lørdag, januar 26, 2013

Christines Gran CanariaJeg tenkte jeg skulle dele mine beste Gran Canaria tips.

Her kommer først litt om babyer og Gran Canaria:
Bleier har jeg med ned hit. Jeg synes ikke de spanske bleiene er så god som de norske. Spanke bleier er ofte parfymerte.
Våtservietter finnes i tusen varianter, men dodot har noen fine som er sensitive.
Grøtpulver har jeg med hjemmefra, det er vanskelig å tyde hva som er i de spanske pakkene.
Glassmat har de massevis av, og trengs ikke ha med.
Solkrem kjøper jeg hjemme i norge, men kan sikkert kjøpes like bra her. Jeg ville dog unngått å kjøpe det på standkioskene eller andre steder de kan ha stått lenge i hyllene. I år fant jeg noen fine på Parapharmasia (slags apotek) som er på hårsprayflasker.
På hotellene er det ikke badekar til babyer, jeg kjøpte ett oppblåsbart lite basseng jeg satte i dusjen til Celine første gang vi var på ferie, men senere fant jeg badebalje på Ikea
Jeg har ALLTID med matpakker til allesammen i flyet. Mine barn spiser ikke baguett med chillikylling, så der gjelder det å være førevar. Dessuten har jeg jobbet som flyvertinne og ofte gikk det tomt for mat, og da er det krise med en gang! 
Har med masse esker med minileverpostei. Til lunsj får ungene brød med leverpostei, hvis vi spiser på cafe. De spiser mer og liker det bedre.
 
Klær:
Det er jo stort sett varmt og deilig på Gran Canaria, men morgenene og kveldene kan være kalde. Denne julen brukte jeg ull-frote-joggedressene fra Polarn O Pyret hver eneste morgen og kveld. Iskaldt var det.
 

Med Barn:
Aqua Park Mas Palomas:
Rent og pent det er egentlig det beste jeg kan si om denne parken. Vannet var så kaldt at det beit i leggen. Skjønner godt at det ikke var ett eneste barn som plasket i bassenget. Voksene får ikke lov å sile med barna(forståelig), men det var umulig å få Celine til å prøve barnesilene. Dette området er kjent for sin vind og jeg hadde ett strev med å følge med at vi ikke skulle bli spiddet av flygende spyd parasoller. Kunne sikkert vært gøy på en annen årstid med barn som er litt tøffere enn Celine. Vi snudde og dro hjem igjen

Palmitos Park:
Ganske enkelt fantastisk! Delfinshow var fantastisk og bilde med delfin enda bedre. Utvalget i mat er ikke allverden for de små, så jeg har med brød og leverpostei samt juicepakker. Eget piknikområde og benker til å raste på. Verdt å ta med seg barna. Celine og Isabella var i hundre. fantastiske fotomuligheter :)

Amadores:
Favoritt stranden!
 
Sanddynene:
Perfekt for flotte bilder i solnedgang. Lyset for fotos er aller vakrest den siste halvtimen før solen går ned.
 

Mat:
Canarisk mat er fantastisk. Reker i hvitløk(gambas al ajo), poteter med mojosaus(papas arrugada), hvitløksmajones (alioli), stekte pepperfrukter(pimientos padron) er noen av mine favoritter
Steder jeg liker å gå:
Sunwing Arguineguin:
Ikke fordi maten er ok, men pga Lollo og Bernie! Alle dager uten onsdag og lørdag kan voksene og barn spise her og barn kan se show med disse sunwingmaskotene. Jeg lover: FANTASTISK for ungene! Voksene: spis på Grill Miguel- buffeten er ikke så veldig noe som helst.
Guantanamo:
Ligger ved Taurostranden. Ser skikkelig kjipt ut, men maten er fantastisk. Her har vi spist på samme bord siden 1985! Min faste rett her er Filet Provencal, med husets salat først. Andre tips her er lammeskulder på spansk vis, blåskjell, pepperstek.
Desseren er alltid flambert banan.

Los Canarios 1:
Ligger i arguineguin og har samme meny som Guantanamo.

Ciao ciao:
Ligger på midten av resturant rekka på Amadoresstranden. Serverer deilige tapasretter, men favorittene her er de to pastarettene med skalldyr. Mariscos eller vongole.

Pizza Magico:
Ligger i rundkjøringen i Patalavaca. Øyas beste Pizza!!

Sakura:
Finnes tre stykker av denne kjeden på Gran Canaria, men denne ligger i Playa. Serverer japansk mat på teppaniaki vis. (gud vet hvordan jeg staver det) Her shower kokkene rundt stekeplaten, mens gjestene sitter rundt og ser på tilberedningen.

Shopping:
Atlantico
Ligger i Vecindario, ikke langt fra flyplassen. Zara, Zara Barn og Zara Home. Cortefield og store lekebutikker. Og en deilig enorm matbutikk i 2. etasje

Trianagaten:
Gågate i Las Palmas med kjedebutikker. Paralellgatene over er hyggeligere med små nisjebutikker og cafeer.

El Corte Ingles:
Stort stort kjøpesenter (to bygg på hver side av Mesa y Lopes) med alle tenkelige merker. Ekstra artig å handle her når stor-salget begynner 7. januar. Jeg skal stå først i køen. Her har de alt. Kjøkkengreier, klær, sengtøy. Øverste etasje har supertilbud.

Mesa y Lopes:
Gaten som går mellom de to corte ingles byggene. Her finner du Babybutikken Prenatal og en Zara Home. Ligger også en Marks & Spencer. Der kjøper jeg alt av truser og underskjorter til Celine, for det er fantastisk kvalitet og pent. Virkelig å anbefale . Jeg har kjøpt i alle størrelser til mine jenter som jeg har med hjem.

Las Arenas:
Her er også mye kjedebutikker, men jeg reiser ofte dit for å se Disney Store, Toys r us, Babyes r us, imaginarium (superkul barneleker)

Boulevard Faro:
Ligger fra fyret på Maspalomas og sørover langs havet. Shopping i små butikker. masse gode merker og ofte tilbud. Macys fører Burberry for voksen og barn. Ralph Lauren, Lacoste osv. Skal du kjøpe klokker av bedre merker eller smykker kan man trygt handle på Saphir.
 
Ancora Arguineguin:
Her er det 3 ting som gjelder. Obs: senteret er værre en den værste labyrint å finne fram i!
     1: Den norske strikkebutikken. Valborg fra Tromsø selger det du skulle trenge av sisu, mønster   og pinner.
 
     2: Isbutikken på yttersiden. Må takke min venninne Andrea for det tipset. Ferrero og Nutellais er ikke feil. Aldri feil!
     3:Den danske baker: deilig deilig rundstykke med kjøttrull og nydelige wienerbrød i alle fasonger
 
Marked:
T
 
Celine-tidlig tidlig morgen på marked i Las Palmas-ikledd ull!
 
Etter min mening- styr unna det #%¤#%%#& markedet i Arguineguin. Hvis du har tilgang til bil: dra en tidlig tidlig morgen inn til markedet i Vegueta i Las Palmas og kjøp fersk frukt og brød til dagens strandtur eller fersk fisk og kjøtt hvis du har tilgang til grill e.l. Jeg synes det er så fint å bare gå rundt å se på det spanske hverdagslivet.

Mange spør meg hvor de skal bo på Gran Canaria, men jeg vet ikke noe om Hoteller, fordi vi bor hos Mor I Nord når vi er der. Jeg vet derimot at jeg ikke ville bodd lengre nord enn arguineguin på grunn av vær og vind. Helst ville jeg nok bodd rett ved amadores-stranden, for der er hotellene nyere enn i Puerto Rico. samtidig som det er kort vei til stranden, selv om det er litt bratte bakker.

22 comments:

Silje sa...

Mange gode tips her! :) Men da jeg og familien var på ferie når junior var liten, så tok vi med glassmat fra Norge fordi det er så mye sukker i de spanske.

Reidun sa...

Mange gode shopping tips her :-)

Vi ble kjempe skuffet da vi dro for å bade på Aqua Park Mas Palomas.. vannet var så kald at ungene ikkje orket mere enn å stikke tåen uti .. fysj . vi reiser heller til badelandet i taurito .. der er det flott badeområde for de minste og det er oppvarmet saltvannsbasseng . Noe jeg liker bedre enn klor :-)

Interi-gjør det selv! sa...

Takk fort gode tips :-)

Anonym sa...

Takk for gode tips:) vet du hvordan det er i området rundt bahia feliz området? Hvordan er tempen i slutten av februar? Mange takk:) hilsen det kalde Vestlandet ;)

I de dype skoger sa...

Vi er på Anfi del Mar stortsett en gang i året og vi skal nedover nå i april, da tenker jeg å benytte meg av tipset om Palmitos Park. Vi pleier som regel kun å være på Anfi, men jeg tenker at denne gangen skal vi finne på litt også. Har lagret siden din fra sist du skrev tips om Gran Canaria og, veldig kjekt for noen som overhodet ikke er kjent utenfor Anfiområdet ;)

hvitstil.com/Christine sa...

Dessverre er det ganske blåsig det borte, men du kan jo være heldig. Hvis ikke er det billig med taxi og da ville jeg taxet til amadores og tilbringt dagene det. Husk på at været er helt annerledes sørover på øya. Om det er overskyet på bahia kan det være fint på amadores

hvitstil.com/Christine sa...

Det er så mye fint utenfor anfi område. Husk at anfi er ganske mye dyrere enn ellers på øya. Prøv restauranten lun (kinesisk) i arguineguin. Nydelig mat- billig billig. Takeaway koster kun 2 euro. Middag til familien under 20 euro.

Ingeborg sa...

Så koselig at du også har et så nært forhold til GC. Har bodd der selv og har også en mor som bor der nede.
Det eneste tipset som jeg kan komme med er Balcon Canario på Puerto Rico senteret. Det er en kanarisk restaurant med kanarisk ansatte og nyyydelig mat. Må vel være enste plassen på senteret der de ikke har innkastere og alltid fullt av folk. Må prøves :)ellers i shoppingen liker vi best Las Arenas utenfor LP. Mye bra samlet på en plass :) herlig blogg du har! Hilsen Ingeborg fra Sandnes

hvitstil.com/Christine sa...

Ja-enig Balcon Canario er nydelig! (men man må se bort fra det ekle senteret det ligger på) Jeg elsker Gran Canaria

Anonym sa...

hei igjen, takk for svar:) har du noe leie-bil firma å anbefale der nede?

Hilsen E

hvitstil.com/Christine sa...

Yes! Billigst gang på gang. Aldri noe tull ikke ekstra ekstra og ekstra når du kommer. Cicar er best har vi funnet ut etter å ha testet flere

Hanne sa...

Både min mor og mine svigerforeldre bor i Arguinegin, kanskje de til om med kjenner mor i nord, virker som om alle kjenner alle der nede! ;)

Takk for tips, skal prøve flere av restaurantene du nevner, og dyreparken prøver vi nok neste gang vi drar ned (eldste er bare snart 3 år). Ciao Ciao er plassen jeg og sambo går og spiser på når vi har barnefri... Og ja, for ei herlig strand... *drømme*

Anonym sa...

Hei. Lurte på om du har kjøpt dn bugaboo donkey i spania? :)

hvitstil.com/Christine sa...

Jepp. Den er kjøpt på el corte ingles. Penger å spare! Men jeg måtte bestille den, portalen depositum og hente den en mnd etter.

Anonym sa...

Takk for svar ;) ja har vært i kontakt med babybutikk dit vi skal allerede :) trengte ikke noe depositum, de hadde inne å kunne holde av. så må bare bestemme meg :) hvordan pakka du den inn når dere skulle hjem da. vurderer å ta med prampack, eller vet du hvordan den veska man kan få kjøpt til bugabooen er? :)

hvitstil.com/Christine sa...

Mamma tok den med hjem, og jeg sendte med en prampack. Passer perfekt. Finnes der reisebag til donky? Jeg har camelion også og reiseveska til den er super hvis du ser bort fra størrelsen. Donkyen passer ikke i den. Anbefaler donky på det varmeste.

Anonym sa...

aaah ok. har bare sett til cameleon når jeg tenker meg om :) takk for svar ;)

Anonym sa...

Her var det mange gode tips! Familien har leilighet i Arguinegin og vi er der flere ganger i året, fantastisk! Siden vi ikke bor fast der nede, eller noen bor fast i leilgheten vår, er vi dessverre plaget av kakerlakker! Har du kanskje noe tips mot dette?
Hilsen Hanne:)

hvitstil.com/Christine sa...

Hei Hanne. Nei dessverre har jeg ingen tips, men i gamle dager var det et firma dom reiste rundt å sprayet hus, kanskje mor i nord husker. Jeg skal spørre henne.

Anonym sa...

Mange gode tips her. Kan dele mitt insidertips. Når du alikevel er på Guantanamo kan du også ta turen ned på stranden der. Helt på enden (mot Amadores) ligger det en liten pub/cafe som har nydelig og billig tapas. Det ser ganske lurvete ut på den stranden, men er helt trygt og man får være helt i fred for andre turister.

M

SN sa...

Hei, vi stikker ned til Maspalomas 2-16 januar. Vi har med en gutt på 2,5 år og en jente på 8mnd. Rimelig usikre på hva vi skal pakke med av tøy mtp varme/kulde. Noen tips der? Langermet? Strømpebukser til minstemor?

Lurer også på om du vet om El Cortes Ingles har åpnet i Faro2 på Maspalomas? VET jeg skal innom en plass, må bare finne den som er nærmest :-)

Anonym sa...

Hei.
Jeg og kjæresten skal for første gang dra til Gran canaria den 21 februar. Vi begge like det varmt og gjerne få litt farge, lure derfor på om hvor det er varmest å reise til på Gran Canaria. Er dette kanskje en mnd der det er litt kaldt der og kanskje ikke så heldig med å få farge?