tirsdag, mai 04, 2010

Brød uten mel


Det er kanskje mange som meg som prøver på å gå ned i vekt før sommeren. I dag har jeg prøvd meg på et brød som jeg fikk oppskriften av en som har gått ned mye i vekt. 
Du trenger:
6 egg
2 dl creme fraiche
100 gram knuste valnøtter
100 gram solsikkefrø som males til mel i foodprossesor
100 gram linfrø
100 gram sesamfrø
2ss bakepulver
3ss olje

Bland sammen og stek i 50 minutter på180 grader. 
Denne oppskriften er nok for spesielt intresserte.
Ellers kan jeg fortelle at jeg ligger rett ut med vond hals, og krysser fingrene for at jeg er frisk nok til alt som skal skje til helgen.

Christine

12 comments:

Anonym sa...

hvis oppskriften er skrevet riktig er dette brødet en kjempegod kilde til sunt fett, men neppe slankemat da hele brødet inneholder ca 3740 kcal! det tilsvarer ca energibehov for to hele dager.. og det er før man har pålegg på..

bare et lite tips. for melalegikere kan det jo være helt perfekt :)
kjempefin blogg christine, jeg leser den hver dag :)

Mona sa...

Hei!

Måtte inn å se brødet ditt! Har nettopp laget et nesten likt selv, men bruker i tillegg kruskakli og hele 8 egg!

Det er som du sier for spesiellt interesserte, men det er jo ganske godt også? Kan finne oppskriften hvis du vil prøve denne også, he he!

Fin blogg!

Ha en fin kveld videre!

Klem Mona

Linda & Jørgen sa...

NEEEEEEEEEEEIIIIIIII! Ikke syk! Bli frisk NU!
God bedring. Klæm

Anonym sa...

Wow det så yammi ut ...
men jeg er nok ikke så tålmodig som deg, når det gjelder å bake ting jeg ikke har prøvd før, men
det fristet, så veldig godt ut!!!!!!
Jeg elsker grove brød og dette ligner på Ingers Rugbrød :) yammi ...!

God bedring Christine ♥ klem

Lykkeliten sa...

Å, så fint at du deler denne oppskriften. Jeg tåler ikke hvetemel, men klarer ikke å holde meg unna brødmat hele tiden, så dette skel jeg prøve. Håper det smaker bedre enn de glutenfrie brødene jeg har smakt tidligere :-)

Håper halsen blir bra, og du blir i topp form nå som våren er i anmarsj.

Klem Lykkeliten

re:signert sa...

Dette brødet så bare helt nydelig ut, og gjettt hvem som skal lage det ikveld!! Så bra tips da, takker fro det ;-) Ha en strålende dag da. KOmmer tilbake og besøker bloggen din! HIlsen Signe

Emilio og Elias sa...

Det broedet tror jeg at jeg maa proeve meg paa. Smaker det mye av egg eller? Siden det er saapass mange egg i det...

Anonym sa...

Det der er lavkarbo brød:) Passer ikke om man spiser masse karbohydrater i tillegg, da virker det IKKE slankende:) Men om man dropper å spise pasta/ris/brød/frukt er dette det perfekte slankebrød;) Masse kjøtt, fisk, grønnsaker og fett, IKKE sukker, så fyker vekta nedover:D

Elise sa...

Anonym: Nå er det nok ikke kaloriene Christine tenker på, men karbohydratene... En større synder enn disse kaloriene folk teller!

Regner med at brødet var meget godt! :)

Gratulerer med hus, det blir veldig spennende å følge med på flyttingen! :)

Anonym sa...

@Elise:

Nåja, en kalori er en kalori uansett om den kommer fra fett, protein eller karbohydrater. Dvs at du legger på deg like mye av f.eks 1000 kcal fra karbohydrater som av 1000 kcal fra proteiner eller fett.

Så hvis man KUN ser på 'slankeperspektivet' (energi/kcal ut vs. energi/kcal inn) er det faktisk 'likegyldig' hvilken kilde kaloriene kommer fra (karbohydrater, fett, protein)

Når det er sagt så stemmer det at vi i dagens samfunn spiser mye mer karbohydrater enn det vi burde. I tilegg er ofte proteinrik mat og mat med sunt fett mer mettende enn matvarer med mye karbohydrater, og sånn sett er dette brødet bra.

Som en annen her også kommenterer er det viktig å bytte ut andre raske karbohydrater, særlig hvis man spiser dette brødet (men ikke helt, kroppen har bare godt av litt langsomme karbohydrater)

Var bare ment som et lite tips fra en som har utdannelse innen fagfeltet :) brødet kan sikkert være bra, men da må man være bevisst på innhold :)

Anonym sa...

Jeg har bakt 2 stk brød og har tenkt til å spise kun dette + kjøtt og grønnsaker noen dager nå! Synes brødet smakte bra så håper virkelig at man går ned litt i vekt og!!!

Anonym sa...

Anonym: du har faktisk helt feil, dersom du spiser 1000kcal kjøtt legger du på deg mindre enn om du spiser 1000kcal sukker.

Grunnen er at kroppen bruker ca 100kcal for å forbrenne 400kcal kjøtt - og mye mindre for å forbrenne sukker.