tirsdag, juni 15, 2010

Spisestua og hvordan henge opp liftgardiner.

Vi har jobbet hardt i Gjestehytta etter vi flyttet inn nyttårsaften. Tidligere i vår fant jeg en sliten gammel fugleposter på bokhandelen. Den fikk jeg rammet inn, og nå henger den slik at vi kan se hvilken pip som lander på terrassen vår. Nyttig og veldig søtt.
Jeg har ikke malt bordet enda, fordi det kan hende vi skal bytte det med ett annet Mor I Nord har liggende. Teppet er nytt og grisebillig fra IKEA. Erslev heter det.

Så var det det med opphenging av liftgardiner. I huset vårt på Nesøya hadde jeg gardinen hengende over karmen på vinduet (egentlig bare fordi det var kroker der fra før), men så så jeg i ett svensk kjøkkenblad for en stund siden at de hang liften inni vinduet. Jeg synes jo det er mye finere. I gjestehytta henger alle lifter inni vinduet. 
I ett annet interiørblad (Gud vet hvilket), så jeg at de hang gardinene helt fra taket og til gulvet, selv om vinduene bare var midt på veggen. Over vinduet han det lifter. Det gav en illusjon om at vinduene var mye større og i tillegg sperret ikke liften for noe av utsynet når den var trekt opp.. Tror jeg skal prøve meg på dette trikset i nyhuset vårt.

Lene Bjerre telysholdere fant jeg på halv pris her i byen!

FØR:

Gjestehytta da vi kom til gården.

Jeg har akkurat vært oppe i butikken min og sett hvordan arbeidet skrider raser framover! De er snart ferdig med malingen og straks legges gulvet. Jeg har valgt gulv helt selv, så jeg er utrolig spent på hvordan det blir.

Ha en god dag.

Christine

13 comments:

Marthe Lind sa...

Flinke du! Hytta ser utrolig fin og innbydende ut! Ha en herlig dag i nord! Husk å trekk inn sjølufta og tenk at livet er herlig! Klem

Emmeline sa...

Så flink du har vært med denne oppussingen Christine:) Jeg savner FØR og ETTER BILDER FRA NØYAKTIG SAMME VINKEL lagt ut etter hverandre:) Siden jeg er så bortskjemt altså. Gleder meg stort over butikkprosjektet ditt. Du er bare så flink, dette kommer til å bli knallgøy!!!

Unknown sa...

Utrolig god idé å henge liftgardinene høyere opp. Det har jeg aldri tenkt på! Vi har noen bittesmå husmorsvinduer i stua. Kanskje jeg kan få de til å se ut som om de er større.
Virkelig stor forskjell før og etter. Knallfint!

Marthe

Monica sa...

Hvor har du kjøpt de liftgardinene? Og hva kostet de? De så så lette og luftige ut :)

Klem

Cathrin sa...

Helt utruli kor førandra det blei når du mala, kjæmpefint! Glæde mæ som en unge tel nybutikken din åpne. E så spent så spent! :o)
-klæm-

Ingrid sa...

For en himla forskjell dere har fått til!! Lyst og lekkert ble det! :)

Tove `blogg verden sa...

Ojjj så utrulig fint det er blitt!! Du er flink!!
Klem Tove!

Hos Farmor sa...

Helt utrolig hvor forandret det blir bare man får på litt hvit maling - lekkert!! Stilig plakat også :) Gleder meg til å se butikken din!!

Vibeke / Mammas Hus sa...

Hytta blir virkelig noe helt annet! :) Flinkis!!!

:)

Anonym sa...

Ja, dere har jaggu lagt ned mye arbeid! :)
Jeg har hatt gardinene hengende fra taket og ned til gulvet, med liftgardiner til i tre år allerede. Jeg tror jeg så det i et blad den gang også? Det er sant som du sier, rommet virker større og samtidig koseligere.

Gleder meg til å se hva som kommer :) Butikk, nyhus o.l. :) Ha en fin dag!

mymlen og my sa...

Helt utrolig for en flott forvandling det er i stuen, ja i hele hytta når det går fra furu til hvitt. Så flott det har blitt, kan godt forstå at dere har virkelig jobbet. Gleder meg til å følge med på de neste prosjektene butikken og nyhuset. Du er FLINK.
Hilsen Mymlen og My

gro anita sa...

Du er virkelig flink!!! :-)
Også fkk jeg nettopp vite at du skulle starte egen interiørbutikk:-) Så gøy for deg, tipper du kommer til å gjøre den til en stor suksess!!!!
Gratulerer så masse masse:-)
Stor klem

Komadyret sa...

Virkelig en forvandling :)

Jeg har både liftgardiner inni vinduet (hjemmelaga gardiner pga ukurante mål på vinduene) og utenpå (kjøpegardiner) Og må si meg enig med deg at inni er finest :) Kanskje jeg skal kutte de andre slik at de passer inni......