tirsdag, februar 25, 2014

Oppskrift på min bakte Bolonese

Jeg fikk flere mails som ønsket eksakt oppskrift på gårdagens bolonese- så jeg skal etter beste evne huske tilbake siden oppskriften ble til underveis i går.

Du trenger:
12 tomater
3 gulrøtter
2 løk
3 paprika
2 chilli (kan sikkert bruke mer- men jeg må tilpasse barna)
4 fedd hvitløk
salt etter smak og event aromat
2 pakker karbonadedeig


Slik gjorde jeg.
Kuttet vekk stilkefeste på tomatene, fjernet det hvite og frø fra chilli og paprika, skrelte løk og kuttet i båter, skrelte hvitløk. La det hele i en bakke/ildfastform dekket med folie. Satte i ovnen. ca en time (kanskje litt under) tok det  til jeg syntes grønnsakene virket bakt nok. Så helte jeg grønnsakene over i en gryte (også kraften som var i bunnen av formen). Stavmikset det hele litt slik at det ble litt grovt og boloneseaktig ikke til suppe. Stekte karbonadedeigen blandet i- smakte til med salt og min favoritt aromat. Så satte jeg den på lav varme på plata til familien kom hjem. Suuupergod og smakfull. Barna fikk pasta til- jeg spiste den som den var.
Ps: jeg prøvde å google hvordan andre baker grønnsaker og de fleste oppskrifter tilførte olje på grønnsaker før bakingen. Min oppskrift skal ikke tilføres noe olje.

Deilige grønnsaker

Ikke stavmix for mye

Jummi


Christine

20 comments:

noste sa...

Tusen takk! Dette skal testes ut:)
Sunt&godt for hele familien:)

Anonym sa...

Nam nam.. Hvor mange grader hadde du på ovnen tro?

Ha en fin dag!!
Klem

hvitstil.com/Christine sa...

180:)

Anonym sa...

BoloGnese ;)
Har sin opprinnelse fra byen Bologna, og siden dere er stolte av mannens opphav og "kidsa" dine har italienske mellomnavn så tillater jeg meg å rette på deg, men håper du ikke blir sånn "nordlandssinna" :))
Men din variant var nå søt da, får litt alvorlig dans og Kadettball assosiasjoner

hvitstil.com/Christine sa...

Takk- selv om jeg er sikker på at folk skjønner hva jeg mener.

Anonym sa...

Det var akkurat det jeg fryktet,har lagt merke til at du blir litt lett fornærmet og ikke takler så veldig godt "kritikk", og var derfor i tvil om jeg skulle poste kommentaren.
Helt i orden, skal ikke komme med denne typen korreksjoner mer.
Ha en god dag.

Kari. sa...

Takk for mange fine innlegg på bloggen , venter spent på neste strikkeprosjekt. Men venter aller mest på bilder av nye møbler fra Stolab. Er på møbeljakt selv . Kari.

hvitstil.com/Christine sa...

Du tar feil. Jeg ble ikke fornærmet eller sur. Jeg sa takk selv om jeg er sikker på at folk skjønner hva jeg mener. :) jeg kan ikke noe italiensk- så der kommer jeg sikkert til å gjøre flere skrivefeiler! Ha en fin dag du også.

hvitstil.com/Christine sa...

Kommer kommer :)

Anonym sa...

Tusen takk for at du deler oppskrifter med oss denne retten skal jeg lage i morgen
Hilsen Solveig

Anonym sa...

Bærnes-saus
Påmm fritt
Pittsa
Krepp
Bæiken
Åbersjin
Kåkktæil
Tsjisburger
Kapputsjino

Kan ikke disse språkene jeg heller
men alle skjønner jo hva jeg mener, så da spiller det vel ingen rolle ;)

Anonym sa...

Fristende og prøve denne! Og inspirerende og følge vekttaps-prosjektet ditt. Prøver å følge deg, men sliter litt med å følge planen min... Trener du mye, eller er det kun sunn mat? Hva spiser du som snacks? :)
Og en ting til, til deg "Anonym" lenger her oppe: Hva er virkelig poenget med å påpeke dette med BoloGnese?? Og med å kritisere svaret etterpå, som var et høflig svar på din spydige kommentar? Herremin mann, get a life! :)

Anonym sa...

Hei hå! Du er jo over middels opptatt av både interiør og klær, og jentene dine har alltid så fine klær på seg! Har du lyst til å lage et innlegg om hvor du handler barneklær og hva du setter pris på med klærne? Synes det er vanskelig å vite hvor det er best å kjøpe bomull og ull. Og stilen vår er ganske lik, klassisk og litt pyntet =) Mvh Trine

Anonym sa...

Bolognese er alltid godt:)

Anonym sa...

Hei
Jeg skrev på innlegget med oppusing av gang, men vet ikke om du ser det der. Så prøver her og:)
Jeg har samme type dører som du har, frostet glass. Har du enda samme dørene? Og hvordan gjorde du? Noe grunnarbeid? Tusen takk på forskudd:)

Ellen sa...

Takk for tips til rett! Men hvorfor bruker du først en metallform - går det ikke an å lage alt i den fantastiske le Creuset gryten? Hilsen Ellen.

hvitstil.com/Christine sa...

Ellen- vet du- jeg tenkte ikke på det i det hele tatt. Selvsagt burde jeg laget dethele i gryten. Neste gang- jeg får skylde på ammetåke :)

Elna sa...

Tusen takk, Christine.

Tusen takk for god inspirasjon og oppskrift. Jeg byttet ut tomater med hermetiske tomater av god kvalitet og bakte det i jerngryte i ovnen i 1,5 timer på 200 grader (dvs barna satte i det i ovnen mens vi var på jobb). Så var det bare å ta ut gryta, kjøre stavmikseren, steke kjøttdeig, blande sammen, koke spagetti og middagen var klart på 15 minutter. :-)

Utrolig gode smaker!

(Vi kjørt på med en hel hvitløk og fire chili, sistnevnte var litt mye men veldig godt)

Anonym sa...

Latterlig å lese de negative kommentarene her. Kritikk stammer ofte fra misunnelse, noe som sikkert er årsaken til disse også.
Endelig er min form i ovnen nå. Og når jeg omsider kommenterer her -gratulerer ned nok ei skjønn tulle!!:-)
Inspirerende blogg med masse fine bilder og tips:-D
Hilsen Trine

Anonym sa...

Takk christine for at du deler. Prøvde den til middag idag og det var kjempegodt!! Så deilig å vite at man spiser rene produkter og ikke tilsatt masse rart :) klem line