tirsdag, august 23, 2011

Holde det hvite hvitt

Jeg får ofte- veldig ofte spørsmål om hvordan vi holder det hvite hvitt. Det er tross alt endel hvitt her hjemme. Er det ikke vanskelig med små barn spør folk meg.....

Vi har noen regler hjemme.
Alle måltider med Celine spises på spisebordet. Har vi besøk av flere unger så har jeg ett eget barnebord som vi drar frem. Barna synes det er stas å spise alene. Vi er storforbrukere av våtservietter. De står alltid på bordet i denne esken fra Riviera. Ingen barn går fra bordet uten at vi tørker munn og småfingre. Også bruker vi forkle når Celine spiser. Både for å ikke ødelegge klær og for at ikke kjøttkakesausen skal gnies ut fra genser til sofa.
Barnehagen til Celine er en sandete barnehage. Hun er alltid  skitten etter masse lek, så vi tar på rent tøy når hun kommer hjem. Ikke så vanskelig egentlig.
På lørdager får hun spise godisen sin foran tv,men jeg legger ett pledd over sofaen.

Jeg synes dette er greie regler å forholde seg til. Tror vi hadde blitt å spist alle måltider rundt spisebordet uansett om det  hadde vært en annen farge i hjemmet. Dessuten varer klærne hennes lengre med smekke.......

Og for de som lurer på hvitmaling:
Vi bruker 0500N på vegger og tak
Høy glansbrad i tak og 10-15 på vegger
Ikke butinox for da må vi male ett strøk mere enn med annen maling
På gulvet bruker vi grunning før vi tar mange lag med shipolin

Christine

PS:
I år stiller jeg forresten til kommunevalg- profilen ligger på tv2- link her
"like" den gjerne :)


23 comments:

Myke minutter sa...

Høres ut som veldig greie og praktiske regler!! Vi har noenlunde samme, selv om vi ikke har noe særlig hvitt :) Men jeg hater å vaske, så da er det greit at det heller blir mindre søl ;) Hvis barna lærer å spise pent hjemme uten å grise for mye, så gjør de likedan hos andre. Noe alle setter pris på! Lykke til med politikerkarrieren, det er viktig å engasjere seg! Ha en fortsatt superduper uke :)

Anonym sa...

Tror du har fått med en null for mye i den fargekoden ;) 05000-N er en mørk gråfarge. 0500-N derimot er en nesten helt hvit farge. :) Når det gjelder gulv og trapper er det ikke anbefalt å grunne først. Malingen henger mye bedre dersom du tynner det første strøket med wh.sprit. Bare ett par tips fra en Jotun-forhandler her på morgenen. :)

Vibeke / Mammas Hus sa...

Vi har det ikke så hvitt som dere, men får ofte spørsmål om hvordan vi holder det så ryddig og rent.

Vel rent er det nok ikke alltid, men det gjelder å legge ting tilbake på plass etter bruk. Hele tiden.

Vi lar ungene spise frokost/kvelds i sofaen, men vi har sort sofa som lett lar seg vaske med bilseterens! Og klærne slipper som regel flekkene med litt Biotex-spray. Selv tomatsaus og jordbær! :)

Det er nok litt hva en legger opp til selv. Vi synes det er lettere å rydde litt hele tiden - og å vaske klær ofte, dere synes det er lettvint med det hvite. Alt fungerer, om man vil! :)

Ha en fin dag, søta ♥

Anonym sa...

Oj, jeg ble plutselig klar over hvor glad jeg er for at jeg ikke har blogg. Hos oss får barna leve.. For de er det viktigste vi har, rent hus kan jeg ha når jeg blir gammel!

Unknown sa...

Jeg er helt enig med dine regler, har akkurat like regler her hjemme med min 6 og 4åring:)
Nå er det en vane for dem å gå å ta rent tøy på seg når de kommer hjem. (er ikke noe med all sand/skit som kommer hjem fra bhg)

Lørdagsnopet hører med foran tv i stuen enten på pledd ellers i gyngebenken jeg gav dem til tv titting:)

Ha en fin dag=)

Klem Henriette

Anonym sa...

Hei:)
lurer på en ting.Blir det veldig fort riper på gulvene dere har malet?vurderer å male gulvet på soverommet,men er redd for at det skal blir riper når man flytter på seng og nattbord for eks.Gulvet er laminat tror jeg,så vet ikke om det kan males.flott blogg du har:)

mvh Tonje

hvitstil.com/Christine sa...

Til anonym (selvsagt)
Hos oss får Celine leve som du sier, men for oss handler det like mye om samværet rundt matbordet.
Har iallefall ikke noe med bløogg å gjøre.

Jotunforhandler:
Jeg opplever at gulvene blir mye finere når vi grunner! Shipolinbøtta vår er merket med topcoat. Maler du rett på gamle tregulv blir det rett og slett stygt samtidig som du mp male 4000 strøk. Bare prøv!

Photo-Me-Life sa...

Jeg velger å le, har fått samme sure kommentarer hos meg selv fordi "ungen ikke har et liv når jeg har det hvitt" EHH, det går an å ha det hvitt med barn. Hysterisk er jeg ikke men vi spiser også med spisebordet, gotteriet får hun spise i howarden...spises det potetgull/ostepop er det å tørke av figrene. Om jeg hadde hatt sort sofa hadde jeg ikke likt å få gnidd inn ostepopp der uansett, så hun måtte nok vasket av seg.

Vakkertufs sa...

Må bare få kommentere tilbake til anonym her. Har vell ingenting med om barne får leve eller ikke fordi de må vaske hendene før og etter mat? Det er jo rett og slett bare flotte vaner. Regner med du også vasker dine egne hender før du spiser?

Hos oss spises også alle måltider rundt spisestuebordet. Synes måltider hører til rundt bordet og ikke i sofaen foran tv`n. Mulig jeg er gammeldags sånn, men dette er den tiden på dagen som vi er samlet og kan prate om dagen osv.
Synes ikke jeg fratar min sønn noe ved å ha slike regler, heller derimot setter pris på hans samvær rundt bordet.
På lørdager koser vi oss ekstra og tar maten i stue- dette er da kjempestas, for det er symbolet på helg:D

KATRINES INTERIØR sa...

Hei! :) Jeg er helt enig med dine regler. Vi har mye hvitt her vi også. Regel nummer 1 er at alle måltider inntas rundt bordet. Og spisedrakt og vask etter maten. Pluss at vi også skifter klær etter barnehage. Er han veldig sandete, tar vi et bad i samme slengen. Ellers er det fri utfoldelse, det er bare dette med å holde måltidene rundt bordet og også ha rene klær Enkle og greie regler spør du meg! Takk for all inspo! :)

Anonym sa...

Smekke/forkle på en stor jente som Celine høres veldig spesielt ut.

Anonym sa...

Heisann

Vi har nesten samme regler og har det like så hvitt om ikke hvitere
og alle lever lykkelig for det ♥ Jeg digger bloggen din, hjemmet ditt og alle de smarte tipsene du kommer med, tror vi lærer noe nytt stadig vekk allesammen som er innom hvitstil.com!

ha en fantastisk kveld, klem til deg

hvitstil.com/Christine sa...

Høres det spesielt ut med forkle? Jeg bruker det selv når jeg baker eller spiser noe som kan sette flekker.

Anonym sa...

hehe :) må flir litt av kommentaran her!! må jo vær sjalusi som får noen te å skriv som ANONYM?? Her bor 2 jenter på 5 og 2 år, her er det mørkt spisebord og Grå tøysofa som er lett å rengjør, MEN mine barn får jo selvfølgelig ikke spring å gris å kliss rundt fordi. Her tørkes jo hender og ansikt etter middag, å hvis ungan er kjempe skitten etter bhg er d jo ikke noe morsomt å la de gå med skittne klær resten av dagen?? fint å ta vare på klærn når man har noe man vil ta vare på :) synes du gjør en super jobb Christine både med hus, gård, jobb, blogg og Celine:) lykke til med baby når den tid kommer også!

Anonym sa...

Hei!
Fine regler dere har i heimen ;)
Hadde det sånn selv når barna var små.
Til anonym; spesielt med smekke/forkle til en 3-åring???? Jobber som førskolelærer på en småbarnsavdeling, å der har alle barna forkle på seg når de spiser, til og med de som er 3-3.5 år ;) Veldig praktisk!!
Hilde

cissemosse sa...

Må si meg enig med en annen som kommenterte her også -å gi barna gode bordvaner er også et stort pluss når man er borte. Barn som "lever" slik barna til anonym gjør blir ofte ganske upopulære når de er på besøk og det er vel ikke så koselig for barna det heller?
Men den holderen fra Riviera -hvor har du fått tak i den?? En slik kunne jeg tenkt meg!

MiriamS sa...

Veldig fine regler det der, og ikke bry deg om disse anonymistene som kritisrer... Ikke verdty å bruke kalorier på dem ;-) Den beholderen fra Riviera Maison var genial, vil ha! Selger du de i din butikk?

Anonym sa...

Jeg er enig med anonym at det høres veldig spesielt ut med smekk/forkle til så store barn. I barnehagen vår sluttet alle med det før 2-års alderen... Synes også barna må få leve litt, selv om det skal gå på bekostning av en hvit overflate...

tina-jeanette sa...

Jeg er intet mindre enn imponert av samtlige med barn her som klarer å holde det så rent!
Jeg har ikke barn, bare en mann å "holde rede" etter og minst en gang i uken må jeg rive meg i håret og dra frem alt av rengjøringsutsyr.

aaaaah, å lære meg disiplin :|

Anonym sa...

Å lære barna gode bordregler, dvs. at måltidene inntas ved spisebordet, er vel bare helt naturlig. Fatter ikke at noen måltider må inntas i sofa eller lenestoler. Lørdagsgodt, snacks osv. til barne-tv eller en film er no helt annet, det er jo kos.
Syns du har flotte rutiner, Christine.

Hilde B.

Maria sa...

Har mange like regler her, deilig å slippe matsøl og div. i "hele huset". Det har vi hatt siden vi fikk første barn, selv om det er først de senere år at vegger og endel møbler faktisk er hvite. Ikke kjekt å tråkke i smuler og klisj.

Skifter ikke innetøy etter barnehagen da, med mindre det faktisk er skittent. Bytter ofte til utebukse på 2-åringen når vi skal ut da, nettopp for å forminske det. Merker lett forskjell på skittentøysmengden når det er varmt ute, ja..

Har lyst til å anbefale bruk av klut og vann evt. papir til vask av fjes og hender, framfor våtservietter. Dette pga. stoffene som blir liggende igjen på huden. Greit nok av og til, på tur f.eks., men kanskje ikke så bra flere ganger om dagen? :)

Lillhanne sa...

Hei!
Våtserviett holderen fra Riviera var kjempefin!! Har vært på utkikk etter noe slikt til å gjemme kleenex balsam kartongene mine i! Snørrfillene står på benken hele vinterhalvåret..! Hvor får man kjøpt en slik eller noe lignende??

Lisa sa...

hvor har du kjøpt den du har våtserviettene i?