lørdag, september 17, 2011

Ukens smarteste innkjøp

Da søsteren min som strax er ferdig utdannet lege bodde med meg og Celine for en uke siden trodde vi at Celine begynte å bli syk. Søster ville at jeg skulle ta tempen på Celine, men det ble en kamp. Aldri i livet om Celine skulle la seg måle!
Dr lillesøster snakket om en dings de hadde på sykehuset som målte tempen i panna uten engang å være borti barnet. (skal nevnes at Celine har hatt feberkramper så jeg har ANGST for feber)


- Da jeg stod på apoteket denne uken og skulle handle babystæsj kom jeg over denne tempraturmåleren og kjøpte den. Det e jeg glad for i dag, for Celine er febersyk og tempraturmålingen går som en lek! godt mulig at dener kjent for dere mammaer, men den var ny for meg.....

Christine

Posted using BlogPress from my iPad

23 comments:

Anonym sa...

Din kjære legesøster bør vel vite at dette ikke er like pålitelig som å måle i stumpen. Vet de bruker dette på sykehus, men det er vel mest fordi det er litt pinlig både for lege og pasient å måle i baken. Dersom du er redd for feberkramper og trenger å vite nøyaktig temperatur bør du måle i stumpen :)

StineK sa...

Ja den er genial!!
Håper feberen snart gir seg!

God helg!

hvitstil.com/Christine sa...

Dama på apoteket sa vi skullemåle tempen når vi var friske og ha det som utganganspunkt, jeg spurte om den var god nok, og apoteket ja. Jeg forholder meg til det.

Anonym sa...

God patent!

Ser på ett tidligere innlegg at dere har byttet kjøkkenfliser, og de var jo utrolig fine! Kan jeg spørre hvor du har kjøpt de?

Må også få sagt tusen takk for super blogg, den er veldig inspirerende:)

//
Karianne

Anonym sa...

Kjempefint at apoteket anbefalte dette og at du har notert hva de sa. Viktig å vite hvem som skal saksøkes om noe skjer.

Vibeke / Mammas Hus sa...

Jeg har hørt om sånn, men aldri prøvd. Liker best den i baken jeg, av en eller annen grunn. Hedda er ikke veldig glad i det, men vår er bare inn-trykk-pip og så kommer tempen, så sinnet går fort over. ;)

Hun ligger rolig, så da fortsetter vi. Men spørs om den ikke hadde blitt et alternativ om hun ikke gjorde det!

Å ta utgangspunkt i frisk temp er lurt, uansett. Hedda her har jo høy feber ved 38, siden hun (og jeg) har 35,5 til vanlig... :P

ida sa...

Kjære anonym! Som sykepleier kan jeg skrive under på at å måle en pasient i rumpen kan være noe av det MINST pinlige man må utføre på en pasient. Så det er nok neppe grunnen! *ler*
Christine: Du har nok rett, den er ett supert utgangspunkt. Om det er avvik, så dreier det uansett ikke seg om de mange null komma something temperaturene uansett :-)

Klemmer fra Ida

hvitstil.com/Christine sa...

Kjøkkenflisene endte vi med å kjøpe på norfloor på fagerneskaia. Takk for koselig kommentar.

Anonym sa...

Takk for svar!!

God bedring til lillejenta med feber:)

//
Karianne

irene sa...

Sååå bra!
Husker gott att det var en kamp å ta tempen når barna var små!
Ha en fortsatt fin kveld!

/Irene

Anonym sa...

Jeg kjøpte denne i fjor høst, og trodde at nå var jeg sikret en skrikefri febertesting, og forsåvidt var jeg jo det. Men når denne måleren viser 38grader og den i rumpa viser 40grader er det oppsiktsvekkende at apoteket kan anbefale den (og ja, jeg har en mann som er sykepleier, så vi har brukt den både riktig og forsvarlig).

Ikke stol på den før du har dobbelttestet maaange ganger.

Hilsen ei med en krupp- og feberkrampesyk going.

Anonym sa...

Ja her er det heller ikke noe gøy å måle tempen i baken...så den hadde vært genial...kan jeg spørre hva en slik koster?

hvitstil.com/Christine sa...

Den kostet 600 kroner tror jeg det var...eller var det 700?

Unknown sa...

Den såg genial ut ! :) God bedring til lille Celine :) Merker eg blir irritert på "anonym" som ikkje signere med namn.. Eige ikkje folkeskikk vil eg påstå.. Men for all del, er fort å gløyme det, men likevel..

Stå på Christine :)

Anonym sa...

Eg jobbar som fastlege, og vi testa ut tilsvarande produkt på legevakta ein vinter. Då vi kjøpte det, fekk vi beskjed om at det skulle vera veldig nøyaktig. Vi enda med å kaste heile greia, ettersom det ikkje var til å stole på. Vi dobbeltsjekka der vi ikkje syntest at resultatet stemte, og det kunne skilja fleire grader. Vi sjekka også nøye dokumentasjonen for øyretermometer, og fann ut at det var 50% (!!) sannsynlegheit for å oppdage feber med slikt utstyr. Konklusjonen vår er at det førevels er berre rektale målingar som er bra nok.

Anonym sa...

Hei Christine.
På min avdeling på sykehuset tar vi alltid rektale temperaturer på barn. Dette for at det gir det mest nøyaktige resultatet.
Hvis du skal bruke denne bør du teste den veldig nøye, spesielt siden lille Celine har hatt feberkramper. Få henne med på lag en gang, gjerne når hun har normal temperatur og kontroller både i stumpen og i pannen.
Dessuten skal man ikke slutte å stole på at man faktisk kjenner ganske godt om barnet har feber, bare ved å ta på barnet. Man kan nok måle temp'en ganske så godt slik !!

Lykke til, håper du slipper å bruke apparatet for mye :0)

Klem fra Hilde K

Kine sa...

Jeg kjøpte også en slik i fjor høst, mye på grunn av at min sønn hater å måle i rumpa. Min erfaring med det er at det stemmer - når barnet er helt rolig, helst sovende. Er han urolig f.eks. Ved ørevondt og skriker seg varm, viser den helt feil. Dette fikk jeg også beskjed om på apoteket når jeg kjøpte den. Synes forøvrig det var høy pris du betalte for din, jeg gav 400 for akkurat samme typen på Boots apotek for et år siden.

Esther Christina sa...

den hørtes jo egentlig smart ut, men vet ikke om jeg tør å stole på sånne.. Foreløpig har det gått helt greit ved bruk av vanlig termometer. Heldigvis:)

Ragnhild sa...

Jeg er den anonyme (uten folkeskikk) som skrev det første innlegget. Var overhodet ikke frekt ment. Ville bare gjøre deg oppmerksom på den informasjonen jeg har fått om slike, og det er at de IKKE er pålitelige og at det er kun rektal måling som er god nok. Spesielt hos barn. Og hvertfall hvis dere er plaget med feberkramper. Da tenker jeg det er bedre å bare måle i baken selv om ungen ikke liker det.

Anonym sa...

Måtte bare kommentere dette om at sykehusene bruker "pannemåler" fordi det er pinlig for lege og pasient: dette stemmer nok ikke. Er selv om jordmor/sykepleier og har for det først aldri vært borti en lege som måler temperaturer på pasienter. Dette er en sykepleier oppgave. For det andre er det IKKE pinlig for helsepersonell å måle rektalt! Det er det mest nøyaktige. Vi bruker øremåler som et utgangspunkt, men mistenker vi feber måler vi alltid rektalt både på barn og voksne. Pannemåleren og øremålere gir en pekepinn på om temperaturen er forhøyet, men gir ustabile og unøyaktige målinger dessverre.

Anonym sa...

Hei
Er selv barnelege og jobber på sykehus, det stemmer nok at det er de utrolig dyktige sykepleierne på sykehusene som har ansvar for temperatur målingene. Stol på dem og det de forteller her Christine, vær glad for at de deler sin ekspertise med deg og dine lesere, så slipper du å " feilinformere". Når de, som er trenet og ser alle febersymptomer, ikke bare temperaturen, sier at øre og pannetermometer gir kun en pekepinn og ikke er til å stole synes jeg du bør høre på dem, de har nok mere greie på det enn en apotekansatt.
Vennlig hilsen
Nina

Karin sa...

Hei
Kjempefin temperaturmåler du har kjøpt. Jeg er selv mor til fire og har aldri målt tempen i stumpen. Jeg har målt under armen med et som pep etter en liten stund, og så stod det på pakningen hvor mye man skal legge til. Jeg har jobbet i barnehage også og der målte vi i øret. Den var også fin, og tenker din måler er en videreutvikling av denne øremåleren. Stol på din legelillesøster og deg selv. Håper feberen har gått over nå, og skjønner godt du vil ha et måleinstrument som er greit å bruke siden Celine også har hatt feberkrampe.
Lykke till og lykke till med fødselen også
mvh Karin

Anonym sa...

Hei!
Vår måler er til å bruke i øret, det er lasermåler mot trommehinnen, dette fungerer veldig bra. Man burde visst ikke måle mer rekalt enn nødvendig da barns slimhinner i rektum er veldig sårbare.