mandag, januar 19, 2009

Tømt

Da var kjellerrommet (nesten helt) tømt og sisalteppene fjernet. (Og stygg-gulvet kommet frem)

Jeg heller veldig mot å male dette gulvet lys grått. Noen som har erfaringer? Det er varmekabler under flisene.

Christine

25 comments:

Ingrid sa...

Lys grått hadde sikkert vært fint på det gulvet. Spørsmålet er hvor holdbart det blir når det er varmekabler og man skal gå på det.. du får forhøre deg i en malingssjappe! :) Hvis ikke går det jo an å ha det som det er.. og evt lysne det litt med en hvitpigentert lakk.. da vises vel ikke slitasje så godt iallefall...

Anonym sa...

Hei Storegull ! Hybelen min er
jo en peisestue!!! Jeg vil gjerne ha lys grått BLANKT gulv.
Lykke til med prosjektet gleder meg til å "sjekke Inn".
Stor varm klem til lillegull og storegull .

Emmeline sa...

Jeg ler av den lille filledukken langt der borte i det fjerne. Litt sånn Tøydukke Anna uten hatten....
Hvis det går an å male, ja da ville jeg ha malt. Hadde iallefall ikke giddet å styre med noe lakkegreier?? Det finnes HELT SIKKERT noe maling som egner seg godt. Jeg har enda ikke begynt på rutene mine... NYTER det hvite gulvet litt til først. Det er så fint!!! Skal sende deg en epost;) SO LONG....

Crinoline sa...

Lys grått gulv blir fint,men det er nok lurt å sjekke i malingsbutikk pga.varmekablene. Lykke til.

Monicas sa...

Du verden...her skjer det ting du...spent på gulvet..ha en fin dag i snø

Line sa...

Hei

Det går fint ann å male,(kanskje litt mye jobb hvis du skal gjøre det selv!)legge flis oppå flis(HVIS gulvet er helt OG limt skikkelig)og det kan også bli kjempefint med ett vegg-vegg teppe,f.eks ett mykt sisal-som også finnes i forskjellige nyanser.
Jeg hadde sjekketmed malebutikken om hva som passer best,og alt blir sikkert kjempefint,du har jo det så fint oppe;)

Lykke til!

Kort og Søm sa...

Hei, det fins jo maling til fliser, men som noen andre har påpekt er det et spørsmål om den malingen tåler varmekabler og mye tråkk!!?
Men spør i malebutikken :o)

Hilsen Fredrikke

ceciliegrut sa...

Hvis det er Terakottafliser du har så må du avfette de først ihvertfall.. Sånne er jo oljet.

Man kan male med Epoxi (2 komponent). Den er sterk men alt avhenger av underlaget.

ceciliegrut sa...

Spør en fagmann! husk; kvalitet er billig :o)

My little footprints sa...

Hei!!
Så stor celine har blitt! En skjønn lita tulle ;))
Jeg vet sannelig ikke om du kan male på fliser eller ikke med varmekabler under. men jeg ville faktisk tro at det går ann! Det finnes sikkert en helt spesiell type maling du kan bruke på dette, og jeg er enig med deg at jeg tror nok grått hadde blitt veldig fint!
Tittet litt rundt, og så på maxbo.no. Der var det en som spurte; Hei, i vår gang har vi rød/brune terrakotta-fliser med varmekabler. Finnes det en måte å endre/ fornye utseende på gulvet. Kan man male fliser ? SVARET VAR: Det er mulig å male flisene, men dette må alltid anses som en midlertidig løsning. Grundig vask er alfa omega. Du kan være heldig og få et malt gulv med god varighet, men du bør også være innstilt på at malingen kan begynne å flasse av etter kort tid. Flisene må grunnes før de males og hvis du tåler litt lang tørketid og lukt, vil jeg anbefale oljebaserte produkter.
Håper dette var til hjelp!
Ønsker deg en fin uke!
Klem Beth

Anonym sa...

Hei!

Vi har akkurat malt flisene i gangen vår lysegråe, som en midlertidig løsning (dog måtte vi male 4 ganger, fordi grå er ikke alltid perfekt grå! :-) Jeg synes det ser litt kunstig ut i og med at fugene også er farget - og jeg synes også malingen ble litt for "glansig" - men vi ble anbefalt og bruke oljemaling pga lengre varighet/slitesterk.

Synes du skal gjøre et forsøk - hos oss ble det i alle fall "bedre", om ikke helt perfekt.
Vi har også varmekabler som står på 24/7 :-)

Cornelias Hus/Chez Nous sa...

Hei, det ligger en award til deg hos meg!

Klem fra Ida

Anonym sa...

Heisann :)
Hadde blitt fint med grått gulv ja. Hørte med mannen min og han mente at det ikke ville holde i all tid om man maler fliser med kabler under. (Svigerfar er malermester). Med vask, grunning og oljebasert maling så holder det sikkert en god stund. ;)
Lykke til med prosjektet!

Anonym sa...

Hei! Vi hadde grønne fliser på badet vårt når vi flyttet inn, som en midlertidig løsning valgte vi å male gulvet hvitt siden vegg fliser var hvite og som en løsning til vi følte vi hadde råd til å evt bytte fliser. Er ikke veldig fornøyd med det valget, var greit i noen uker, men så begynte det å flasse av. Angrer på at vi ikke valgte enn annen løsning med en gang. Vi var i en male-butikk og fikk tips, vi ble rådet til å bruke kraft-vask først. Sambo mente at han burde matte de ned med sandpapir, men fikk beskjed om at dette ikke var nødvendig, han angrer nå. Om dette hadde hjulpet så veldig vet jeg jo ikke da. Vi har også varmekabler, å de står på hele tiden. Har i etterkant blitt oppringt fra denne male-butikken i forbindelse med at en annen kunde ønsket å male, jeg anbefalte det ikke. Så her er min erfaring, kan jo hende noen har vært heldigere enn oss. Uansett valg lykke til med valget!!

irina sa...

Ohh ikke mal. Det gjorde jeg med kjøkkenflisene. Og de flasser av. Det ser billig og fusset ut. Særlig der jeg bruker vann , vasken og bak komfyren. Det er en skrekkfilm av malte fliser-

Klem

Unknown sa...

Hei Christine,

Ville ikke malt det gulvet hvis det er snakk om en løsning som skal vare lenge, og i tillegg tåle belastning som f.eks å dra gjenstander langs gulvet.
Klinkerflisene du har liggende på gulvet er KNALLharde, og det er helt umulig å få maling til å trekke inn i dem, dermed vil malingen kun ligge som en flate oppå.
Ser noen kommenterer at flis på flis er et alternativ, og det er det selvsagt hvis klinkern sitter godt fast. Men tror jeg ville vurdert plank, som dere har i stua oppe :)
Sisal er slett ikke dumt det heller spør du meg, men det finner du prøver på hos fargehandel :)

Ring meg om det er noe jeg kan hjelpe deg med...

Mats

Anonym sa...

Heisann... det første jeg tenkte da jeg så dette gulvet var at dette ville jeg ha malt
Det blir sikkert kjempefint!
Det skal bli spennende å se resultatet.

Linda

Lykkehuset sa...

Tusen takk for at du la igjen en melding. Så fine wall wordene dine er:-) Kan jeg spørre hvor de er kjøp og om det var stor jobb å få det pent... Klem Beth

Cathrine Aksnes sa...

tørr ikke gi deg noen råd, men jeg hadde ikke turt å male en så stor gulv flate.. ville tatt jobben og fjernet flisene å lagt noe annet eller beholdt dem slikt de er å kjøpt noen lyse vakre tepper:) lykke til... dette blir nok vakkert uansett

Karna sa...

Så flink dere har vært, her skal jeg følge med....tror du det går bra med malte fliser...har lest litt, og ser at "ekspertene" sier at det har lett for å flasse...men det får jo an å prøve seg frem, går det ikke så får en heller legge gulv oppå.....

Monicas sa...

Kom innom å hent nåkka hos mæ

MammaP sa...

Jeg sier bare Marmoleum click! Det hadde jeg valgt.

Tre Kusiner sa...

Hei! Så flott det blir. Stort potensiale. Eg jobbar på loftet i kråkeslottet vårt, mykje jobb. Blir fint til slutt får eg håpe. Trur det blir veldig fint med grått golv. Skal holde fint på fliser...men greitt å sjekke det med fagfolk:). Heldig mamma i nord. Kjekt å ha ein sånn koseleg plass i sjekke inn på...tihi... Gunnhild

Tulip sa...

Hvis du ikke vil male, kunne du jo kjøpt et heldekkende sisalteppe. Blir fint hvis du holder det i en stil som matcher resten av rommet.

Lykke til:)

Herskapelig shabby sa...

Hm, hadde håpet du skulle få litt mer positive tilbakemeldinger fra de som selv har malte flis... Har selv noen fliser i en gang jeg har lyst til å male. Blir spennende å se hva du ender opp med, er sikker på at det blir fint uansett! :)