massor av tävlingar, recensioner, rabattkoder m.m. Titta gärna in! :) Tror du skulle gilla det. Kram kram