mandag, januar 23, 2012

Bil......Hva velger man som familiebil?

Hos oss er det sånn at husbonden har veto når det kommer til bil. Vi diskuterer og undersøker sammen, men han bestemmer. Det er helt greit for min del. Vi kjører i dag en volvo, men har vært mye plaget og betemt oss for å bytte til en ny bil. I følge Dagbladet er det best biløkonomi å kjøpe en ny bil og ha den i minst 6 år. Vi vingler veldig og vet ikke helt hva vi skal kjøpe. Bytter meninger gjør vi nesten hver dag.

Mazda 5 med skyvedør

Ford s-max

Ford Mondeo

VW Caravelle


Vi er kommet dit at vi vet hva vi ønsker av bilen vår:
*plass til tre barneseter i andre seterad (tja, man vet jo aldri...)
*stor lasteplass i bagasjen
* gjerne 7 seter (altså to bagasjeromsseter)
* skyvedører bak (inget must, men har erfart at det er veldig behagelig og praktisk)


Nå vil jeg gjerne at dere familiemammaer(eller pappaer) deler erfaringer. Noe vi absolutt ikke burde kjøpe. Noen som er særdeles fornøyd? Hva gjør din bil bra eller dårlig? Alt av interesse!!!


Christine

79 comments:

lillpastill sa...

Eller hva med den nye Opel Zafira?

http://www.opel.no/kjoretoy/opel-serie/biler/new_zafira/configurator.html#/summary

Den er jo også utrolig tøff, 7 seter som fyller de fleste ønskene deres!
Dagens lille tips fra denne kanten

hvitstil.com/Christine sa...

Takker for tipset og skal sjekke ut Opel Zafira!

Anonym sa...

Eeeelsker min Volvo XC60 R-design. Før hadde jeg XC90. God den også og praktisk med 7 seter. Litt tung, stor og treg etter min smak, men man kommer frem over alt på tryggeste måte. Sikkerhet først :-)

Anonym sa...

Hei
Vi hadde Touran før og synes den var litt for trang til benplassen bak.
Nå har vi nyeste Outlander og er kjempe fornøyd.God plass bak og stort bagasjerom .nydelig å kjøre.
Trude m 3 barn og hund,ofte med hest på henger og 5 sykler på taket.....

lillpastill sa...

En link til som viser litt bedre plassen innvendig!

http://volvoc.com/new-opel-zafira-tourer-seats-7/

FruT sa...

Peugeot 5008! Elsker bilen min! Den kom like godt ut i test som Ford s-max og koster 100.000 mindre. Utrolig god plass, fikk fire store kofferter og sportsvogn i bagasjerommet, uten å dytte setene frem! Danseplass i baksetet, tre single seter med isofix, goood plass til selv tre store seter. 7 seter!! Love it!!

Tussi sa...

Det kjem an på kor langbeinte de er... Ford Galaxy har garantert best plass i baksetet. Voksen person kan sitte godt og likevel ha klaring til framsetet. Kan ta ut ett og ett sete, ha to seter i midten og to seter bakerst om det er mest praktisk. 7seter. Godt bagasjerom. Vi er veldig fornøgd!!

Tussi sa...

Gløymde å skrive at Galaxy har mykje betre plass enn s-max. Og Zafira har ikkje betre beinplass enn i ein vanlig personbil. Har også prøvd Caravelle, men nei takk, aller best plass i Galaxy!!

Anonym sa...

Vi har også en 2011 Outlander og er blitt veldig positivt overrasket. Bilen har ikke skuffet en eneste gang! Den har godt med lagringsplass i bagasjerommet og trengs det enda mer er den veldig smidig å "ommøblere". Den er lett å manøvrere, lett å lukeparkere med og kommer frem over alt.

Anonym sa...

Hei. Med 5 barn i huset kjører vi Caravelle. Jeg var litt skeptisk de første gangene, syns bilen var stor. Men nå kan jeg ikke tenke meg noen annen bil. I flere år hadde jeg to unger som brukte vogn samtidig, og det var bare å trille de rett inn i bagasjerommet. Det var en drøm å slippe å slå sammen barnevogner. Og det er en utrolig lastekapasitet bak. Se for deg familien på 7 på campingtur i Sverige + tur innom IKEA...
Hilsen Elin

Trine sa...

Vi har 3 barn og kjører Ford S-max. Den er komfortabel, stor og grei økonomisk. Vi kjøpte en 1 år gammel bil og sparte masse på det. Trenger absolutt ikke kjøpe splitter ny om man velger en med allerede lav km-stand.

Vi er ihvertfall kjempefornøyd med vår og kommer til å gå for samme, men nyere modell om 1-2 år :)

Anonym sa...

Vi kjøpte Ford S-max i sommer og er superfornøyd! Den er like bred som Galaxy, og bare 5 cm kortere. Den tar 30 l mindre bagasje enn en Galaxy, men det er fordi taket skråner nedover på S-maxen. Vi dro på ferie i sommer med 3 barn og en diger Simovogn og hadde masse plass i bagasjerommet. Den er dessuten veldig god å kjøre. Var litt skeptiske for vi var vant med Audi A6 som har en suveren kjørekomfort(men den ble for liten da barn nr 3 kom).... Veldig god plass i baksetet!!!

Eirin sa...

Hei Christine!
Vi hadde de samme kravene som dere stilte..Mannen har alltid ville hatt caravelle, men jeg synes de var for stor..Så vi prøvde en SUV først,outlander. Ble ikke fornøyd med plassen og div annet.Så da endte vi med og kjøpe en splitter ny carevelle 4*4, hos svebjørn! Og jeg som var så skeptisk, har ikke vært mer fornøyd! Super og kjøre, go plass til barneseter, gooo bagasje plass og ikke minst suveren og drege vogn og henger med, som er viktig for oss. Og fin er den og, for jeg bestemte farge;) Den gull/brune..Lykke til i letingen:) Klem fra Eirin:)

Alexandra sa...

Har du sjekket ut nye skoda octavia stasjonsvogn? Stor plass! Vi prøvekjørte den, men valgte bmw 5 serie som familiebil. (mannen sin) Jeg kjører skoda octavia sedan som konebil og er strålende fornøyd.

Lykke til med valget!

Tove sa...

Kaster meg på og anbefaler Caravelle jeg og! Men absolutt nødvendig med den lange utgaven, ellers er det for trangt på andre seterad.
Man blir fort vant til å kjøre den, utrolig god oversikt i trafikken og ungene ser også godt ut. De store bilene har også god sikkerhet for unger.
Veldig praktisk å kunne få med seg alt en ønsker på ferie, barnehage, skidager osv. Vi hadde lenge tvillingvogn som søskenvogn, og den bare trillet vi enkelt inn og ut. Lite løfting og veldig lite sammenlegging. Veldig praktisk! Hvis ungene trenger noe når vi er ute og kjører, så går det også helt fint å komme seg til dem (ikke alltid like trafikksikkert, men så gjelder vel ikke det alltid for mor.).

De har også veldig god bruktbilverdi.

Lykke til!

Anonym sa...

Hvis du skal ha plass til tre seter bak kan du glemme Mondeo. Jeg ville garantert gått for s-max. God å kjøre, 7-seter. Praktisk at de ekstra setene er integrert i bagasjerommet, bare å vippe de opp når du trenger dem. På enkelte biler må setene tas fysisk ut og inn av bilen. Dessuten er s-max den av flerbruksbilene som er penest å se på ;) Ellers liker jeg toyota landcruiser og volvo xc 90, men det blir jo i en helt annen prisklasse enn de du har listet opp her.

Anonym sa...

Dette er ikke ment som kritikk, men bloggen din handler mindre om interiør enn den gjorde før. Den har blitt mer som en mamma-blogg. Mer interiør please, du skriver så inspirerende om det:-)

Elise sa...

Vi kjører Volvo xc70 (5seter, med snart 3barneseter baki) 03-mod. Ellers har vi både hatt vogn og hundebur i bagasjerommet.

Volvo xc90 (etter -05 mod!) er familiebilen vi ønsker oss om det ikke går med alle barnesetene i vår..

Anonym sa...

Henger meg på s-max, er så god plass til barnevogner, barneseter, god sittekomfort bak, selv en voksen sitter godt bak mellom to barneseter. Anbefales!

Anonym sa...

Vi har tre barn i alderen 1 til 6 år, Dvs at alle har barnesete.. Vi fant ut etter å ha sjekket mange forskjellige biler at S-Max passet perfekt for oss. Har ikke angret et dag, kjempegod plass i bagasjerommet og god plass til tre barneseter i bredden. Kjempegod å kjøre og den ser jo grei ut :-)

Anonym sa...

Toyota Landcruiser er stor og god, fås også med ekstra seter i bagasjerom, men da blir det lite plass til bagasje. Bare ett barn, på tre år bakovervendt i midten i Akta grako cosmico s - og han har kongrplass til bena, så lenge stolen passer til han er fem er det god plass. Veldig god å kjøre også:) Lykke til med bilkjøp:)

Anonym sa...

Audi q7 - kanonbil!!! Denne får du i 7 seter. Ellers Bmw 7-serie.
Lykke til med bilkjøp!

Heims verden sa...

Mannen her er helfrelst volvomann;) Så han anbefaler selvfølgelig xc6o og i deres tilfelle xc90. Tror nok det er en av de jeg blir kjørende om noen år ja;) Syntes xc90 er veldig stor så er litt skeptisk til den, men det er utrolig god plass da! Ryggesensor er sikkert tingen;) Vi kjøpte ny volvo v60 i fjor og er kjempe fornøyd med den, men den blir jo alt for liten for dere:)

Lykke til med valget:D

Anonym sa...

Vi har Toyota Previa, 7 seter, god bagasje plass, veldig god å kjøre, ungene sitter høyt og har god plass i baksetet.

Ad fontes sa...

Ford Galaxy - is bigger than s-max

2store2små sa...

Jeg vil også anbefale s-max. Vi kjøpte brukt i sommer, og er superfornøyd med den. Har to små i baksetet, og de trives godt med god plass samtidig som de kommer litt opp i høyden. God bagasjeplass og en deilig bil å kjøre.
Gry

hvitstil.com/Christine sa...

vi kjører en xc90 i dag, men vi har vært veldig uheldig med den. Vi har måttet reparere så masse hele tiden. Sist røyk gearkassen........, da var det slutt sa vi :)
Ellers elsker jeg den, når man tenker på plassen, bagasjerommet og at man sitter høyt...

Eirin sa...

Psst!
Vi har forresten den korte modellen, og det er mer en nok plass! Vi har 8 setteren, og tatt ut 3, og det er veldig stor plass mellom rad to og forsettene!

Merethe sa...

Hei :)
Vi har Ford S-max, å er kjempefornøyd. Vi har 7-seter, og det er veldig kjekt hvis ungene vil ha med seg venner osv. Det som er så kjekt, er at alle de tre setene i baksetet er seperat, men likevel like store. Mazda 5 vet jeg har et lite sete i midten, som nesten ikkje fungerer som et midtisete,er like smalt som et armlene. Vi har panoramatak på bilen vår, så det blir lyst og lett i baksetet, takvinduet er sotet så det blir slettes ikke varmt. Det er også gardiner vi kan dra for både i taket og integret i dørene i baksetet, veldig praktisk. Bilen er kjempegod å kjøre og er veldig romslig, selv om det ikke ser sånn ut utenfra! Vi har hatt modeo også, men ville ikke gått tilbake til det nå. Anbefaler s-max på det sterkeste, selv om den ikke har skyvedører bak. Klart det er praktisk, men det kan fortsatt bli riper og bulker på dørene, om nabobilen på parkeringplassen suser bildøra si inni bilen deres :) Lykke til med bilvalget.. :)

Bente sa...

Vi har Mondeo og er kjempe fornøyd:o) den får plass til vogn og det du trenger av bagasje når du skal på ferie. (vi har også to barn) Det er også god plass til barneseter samt en voksen person i mellom! De som sitter forran har også god plass til beina på tross av barneseter.
Det eneste jeg ikke liker med bilen er at den er litt lang i f.eks parkeringshus eller trange p-plasser.

Lykke til med valget:o)

Forever Love sa...

Mor har akkurat fått ny konebil og er superfornøyd!

http://www.mercedes-benz.no/content/norway/mpc/mpc_norway_website/no/home_mpc/passengercars/home/new_cars/models/r-class/_w251.flash.html

Det er syv seter,OTH'en kan lempes rett frem inn i den. Setene bak er like store som setene foran og det er stor midtkonsoll mellom setene bak oss..
Jeg er veldig fornøyd!

Klem T

Casa Aass sa...

Mannen kjørte også Volvo (V70)tidligere, men vi byttet inn i Skoda Octavia 4x4 i juni 2010, og vi elsker den. Ja så mye at da jeg skulle bytte ut min Landrover Freelander i våres så valgte jeg en Skoda Fabia (ikke stv.)

Grei i pris, får med masse ekstra utstyr, utrolig god å kjøre osv.

Anonym sa...

Hei Christine :)

Vi ble jo jo fem i familien ifjor og kjøpte da en Ford S-max 2011-mod. Var lenge i tenkeboksen før vi bestemte oss. Har overhodet ikke angret på den avgjørelsen! Bilen har også scoret høyt i ulike tester :)
Vi er superfornøyde; kjempegodplass til tre barneseter, stort bagasjerom og flott å kjøre. Vi valgte fem seter siden vi kjører mye med barnevogn bak, og så er det jo litt vanskelig å komme seg bak til rad tre når det står tre fastmonterte barneseter på rad to! 7-seter blir mer aktuelt når barna blir større tenkte vi. Det er ikke mange biler som har et romslig baksete hvor barna i tillegg har god utsikt og sitter litt høyt. Lykke til med bilkjøp :)

Klem Monica Edøy Jenssen

Anonym sa...

Vi kjører Mazda 5!!! Den er helt genial:) og jo skyvedører bak er et must...... Vi har to små, og problemfritt å få de ut og inn av bilen på trange parkeringsplasser etc. Setene i bagasjerommet opptar ingen bagasjeplass, men er superpraktisk når jeg plutselig har med et eller to barn ekstra hjem fra barnehagen ;) Den er også superbehagelig og god å kjøre på langtur, vi har kjørt den langt!!! Heia Mazda 5:)

Elisa sa...

Hva med VW Touran? Så vidt jeg kan se, så fyller dere alle kriteriene deres! Den ultimate familiebil, spør du meg! Fås også med ok motor - noe som kanskje er et argument å servere mannen ;)
http://www.volkswagen.co.uk/#/new/touran-gp-ii

Anonym sa...

Hei
Vi har 4 barn ;) hadde Opel Zafira, men ALDRI MER...
VW sharan er tingen ;) lykke til med bil

Siw sa...

Hei. Vi har fikk nr. 3 i sommer og trengte bil med større plass. Var lenge i tenkeboksen, men landet til slutt på VW sharan, - den nye utgaven. Er utrolig fornøyd. Skyvedøra er fantastisk kjekt, mye plass (selv som 7-seter er det litt bagasjerom igjen), fin å kjøre, fin å se på. Lykke til!

http://www.volkswagen.no/no/no/Modeller/Sharan.html?tc=CPCGoogle-VWSharan-SharanBroad&kw=1&gclid=CKOFn_6N560CFVMvmAod5nM4OQ

Anonym sa...

Vi har (nesten) rpøvd to av bilene på listen din. Vi hadde en s-max for noen år siden, og syns det var en super bil. Nå har vi tatt steget opp i størrelse, og kjører vw multivan, og det er fantastisk med all plassen! Vi har tre barn, barnevogn, handler ofte stort litt på impuls, og kjører mye på lange bilferier, og denne bilen er perfekt for oss. Den er veldig lik caravelle, men mye mer fleksibel. Vi har 7-seter med 4 enkeltseter, og en 3-seters benk.(alle fem "baksetene" har isofix) Benken kan skyves fremover og bakover i kupeen. De to ekstra enkeltsetene kan skyves på, vendes mot kjøreretning, eller tas ut. Det er integrert bord som kan slås opp ved behov, hvis barna vil tegne eller vi skal ha matpause underveis. Og som noen andre sa: det er faktisk bare å kjøre hele vogna inn i bilen i regnvær, stå inni bilen mens man tar barnet ut av vogn og fester i setet, og så gå frem til førersetet tørt inni bilen. Jeg tror aldri vi kan gå tilbake til mindre bil igjen, det er avhengighetsskapende...

Anonym sa...

Anbefaler ford Mondeo! Den er super å kjøre, god plass til bagasje/vogner. Meget romslig baksete hvor barneseter står som støpt. Tygg og god familiebil. Anbefales!

Tonje sa...

Her sverger vi til Chrysler Grand Voyager! Vi har en no som vi har hatt ei god stund og er på utkikk etter ny. Då vert det ein 2008 eller nyare. Kjenne fleire som har Ford S-Max, alle har faktisk 3 barn... og alle er svært fornøgde med bilen.
Lykke til!

Anonym sa...

Hei
Anbefaler på det varmeste caravelle, vi har hatt det i 10 år, vi har hatt minibuss, dvs det samme som en 8 seter nå (i innredningen). Alltid plass til en eller 3 ekstra... Fantastisk god å kjøre, det er god plass til barneseter og det er også god plass ril tre voksne på rad i baksetene. Mangen av de som sitter på med oss er overrasket over den gode plassen. Setene kan enkelt vippes ned og det er ikke lite vi har fraktet i bilen opigjennom årene. Vi jakter nå på en nyere Caravelle...Skorpionen

Agnethe sa...

Vi er foreløpig veldig fornøyde med vår Ford Grand C-max. Skyvedører er gull verdt, man får inn tre barneseter i midten (har testet, men du får ikke brukt isofix på alle), den er ikke så stor og bælete som mange av de andre 7-seterne. :)

Anonym sa...

mitsubishi grandis. Har 7 seter, men de tok bakerste har mulighet for å bli slått sammen slik at man har større bagasjerom. De bakerste setene har også god plass til beina.
Veldig god bil :D

Anonym sa...

Kjempefin artikkel om dere i Bolig Pluss :) Gratulerer!
Marianne E

Anonym sa...

Også må jeg bare tipse om Opel slik som den første kommentaren her. Zafira er en flott familiebil og med en Opel får man så mye bil for pengene. Vi kjøpte en Astra i høst og den overgår mange av mine kolleger sine biler i interiør og utstyr, selv til en mye lavere pris!

Anonym sa...

Uten tvil anbefaler jeg caravelle!
Det er fantastisk med go plass og go kjørecomfort. Du sitter høyt og har go oversikt. Store vinduer og gode speil gjør den lett å rygge/parkere o.l.
En ting å tenke på i disse "store-små-bil-tider" er at barnesetene i disse bilene ofte er plassert omtrent i bakvinduet. Da mannen min var på glattkjøringskurs for lastebil, hadde lærerne der sagt at man ser flere ulykker med uheldig utfall for barna som følge av flere slike biler på veiene... For ved påkjørsel bakfra er det jo rett inn i de søte små... Ikke for å skremme, men det var det de hadde sagt.
Også blir det jo en smaks-sak og man må vel kjenne litt på behovet om man velger 4hjulstrekk, skyvedører på begge sider osv, osv.

Anonym sa...

Vi har en caravelle med skyvedører på begge sidene og med 4-hjuls-trekk. Både vi og barna har veldig god plass og vi har plass til å ta med oss alt vi trenger (og mer til) når vi er på tur. Var veldig kjekt å slippe legge sammen vogna for å sette den inn. Nå er vi ferdig med vogner men fortsatt kjekt å ha plass til ski, kjelker, sykler, bagger etc.

Ina Emilie sa...

Kan si såpass at etter 3 mazdaer og diverse andre merker, så er jeg absolutt mest fornøyd med mazda. den er det lite feil på, du kan omtrent kjøre den ihjel og er det feil så er det relativt billige reparasjoner. :)Har en mazda 6 stasjonsvogn. Er nok ikke plass til 3 barneseter i 2.seterad, men er strålende fornøyd med baggasjeplass, at den sitter godt på veien og er super å kjøre :)

Anonym sa...

Vi kjører Volvo XC90, og den har god plass til barn, vogn & bagasje - i tillegg til at den er trygg og sikker på veien! Vårt soleklare første-valg av bil. :) Lykke til med valg av nytt kjøretøy!

Anonym sa...

Ser det er mange som anbefaler S-max, og jeg fører meg i i den gruppen. Den kommer også godt ut i kræsj-tester bakfra i motsetning til eks Touran. Har og hatt den og, men vi er definitivt mer fornøyd med s-maxen.Har og hatt Mazda6, men fant overflaterust på den etter vi hadde hatt bilen i 5 uker. Lykke til med valget, og håper dere finner en bil dere blir veldig fornøyd med:-) Hilsen 3-barns mamma Janne

Anonym sa...

Vi har opel astra,og den er vledig liten innvendig.jegber heldigvis lav,for jeg kan ikke flytte setet mitt 1 cm,så må sitte vledig rett opp.vi har to seter og har ikkje sjangs til å få plass til 3 seter bak,vi vurderer ny bil ,og då vil mannen helst a bmw 5, men siden vi bygger hus blir det veldig dyrt.peugeot 5008 blei best i test ifjor, mye pga avat den var like god som ford s- max, men betraktelig dyrere...lykke. Til

Anonym sa...

Hei! Skoda Superb (stasjonsvogn) har best plass i baksetet, stooort bagasjerom og du får mye for pengene. Greenline bruker dessuten lite disel. Løp og kjøp: http://www.vg.no/bil-og-motor/artikkel.php?artid=584062

Anonym sa...

Oi, så mange blogglesere som har peiling!!!! Tusen takk fra meg og spesielt husbonden. Nå skal vi titte nærmere på flere foreslåtte alternativ. Opel utgår fordi ingen selger det i Narvik, en til betingelse er at noen selger det og at det finnes verksted her i byen.

Beate sa...

Heisann,

Med to så små barn vil jeg på det sterkeste anbefale skyvedører. Det gjør det så mye enklere når man skal inn med barneseter, og veldig avslappende når ungene selv skal åpne bildøra på en trang parkeringsplass...
Det er dessverre alt for få biler med skyvedører, men jeg har hørt mye godt om Ford S-max;-)

Anonym sa...

Vi kjøpte Skoda superb stasjonsvogn juni 2011. Herlig bil å kjøre både på lang og kort tur, og økonomisk. I tillegg e bagasjerommet stort, og god plass i baksetet. Samboeren er nesten 2m høy og når han sitter foran m setet riktig innstilt har han alikevel god plass til å sitte bak! Kan virkelig anbefale denne. Mine foreldre har hatt octavia, god bil det og, men ikke på langt nær så stor og romslig som superb. Det gjelder både beinplass og bagasjerom.

umulie sa...

Vi har en volvo V70 og en XC90. Er strålende fornøyd med begge to. XC90'en har sju seter, og det er praktisk viss begge barna skal ha med seg noen på tur :)

Lykke til med valget!

umulie

Christina sa...

Jeg tror jeg hadde gått for en Caravelle :) Så god komfort og plass. Da er det ikke bare akurat plass, men litt ekstra :)

Anonym sa...

Toyota Previa, 7 seter! God plass til 3 barneseter på 2. rad, samt plass til to besteforeldre bakerst hvis nødvendig :) Eller venner senere. Praktisk med skyvedører og veldig god å kjøre. Driftssikker bil. Vi importerte vår fra Tyskland og har ikke angret!
Uansett valg, skyvedører er utrolig praktisk når "små" barn etterhvert selv skal åpne dører.

Catrine sa...

Vi har Toyota Previa 7-seter!
Har hatt vår i 7 år ca, og er superfornøyde! Driftssikker, god å kjøre, sitter høyt og god plass. Alle setene kan tas ut uavhengig av hverandre og med bare forsetene, har vi kjørt både 3-seters sofa og stor snøfreser inni der. Og skyvedører er gull verdt synes jeg! :)

Anonym sa...

Hei, vi er veldig fornøyde med vår Mercedes-Benz Viano. Anbefales virkelig :-) lykke til med valg av bil! Hilsen 4barns mamma

Villa Agnes sa...

Vi har en Caravelle og en Audi A3 (min :-))
Caravellen er helt utrolig bra som familiebil, plass er aldri et problem.
Vi har 3 barn og en stor hund.
Vi har den ekstra lange utgaven med 10 seter (minibuss). Den skal nedregistreres til personbil i løpet av året. Vi bruker aldri det siste settet likevel, og jeg vil også ha mulighet til å kjøre den uten å måtte ta minibusslappen.
Vi kommer til å kjøpe ny Caravelle når denne ryker for å si det sånn. :)

Lykke til!

Rita sa...

Vi har Toyota Previa. 6 seter (2 + 2 + 2). Er superfornøyd!

Anonym sa...

Hei:-) Jeg vil virkelig anbefale Ford Galaxy. God å kjøre, (ikke "kassebilfølelse") god plass og skyvedører! Denne er rett og slett fantastisk.

Hilsen Malin

May Synnøve sa...

Peugeot 5008! ingen over, ingen ved siden!

Anonym sa...

Ikke kjøp Mazda 5 med skyvedører på vinterstid har disse lett for og fryse fast og man må krype inn fra fremsetene. Synes også den nye Peugeout 5008 ser bra ut, men har 2 vennepar som har denne og begge bilene er henholdsvis 1 og 2 år og nå har begge små problemer med bilene:( Dere får sjekke ut biltestere og se hva de sier!

Anonym sa...

Volkswagen Sharan med skyvedører og firhjulstrekk! :-)

Anonym sa...

Mercedes Viano, lang type!! Fantastisk! Vi har 4 små og det er goood plass. Null problem på ferieturer og god bagasjeplass :)
Og f.eks på ferjeturar så slepp ein gå ut av bilen om ein skal hjelpeungene med noko bak ;)

Ellers har vi hatt Chrysler Grand Voyager, med blant anna elektriske dører! Men litt mindre plass i de, men tipper att det blir det når ungene blir større ;)

Lykke til uansett :)

Klem Anita

Guro og Alma sa...

Mercedes Vito er en super bil! Har hatt min i 12 år, får straks en 2011-modell nå. Ekstra lang denne gangen. Enda bedre plass til både seter og bagasje :)

Anonym sa...

Heia Christine.
Vi har hatt en Peugot 5008 i et halvt år nå og er superfornøyd:) Utrolig hva du får plass til i den bilen! I tillegg er det så bra at alle setene bak kan flyttes frem/tilbake, veldig greit hvis man skal frakte noe større. Vi var lenge inne på Ford, men Peugoten er mye penere (synes jeg iallefall).

Lykke til!

Klem fra Irmelin

Anonym sa...

...ingen biler kan måle seg med Volvo på sikkerhet...vi har hatt nesten alle modeller...med tre barn, vogner og bagasje. Den vi har hatt flest av er XC70 Cross Country...selv nå som ungene er voksne har de fått plass bak! De skiboksene som passer til, er bare sååå lekker! Vi kjører S80 nå, men vurderer å kjøpe ny XC70 igjen...ok den er den desidert dyreste...men prøv den, dere har bil så det duger...XC90 kan ikke måle seg!

Lykke til med dåp og bilkjøp!

Anonym sa...

Vi har mazda 5 med skyvedører. Superfornøyd!! Plass til 3 barneseter også. Ville aldri hatt en annen bil.

Anonym sa...

Mange gode tips her. Vi er en familie på 5. Jeg har prøvekjørt den splitter nye Opel Zafira Tourer, 7-seter - og dette er en fin bil å kjøre og utrolig praktisk. I tillegg får man mye utstyr til en ok pris. Du sparer ca 40-50 tusen i forhold til en S-max med tilsvarende motor (130 HK diesel) og utstyr, og Lykke til :-)

Anonym sa...

Hei,
Da vi fikk nummer tre, kjøpte vi sjuseter. Vi endte opp med VW Touran. Hovergrunnen til at vi valgte den, var at den har tre separate bakseter. Det betyr at det er god plass til tre barneseter, pluss at setene kan forskyves i forhold til hverandre. Vi er godt fornøyd med bilen, men det er litt lite bagasjeplass. Vi prøvekjørte Mazda 5. Likte den godt fordi den har skyvedører, men droppet den fordi det blir fryktelig trangt i baksetet med tre seter ved siden av hverandre. Vi har venner med tre barn som kjører en, de har alltid et barnesete på et av de bakerste setene. Det vi ser nå, er at vi skulle kjøpt en Ford S-max. Kjenner flere trebarnsfamilier som kjører den. Den har god plass til tre barneseter og noe mer bagasjeplass enn Touranen pluss at den visstnok er er litt mer spennende å kjøre....

Haha. Tror aldri jeg har skrevet så mye om bil noen gang.

Lykke til!

Donnas Verden sa...

Hei

Har Toyota Verso 7 seter og er kjempefornøyd. Har 3 barn under 6. Har plass til babysete,bakovervendt sete og vanlig stol m/rygg sete i baksetet, altså 3 ved siden av hverandre. God plass til vogner bak også. Men har hørt at Ford s-max er enda større innvendig. Lykke til

Donnas Verden sa...

Hei

Har Toyota Verso 7 seter og er kjempefornøyd. Har 3 barn under 6. Har plass til babysete,bakovervendt sete og vanlig stol m/rygg sete i baksetet, altså 3 ved siden av hverandre. God plass til vogner bak også. Men har hørt at Ford s-max er enda større innvendig. Lykke til

Ella sa...

Hei. Må slenge meg på bølgen av bil diskusjon. Ser nemlig at ingen har den vi har, og den tilfredstiller alle kravene du har. En nissan quasqai +2. Den har stort bagasjerom hvor du har to seter liggende under i bagasjerommet, plass til 3 seter i baksetet, og kjempegod å kjøre :) i tillegg er den fin å se på :) det er en suv og passer godt inn i veiområdet dere bor i. Lykke til med valget :)

Unknown sa...

Har dere prøvd nye VW Sharan? 7-seter, 4-hjulstrekk, skyvedører bak som åpner seg automatisk, de to bakerste setene folder seg ned i bagasjerommet hvis de ikke skal være i bruk, pluss masse annet. En superflott bil! Hadde vi hatt pengene, så skulle vi garantert hatt en sånn. :)

Anonym sa...

Vi har hatt to VW Sharan og vurderer den tredje. Sju seter, integrerte barneseter og det vi falt for; at alle har skikkelige seter også i midten med trepunkts sele. Med tre arn med stor aldersforskjell har det vært viktig for oss. God plass til vogn bak.. En må ta ut de to setene etikken bruker og agere dem, fordelen er at det er kraftige seter som tåre et treff bakfra. Lykke til med bilkjøp :)))

hvitstil.com/Christine sa...

Da har vi kjøpt en Ford grand c Max med skyvedører. Veldig fornøyd så langt