fredag, august 06, 2010

Ett spennende brev!

I går dumpa det ned ett ganske spennende brev i postkassen.

Brevet er fra en førsteamanuensis ved en høgskule på vestlandet. Hans kone er født her i mine trakter, så derfor fulgte de lokalavisa Fremover. I avisen hadde de lest at husbonden og jeg hadde kjøpt vår gård på Slettjord. Dette syntes amanuensisen var flott lesning, for han satt på litt informasjon om Slettjord.  Han kunne fortelle at han satt på en voggevise som var skrevet på vår gård. Amanuensisen hadde også samlet masse informasjon om visa, men han skriver til meg at jeg ikke bør offentliggjøre dette, så da gjør jeg ikke det.

Jeg tror jeg skal ringe han til uka, så da skal jeg dele så mye jeg kan.

Dette synes jeg er fantastisk, og voggevisa tok jeg i bruk allerede i går! Husbonden og jeg har bestemt at vi skal lage en bok og skrive ned så mye historie som vi kommer over om Slettjord. Det er jo fort å glemme de ting vi får vite nå!

Er du glad i dyr? Beste Jens skal selge valpene sine, og om du er ute etter en fin svart hund og kan gi den ett godt hjem- titt på denne annonsen her!

Ellers må jeg mase litt om stemmer. Jeg ligger hakk i hel på lederen. Hjelp oss å ta henne igjen!
http://www.boligdrommen2010.no/finalister/christine/

Nå skal søster (tante mimmi) og jeg i butikken.Vi skal vaske og gjøre klart til utpakking!!! Tiden flyr fort.

Og sånn helt på tampen:
Husbonden og jeg skal leie ut en leilighet i huset vårt. Noen som har gode tips til hvordanvi skal finne den perfekte leietakeren? Noe vi bør passepå??

Christine

13 comments:

Fru Fjeldhammer sa...

Så mye spennende som skjer!
Valpene var virkelig søte...

Villa von Krogh sa...

Så utrolig vittig! :) Koselig med brev...

Ha en flott helg! Når er det trekning foresten? Stemmer hver dag.

Klem

Hvit Villa sa...

Så herlig! Er det ikke bare helt fantastisk å eie et sånt sted og attpåtil få så mye spennende historie? Herlig! God helg og lykke til med konkurranse, butikkåpning og alt annet som du holer på med :-)

Kathrine 'Glimt' sa...

så gøy med brev da ! :)
Morro med så mye info ; lurt med bok - dette er historie verdt å ta vare på ! ;)

Anonym sa...

Søte valper,
så spennende brev ...!

Likte så godt den
gamle vakre sirlige
håndskriften, lykke bare
det å få et håndskrevet
brev av den type i disse
dager, så spennende med
hva han har å fortelle
om gården deres og dens
historie ...!

Trodde dere hadde funnet
verdens beste leieboer,
ble det ikke slik likevel?!
sett inn annonse på finn.no

Vi stemmer ellers som bare
det, hver eneste dag ...!!!
heia christine ....!!

god helg, klem ac

Anonym sa...

Vedrørende utleie av leilighet, - få referanser og sjekk, kjempeviktig.

Carro sa...

Utleie i eget hus ja, det kan være hodebry om dere ikke gjør en grundig jobb. Vi har hatt så dårlige erfaringer at vi nå har satt bort jobben til utleiemegler- noe som virkelig kan anbefales! Men det finnes vel kanskje ikke i Narvik? bruk tid på å snakke med folk når dere avholder visningen, ikke bare ta den første og beste som ringer på annonsen. Ha et "på avtand forhold" til leieboeren fra første dag. Blir man for god venn blir det vanskeligere å håndtere om noe oppstår...i tillegg utnyttes deres snillheten fort. Solid kontrakt; som omhandler ALT dere kan tenke dere! -Utvendig oppbevaring (som f.eks vinterdekk) antall parkering, renhold, snørydding, dyrehold osv. Depositum.Referanser. Kredittsjekk;-)


Lykke til ;-)

Unknown sa...

Å så spennende, og så gøy:)
Lurt og skrive bok!

Har stemt i dag... heia, heia

Klem Line

Anonym sa...

Eg veddar mykje på at avsendaren av brevet har initialane T. Aa. Det du skriv om han,skulle stemme bra med han eg tenkjer på, og om det er han, så er det ein mann med enorm kunnskap om sanger og salmer....me er frå same bygd. Dette vert spennande å få vete meir om.

Brit Strikkenerd sa...

For en spennende historie. Nå har jeg jo forelsket meg i huset og stedet deres for lenge siden, men når det i tilegg får bånsullhistorie er jeg helt fortapt:)Jeg er sanger selv hvor gamle folketoner, bånsuller er på reportuaret.

Anonym sa...

av erfaring så slår det alltid feil å leige ut til ungdommar som flyttar heimeifrå for første gong... Har opplevd nachspiel til kl 14 på dagen, politi på dørene og slossing i oppgangen... er ikkje alle som er like ille, men poenget er å leige ut til modne og skikkelege folk!

Ina Emilie sa...

Mitt tips til å leie ut er å i tillegg til å sjekke bloigreferanser så sjekk jobbreferanse. For det har faktisk en del å si altså hvor pålitelig de er, pliktoppfyllende, og ikke minst om de faktisk har jobb. Ellers så ville jeg ikke leid ut til unge folk, med mindre det evt er en småbarnsfamilie ets. Vi har ungdommer boende i etg over oss, og det er et slit til tider. ;)

Anonym sa...

Christine, jeg er stor fan av bloggen din, måten du skriver ting på, hvor flink og dyktig du er, og ikke minst at du er så gjennomført. Derfor er ikke dette en kommentar til deg, men til de andre som har kommentert på dette innlegge, selv om det er gammelt.

Jeg kommer fra ei bygd, og er født sendt på året. Det betyr at jeg måtte flytte ut da jeg var 15, for å bo på internat, og senere flytta jeg for gå på videre skole.
Jeg er i dag 20 år, og bor i ei rønne. Hvorfor må dere stigmatisere "alle" unge? Jeg har attest på at romsjekkene, både uventede og faste på renhold osv var plettfritt. Faktisk så brydde de seg ikke med å se om jeg hadde vasket meg ut engang, fordi de visste at jeg hadde gjort det. Fra hybelleiligheten jeg leide siste året på vgs har jeg attest på at jeg alltid betalte husleien når den skulle. Her jeg bor nå, i hybelleligheten min, var det to ledige da jeg flyttet inn. Den gamle rønna jeg bor i (for det er en rønne), og den nyoppussede som naboen bor i. Jeg fikk forklart at naboen min fikk den fineste, fordi hun var eldre enn meg, og har fast jobb. Vi deler bad. På 3 mnd har hun ikke vasket badet når det har vært hennes tur, og ikke alltid trekker hun ned etter seg heller. Hun har tømt kattesand, askebeger og blomster i dusjen, latt kasseroller osv stå i dusjen. I tillegg orker hun ikke gå ut med søpla. Hun er innerøyker, og har en katt som mjauer hele dagen, søpla står i gangen, og blir sjeldent bært ut, og her om dagen kom politiet, fordi kjæresten anmeldte henne for hasjbruk. Det er ikke alltid alder har så mye å si. Dessverre for min del, sliter jeg med å finne en ny leilighet/hybel, fordi jeg er så ung. Gi oss en sjange, ikke alle er like ille.

A