torsdag, mars 31, 2011

Sommerferie tips?

Siden husbonden, Celine og jeg ikke kan være med på den o-store-familieferie rett etter sommeren på grunn av den ventede baby,  skal vi på en annen ferie litt tidligere på året. Vi skal til Paris og Paris Disney Parken.

Jeg har vært i Paris før, så den er grei, men jeg har ikke vært i Disney Parken. Er det noen som har vært der og har noen hotte tips på hva man skal få med seg og hva  som passer for Celine 3 år? Noe vi ikke må gå glipp av?
Vi skal være i selve parken i to dager.

Christine

17 comments:

stallnilsen sa...

Det blir sikkert en opplevelse for Celine og får være i Disney Parken , dere får kose dere masse der, Lisbeth ;O)

Anonym sa...

Hei:)
Der har vi vært med barna våre. Se oversikt på nettet :disneylandparis.com
Området er digert og delt opp i forhold til type disneyfigurer. Bra dere har 2 dager:)
Det er nok mange karuseller/berg og dalbaner som er for større barn, men vi fant mange for de små innimellom. God tur!:) Nina

Anonym sa...

Helt fantastisk og kan kun anbefales....Min bedste venninde bor kun 5 km derfra så vi er der ret ofte og vi nyder det hver gang.Knus og rigtig god ferie

Anonym sa...

Håper du får mange tips her, for vi har også snakket om Paristur med ungene. Det vi lurer mest på er hvilket hotell som egner seg for barn og som ikke er rådyrt? Vil gjerne ha tips om det:)

Trønderdame

prinsesselinn sa...

heisann ;)
så kos med disney tur.
jeg har selv vært der tre ganger
( en i forb med jobb/kostymer )
og i fjord sommer var jeg der med Olivia som da var 6 år.
Vår viktigste erfaring var IKKE gå dit før iallfall kl to.
parken er åpen helt til 22 om kvelden og etter kl seks var heeeeelt klart uten tvil beste tidspungt å være der på.
Dersom du klarer å strekke Celines legge tid så er nok det det absolutt beste.
det var uten å tulle femti millioner mennesker der på formiddagen.
man sto i køer i to timer i 40 varmegrader.
det var ikke superfestlig.
de har en parade som begynner kl seks og ett par av dagene ( vi hadde firedagers pass ) var vi der slik at vi startet med den liksom.
sltså gikk inn i parken i halv sekstiden.
Formiddagene brukte vi heller i bassenget på hotellet.
Det var det lureste vi gjorde...
ellers så tror jeg nok celine blir mest begeistret for å treffe figurene i levende live ;)
Ha en strålende tur , og bare spør om du lurer på noe...
Klem Linn

Anonym sa...

Jeg tror bare det Å VÆRE DER er en så stor opplevelse for Celine - at jeg ikke ville bekymret meg for så mye annet - vesla mi var akkurat fylt 5 år og det hun var opptatt av var alle prinsessene og alle figurene som dukket opp og man kunne ta bilde av dem og få autograf. Jeg studerte klokkeslettene og la opp runden rundt i parken etter paradene og klokkeslettene på når de forskjellige prinsessene kom fram og var tidlig ute for å ikke stå så lenge i kø. PS den store skuffelsen vår var at hun var desperat på Snehvit og hun byttet akkurat like før vi kom fram - da de bytter på å stå der - så det kan være smart å dele seg i køen - aah det er null problem å ta bilder med sitt eget kamera - på hotellet tok tilogmed "vakta" bilder av oss alle sammen med donald og Mikkey ( og det selv om det står en proff fotograf der som tar dyre dommer for bildene etterpå...
Og en annen ting - mannen min sykler lange sykkel maratoner ( i Marocoo, Tyskland etc og han var HELT gååen etter 2 dager i parken og sa det var det værste han hadde vært med på;-) SÅ veldig veldig gode gå sko er et must - aah IKKE kjør Nemo karusellen selv om jeg tror Celine kan være med pga høyden og på Tv så ser det så rolig og gøy ut, INGEN av oss syns den var noe gøy!!!

Anonym sa...

Hei!
Det er noen år siden jeg var i Disney Paris, men det er to ulike parker i parken. Jeg husker dessverre ikke hva de heter nå, men det er kun i den ene at Disney figurene går rundt og hilser på barna så det kan være lurt å sjekke ut det. Og så er det lurt å finne ut aldersgrenser på de forskjellige aktivitetene så dere vet hvor dere skal:) Og de har billettsystemer så du får en billett med tidspunkt på og hvis du kommer tilbake da så slipper du å stå i kø:) Altså kan det bli lange gåturer og litt planlegging skader ikke;) Og paraden er artig å se for store og små:)
Jeg har mange gode minner fra vi var i Disneyland da vi var små og i voksen alder så det blir sikkert en fantastisk opplevelse for familien deres:) God tur!

hobbyvimsa sa...

Jeg har ikke vært der,men har et stort ønske om å komme meg dit..Kommer inn igjen å sjekker om noen har gitt deg nye tips:)

ha en fin helg!!

Klem linda:)

Anonym sa...

Hei! Jeg henger meg på å fraråde dere Nemo karusellen, den var forferdelig. Den ser veldig uskyldig ut, men etter min mening passer den ikke for barn under 10 år :) Vil også anbefale dere å styre unna Hollywood Hotel "Twilight Zone", den er ikke for sarte sjeler. Du sitter i en heis, heisen går til topps, så åpnes lukene å du får se utover hele parken, fantastisk utsikt, men; plutselig slippes heisen ned igjen i 1800 km/t før du får sukk for deg.. Rundt forbi i parkene finnes små innendørs "scener" hvor de har opptredener/musikaler med de forskjellige disneyfigurene, det anbefales, kjekt for hele familien! Ellers ville jeg tatt en tur innom "Cafè Mickey", mens man spiser kommer forskjellige disney figurer innom og går rundt å hilser på :) Lykke til & God Tur! :)

Mamma til 2 sa...

:) å heldiggriser!!
Vi var der i september, fantastisk sted! Jeg ble heeelt forelska :)
Har en gutt på 5 og ei jente på 3. Masse masse og finne på for liten og stor. Anbefaler dere å legge dere inn på et disneyhotell. For da er inngangsbillettene med i prisen. Vi var der i 3dager, og betalte 4tusen for en 3days jumper ticket(vi hadde ikke tilgang på disneyhotell). Så det koster litt, men ikke om man begynner å sammenligne med andre norske parker. Og de kan egentlig ikke sammenlignes engang ;)

Vi skal tilbake neste år :) Vi voksne trivdes og så utrolig godt i den parkene, blir helt nostalgisk av å tenke på det kjenner jeg.

Du bør ha ihvertfall 2 dager i parken. Vi hadde 3, og kom såvidt gjennom begge parkene.

Husk å reservere bord til middag ;)

Vi var der fra det åpnet til det stengte, det er forskjell på åpningstider. Gå inn på disneylandparis.com og sjekk åpningstidene der :) Vi var der fra det åpnet til det stengte, fantastisk morsomt. Det er lange køer innimellom, spes om man absolutt skal ta bilde sammen med f.eks mikke mus og huset hans. Men dette er ikke nødvendig å bruke tid på, for de står plassert rundt om kring i parkene stort sett hele tiden, og da slipper du å stå i miiiilelange køer og :0) barna syns det er festlig å få autografer fra de forskjellige og.
Når expresstog paraden går er det egentlig samme hvor dere står :) denne paraden går mange ganger om dagen, og det er god plass.

På den store paraden, så anbefaler jeg dere å finne plass akkurat i ytterkanten altså på forttauet inntil slottshagen (til venstre om du står vendt mot slottet). Still dere opp i god tid, for her blir det trangt om plassen! denne paraden går ikke til samme tid året rundt,så gå inn på nettsiden deres og klikk på kalenderen, der står det når den går.

Ja og når forestillingen på plassen foran slottet er, er den beste plassen enten helt inntil rundkanten ved en benk så celine kan stå på og se (uten å ha folk foran seg). Eller bak et lite stakittgjerdet på en liten haug inntil inngangen til "landet" som ligger til høyre for den runde plattformen :)

Når det kommer til den andre parken, er det virkelig masse masse kjekt å finne på der og. Toy story land. Mikke musklubbhus show. etc etc etc :) Anbefales virkelig!!

Det finnes et tonn av butikker der, og alt er veldig gjennomført ned til minste detalj. Du kommer til å bli helt bergtatt! Kjøp museører til celine og dere selv. Store fine morsomme krus og masse mer:)
Prisene er sånn midt på treet, noe var overpriset (som 3par strikk til 70 kr *grøss*) og andre ting var utrolig billige

Lykke til, og jeg ønsker dere en fantastisk tur :) hilsen ei som ble helt disneyfiksert etter den turen der ;)

Anonym sa...

Hei !

Dere må dra til Asterix-parken (egen park, altså). Vi var der i -02, super !! Vår yngste var 6 år den gangen, og denne parken var helt topp. Vi bodde på hotellet som hører til parken. FLOTT !! Du må sjekke ut denne på nettet.

Du har en inspirerende blogg!!

Hilsen Åse i Trondheim

prinsesselinn sa...

heisann igjen ;)
legger inn link til innlegget mitt med hotell tips , ser det er en anonym som etterlyser hotell her

http://vinterhvitt.blogspot.com/2010/06/paris-pa-en-seks-arings-vilkar.html

link til hotell er her ;
http://www.explorershotels.com/us/home.php

hotellet lå fem min med gratis shuttlebuss fra Euro D.
det hadde kjempefint basseng for barn.
eneste minus var at det ikke var utendørs basseng, men det tror jeg ikke noen av hotellene i området hadde...

elllers så elsket Olivia Mikkes club hus som ligger i WD studios park.
der var det live show og man følte man var med på Mikkes club hus.
ha en finfin kveld.

Merete U sa...

Heisann!
SÅ gøy med Disney! Vi elsker Disney-parkene, men har bare vært i Florida. Jeg tror parkene er ganske like, så jeg kommer med et par tips. Vi hadde med barna da de var 1 og 6 år, 5 og 10, samt når de var 8 og 13, og tipsene fungerte for alle :D
Det er jo spisesteder i parken, men ofte er det lange køer. Vi var veldig fornøyd med å ha med litt kjeks, fruktbiter, potetgull/saltstenger (det er godt med litt salt når det er skikkelig varmt) og drikke i en liten sekk. Da hadde vi litt å bite på når vi stod i kø eller så på show eller bare trengte litt energi. Drikkeflaskene fylte vi ca 1/2-fulle med vann og la i fryseren kvelden før. Da hadde vi godt, kaldt vann hele dagen.

Jeg så en over anbefalte å komme i parken sent på dagen. Det var et godt tips. Vi dro tidlig, med en gang parken åpnet, og så hadde vi noen timer pause midt på dagen. Da dro vi på hotellet igjen og slappet av, badet ol. Så kom vi heller tilbake til parken på ettermiddagen og kvelden. Det fungerte også fint.

Det blir nok en super ferie!!
Hilsen Merete U

Anonym sa...

Hei Christine!
jeg har vært masse i disney, og jobbet der, så har noen tips:
Prøv å få med dere Princess-dining. (må bestilles på forhånd) Der vil dere få mulighet for å møte mange av disneys mest kjente og kjære prinsesser som kommer og hilser på dere ved bordet <3.
HUSK: fastpass er GRATIS, og anbefales, så kan dere lunche og shoppe isteden for å stå i kø.
It's a small world (Celine vil elske den) og indiana jones showet anbefales!

Hils Husbonden.
Fra Elina (Frogner bolig- og prosjektmegling)

the Folding chair sa...

Kjøp billetter så dere kan gå mellom parkene (park hopper)! vi var der i Oktober, og hadde da første dagen i disneyland parken. Andre dagen kunne vi gå mellom denne og Disney studioes parken. Helt topp å kunne gå tilbake til de tingene Stjernebarnet likte best fra dagen før.

* It's a small world
* Peter pan flight
* Hattemakerens tekopper
* Dumbokarusellen

Og så er det så mye kjekt å få kjøpt ;)

Paradene må dere få med dere. Og merk dere hvor meet & greet stedene er, og når figurene kommer dit. Blir fort kø!

the Folding chair sa...

OG ps: supert shopping senter like utenfor (i hotell strøket). Flott interiør butikk!!!, Zara, gigantisk mat+alt mulig annet butikk i bunn. Tax free shopping gjøres her, Charles de gaulle flyplassen har INGENTING! og Orly er ikke så mye sprekere om dere flyr derfra.

Anonym sa...

Ønsker dere en god tur, tror nok Celine vil kose seg der! Ser en del spør om hotell. Jeg vil anbefale å leie leilighet inne i selve Paris. Enten hele turen eller noen påfølgende dager. Norske Helene finner du på leilighetiparis.com. Vi bodde der, og tok RER ut til Euro Disney. Utrolig deilig å bo i en leilighet istedenfor hotellrom når man har med barn! Hilsen Gunn K