lørdag, februar 05, 2011

Baderomsvifte og dusjkabinett

I det nye huset vårt har vi ett baderomsproblem, mens vi venter på å finne ut av problemene med forsikringsselskaper har vi bestemt oss for å gjøre noen straks-tiltak. Vi må få satt inn en vifte som skuffer damp ut. Fra før er det en luftekanal med lokk på badet, men vi må få satt inn vifte for å få fart på utluftingen.
Noen som vet om dette er noe man gjør selv, eller spør man om hjelp fra rørlegger eller elektriker?
Noen som har en god vifte å anbefale?
Vi skal også få satt inn dusjkabinett, for nå dusjer vi rett på flisene, og det er jeg ikke så begeistret for.
Noen som vet av fine, men ikke så dyre dusjkabinett?

Christine

19 comments:

Anonym sa...

Du må nok ha en elektriker til den baderomsvifta;)....og dusjkabinett som er litt passelig i pris f.eks Hafa http://www.hafabad.no/web/Dusjkabinett/POLARIS_SQUARE-1997.aspx

Lillian's hus og heim sa...

Då vi kjøpte baderomsvifte fikk vi beskjed av elektriker å kjøpe med sensor. Sånn som slår seg på sjøl når det blir for mykje damt og fuktighet.

Vi kjøpte vår på Coop Extra-bygg. Kosta ca 12-1300.. Husker ikkje heilt. Den har faktisk 3 måter å slå den på, den har sensor, snor og bryter på veggen.. (litt smør på flesk da men;) )
Vi valgte vekk dusjkabinett, laga oss dusj-nisje i staden. Vi har dusjkabinett på vaskerommet, og eg syns det er noke drit å vaske på..:)

Lykke til

Mvh Lillian

Villa Creme sa...

Jeg er også på jakt etter dusjkabinett. Har forhørt meg her og der og kommet til den konklusjonen at Showerama fra Porsgrunn er det beste kabinettet.
En kollega av meg jobbet en del år som eiendomsmegler og sier også det hadde det beste "ryktet" i forhold til holdbarhet og ikke minst renhold (vet du er en praktiker akkurat som meg;))!
Svigermor har dette og er veldig fornøyd:
http://www.porsgrundbad.no/www/nor/idowwwnor.nsf/sp?open&cid=Content9AD85-3-2&template=kooste&cat=Showers&model=Showerama&unid=F503777052E1895FC22570D700512AD0

Men prisen er vel ikke den laveste på disse. Jeg har ikke bestemt meg for mitt valg enda, jeg må nemlig ha 2 stk!

Anonym sa...

Dusje rett på flisene er det beste syntes jeg, både deiligere og mest praktisk i forhold til renhold, så lenge badet er "bygget i nyere dato" og er ment for å dusjes direkte på flisene, føles som luksus, jeg lover ... ♥

Lykke til med utbedringen av badet, dessverre aner jeg ikke noe om vifter og utfluftig, men snakk med noen i en Comfort butikk eller lingende, de har råd ...!

Så lurer jeg på hvordan det går med planleggingen av nettbutikken, jeg vet jeg har mast masse, gleder meg sånn til å legge inn min første ordre ... ♥ Du har jo så masse fiiiint ...!

Ha en fin lørdagskveld, klem til deg

Mette sa...

Ja, det ma nok en elektriker til for a installere vifta. Veldig kjekt a ha en slik vifte!

Anonym sa...

Porsgrunn Showerama er absolutt å anbefale, hvis det ikke skal være en midlertidig løsning! Men ikke velg 70x70 med skråvegg, det er trangt, himla trangt. Hilde K L

Petrine sa...

Hei,

Vi har en vifte fra Megaflis. Den er fuktstyrt og kan stilles på. Går på av seg selv f.eks når jeg står i dusjen. Den dampete lufta forsvinner rimelig fort. Vifta slår seg av av seg selv også når det ikke er noe fuktighet i rommet.
Vi har denne viften på veggen der det tidligere var en sån lufteluke.
Verdt å sjekke ut en Megaflis butikk eller www.megaflis.no
De sier jo alltid at om du finner en ting billigere et annet sted, så skal de være enda billigere. Mange gode tilbud der.

Katrine sa...

Hei!
Vi har og problemer med luftingen på badet, og vurderer lik løsning som dere. Du får si hva dere kommer frem til, men må vel kanskje fagfolk inn i bildeHar hørt det skal kunne gjøres selv.
Katrine

anne sa...

Hei. Vi har 2 stk shower rama 7.5
veldig fornøyd (som villa creme sier) ikke de billigste nei,men går ann å få de på tilbud/kampanje.

Brukte ganske lang tid å finne det rette - var inn og ut av dusjer på ulike butikker hehehe..Lykke til

anne

Anonym sa...

Vi kjøpte billig showerama kabinett på Megaflis.:0)

Anonym sa...

Hei,

Porsgrunns Showerama er vedlig bra, men et mediumt dyrt kabinett.
Vi skulle ha et til et kjellerbad, og kjøpte et hos Byggmakker, husker ikke hva det heter, men er i deres faste sortiment, ofte på tilbud til 5000-6000 kr. Det er med sotete buede glassdører, godt dusjhode og en praktisk hylle inni, til shampoo o.l. Kan anbefales!

Hilde

.:. Christine .:. sa...

Jeg jobber med blant annet baderom, og kan anbefale Pax sine vifter. Er akkurat kommet nye modeller på markedet som er forbedrede utgaver av bestselgerene de har hatt en stund. Toppmodellen kjører blant annet vedlikeholdsrunder innimellom om viften har stått i ro i 24 timer, greit å få sirkulert litt luft selv om man er borte en helg. Må nok ha elektriker til installasjonen på de modellene for de finnes ikke med vanlig stikkontakt lenger.

Ang dusjkabinett anbefaler jeg også Porsgrund sin Showerama. Jeg jobber i Bademiljø-kjeden og vi har jevnlige kampanjer der 90x90 kabinettet med hvite profiler koster ca 11.000,- Til vanlig ligger det på 14.990 - det er vel litt lavere enn andre kjeder tror jeg. Men om dere har plass vil jeg jo anbefale 100x100 størrelsen :D Riktignok dobbelt så dyrt men vannvittig med plass i det.
Showerama er veldig lett å montere og ikke minst lett å holde rent. Og kan "bygges ut" med diverse tilbehør og en topphatt som gjør at du omtrent får ett lite dampbad:)

Dere har vel ikke Bademiljø i Narvik, men kom gjerne til oss på Bardufoss ;)

Emmeline sa...

VI har også baderomsvifte med sensor, den skal slå seg på av seg selv ved for høyt fuktinnhold i luften... Da går den i 15 minutter før den slår seg av igjen. Vi kan også slå den på manuelt, og med fire dusjende tenåringer er jeg glad for at den slår seg på av seg selv.... Noen ganger lurer vi imidlertid på om den er montert litt feil, for det virker som om den slår seg på når det regner;)-og det gjør det jo ganske ofte her hos oss. Men ellers er vi faktisk fornøyd. Dusjkabinett skal vi ha på hytten. Gleder meg til å få orden på badet der nede:)

Camilla sa...

Signerer absolutt Villa Creme: Porsgrund Showerama er bra! Vi hadde det i gamlehuset vårt i Bergen, og i skrivande stund er mannen i ferd med å koble på vatn på eit nytt Porsgrund Showerama her i huset vårt på Lillehammer. Enkelt å reinhalde (mykje enklare med glatte glasveggar enn fuger på kryss og tvers... - og dette dusjkabinettet har ikkje så mange kriker og krokar) er det også! Trur vi betalte kr 10499 for det i ei kampanje hos Comfort. Slike tilbud kjem med jamne mellomrom. Lykke til!

Whitebite sa...

bruk fagfolk til vifta! Og anbefales på det varmeste!vi har en ganske dyr på vårt nyeste bad, og en gammel på gamlebadet. begge like gode, men den nysete slår seg på automatisk ved behov. Utluftning er superviktig!

Anonym sa...

Har hatt det samme problemet hos oss. Vi kjøpte Pax ventilasjonsvifte med kald spjell( som hindrer luft utenfra i å komme inn). Den monteres i den kanalen der du har den gamle ventilen. Må nok ha elektriker til det siden den er elektrisk, og ledninger må kobles til en bryter inni veggen. Vi betale ca 1400 for vifta på clas ohlson og ca 1200 for elektriker. Vi har foresten ikke mer dampproblem på vårt bad lengre :) Veldig greit at en kan justere følsomheten på den, og kan skru den av og på etter ønske i tillegg til at den går på automatisk når det kommer litt damp/fukt :) lykke til!

Bergfrua sa...

Dette er enkelt! få en elektriker til å sette opp vifta. Velg en muro-vifte med snorbryter :)

mvh bergfrua og elektrikeren hennes =)

Anonym sa...

http://netthandelen.no/visAuksjon.aspx?Auksjonsid=24052196#StortBilde

Marie sa...

Mener at Megaflis har en del rimelig baderomsutstyr :) Hvis ikke har du jo alltids Finn.no hvor man får mye nytt veldig rimelig :)