tirsdag, februar 09, 2010

Celine blir 2 år i mars og jeg har en plan.


Celine blir to år i mars, og jeg har begynt å tenke på bursdagen hennes. Mor i Nord skal arrangere feiringen, fordi vi bor litt trangt. Selv har jeg tenkt ut hva vi skal gi til henne. Celine er så smått begynt med rollespill. Hun er mamman til dukken sin. Hun later som hun er forskjellige dyr, og hun leker at hun er mamma og pappa som skal hente henne i barnehagen. (veldig søtt)
Derfor tenkte jeg å lage henne en liten kiste med utkledningsutstyr. Det er kanskje litt tidlig, men jeg kan jo kjøpe store størrelser slik at kostymene varer lenge. Derfor er jeg ute etter nettsteder som selger billige utkledningsklær. (De norske greiene i 500 kr klassen er uaktuell- jeg vil heller ha masse til en billig penge). Noen som har erfaringer?

Christine

34 comments:

Anonym sa...

Det høres ut som "mor i Nord" har en masse forskjellig på lager, så du kan jo sjekke om hun har noen gamle hatter/luer liggende? Min lille blir snart 3 og har lenge hatt stor glede av bestemors gamle hatter og vesker. Ikke så mye som skal til... :-)

Mette sa...

Hei!

Enig med Anonym at det ikke er sa mye som skal til i den alderen ;-) Men du kan prove hos Early Learning Centre - regner med at man kan fa det sendt til Norge: http://www.elc.co.uk/ Her er det masse til en rimelig penge - saerlig med den gode kronekursen!

Har forovrig startet en liten blog selv :-) etter inspirasjon fra din og andres blogger!

Anonym sa...

Sjekk bijouteri (hvordan skrives det egentlig??)-avdelingen på HM og lignende butikker. De har stadig halv pris av halv pris, 10,- kroners-kasser o lign tilbud. Mye rart som blir liggende igjen, og som egner seg til kle-ut-utstyr. Lykke til!

Meg sa...

Gå på jakt på loppis eller på noen sine loft ;) Skulle ønske vi hadde noen gamle loft og sjekke ut ...

Ellers var jeg på sprell som hadde endel kostymer på salg.
http://www.sprell.no/index.asp?

Klem fra meg

Inger-Lise sa...

For en fin gave til en liten frøken, det kan hun ha mye gøy med i lang tid fremover! :-) Det er ikke så mye som skal til for rollespille for disse små, solbriller er det beste storebror vet å kle seg ut med for tiden! *thi-hi*
Du som er så flink med symaskinen kunne jo prøvd deg på noen av disse mønstrene: http://www.stof2000.dk/list_articles.php?catid=407.
Lykke til. Klem

Janne Lillian ♥ sa...

Det hørtes smart ut :) Min lille er 2,5år og elsker å være prinsesse ♥ Det første hun gjør når hun kommer fra barnehagen er å gå opp på rommet sitt og ta av alt tøyet og på med kjoler og tyllskjørt :) Sa en kiste med utkledningstøy var ikke en dum ide ♥
Ha en strålende dag!!

Anonym sa...

BR leker har en egen nettside med noe utvalg og priser nede i 149 kr per antrekk;) Håper du finner noe flott som Celine liker;)

Kamilla sa...

BR leker har mye ok til grei pris;)

trine sa...

Masse å finne på eBay disse dager-februar er jo karnevalstiden.
Mitt tips er å kjøpe mange "effekter",krone,vikinghjelm,Mikke Mus ører,"tryllestaver",stetoskop,osv kostymene kan du lage selv og forandre. Jeg er IKKE på ditt nivå når det gjelder å sy og eier ikke tålmodighet men karnevals kostymer er jeg god på. Borrelås,limpistol,filt og fleece
kjempegøy.
Ha en fin dag
Trine

Nina B. sa...

En utkledningskasse er en super idé, og jeg tror nok også at du kan finne masse fint i skuffer og skap ;) Et skjørt kan jo bli en fin kjole eller kappe? Sko med litt hæler pleier jo alltid å være populært, selv om de er litt store.

Lykke til!

Emmeline sa...

Hei Christine:)

Jeg har god erfaring med å kjøpe spesielle ting på Fretex, alt fra ballkjoler til bestemorsforklær egner seg og selvfølgelig på salg når det har vært karnaval etc. Vi har samlet alt utkledningsutstyr i to store kister, og det er utrolig hva vi har fått etterhvert som årene går. Her i Bergen er det sånn at ungene kler seg ut og går nyttårsbukk på nyttårsaften, og de siste årene har omtrent hele vennegjengen til Aurora kledd seg ut av det de har funnet hos oss. Det er veldig greit å ha en sånn kiste tilgjengelig, du sparer masse tid og krefter på å finne kostyme når det skal være karneval eller halloween. Det morsomste er vel at min russedress med tilhørende hatt er det mest høyfrekvente antrekket i bruk.... Hvert eneste år er det noen som bruker det:) Det gjelder å være kreativ. Ellers ser jeg at Mette snakker om EARLY LEARNING CENTER. Det er den mest FANTASTISKE butikken i England når man har barn. Flotte spill og leker og bøker til en rimelig penge... og i tillegg fantastisk kvalitet. Anbefales:)

Anonym sa...

Fin idè, tenk enkelt og billig. Sjå i skuffer og på mørkeloft hos tanter og oldemødre. Underkjolar, hattar, pelskragar ol. har eg funne i bruktbutikkar og på loppemarked, etter ein god vask og pynta med masse sløyfer og band vart det brukt i år etter år i barnebursdagar.Etterkvart har tenåringane leita i utkledningskassa før "bad taste" party og til fotosession med veninner. Berre å begynne å samle. Kast ikkje tøffe støvlettar eller originale smykker, det vil alltids komme til nytte for unge damer.

Pink lady sa...

Hei!

Du kan vel heller sy noe selv? Masse flotte stoffer å bestille fra Stoff og stil og de har helt sikkert noen mønstre nå som det er karnevalstid. Mamma sydde klovedress til meg da jeg var liten, og den er av mye bedre kvalitet enn det som en får kjøpt av slike ting til barn. Det er jo bare laget for å bruke en gang og går lett i stykker om det skal av og på mange ganger.

Lykke til!

Klem Pink Lady

Anonym sa...

www.ebay.com ♥

aase sa...

Kult Christine!! Jeg har planer om, å rydde ut jentenes som har blitt for lite snart. Kanskje jeg skal slenge meg rundt å sende det til deg i stedet for i barnehagen de gikk i???

Om du vil ha det så send meg adressen din på sms så pakker jeg det inn og sender deg!!

Anonym sa...

Europris og Nille har faktisk masse kjekke kle. Kvaliteten er god og dei er heilt perfekt til utkledning. Parykkar til femtilappen og masse tøffe kjolar, hekse-outfit m.m. Klem Gunilla TRE KUSINER http://trekusiner.blogspot.com/

Anonym sa...

Har ei lita prinsesse som elsker å kle seg ut. Mange billige kostymer å få kjøpt , ellers har jeg inngått bytteavtale med en annen mamma:-)Kjempekjekt."prinsesskjoler " kjøper jeg når vi er på ferie i utlandet, disse må jo på når vi ser prinsessefilmer he he.
Klippet litt på ei gammel skjorte ,og med med hjemmelaget hale ble denne til flott trollmor kostyme.
Har ei kiste samt en stumtjener for barn, hvor noe av klærne henger fremme.Der henger også solbriller, vesker og annet "stæsj" i en søt pose.

Mariann sa...

Hei ser at du har fått mange fine tips og jeg tenkte jeg kunne komme med en til.
H&M er et greit alternativ, billig rosa tyll og andre artige ting og tang som man kan suplere med noe annet.
Uff/Fretex hvor man kan finne rare og fine ting.
Ha en strålende dag.

Anonym sa...

Hei Christine,

det høres ut som en lur ide, har selv to jenter som elsket å kle seg ut.
Her er to linker som jeg har brukt:
http://www.disneystore.com/
http://www.partypieces.co.uk

Masse inspirasjon og slett ikke gale priser.

Klem Marianne

Bjørkely sa...

Lekebutikkene bugner jo nu av flotte og billige utkledningsklær.. til og med nille og europris!

Ayla sa...

Høres ut som en god ide. Treåringen min er veldig glad i vesker, hatter, smykker og solbriller. Og noen gamle topper med masse paljetter på.

Vanlige klær er mer populær her en kostymer som jeg har kjøpt.

Anonym sa...

Som trebarnsmor har jeg prøvd ut mye forskjellig og har vel funnet ut at det enkleste er det beste. Tenk flerbruk på klærne, kjøp heller hatter parykker, tiara, hjelmer, dyreører og div. småstasj som kan kombineres i det uendelige. Som nyutdannet førskolelærer vil jeg oppfordre alle voksne til å la barna bruke fantasien og kreativiteten sin, istd. for å gi de ferdige "pakker" som vi selv synes er fint og passer bra sammen. La de utforske og prøve seg fram med sine egne tanker og forestillinger om hvordan ting skal være. Når de begynner å leke rollelek er det nettopp lek om å forestille seg noe de selv har sett eller vært med på og dette utvikler seg jo i takt med alderen og opplevelsene de har hatt. De har jo så herlig fantasi, så det er viktig å la dem få bruke den fullt ut.
Jeg er som deg veldig glad i å sy, og til et karneval kjøpte jeg en hvit balettdrakt med tyllermer på H&M som jeg sydde på et skjørt av et hvitt laken, utenpå der igjen, et tynt lag med blondestoff, resten av blonden lagde jeg slør som jeg festet til en tiara. Pga. den store halsåpningen er denne brudestasen enkel å få av og på for de små og den vokser med barna, billig og enkel:) Utkledningssmykker blir sjørøverskatter i en liten kiste osv. Tøystykker i billig speilfløyel fra Jysk kan brukes i det uendelige til kapper, bygge hytte osv. Lykke til på skattejakten:))

Fregnepetra sa...

hei. fikk en flyer i posten i dag fra extra leker. de hadde en søt marihøne og bie til kun kr 129 pr. stk. nettsiden deres er www.extra-leker.no vet ikke om man kan bestille på nett fra de eller ei, men verdt å sjekke. lykke til

Heims verden sa...

EBAY EBAY EBAY;D Jeg elsker ebay;) Blitt helt avhengig og har jeg lyst på noe sjekker jeg alltid ut ebay først.

Bare å lete en stund så finner du helt sikkert noe som er billig og med billig frakt!

Silje:D

Anonym sa...

Ta en titt her:

http://no.rosaogridderen.com/search.aspx?Brand=6095&Gender=5860

Mye gøy og lekkert - alle prisklasser :-)

M

Anonym sa...

http://no.rosaogridderen.com/search.aspx?Brand=6095&Gender=5860

camilla sa...

Sjekk ut disse
http.//www.extra-leker.no
og lykke til med prosjektene dine :-)
Mamman min er forresten veldig fornøyd med serviettene som jeg bestillte hos deg i fjor
Camilla

Anonym sa...

Ville i allefall vært forsiktig med brannfarlige syntetiske billige stoffer!!!

Men, høres ut som en kjempekoselig og morsom ide for en liten snuppe!

Monica

Matin sa...

Så god ide! Sjekk på ebay, der finner du masse masse!

f.eks
http://stores.ebay.com/girlboutiques

happy2be sa...

Vi har en butikk som heter Extra leker her jeg bor. Masse herlige kostymer for 100 - 200 kroner. Klovner, marihøner, kaniner, tire, sjørøvere, prinsesser osv. Om du vil kan jeg kjøpe for deg og sende oppover :-)

Bless by Tone sa...

Jeg syr utkledningsklær selv, de har noen flotte mønstre på sewingpatterns.com. Hilsen Tone

Anette {foreldremanualen} sa...

Jeg synes ikke det er for tidlig! Min (snart) toåring elsker å kle seg ut! Han er spesielt glad i hatter og alt som han kan ha over hodet da, så jeg må tenke litt på hva som er tilgjengelig for ham.

Vi har en gammel koffert med masser av utkledningsklær. Klærne har kommet gradvis, noe er gaver osv. Ellers har de fått noen morsomme klær fra meg, spesielt gøy er et par høyhælte sko (med forholdsvis lav hæl).

Ikea har noen morsomme dyremasker som er veldig billig. Ellers er hatter, parykker og slikt ting man ikke vokser ut av så raskt.

Lillian sa...

Da jeg gikk på barneskolen, fikk jeg min mor til å sy grisekostyme til meg, da vi skulle ha skuespillet "de tre små griser". Ellers så laget hun bjørnedrakt til min bror da han gikk på skolen, disse laget hun i større størrelser enn vi brukte den gang. Vi puttet bare mange puter oppi, slik at kostymene skulle passe. I har har vi hatt karneval i barnehagen, da var jeg utkledd som bjørn og en annen av personalet var utkledd som gris.

Nina B. sa...

Hei igjen,

Kom over en nettbutikk i dag med kostymer, og tenkte på deg da jeg så den: www.costumecraze.com MASSE utvalg, og nå er det salg og special deal på frakt. Er fra USA. Jeg har ingen erfaring med den, men kan jo være verd en titt ;)

♥ NinaB.