onsdag, februar 24, 2010

Oppvaskmaskinenes Rolls Royce

I bladet Alt om kök & bad kom jeg over en artikkel der en eller annen svensk mesterkokk fortalte om hvilke 10 ting han ikke kunne klare seg uten i sitt private kjøkken. På listen hans stod denne Hobart oppvaskmaskinen som i utgangspunktet er beregnet på storkjøkken.
Maskinene vasker rent og tørt på 2-5 minutter. Tenk den orden man kan ha på kjøkkenet når man kokkelerer og/eller har gjester. Jeg vil ha den!
Noen som har erfaring med slike maskiner?

Ellers kan jeg fortelle at det er helt utrolig flott vær her. Knallsol, men beinkaldt. I dag hadde vi 20 minus, og bilen vår havarerte rett utenfor Gjestehytta. Da bergingsmannskapet kom for å hente havaristen mente han som så inn i motoren at volvoen vår er utstyrt med ett lommelyktbatteri??? Lommeyktbatterier liker seg ikke i kulden, så i dag ble det batterishopping :)

Nå trenger jeg mammaråd. Vi maler her i Gjestehytta, og turen er kommet til rommet Celine sover i . Nå sover hun i en reiseseng, fordi sengen hennes står på flyttelasset. Det jeg lurer på er når barna sluttet å sove i sprinkelseng. Celine blir jo to år nå i mars- er det på tide med stor-jente-seng? Kanskje vi skal tabytte i forbindelse med soveromsoppgraderingen?

Christine36 comments:

Rikke - fargesirkelen sa...

Bakdelen med slik oppvaskmaskin er at den er så varm at den sliter ut kjøkkenutstyret med vask og tørk. Tre og plast blir veldig fort ødelagt. I tillegg kan man ikke vaske tynne glass i denne varmen.

Men veldig praktisk til de store oppvaskene, og til ting man ikke bryr seg om at blir slitt ut.

For meg hadde det ikke fungert, for jeg er av typen som slenger alt i vaskemaskinen. Men om du syntes det er greit med litt håndvask av tingene som ikke går i maskinen er den helt topp.

aase sa...

God dag i kulda, 21 her idag også!!

Våre jenter har begynt med stor seng når de var 2 år. Viktoria var faktsik bare 1,5 når jeg tenker meg om. Det var fordi hun alltid falt over når hun klatret. Jeg ville helt klart ha fikset ny seng når dere likevel skal gjøre noe. Da må du kjøpe den du vil hun skal ha i nytt hus også da. Ikea Hemnes er veldig praktisk til miniprinsesser. Plass for masse viktige leker i skuffene vet du!!!Å yes den er jo hvit!!!

Den maskinen så jo bærre lekker ut. Jeg har en gang bestemt at hvis vi skulle bygge hus skulle jeg ha storhusholdnings oppvaskmaskin og to vanlige vaskemaskiner!!!

Jeg er jo vant til de fra jobb, men har ingen erfaring med den der!!

Anonym sa...

ringer du

Idun // Breidablikk sa...

Hos oss var poden i storgutt seng før han fyllte 2 år.. Fant ut at det var tryggere at han klarte å klatre ut selv, enn at han skulle skade seg i forsøket på å komme ut av grindsengen.. (han kom seg ut, og ramlet flere ganger...)
Mens døttrene til mine venninner har gjerne sovet i grindseng til de ble 3 år.. Da ble flere av dem storesøstre og fikk ny seng i fb med det ;)
Lykke til med valget! Tror nok at jeg personlig ville gått for ny seng om dere skal ta hele rommet likevel :)

*klem*

Anonym sa...

Mine har byttet fra de var 18 mnd - 2 år :-). Det går kjempe bra og minsten var så stolt når hun klatret opp i egen seng rett før 2 års dagen sin i januar :-)

Anonym sa...

hm ... da var det nok
ikke deres hvite bil jeg så
utenfor hytta, det så ikke
ut som en Volvo ...
håper den blir god som
ny med nytt batteri ...!

begge våre barn har fått
"voksen" seng når de har fylt
2 år. Det har gått kjempefint,
ingen sengehest, noen fall
ble det i begynnelsen men vi
la store puter på gulvet før
leggetid og det gikk helt fint!

husker ennå Sofie holdt på
lenge og ropte på morningene
jeg er ferdig å sove ...! hun
gikk ikke ut av sengen før hun
ble hentet slik hun var vant til
med fra sprinkelsengen,
så skjønn ... ♥

men jeg har jo hørt andre
skrekk historier hvor barna
går helt bananas og ikke faller
til ro og står opp i ett sett
nå som de ikke lenger er "innelåst" i en sprinkelseng ...!

nå har barna og jeg vært på 3 timers skitur i nærmiljøet vårt, Ekebergsletta, helt herlig, sol fra blå himmel, minus 12 og faktisk helt fantastisk ...!

nå har vi kommet hjem med røde roser i skinnene og har god samvittighet for å kose oss litt inne i varmen :)

ha en fin vinterdag ...!

hvordan var huset Christine,
ligger det på finn.no så vi kan
se ...?!?

klem

Anonym sa...

Ikke no problem med voksenseng til vesla, men i en overgangsperiode så kan du prøve å fjerne noen av sprinklene nederst i senga (hvis dere har en seng det går på da) slik at hun kan gå ut og inn av den når hun vil.
Hvis du går rett på voksenseng er det lurt med en sengehest slik at hun ikke faller ut.

Lille Persille sa...

Da jeg jobbet i bar hadde vi en slik en. Det gikk fort og effektivt med vaskinga, men glassene var så gruelig varme at de måtte stå til kjøling i bakka en god stund før de kunne ryddes på plass. På et utested er ikke dette noe problem da det er en million glass å ta av, men kanskje værre hjemme? Vår vaskemaskin vasker på 30 min og er ganske stille. ville heller hatt to slike i et hus:)

Anonym sa...

Hei.
Det er ganske kaldt "sørpå" også, minus 20 på vei til høneby i dag tidlig.

Junior byttet seng da han var litt over 2 år. Det passet seg sånn ifht oppussing og at han våknet mye om natten. Han klatret over og stupte på gulvet hver natt. Så i en overgangsperiode så kom han heller inn til oss når han våknet, istedenfor hyl og skrik. Fungerte greit for oss.

Uansett, lykke til med sengebytte :-)

Fortsatt super blogg :-)

klem fra fru H

Anonym sa...

Pass på at det er en vaskemaskin, vi har en slik en på jobb og det er mer å betrakte som en skyllemaskin, som skyller veldig varmt og derfor blir hygienisk rent, men det må skylles godt av på forhånd siden den ikke vasker!

Familien Tuv sa...

Hos oss fikk eldstejenta ny seng til 2års dagen, fungerte helt fint. Kom sikkert opp 10 ganger første kvelden men vi bare fulgte henne i seng igjen. Etter det har hun slått seg til ro der:) Men sengehest er et must!

annegrete sa...

Hei:)
Jeg har tre barn. Førstemann fikk 'voksenseng' da han var 2 1/2 år, ble bare rot. Han syntes det var så utrolig morsomt å kunne stå opp, at han gjorde dette hele tia...lenge.
Nr.2 fikk voksenseng før hun var to år, og dette gikk helt fint.
Nr.3 er akkurat tre år, og ligger fortsatt i sprinkelseng (pga plass) men vi har fjernet sprinklene i fotenden, slik at hun kan komme seg inn og ut. Hun elsker sengen sin, og får ha den noen måneder til.
Så- unger er forskjellige- og det er vi foreldre òg:) Så her er det bare å bestemme rett og slett. Det går jo fint uansett. Kommer bare an på hvordan det blir forklart barnet. Trygt og kjent med egen seng. Spennende og stas med ny.

Anonym sa...

Har mye erfaring fra slike maskiner fra jobb,veldig kjekt. Vi vasker alt der,- også tynne glass og vi har ikke slitt ut noe. Temp.på vår maskin er 85c,da vi må ha så høy temp, men dette må da være mulig og justere:)

Anonym sa...

Tror det er lurt å begynne med voksenseng nå i god tid før sommeren. I tilfelle hun trenger tid til å lære seg at hun skal ligge i den, å ikke stå opp flere ganger hver kveld. Kjedlig med fine sommerkvelder hvor man må sitte inne pga det.

Cathrin sa...

Min lille kompis bytta ikke før han va over 2 1/2 til storguttseng. Fant ut at sia han aldri prøvde å klatre over men ropte når han våkna, så va d greit me sprinkelseng sia vi har yttergangen me ytterdør rætt utafør romdøra hannes. Gikk helt fint når han sku sov i storguttsænga første gangen, sov hele natta og kom tuslanes inn på mamsn sitt rom på mårran....stolt som en hane! :o)

Breivik Samfunnshus sa...

Hei hei!!
Jeg har en gutt på 2 1/2 og han eeelsker sprinkelsenga si så den blir ikke byttet ut med det første. Nå må jeg legge til at han ikke har vært av typen som klatrer overalt, og da han ble så stor at han villle ut av senga på egen hånd, da justerte jeg bare ned kanten på senga. Da kunne han komme seg oppi og ut av ,uten at vi måtte være redd for høyden, nå skal det sies at det ble litt for lettvint å komme inn i mammas seng, så nå er bunnen hevet et hakk og siden på senga hevet opp på max høyde ... Nå sover lille mann i sin seng igjen hele natten ;) så min mening er at om du kan justere høyden på sengekanten og at senga enda er lang nok for jenta di, så er det ikke noe must å bytte seng .. Tror nok at vi mødre tenker mere på dette, tror ikke ungene bryr seg om annet en å ha ei trygg og god seng å sove i .

Kaldt her også, ha en fin kveld !!

Hilsen Maren.

Caroline sa...

Syntes det liknet med på en steamer, enn en oppvaskmaskin. De er veldig kjekke med tanke på at det går fot unna. Bakdelen er at man ofte må vaske opp for hånd på forhånd for å få av alle restene. Hvis det er rester igjen er det fort at de svir seg fast p.g.a. den høye varmen.

Anonym sa...

Hei,

Jeg hørte at når barna ble 92 cm så var det greit å bytte da de ellers lett kunne komme over. Vet ikke om det er riktig, men jeg byttet seng til sønnen min da og kjøpte en uttrekkseng.

Ingeborg

Anonym sa...

heisann.
for en oppvaskmaskin:)
Vi har lagt begge våre barn over i stor seng når de har fylt 3 år, synes det har vært helt supert, fikk det også anbefalt av andre mødre. Dette fordi barnet er stor nok til å forstå, at en ikke skal stå opp igjen og igjen på kvelden og være forsiktig.

Lykke til

Fabrikken sa...

Heisann

Her i nr.5 begynte tullemor å sove i stor seng når hun var rett over to år - og det fungerte kjempefint. Selvfølgelig er det dager der de står opp av sengen og ikke har så lyst å legge seg igjen - men det hører til sjeldenhetene :) Det går nok kjempebra - 2 år er passe alder synes jeg :)

Klem fra nr.5

Villa Creme sa...

Hei Christine!

Madeleine flyttet over i skuvseng på 2 års dagen sin, men måtte ha sengehest siden hun falt ut.
Det går kjempebra ellers!

Vaskemaskinen du viser er en storhusholdningsmaskin. Den er veeeeldig dyr. Man kan f.eks ikke finne på å ta Spode service i den;)
Proffmaskin som det er noen som nevner her, ser ut som en vanlig oppvaskmaskin, men bruker høyere temp opp til 85 grader (er godkjent til bruk i f.eks barnehager). De er litt raskere enn vanlig, tror det kjappeste prorammet er på rett under en time.

Vi holder på å bytte bil i disse dager, fra BMW til Volvo. Da skal jeg være obs på batteriet i allefall!
Takk for tipset.
Ps: Har du hvit bil? Jeg har såååå lyst på det, men mannen sier det er upraktisk:( Hihi.

Anonym sa...

De tre største mine har sovet i sprinkelseng til de var ca. tre år. De har alle likt seg godt i sprinkelsenga, så vi har ikke sett noen grunn til å flytte dem over i vanlig seng tidligere. Ikke har det vært styr med klatring i senga heller. Ved treårsalderen begynner de imidlertid å bli så store at de da har fått storjenteseng/-gutteseng. Stor stas :)Tipper minstemann også får stor seng når han er ca tre år.

Lalla

stine K. sa...

min niese på 2 har gått over til vanlig seng. Gikk faktisk veldig bra og hun trives i den! Hun byttet like før hun fylte 2 år.

Anonym sa...

HEI

JEG HAR 3 BARN, OG ALLE HAR KOST
SEG VELDIG I SPRINKEL SENGA. STOR NOK HAR DEN OGSÅ VÆRT, SÅ VI HAR IKKE SETT NOEN GRUNN TIL AT DE SKULLE FLYTTE OVER TIL NY SENG FØR DE VAR 3 ÅR. STORE JENTER OG GUTTER BLIR DE FORT NOK, IKKE NOEN VITS I Å FORSERE DET, BARE FOR AT DET ER GØY Å BYTTE. FÅR ALDRI TIDEN I SPRINKELSENGA IGJEN ;O

PS. KJEMPEMORRO Å FØLGE MED PÅ "MAKEOVEREN" AV GJESTE HYTTA!! FLINKE DERE ER!!!

HILSEN TUSSI

Linda-Christin sa...

Min eldste byttet seng rett før 2 årsdagen sin. Vi var så heldig å arve en gammel skuvseng, som vi malte hvit. Den er genial, er ikke større enn en sprinkelseng på det minste og kan vokse med barnet ;)

prinsesselinn sa...

Heisann, desverre ingen peiling på hverken maskinen eller nær søte celiner skal sove i stor jente seng, men skulle bare innom få å ønske deg en fin kveld.
;)

Guro sa...

Min Alma på 2 år og 3 mnd skal få begynne å ligge i "storpikeseng" om noen dager. Vi tar byttet fra sprinkelseng til juniorseng når hun skal flytte inn på eget rom. Jeg håper at det skal være med på å gjøre rombyttet litt mer spennende og ikke fullt så skummelt :)

Kristine sa...

Hei Christine.
Våre jenter er like gamle, og siden jenta mi elsker senga si, og ikke har prøvd å klatre ut enda, ser jeg ingen grunn til å bytte den ut enda. Det er jo mer enn nok plass oppi der.
Hvis hun skulle begynne å klatre ut tar vi bare av den ene siden.
Spennende å følge oppussingen av gjestehuset. Du er utrolig flink.
Din blogg har dessuten inspirert meg til å lage min egen blogg.
Lykke til med valg av vaskemaskin og nytt rom til Lille Celine.
Klem fra Kristine

Unknown sa...

Denne vaskemaskinen er helt genial,alt blir skinnende rent på få minutter, vi hadde en slik på et bakeri jeg jobba på for noen år tilbake. MEN den vasker på veldig høy varme! Så jeg ville aldri vurdert å vaske fine vinglass eller fint servise i den. Kraftige hverdagstallerkener og fat og bakeutstyr tåler det, men ikke det fineste porselen...

Fregnepetra sa...

Hei. Når de slutter å sove i sprinkelseng er veldig individuelt. Min eldste sluttet å sove i sprinkelseng kun 14 mnd gammel. Mens tvillingene mine er 2,5 og sover fremdeles i sprinkelseng. De har heldigvis ikke skjønt at de kan klatre ut av den enda. Jeg ville absolutt gått for stor seng nå, så blir det en naturlig endring. Det er jo også litt gøy med stor seng til stor jente:) Lykke til uansett hva du velger.

Anonym sa...

hei,jeg sover fremdeles i sprinkelsenga mi. Pappa har saget et hull i enden så jeg kan stikke bena ut og legge dem på stolen,liker det kjempegodt. Hilsen Mikkel 23år

Anonym sa...

Hei, tror det er sånn maskin vi har på Ullevål.I allefall så må man vaske godt av tallerkener o.l for ellers blir det ikke rent..
Barbro.

Susie sa...

haha mikkel 23 =)

Vi byttet seng da han var 1,5 ca. Da begynte han og klatre ut av sprinkelsengen og jeg annså det som tryggere og kjøpe ny enn å risikere at han deiset i bakken.

Det gikk utrolig nok som en drøm, og hadde ingen problemer med at han gikk ut av den på noen måte, så tipset er vel å bare hoppe i det =) Det blir jo ikke noe bedre med tiden ;D

Kjempe fin blogg forresten =)

Anonym sa...

Jeg har brukt slike på diverse jobber rundtom på caféer og restauranter, og jeg skulle mer enn gjerne hatt en slik hjemme! Det var ikke noe problem med noe som helst, tok så og si alt i de og ingenting feil med de ;)

Anonym sa...

maskina er er steamer som er beregnet på stål. Den sliter veldig på utstyret, bråker ganske mye og bruker mye vann og såpe - som forøvrig er dyr.

ikke noe å ha hjemme. hvertfall ikke en hobart.

Anonym sa...

Vår gutt på 2 år og 5 mnd byttet fra grindseng til storgutt seng for 1 mnd siden, og det er et kjempe styr.
Det virker som det går helt uten problemer for alle her inne, men vi styrer fælt.
Da han lå i grindseng kunne vi legge han, synge nattasang og la han sovne av seg selv helt fint.
Nå i stor seng må vi sitte utenfor døren til rommet hans ca 1 time før han sovner. Om ikke står han opp igjen. Han våkner midt på natten i 2-3 tiden, og vi må gjøre det samme i ca 1 times tid. Og til slutt våkner han grytidlig i 5-6 tiden. Det er virkelig et slit, og vi har holdt på vel en mnd nå. Har hørt at det plutselig snur seg, håper virkelig det skjer snart for vi er så slitne. Det virker ikke som han er redd, så jeg tror ikke det er problemet...
Noen gode råd å få...?