søndag, august 18, 2013

Navneregler

Jeg lurer litt på de uskrevene navnereglene. Vi venter på babyjente nr 3 og navnet er ikke klart. Det jeg lurer på er kan man bruke samme navn som venner har på sine barn? Samme navn som venner man ikke ser så ofte? Samme navn som bekjente har? Samme navn som noen i familien? Samme navn som noeni familien som man ikke omgås? Hva er reglene? Denne gangen har inne navnet kommet så lett til oss som de to forrige. Forslag som kan passe inn med isabella og celine blir jeg glad for :)

122 comments:

Anonym sa...

Hei!
Jeg synes det er vanskelig nok finne ett navn man både skal like bli enig med seg selv og sin mann om. Så kan man ikke ta så mange andre hensyn eller så kan det jo bli umulig. Jeg har heller ikke tenkt at det må passe med søsken sine navn, alt passer når man venner seg til det.
Det viktigste er jo å finne ett navn som passer barnet. Lykke til med ett vanskelig, viktig og morsomt valg!
Lena

Ingun sa...

Johanna :-)

Anonym sa...

Adele

Anonym sa...

Victoria synes jeg passer flott sammen med Celine og Isabella. Jeg ville ikke brukt samme navn som nære venner har brukt, men om det er venner eller familie man ikke omgås så mye så synes ikke jeg det gjør noe.. Blir spennende å se hva dere velger av navn til den lille :-) masse lykke til videre med både ny leilighet og ny baby! :)

Fru Fjeldhammer sa...

Karoline, passer bra til Isabell og Celine. Ha en fin dag...

Anonym sa...

Hei.
Nydelig bilde. Nei ikke lett med navn. Har selv tre gutter og de to første navnene kom lett mens det tredje var mer hodebry. Hvis man ikke skal kunne bruke navn på noen man kjenner blir det etterhvert vanskelig. Det er ikke bare en selv som får barn i denne alderen,men det gjør de rundt oss også,både fam og venner. Man utvider også din bekjentskapskrets når man får barn,gjennom barnehage,barselgrupper,skole og fritidsaktiviteter. Derfor må man kunne bruke navn fra bekjente som man ikke omgåes så mye. Men navn fra nære venner er litt mer spesielt hvis man da ikke legger til et mellom navn.
Navneforslag Caroline , Mathea, cristina, Cecilia . Siste navnet er jeg ikke så vant med her i Bergen men det dukket opp i hodet når jeg så på navnene Isabella og Celine. Celine,Isabella og Cecilia. Klinger fint? Uansett stol på magefølelsen av hva dere føler er rett. Det vil alltid være noen som heter d samme el lignende når man beg å tenke. Og hvis ingen heter det er d kanskje en grunn for d og .(?!). Lykke til med navn,baby og ny leilighet.
Hilsen merete fra Bergen

Balles Bazaar sa...

I nærmeste familie har vi en Maria og en Marie. Det fungerer. Skønt billede af de piger. Nummer tre kunne hedde Josephine. Det synes jeg passer fint.

Anonym sa...

Sofie eller Josefine :-)

Hilsen Astrid

Ingvild B sa...

Det har ingen betydning om dere velger navn som andre i nær omkrets har.
Jeg har tenkt slik selv for mange år siden, og dumt var det ;)

At søsken som har navn som skal passe sammen, har jeg heller aldri brydd meg noe om...
Hvem rynker på nesa av det?
Og hvem bryr seg om hva søskenene til noen heter?

Jeg har valgt navn ut fra personlighet...
Navnet skal passe til barnet, ikke omvendt.
Men det er ikke enkelt!
Det gikk flere uker før mine to første fikk navn.. Hehe..
Måtte 'prøve litt forskjellige navn'

Det vikitgste jeg har lært i denne prossessen er å ikke fortelle hvilke navn man har på blokka..
For det er alltid noen som har en sterk mening om det..
Da er det bedre å presentere barnet som "Emma" når valget er tatt og barnet er født
Og navnet ikke lenger er opp til diskusjon ;)

Lykke til! =)

Ranja sa...

Her venter vi førstemann, så her er det viktigste at vi er enige i navnet, at det ikke er alt for vanlig samtidig som det ikke er for spesielt.. og at det funker både på norsk og svensk (samboer er svensk.. og i Sverige har de så mange rare kallenavn som brukes i stedet for det egentlige navnet.. så da må kallenavnet være fint også :P).

Men hva med Cornelia? Celine, Isabella og Cornelia - nydelige navn :D

Anonym sa...

Gratulerer med jente nr. 3 som er på vei:)

Hva med Thea?

Veldig inspirert av ryddingen deres. Vi skal jammen ta en runde selv nå!

Lykke til med flytteinnspurten:)

Marianne sa...

Linnea, Othilie, Benedicte og Mathea synes jeg er fine navn, selv om ikke alle de kanskje "passer" sammen med Celine og Isabella :) Jeg tenker også at det skal passe litt sammen. Her i huset liker vi gode norske tradisjonelle navn, så førstemann heter Hanna, og så blir det muligens et eller flere av de ovennevnte om vi får flere jenter :) Men synes også Tirill, Tuva, Mie, Sofie er fine navn. Og Solveig :)
Vi oppdaget at det ikke var så dumt å lufte navneforslagene, for her kom det frem at vårt navnevalg også var førstevalget hos flere i familien, da det er et oppkallingsnavn! Da var det greit å snakke litt rundt det så det ikke ble et sjokk og sure miner når hun kom :)

Anette sa...


Her er mine forslag til navn:
Celine Italia, Isabella Bari og ...

Josefine Aprilia
Mathilde Verona
Aurora Siena
Cornelia Roma

Anonym sa...

madelen, Linea :)

Anonym sa...

Sofia eller Pernille

Anonym sa...

Hva med Filippa eller Aleksandra :-))

Anonym sa...

Jenny, Fanny, Madelen, Juni, Maren

Både Celine og Isabella har "hver sin egen" forbokstav og sistebokstav (c-e og i-a).

Da synes jeg nr 3 også skal få "sin" første og siste bokstav som er egen :-)

Anonym sa...

TINDRA LINNEAMVH Trude, Oslo

Marianne sa...

Ååh.. mange fine navn, men ikke alltid så lett å finne navn som passer sammen. :)
Kanskje: Michelle, Emmeli, Madelen(e), Anniken, Linnea, Nathalie..

Anonym sa...

Triana.

Ida sa...

Sophia etter den vakre Sophia Loren.. :-) Lykke til uansett!!

Anonym sa...

Leona Lucca..
Leona Cantania

Anonym sa...

Capri Lampedusa kanskje?

Hege. sa...

Barn synes det er stas å være oppkalt etter en oldemor eller tippoldemor. Kutt ut motenavn.

Anonym sa...

Linneva

Anonym sa...

nora eller mathea:)

Anonym sa...

nora eller mathea:)

Anonym sa...

linneva

Anonym sa...

linneva

Torill@toroil.no sa...

Maiken, Aurora og Oliviia synes jeg er nydelige navn som passer godt til de andre jentene dine. Lykke til med valget!

Klem Torill

Anonym sa...

Jeg tror ikke navnereglene er så veldig strenge,men for sin egen og barnets del vil man kanskje ikke bruke et navn som allerede er "i bruk" i den nærmeste familie eller vennekrets. Heller ikke et navn som "alle" heter i nærmiljøet, for man vil jo helst ha sitt eget navn.Jeg har selv et dobbeltnavn som ingen andre i hele Norge heter.Første navnet mitt er det ca 115 som har. Jeg mener alle de fineste jentenavnene har bokstavene i og l i seg, og det ha jo begge de "store" jentene dine. Da passer det fint at den tredje også får det, så her er noen fine forslag fra meg. Elisabet, Nikoline, Vilja, Karoline, Kornelia, Alina, Ylvali, Linnea, Lise, Lisa og mange , mange flere. Det finnes jo mengder av navn å velge mellom, og jeg er helt sikker på at dere finner det fineste og riktige navnet til den lille. Lykke til. (Lykke er forresten også et fint navn selv om det mangler I-en.)

Anonym sa...

Louise?

Anonym sa...

annabelle/annabella eller daniella ;)

Anonym sa...

Nora

Anonym sa...

Kva med Ella, Maya, Oline, Sina eller Erle?!

Renate sa...

Nå falt jeg helt pladask for Anette sitt forslag her; Cornelia Roma. DET var fint det! ;) Ellers så synes jeg Mathea, Fillippa, Olivia og India er fine.

Anonym sa...

Natalie emilie

Anonym sa...

Emmeline

Fruen sa...

Victoria ;) lykke til med valget! Vi er på nippet frem og tilbake om vi ønsker barn nr3 el ikke...

Anonym sa...

Vår datter heter Kamille. Neste jente blir Celine hos oss :-)

Anonym sa...

Aurora!

ak sa...

Vi har vært igjennom samme leksa flere ganger. Vi har tre jenter og ein gut. At nokon i familien heiter det samme som ein ikkje har mykje kontakt med skulle vi ikkje ta hensyn til. Og når lillebror kom valgte vi eit navn som bekjente hadde på sin son . Ville kanskje vert forsiktig dersom nokon hadde fortalt om eit spesielt navn dei ønsker å bruke. Dersom det var nokon i nær omgangskrets, ville eg kanskje spurt, og brukt to navn for å markere skillet tydlegare. For oss har det vært viktig at navnene klinger godt sammen, både fornavn og etternavn.

Anonym sa...

Hei
Jeg syns Sienna er fint
men Sophia er nyydelig <3

Celine, Isabella & Sienna / Sophia Bussoli ;)

Selv ville jeg valgt Constanse eller Lykke ;)

lykke til i valget :)


ps hadde dere hatt klart guttenavnet itilfelle
eller ???

Jeg ville ikke brydd meg om det var noen som var litt fjerne venner hadde navnet dersom jeg ønsket navnet sterkt, men jeg syns kanskje det kan bli litt kjedelig dersom det er nært, for begge parter ..

mvh anne

Nordreisa SV sa...

Jeg har tre barn, 2 gutter og ei jente. Med guttene hadde vi klart navnet før de ble født og i begge tilfellene måtte vi tilbake i tenkeboksen etterpå siden de ikke passet til navnet vi hadde. Da vi ventet nr 3 hadde vi en navnefavoritt fra starten, men vi ventet med endelig avgjørelse til hun var 4 uker så vi var sikre på at det var det riktige navnet for henne -og det var det!:) Når det kommer til navn og regler så trenger man kanskje ikke bruke navn til nære venner/ søsken. Bortsett fra det så må man jo få bestemme selv hva man liker. Personlig synes jeg det er viktig/ fint at navnene på søsknene passer sammen :) For øvrig heter vår datter Helena og det navnet hadde jo passet fint til Celine og Isabella :) Lykke til med navnevalg!

Anonym sa...

Kornelia...

Anonym sa...

Hva med AMINDA ? :) det het min oldemor..

Anonym sa...

Nora :)

Inger Johanne sa...

Evelina, Adelina eller Malene kanskje?

Personlig syns jeg det er helt greit å bruke navn som venner og familie har brukt. Betyr ikke det at man liker navnet som andre også liker da? Det ville jeg satt pris på...

Anonym sa...

Grattis med en prinsesse til på vei, digger bloggen din! Stemmer for mathea eller Viktoria! Ha en flott sensommer!!

Klem fra Sørlandet

Anonym sa...

Hei, hva med Maja??

Lykke til!

C sa...

Sophie eller Caroline.

Bodil sa...

Lätt att ni tar Estelle♡ Otroligt fint! Och Diana är oxå väldigt fint♡

Anonym sa...

Hei!

Navn er kjempegøy, synes jeg. Moro å lese de ulike kommentarene.

Jeg synes det er viktig at navnet passer med de øvrige barnas. For meg høres det f.eks litt rart ut om eldstemann heter Jakob (bibelsk) og så kommer Odin (norrønt).

På meg virker det som dere liker navn som kanskje er litt jålete og pene, ikke spesielt norske og med flere stavelser, litt internasjonalt. OSm du skjønner hva jeg mener? Ingen fornærmelse ment=) Hva med Kornelia, Alexandra, Josefine, Andrea, Filippa, Anniken, Benedicte, Stella, Bianca, Henriette, Charlotte, Viktoria, Nathalie, Camilla, Melissa, Madeleine?

Anbefaler dere å gå inn på http://ssb.no/navn?fokus=true Her kan dere se topp 10 navnene (og styre unna disse), se hvor mange som har fått ulike navn de siste 10 årene (super liste) og hva som var populært for flere århundrer siden.

Gleder meg til å høre hva dere lander på!
Hilsen en som har et navn som har blitt et poppis-navn, og synes det er hyggelig med noe annet enn de korte jentenavnene som slutter på a.

Anonym sa...

Celine, Isabella og Selma

Anonym sa...

Sienna Florence

Katerina sa...

Malena <3 Nydelig italiensk navn som klinger fint med dine jenters navn :) Min datter heter Miral. Sjeldent,men meget vakkert. Lykke til med valg av navn.
Mvh Katerina

C. Eloise sa...

Amanda <3

Hilde sa...

Hva med at prinsesse nr 3 får en blanding av storesøstrenes navn?
Isabella + Celine = Iselin <3

Anonym sa...

Gabrielle
Cornelia

Andre etage sa...

Mariell eller Melina

Anonym sa...

Da vi fikk nr 2 ville vi bruke samme navn som en av mine beste venninner har på sin eneste sønn (Mikkel). Vi ser dem ikke "hele tiden", men tilbringer noen uker sammen hver sommer og en del helger etc i løpet av året. Nå er det en stor aldersforskjell på guttene - ca 6-7 år og vi bor relativt langt fra hverandre (Geilo/Nøtterøy). Jeg ringte min venninne og spurte hva hun synes om at vi brukte samme navn - og hun synes det bare var kjempekos! Det viste jo at vi likte deres valg så godt at vi ønsket å bruke det selv, noe de ikke hadde noe i mot i det hele tatt. Så ring og spør de det gjelder, om dere finner et navn noen i familien/omgangskretsen bruker.

For øvrig har vår eldste datter samme navn som sin tremenning - og disse to ble født med bare noen måneders mellomrom. Oldemor hadde i en lengre periode bare to oldebarn - med samme navn! Vår ble født først, og min manns kusine spurte aldri oss - og jeg har aldri "tilgitt" henne dette navnevalget - det skal legges til her at jeg aldri har likt denne kusinen og vi har nesten ingen kontakt, tross at vi lenge bodde i samme nabolag. Imidlertid har familien mye felles tilstelninger - så de to tremenningene sees jo støtt - men det går helt fint nå. De er så forskjellige og har ikke mye kontakt.

Vår yngste heter Anine - det er et navn som ikke er mye brukt - hun har mellomnavn Karoline som også er nevnt her tidligere :-) Begge navnene liker jeg godt (selvfølgelig :-))

Lykke til :-)

Camilla sa...

Cornelia eller Olivia!! :))

Anonym sa...

Madelen
Malene

:)

Anonym sa...

Det første som slo meg var definitiv Viktoria :)

Ingrid bloggar sa...

Åh, du som har 'litt dansk i din närhet': LYKKE, det synes jeg er et så koselig navn :)

Anonym sa...

Jeg vil anbefale å kike litt bakover i slekten etter inspirasjon.

www.digitalarkiv.no har kirkebøkene skannet og lagt ut dersom du har noen besteforeldre som er født før 1910. Her kan du jobbe deg bakover og se om du har noen spennende slektsnavn.

Kanskje pappaen din hadde et navn du kan bruke?

Anonym sa...

Flere fine navn er nevnt her :)
Det navnet jeg tenkte kunne passe fint var Angelica!

Anonym sa...

Flere fine navn er nevnt her :)
Det navnet jeg tenkte kunne passe fint var Angelica!

Bless by Tone sa...

Jeg har en Arielle (Brook) og en Ariana (Lynn) - liker fortsatt goddt begge navnene - og så liker jeg Albertine

Stine Elise sa...

Jeg leste igjennom forslagene og synes mange var kjempeflotte, men jeg falt spesielt for

Sienna eller Filippa :)

Anonym sa...

Mange flotte navneforslag her!! Jeg syns Carmen og Meline er fine namn!!
Lykke til med namnvalget! Spennende å følge deg!!

Anonym sa...

Disse navnene syns jeg er fine :
Mie Louise
Wilhelmine
Tilde
Tiril
Lilly
Sina
Andrea
Elise
Silja

Hilsen Marianne E

Anonym sa...

Sienna Victoria <3

Anonym sa...

Celine, Isabella og...

Carla
Olivia
Alma
Alva
Maria
Clara/Klara
Ada

Et kort navn med a-ending passer kanskje best sammen med de to andre som er litt lange, blir lettere å si alle navnene samtidig i alle fall, men det er jo langt fra det viktigste ved navnevalg:)

Anonym sa...

Jeg synes navnet Theodora er nydelig. Hilsen Ingeborg Oslo

Anonym sa...

Malene, Tomine, Hermine, Helmine, Cornelia, Louise...
Så mange flotte navn😊 Elsker navnet Malene❤

liffliff sa...

Adelén
Mariell..

liffliff sa...

Adelén
Mariell..

Anonym sa...

Jeg synes Thea passer fint til di andre:-)

Anonym sa...

Hei,
jeg har et uvanlig mellomnavn som jeg valgte selv:-) Ivarna er kvinneformen for Ivar. Mener å ha lest at det var navnet til pappaen din??? Kan ta feil her altså!! Ellers er det mange fine (og ikke like fine,) forslag her på siden din nå! :-) Det å velge et navn som alt er i bruk av en i familien ville jeg nok ikke valgt uten å ta en samtale med vedkommende, eller foreldrene. Kan jo bli tatt ille opp, og det er jo unødvendig i en familie. Spennende uansett med navnevalg! Lykke til med valg, og kos deg med maven! :-)

Anonym sa...

.. Lilja er aldeles nydeleg!!
Lykke til med namnvalget!! Blir spennande å sjå kva det blir:-)

Beate sa...

Jeg synes det er viktig at navene på barna passer sammen. Her kan man glatt hoppe over alle norske navn, og gå rett på de internasjonale. Tenker litt på kongelige navn; Victoria, Maria, Josephine, Angelica, Louise... Jeg ville rett og slett sjekket ut nåværende og tidligere europeiske kongelige kvinnenavn, de har jo ofte en tre fire navn, så jeg er sikker på det er mye spennende å ta av;-)

Anonym sa...

Jeg har to farvoritter og det er: Andrine og Nikoline.

Anonym sa...

Sofie eller Helene! Lykke til !

Anonym sa...

Victoria passer jo veldig fint til de to andre syns jeg!!!! Lykke til med valget:)

Anonym sa...

Mange fine forslag. Mitt forslag er
Eliane Sophia

Så kan det jo være litt oppkalling etter besteforeldre også. :-)Jeg er selv oppkalt etter mamma og pappa (med forbokstaven i mine to navn) og synes det er veldig koselig. Og både jeg, mamma, mormor og mormors mor har samme forbokstav i navnet vårt. Lykke til med navnevalget!

Anonym sa...

Victoria Madeleine, det heter i hvertfall jeg og er strålende fornøyd med det. Hehe :-) Lykke til!

Anonym sa...

Leonora?

Juli sa...

Finn Schjøll har en datter som heter Fernande, utrolig vakkert synes jeg.

Anonym sa...

Victoria, Filippa, Cornelia eller Felicia? :-)

Anonym sa...

Camelia og Cornelia er myke og gode navn, som passer til dere :)
Hilsen fra Hege

Anonym sa...

Amelia er et fint navn. Lykke til med valget! :)

ღ Inger ღ sa...

Kanskje et navn som ikke slutter på e eller a?
Feks
Lilly
Mali
Jenny
Iris
Malin
Eileen

Anonym sa...

Josephin Verona

Anonym sa...

Hva med "Iben", kort og fint navn som passer godt sammen med Isabella og Celine.

Anonym sa...

Victoria <3

Lykke til med navnevalget!

ACklem

Anonym sa...

Sara, Nathalie , Anna :)

Anonym sa...

Natalie :)

Anonym sa...

Mille, Wilma, Agathe, Olivia :)

Anonym sa...

Elvira <3

Anonym sa...

Nathalie :)

Anonym sa...

Elisa Lucia:-)

Anonym sa...

Jeg ville valgt et franskt navn i samme kategori som Celine og Isabella. Hva med Celestine (stumm e), Lili eller Lisette (stumm e)? Cornelia er også vakkert!:-)

Lykke til!

Anonym sa...

Christina.
Begynner med c som celine
og slutter på a som isabella.
:-)

Selv skal vi nok kalle opp en sønn etter mellomnavnet til pappa. Selvom sønnen til fetteren min allerede heter det, og sønnen til en nabo/venninne. Rett og slett fordi jeg ønsker at navnet skal gå videre i familien pga. pappa:-)
Blir mellomnavnet til pappa og fornavnet til farfaren til kjæresten :-)
Om vi får en datter, skal hun kalles opp etter min oldemor. Datteren til en kollega heter det samme, så blir vanskelig om man skal finne navn som ingen andre heter.

Har allerede sagt til venninnene mine hva vår datter/sønn mest sannsynlig kommer til å hete. Ikke fordi jeg skal ha enerett på navnene, men for å forklare at det er i familen. Så om noen velger samme navn, så vet de at mine barn også vil få det/de navnene.
Altså, plutselig passer barnet til å hete noe annet, men foreløpig er det planen :-)

Anonym sa...

Vi hadde også litt problemer med å
finne navn på vår gutt nr. 2. Vi endte opp med å bruke et navn en hel dag. Da fikk vi en følese av hvordan navnet passet. Han fikk navnet Fredrik og vi har aldri angret. Mine forslag er: Karina,
Andrea og Linnea. Lykke til! Er en ivrig følger av bloggen din.
Hilsen Kari.

Fra det lille røde huset.. sa...

Iselin!

Tonje sa...

Celine, Isabella og Sienna klinge bra syns eg ;) Catoline passar også fint, men held ein ekstra knapp på Sienna ;) Sjøl har eg tre gutar Sondre, Sander, og Sølve :) Lykke til med valget!

Anonym sa...

Rene og "staute" navn synes jeg er flotte....:)

Lykke til!

Anonym sa...

Clara :-)

Anonym sa...

Navn ER vanskelig, det er noe personlig barnet bærer med seg hele livet. Vi var i tenkeboksen lenge med våre tre barn.
Jeg synes Adele er et veldig fint navn sammen med Celine og Isabella.

Har et bittelite spørsmål til deg: Hvor kjøper du antiskligummien du bruker inni hårspennene du lager? Kjøpte masse fin hårpynt i USA men de er jo ubrukelige uten den antisklien...

På forhånd tusen takk for svar!

Mvh Marit(maritnh@live.no)

Line K sa...

Hennie eller Henny/Henni :-)

Anonym sa...

Alva

Anonym sa...

Pauline

Anonym sa...

Hanneli:) som vår datter:)

Anonym sa...

Enig! Fryktelig mange jålenavn her!

Anonym sa...

Madelen Amare

Anonym sa...

Hva med Sofia?

Anonym sa...

Hermine :):)Hilsen B
Anonym sa...

Sophia Verona

Vibeke / Mammas Hus sa...

Gratulerer med jente nr 3. Mannen her sier at gode elskere lager jenter. ;)

Signe har en firemenning som heter det samme. Jeg kom på at hun het Signe etter at jeg falt for navnet. Tenkte jeg måtte velge det bort, men fant ut at vi ser hverandre 2 ganger i året, så da gjorde det ikke noe. :P

Anonym sa...

Ida :)

Anonym sa...

Vi hadde tenkt å kalle nr 3 for Sienna, litt spesielt men veldig fint. Angrer pittelitt på at vi ikke gitt for det ;) Lykke til, er så mange navn å velge i :)

LisaM