onsdag, oktober 28, 2009

Flyttebyråer?

Nå vaskes det i Casa Bussoli. Innimellom skal praktiske ting ordnes. Barnehageplass, papirarbeid, sjemaer og flytting.
Nå trenger jeg hjelp:
Kan dere komme med deres erfaringer med forskjellige flyttebyrå. Er det noen som kan anbefales eller noen jeg absolutt må holde meg borte fra?? Erfaringer? Bring it on!


foto: twomenboxes.com

Er det flere ting jeg må tenke på ang flyttingen? Smarte tips?

Christine

37 comments:

Hos Camilla sa...

Flyttebyrå kan være enten suksess eller tragedie, går det galt kan det få stygge konsekvenser for noe av det kjæreste du eier. Uansett, det du er veldig redd for - ta det i din egen bil...
Jeg går alltid inn i Brønnøysund registeret og sjekker hvor lenge de har vært registrert som firma om jeg skal bruke noen jeg ikke kjenner til(det gjelder alle bransjer, håndverkere osv..., www.brreg.no)
Er firmaet nyregistrert, styrer jeg unna om de ikke har referanser. Er de registrert i utlandet holder jeg meg også unna, og for all del, får du tilbud om å ta det "svart", da skal det ringe en bjelle.. Ingen garantier om noe blir ødelagt.

Nina og cocobongoo sa...

Har nok svært lite erfaring med forskjellige flyttebyråer og ikke har jeg vel andre smarte tips heller, men vil bare ønske dere lykke til:) Det blir spennende å følge med dere.
Ha en fortsatt fin fin dag!
smil og klem

Hverdagen vår sa...

Hei Christine:)
Har ingen gode råd eller tips å komme med når det gjelder flytting, er alt for lenge siden jeg gjorde det-
Ville ønske dere masse lykke til med fotografering, og flytting når den dagen kommer.
Klemmer i fra Eli
Ps; har en liten konkuranse på bloggen min om du vil slenge deg med-

Photo-Me-Life sa...

Jeg brukte Hasselberg da jeg flytta fra Oslo-Målselv, det var sånn "returlass" det gikk under å jeg betalte bare 9000,-. Så sjekk ut returlass..

Bestefars Verksted. sa...

Oiiii,så spennende at dere flytter mot nord !!!! Fikk helt "stå-pels" på armene da jeg oppdaget dette....og kjenner meg veldig igjen ! Det er jo "bare" 6 år siden vi tok samme beslutning !!! Vi leide container av Nor-Cargo,og pakket allt selv,sendte den nordover hit,og pakket allt ut.....mye jobb,men absolutt det billigste alternativet.Jeg har glemt summene til flyttebyråene,men husker at vi himlet med øynene....vi ville bruke våre penger på andre ting ;) Veldig spennende da vi skulle pakke opp alt igjen,etter så lang ferd etter toglinjen........men kun et lite bilde var knust,så det gikk over all forventning. Dere får prøve å kose dere da,midt oppi all forberedelse....utrolig mye som må i boks,men når man er ved målet,er det bare sååååå utrolig godt :) Så lykke til,kommer til å følge spent med på denne reisen.....og deres spennende fremtid i Narvik !!! Klem fra meg.

line sa...

har sjekket det opp men vi synes det var vanskelig å vite om dem er seriøse eller ikke. men sikkert lurt å få referanse og sjekke ut bakgrunnen til de som jobber i firmaet. kanskje ikke ta det minste og det nyeste firmaet. . vi har lånt lastebil og flyttet selv med hjelp fra venner og familie.. dem vet og respekter at du er glad i tingene dine:) lagde en god middag med litt godt å drikke til for å si takk, en liten rolig fest.

umulie sa...

Jeg har ingen erfaring med flyttebyråer, anna enn Pilen Flyttebyrå fra NRK i sin tid, men skal du pakke tingene dine selv?? I stedet for å bruke avispapir har jeg kjøpt store pakker med ubleket silkepapir på Binders. Den kostet i sin tid rundt 130-140 kr. Slipper all trykksverten! Lykke til!

CasaGroth sa...

Oi, skal dere flytte?
Blir det husbygging?

Spennende å følge med. Leser inne hos deg hver dag:)
Er veldig hvitstil myself, så vi har noe til felles, hehe.

Lykke til!

Anonym sa...

Jeg blir så glad på deres vegne, gleder meg allerede til du skal blogge fra deres nye Casa :)
Herlig at vi får ta del i denne spennende og riktige prosessen deres C.

Jeg vet at Vinjes transport som høres til i Trondheim er en meget seriøst og populært flyttebyrå. Lang fartstid har de også!
Tror de kjører på kryss og tvers av Norges land.

Klem, C

Anonym sa...

Gå på vinmonopolet å spør etter vinesker. Supert å pakke vinglass og andre glass i. Et og et glass i hvert "rom" - du slipper å pakke inn hvert glass. Igi

Teddy sa...

har brukt hasselberg når jeg flyttet til finnmark, var billig og var veldig fornøyd

Havets Datter sa...

Hei!

Velkommen til Nord ;) Dette blir spennende å følge med på!!

Da vi flyttet fra Oslo og hjem til nord igjen brukte vi Leknes varetaxi og flyttebyrå. En trivelig og morsom kar som tar veldig godt vare på tingene dine. Han stablet eskene våre i store esker slik at de sto ekstra trykt. Billig var han også. Det er jo et HAV av flyttebyrå å velge i, så jeg må bare ønske deg lykke til :)

Anonym sa...

Kanskje like greit å selge alt sammen?

Ingen grunn til å ha det hvitt ute og inne! Eller i beste fall grått ute og hvitt inne.

Det er klart at når natta er lang, blir kontrasten sort hvitt stor, men litt kjedelig.

Hvitt, blonder, matching, store merker osv. ER HARRY!

Så få litt farger og lykke til.

hvitstil.com/Christine sa...

Anonym:
Godt at smaken er som baken, delt i to! Du kan pynte med farger, jeg liker meg i det hvite.

Også tenker jeg videre at navnet hvitstil.com avslører hvilken retning jeg liker i interiøret. Om du skulle synes at det er så HARRY, så foreslår jeg at du bare hopper over denne bloggen. Det er masse flotte blogger som bruker farger i interiøret. Du finner dem under Roll 2 hos Norske Interiørblogger.

Lykke til med jakten på en fristende blogg for deg.
Vennlig hilsen Christine

Anonym sa...

Korleis kan du flytte frå DET flotte huset?? Sukk!! :)

Line sa...

Hei Christine!
Har flyttet "Norge på langs" noen runder og mine erfaringer er som følger:

1.Innhent tilbud fra minst 4 forskjellige byråer. Er svært store forskjeller!!!!

2. Se i avisen om det er noen som annoserere at de skal kjøre retur nordover og har tom lastebil. Siden de allikevel skal nordover er de intr. i å kunne tjene litt penger på turen. Prisen er derfor veldig lav.

3. Esker som er veldig fine å pakke i får du på vinmonopolet. Vinesker har en perfekt størrelse!

4. Flyttebyrå vi har benyttet oss av og har god erfaring med er Bodø Flyttebyrå og Nord-norsk flyttebyrå. Rask og effektiv og en veldig ok pris.

5. Vær tidlig ute med å booke flyttebyrå for da kan de kombinere deres reise nordover med en reise de har sørover. Det vil komme dere som kunder til gode økonomisk.

Ønsker dere masse, masse lykke til med flytting til Narvik! Jeg og min lille familie på 3 vurderer også å flytte tilbake til hjembyen vår Narvik. Vi savner familien, naturen og ikke minst folkeslaget:)

Lykke til!
Mvh Line:)

Lene sa...

vi brukte Vinjes transport fra trondheim og var veldig fornøyd med de. Jeg ville brukt de igjen!

Lykke til med alt! Håper du tar med deg din nydelige og hvite blogg nordover, slik at vi kan følge deg videre.

klem,Lene

Anonym sa...

til anonym 15:03

LOL

Ingrid sa...

Vi har brukt Vinjes transport de gangene vi har flyttet, så de anbefaler jeg varmt videre;) Lykke til i nord! Blir spenstig!

vivi sa...

Heisann! Vi har brukt Hasselberg to ganger, og er veldig fornøyde med de. Sist noen i familien brukte de var faktisk i går! Mamma tok med seg flyttelasset sitt fra Narvik, og flyttet ned til oss i Bergen. Betalte bare 12.500, og det er jo en rimelig pris med tanke på den lange veien.
Her er en kjekk link, du kan bruke, så får dere tilbud fra flere byråer samtidig:

http://www.flyttetilbud.no/

Håper dere finner ut av det!

Anonym sa...

Så trist at dere skal flytte, når jeg endelig har blitt kjent med deg. Har jo fulgt bloggen din siden artikkelen i Budstikka i fjor.


All lykke til dere i flyttingen.
(flytting er pyton)

PS:Når flytter dere???
(det er maaaaaaange som kunne gjort mye for den barnehageplassen dere evt. sier opp....)

Klem M
(som du møtte på møtet på mandag ;) )

Anonym sa...

Skjønner ikke at ANONYM gidder å bruke tiden sin på en blogg hun syns er "Harry". Det ligger nok mye misunnelse bak sånne kommentarer når man ser hvor mange faste følgere som ELSKER denne bloggen og får så mye inspirasjon.

Til Christine: fortsett å blogge som før, vi ELSKER bloggen din og syns du utrolig flink til å dele og inspirere oss andre.

Til ANONYM: Finn ut hva som plager deg og gjør noe med det. Let etter andre blogger som gir deg positiv energi og dropp alle kjipe kommentarer som ingen av oss andre forstår. Hvis du fortsetter med sånne latterlige kommentarer, er det ikke vanskelig å spore IP-adresser, så spørs det om noen navngir deg tilsutt..

Hilsen hvitstil-fan Malin :-)

hvitstil.com/Christine sa...

Hei M
Takk for koselig kommentar. Husbonden hadde akkurat fått tilbudet sitt da jeg kom hjem fra møtet mandag. Jeg får helt vondt i magen med tanke på å gi slipp på Celines plass på muslingen!!!!

Det var koselig å møte deg på mandag, vi sees nok rundt på V enda en stund

Klem Christine

Anonym sa...

Hei Christine
Har ikke erfaring med noen flyttebyråer, men får bare ønsker dere lykke til med hele den prosessen det er med å selge/ordne/fixe alt før man flyttingen etc.
Fortsett som før, vi er mange som liker bloggen din HVIT :)
Klem, og lykke til.
Mette

Ingunn sa...

Vi har flyttet med byrå og det gikk veldig fint.

Vi var også tilstede hele dagen og det hjalp nok på kvaliteten tror jeg.

Lykke til klem ingunn

CamillasVilla sa...

Jeg har desverre ingen tips å komme med med hensyn til flyttebyrå, det eneste jeg vil si er at det er sykt viktig å merke eskene godt med det som pakkes ned. Jeg har tidligere merket først med rommet det hører hjemme i, f.eks. bad, deretter innhold. Så når det flyttes på plass kan det bæres rett i riktig rom, og man tar det derfra. Funket for meg, iallefall!
Lykke til!!
Camilla :)

Bette sa...

Så spennende med flytting da,Christine!!
Er det jobb som gjør at dere flytter nordover,eller du som vil nærmere familien? Uansett: MASSE lykke til med flyttingen! Kan tenke meg det er en prosess å flytte så langt!

Og lykke til med visning! Dere får nok sikkert en del nysgjerrigperer også;o)

God klem fra Bette!

PS: Lo godt av den anonyme kommentaren! Er det mulig???? Hvitt er harry! Ja,ja;o)

Carro sa...

Hei!

Så spennende at dere blir nordlendinger alle tre ;-)

Har dere funnet nytt hus? Kan du legge ut link til huset når prospektet er klart? Jeg har en bror som leter i det området, og det fine huset ditt hadde jo vært ett godt tips! :-)

Lykke til med alt framover ;-)

Helene sa...

Hei
"Tv 2 hjelper deg" skal ha en sak om et flyttebyrå som du bør styre unna i morgen (torsdag)
Kansje lurt å se hvem du ikke bør velge. Bare et lite tips.

Lykke tilo med flyttingen :o)

Anonym sa...

Har ikke så mange råd dessverre. Men lykke til med alle forberedelser og flytting!! :)

Karrierekvinne sa...

Vi vil hjelpe dere! Si når så er vi på plass. Blir kjipt og ikke ha dere i nærheten...bare så du vet det!

Tante sa...

Vet ikke om det er meg det siktes til da jeg har tillatt meg å komme med noen kommentarer selv om jeg ikke har blogg selv og dermed kommer under kategorien "anonym". Men en ting vil jeg slå fast, jeg liker virkelig denne bloggen veldig godt, den har gitt meg mange gode øyeblikk, Christina er veldig flink og dyktig dame, og det har bla vært morsomt å se lille Celine vokse til.
Og jeg vil virkelig bemerke at jeg er ikke det minste sjalu, what so ever! Men er det virkelig slik at det ikke toleres andre kommentarer enn av typen" Å, så søt", " Å, så heldig du er", osv, synes jeg, ja jeg vet ikke hva egentlig, synes bare at det er merkelig. Når det gjelder andre blogger, vil jeg jo trekke fram Emmeline, som jeg vet mange liker. Makan til sprudlende dame, der er det ikke bare opprammsing av hva man har kjøpt til enhver tid. Jeg vil selvfølgelig ønske hvitstil lykke til videre, det må jo være fantastisk å få muligheten til å ta det hele en gang til! Vil bare helt til slutt få tilføye alle de gangene man faktisk har unlatt å legge inn div kommentarer, og da mener jeg ikke bare på denne bloggen, men rett og slett har droppet det hele, det er det ikke verd, nemlig!

ps. Nå skjønte jeg at det ikke var mine små kommentarer det ble siktet til. Jeg ville aldri har skrevet noe som direkte gikk på kritikk av bloggerens personlige stil. Det som er morro med bloggverden er jo at vi alle er forskjellige og det ene er ikke bedre enn det andre.

Lykkelita sa...

Nå er genserene blogget:) Endelig - gutta liker de kjempegodt.
PS: bare få kastet ting i esker og få det hit straks - vi venter jo på dere:)
PS2: Harry-vennen min, morsomt med anonyme kommentarer du... He he, flott og tålmodig svart til personen som synes hvitt er kjedelig:) Det e pia mi det!!

Anonym sa...

Lykke til med flytting,
Nordnorge er noe av det vakreste i verden-og jeg har nesten sett hele faktisk :) Dessverre tror jeg ikke jeg kunne gjort det samme,bare tanken på mørketiden får meg til å grøsse! Her hvor jeg bor blir det mørkt kl 18 nå med vintertid og jeg lider allerede. Kos med peis og stearinlys men........får holde meg her langt i sør og heller se på nordnorge gjennom din blogg.
Hilsen
Trine

Vibeke / Mammas Hus sa...

Liten hilsen til deg hos meg ;)

God helg!!

*klem*

Vibeke / Mammas Hus sa...

Tviler nok på at vi kommer nedover neste uke siden vi er nedover nå, så da blir det nok dårlig med skravling... Om ikke dere har lyst på en kjøretur da...? ;)

Jeg vet jeg skal nedover første helga i desember, men vi kan lett ta en tur til Oslo en dag før det. Da kan vi ta bussen...

Kort og Søm sa...

Jeg har stort sett flyttet selv når jeg har flyttet, så ingen anbefalinger fra meg.
Men så spennende med flytting, da får du endel å gjøre i tiden framover!
Lykke til med flyttingen :o)