mandag, mars 21, 2011

Tips

I helgen så jeg ett tv-program som heter Mythbusters på Discovery. Jeg så ikke hele programmet,  men fikk med meg at de testet rømmningsveier dersom bilen gikk i vannet. Alternativene var egentlig ganske få. Gutta prøvde å komme seg ut ved å åpne vindu, åpne dør, sparke opp vindu og knuse vindu med nøkler og alt de hadde tilgjengelig i bilen, men ingenting fungerte.  Derimot prøvde de en nødhammer(!) og ruten knuste og de svømte rett ut av bilen.

Siden jeg lett lar meg påvirke var jeg allerede i dag innom Biltema og kjøpte 2 slike nødhammere til kun 60 kroner. Nå er vi i alle fall forberedt dersom ulykka er ute......

Christine

14 comments:

Anonym sa...

Smart valg
Tror jeg ble påvirket nå ...!

Ha en fin kveld ...!

Klem til deg

Det brune huset sa...

Du er ikke den eneste som er lettpåvirkelig. Her har jeg blitt litt i overkant etter jeg fikk barn. Neste stopp: biltema ;) Takk for tipset!

Laila

Ida sa...

Lurt... Har tenke det samme mange ganger, at man kommer seg ikke ut, spesielt med elektriske vindusheiser som det er i mer eller mindre alle biler nå. Alle biler burde være utstyrt med en sånn liten sak fra fabrikken syns nå jeg! Klem ida

Eva sa...

Hmm dette har jeg ikke tenkt på. Får jaggu ta en tur til Biltema snart!!!

fru Storlien sa...

Lurt. Husk å ha den i hanskerommet...liten hjelp hvis den ligger bakerst i bilen under en masse annet.

Huset på kollen sa...

Må le litt - gjorde akkurat det samme da jeg så det programmet! Det er nok et par år siden nå, og jeg ga bort flere i ekstrajulegave også, virkelig gaven til den som har alt! :)

Heidi

Charlotte sa...

Kjempelur sak! Viktig å tenke på sånt! Selv har jeg en liten sak på nøkkelhanken som kan knuse bilvinduer. Den heter ResQMe og er kjøpt på Naf-butikken. Kjempesmart greie som alltid henger sammen med bilnøkkelen!
Her er link til den:
http://www.naf.no/Butikk/

Klem fra Charlotte

mona sa...

Takk for supert tips! Jeg er av de som tenker at det må være skrekken å havne i sjøen med bilen, så disse skal jeg også garantert gå til innkjøp av..

I de dype skoger sa...

Åhh, det er min største skrekk og jeg har tenkt på det flere ganger hvordan og hva skal jeg gjøre i en sånn situasjon.. Men aldri har jeg tenkt på nødhammer!! Skal herved gå til anskaffelse av det snarest :)

Tusen takk for tips!!

Klem

mistin sa...

Dette er viktig å ha i bilen. Får nesten panikk bare jeg tenker på bil under vann.. Vi har en med lommelykt i ene enden og ruteknuser i andre enden, smart.

Lykkeliten sa...

Japp, det burde egentlig vært påbudt å ha i bilen. Samme som reflex-vesten! Vi fikk med en når vi kjøpte bilen, til å henge på nøkkelhanken. En smerten liten sak;) Og den når man jo når man kjører.... Tror de kan kjøpes på¨NAF:)
Ha en strålende uke!

Inger-Lise sa...

Veldig smart. Naf selger en lignende dings (er litt mindre men har samme funksjon) til å henge på nøkelringen som heter ResQMe. I tillegg til at den kan knuse vinduet, kan den kutte over bilbeltet hvis det skulle bli nødvendig.
Vi har gitt dette i gave til noen venner som har alt. Som du sier, det er bedre å være føre var! :)
KLEM

Marit sa...

Det er VIKTIG å tenke sikkerhet. Jeg er gift med en brannmann, så vi har en Brann- og Redningskniv i bilden. Det er en kniv med beltekutter og ruteknuser på. Ligger sammen med den gule vesten, så jeg bare kan grabbe den med meg hvis jeg er førstemann til en ulykke. f.eks...

Hilde♥ sa...

Ja sånn har vi i bilen vi og..
Ha en koselig kveld videre.
Klem Hilde