søndag, april 07, 2013

Vektreduksjon

Jeg får veeeeldig mang mail fra kjente og ukjente som lurer på hvordan jeg gjør det med denne vektreduksjonen min, og jeg svarer så godt jeg kan. Jeg tenkte jeg kunne skrive litt mere om det i dag.
Husk at jeg absolutt ikke er helsepersonell eller faglært, men dette er det som har funket for meg.

1. Begynn med en gang.
Dette er den eneste gangen jeg har skikkelig klart og gått ned masse i vekt. Det som er forskjell fra denne gangen til tidligere forsøk er at jeg har startet med en gang jeg bestemte meg. For meg var det avisartikkelen om Berit som ble en vekker. Vei deg og mål livvidden så du har utgangspunktet. Ta bider av deg selv så du kan se på senere-når livet er lettere. (akkurat det gjorde ikke jeg så jeg fikk lete lenge etter bilder av meg- fordi jeg stort sett slettet alle bilder av megselv.

2. Ikke ha fristelser i skapet
Jeg startet med å hive ut alt jeg ikke kunne spise. Kun Celines lørdagsgodt var igjen- og det rører jeg ikke (iallefall nesten aldri) og fyll opp med deilige fristelser. Småtomater og annen grønnsaker
Ha betstandig en nutribar på lur- det er så lett å stoppe i kiosken om du ikke har en deilig nutribar i veska.

3. Lag sunn mat. Gå på nett og finn deilige oppskrifter. Jeg fortsatte med masse av den samme maten som vi har pleid å ha, men gjorde sunne forandringer.
Poteter er ikke på mitt fat lengre. Jeg lager alltid to forskjellige grønnsaker til middag. Jeg forsyner meg med lite saus. Sauser lages nå på ny måte. Veldig lite smør og mel i mine sauser. Vi har fisk flere ganger i uka. Ofte fisk i ovn/dampovn som er penslet med en stavmikset krydderplante. Som en pesto bare med vann og litt olje.
torsk med persillemos blomkål og spinat. Bakte løk

4. Vann Fun Light
Jeg klarer ikke å drikke enorme mengder vann, og vet at det er mange som meg. Fo meg fungerer det bedre med fun light. Også ppleier jeg å ha en stor kopp som rommer ca 7 dl- den har jeg med meg overalt og drikker masse hele tiden.

5. Ikke vær kjipe slankeren
Når jeg er i selskap eller på klubb med jentene synes jeg det er viktig å smake på vertinnenes mat kaker og bakverk. Forskjellen for meg ligger i at jeg tar en cupcake og koser meg med den og ferdig med det. Forskyner meg en gang av mat som ikke passer så godt med min livsstil.

6. Strikke
Ja faktisk! Jeg merker at det er veldig bra når jeg sitter med hendene på strikketøyet. Tror det hjelper at jeg opptar meg med noe og ikke har tid å kjenne etter søtsug.

7. Ha noe på lur
Ikke godis, men noe annet å putte inn i munnen. Vi har alltid gulrøtter, epler, havregryn, tomater, nutribar, pastiller og annet lovlig "snack" i skapet.

8.Vekt:
Jeg har jaktet på ei vekt jeg bare har hørt om som kun viser vektnedgang (eller oppgang) og ikke den faktiske vekta. Den fant jeg litt for sent i lettereliv katalogen. For heromdagen var jeg innom elkjøp for å kjøpe noe helt annet - og da sjekket jeg som vanlig vektene de hadde og der fant jeg noe jeg synes er enda bedre enn lettereliv vekta.  Og jeg fant jeg fant!!!! Den nye vekta koblet jeg til internett og lastet opp en app på telefonen. Hver gang jeg veier meg kjenner vekta igjen akkurat meg og sender ny vekt til telefonen min. På appen kan jeg se vektkurver, bmi kurver, hvor langt det er til mitt mål osv osv. Jeg fant det veldig motiverende, og enkelt å ha kontroll.


skjermdump fra iphone app
Vekten måler ikke blodtrykk- men det finnes etter det jeg kunne lese som ekstrautstyr.

Det var da en liten oppsummering. Tidligere innlegg finnes før og etterbilde av megselv. Legger ved en skjermdump av det også.Jeg grøsser selvfølgelig av synet, men sammtidig er det motiverende.


Det aller beste med dette er alle de søte kommenterer og mailer jeg har fått fra blogglesere som har hevet seg med og som er blitt motivert av meg! Love it!! Tusen takk

Christine


12 comments:

Anonym sa...

Må bare spørre, hvilken nutribar bruker du? Har smakt flere, men kan ikke bli fortrolig med smaken.

Anonym sa...

Hei

Hvor kan man finne enkle og sunne oppskrifter på nett?

Hyttedrømmen sa...

Link til den vekta på elkjøp??

hvitstil.com/Christine sa...

http://www.elkjop.no/product/hjem-og-pleie/helse/BG900/beurer-diagnostic-badevekt-bg900

hvitstil.com/Christine sa...

Matoppskrifter finner jeg på blogger, matprat og klikk

Ellers bruker jeg Google og så søker jeg på diverse søkeord som passer.

Anonym sa...

utrolig bra jobba :)
Prøver å følge ditt eksempel men til nå har det buttet før det har blitt noe særlig til livsstilsendring. Gir likevel ikke opp :)
Synes ideene dine om hvordan man ved små grep kan spise det "samme" som resten av familien er supre.
Takk for tips
Lene

Aflekt Home sa...

Så flink du er! :)) Stå på videre!! :))

sjekk min giveaway:http://aflekthome.blogspot.no/2013/03/konkurranse.html

klem fra Anneli

Benedicte sa...

Fy søren, så flink du har vært!! Veldig motiverende blogg, som jeg tilfeldigvis kom over. Kommer tilbake! Kos deg i ditt lettere liv :-)
Klem, Benedicte/Interiørliv

Anonym sa...

WOW dette var veldig inspirerende !!! så flott du ser ut! skal selv kutte ut poteter og så drikker jeg masse fun light slik som deg !

Ida sa...

Hei Christine! Jeg må bare melde meg inn i klubben over motiverte følgere. ;-) Syns opplegget ditt høres bra ut, og har nå kuttet ut poteter/pasta/ris/brød selv, en ukes tid hittil. Har gått litt ned, men ikke mye. Håper resultatene dukker opp snart! Har en fem kilo for mye ihvertfall!
Uansett.. Vil bare si om San Francisco; HUSK VINDTETT FLEECE! Jeg var der i juni et år, og det var KALDT! Cold Francisco omdøpte vi det til. Men kos deg, for fint er det der. Tips til; Start med å ta en sightseeingbuss for å få litt oversikt over stedet! Og GOD TUR! Klem fra Ida

Anonym sa...

jeg kunne anbefale å trene i blandt og spise mere mat med kollagen. Mat med kolagen strammer huden som trening. Når man slanker bare med diett, kan det hende at huden under armene, på haken, rundt magen og innside av lærene henger. Det vil vi helst ikke ha, ikke sant?
Lykke til med trening.

Tove `blogg verden sa...

Du er råflink!!! Je må få gjort noe snart jeg og!!! Tungt å bestemme seg for å komme i gang!!
Klem :)