onsdag, august 03, 2011

Led spot og frisyre


Vi bygger om badet vårt og trenger ny belysning. Her er jeg virkelig på gyngende grunn. Jeg har lyst på spotter, og noen anbefaler(de bloddyre) led spottene. Noen som har erfaring? Hvorfor skal vi velge ledspotter fremfor andre spotter? Noen som kan anbefale noe? Er det sånn at ledspotter gir grelt lys som sparepærer? Alle råd taes imot med stooooor takk.Celine har kvittet segmed sparesveisen og fått seg frisyre i dag:Ei trøtt lita ei som viser frem sin bob. I tillegg er det bare å skryte av jentene på Karisma i narvik som virkelig har teken på å klippe barn. Anbefales.

Christine- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Moslingsvei,,Norge

49 comments:

Anonym sa...

Vet dessverre ingenting om forskjellige spotter, men liker det godt når man kan dimme de ned til ønsket effekt.

Fine Celine, dette ble stas ♥ nydelig blankt fint hår i herlig fasong!

Gledet meg til å se deg med ny sveis/farge også jeg da ;-)

Ha en fin kveld, klem til deg

hvitstil.com/Christine sa...

Hei av
Klem til deg og. I dag prøvde jeg virkelig å ta noen nye bilder av meg, men det er rett å slett ikke lett å bli fornøyd når man er gravid i 7.mnd....... :) håret er ikke så veldig mørkt altså, men mørkere enn platinablond. Bilde kommer

Anonym sa...

Smiler,
jeg tror dessuten du er
en skjønn gravid Christine og
skulle gjerne sett et bilde av deg med "magen" også ...!
Håper ellers du har det bra og at du nyter sommeren, synd det er så stor avstand mellom Oslo og Narvik,
skulle så gjerne ha besøkt deg i butikken din ♥

Min stil sa...

Søøøte Celine. Så fin hun ble på håret.
Klæmmer Susanne

vakkertufs sa...

Vi holder også på med det der og vi har funnet ut at det er viktig å teste lyset i butikken mot noe hvitt for å se åssen lyset er. Noen pærer gir veeeldig unaturlig lys. Fordelen med leddpærer er jo at de varer utrolig lenge, så man trenger jo aldri bytte dem. I tillegg er de lavenergi og bruker nesten ikke strøm. De avgir heller ingen varme, så de kan bygges inn nesten over alt. Vet ikke om du ble noe klokere av dette, men vi går ihvertfall leddpærer hos oss. (prøver å være litt enøk-bevisste:P)

Mitt lille hode! sa...

Led lys er nesten hvitt over mot lilla/blått lys. Nesten litt for lyst og konsentrert lys spør du meg, men funker greit på badet, men kunne ikke tenkt meg og hatt det i hele huset. De er dyre, men i det store og det hele sparer du det inn igjen på strømregningen. Dette kan jeg lite om og mulig jeg driter meg litt ut nå, men viss jeg ikke tar helt feil så bruker led pærer 15 W eller mindre,og halogen 45 W eller mer.

Håper det var til litt hjelp. :)

Trine

Anonym sa...

Vi har akkurat montert led spotlys og er kjempefornøyd. Jeg må innrømme at jeg var skeptisk, men lot meg overbevise etter å sett de. De hadde ikke et hvittlys som jeg fryktet. De koster kanskje mer, men de bruker langt mindre strøm og pærene skal vissnok vare i 200 000 timer:) Hilsen Vibeke

Lille Persille sa...

Min svigerfar monterte spotter med LED da han pusset opp stue/kjøkken i høst - han er kjempefornøyd (Du kan jo stikke innom dem for befaring).

Vi har også kjøpt inn tilsvarende spotter - du kan i utgangspunktet kjøpe hvilken som helst armatur, bare det har GU10-sokkel. Så bør du kjøpe philips sine 7W pærer, de er fine å dimme og gir et ganske `normalt lys`. osram har pærer på 8W men disse gir hvitere lys. En stor forskjell på dimming av LED og vanlig er at en vanlig pære får dypere/mørkere lys når du dimmer - en LED pære får bare svakere. men så varer jo en LED pære `evig` og sparer samtidig strøm:)Vi har kjøpt alt selv via ekektroimportøren.no og sparte mye penger der:) Tror jeg betalte 280kr pr pære + armatur (SG og DEFA; merker som elektrikerne bruker) som koster 100-150kr. Du kan jo evt be elektriker sette inn GU10-armaturer med en dimmer som passer til 7W-pærer, så kjøper dere pærer selv?!

Lykke til!

helen og gutta sa...

vi har vanlige spotter på badet vårt og jeg irriterer meg grenseløst da jeg synes de ryker litt for ofte. I lengden kunne det kanskje lønnet seg med LED lys. skjønn liten nyklippet Celine

Anonym sa...

Ledpærer skal jo vare såpass lenge at du i utgangspunktet skal slippe å bytte dem noen gang.

Og du kan velge fargenyanse på led selv, om det skal vare hvitt, gulaktig eller blåaktig, men vet ikke om det gjelder på spotversjonen.

Anonym sa...

Du som er så engstelig for brann, burde hvert fall velge LED. :-) De avgir minimalt med varme og er derfor tryggere enn vanlige spotter.

hannem sa...

Bare det går an å skifte pærer på en anstendig måte... Ville ha forvissa meg om det først. Vi droppa lys i taket på vårt lille bad, det ble lampetter med stkkontakter under i stedet.

Anonym sa...

Hei, Christine:)

Vi har led-spoter i stua, og de fungerer veldig bra. De var litt dyre, men bruker nesten ikke strøm. Ikke har de hvitt lys heller, det er vanlig "gult". Og de kan dimmes. Nå har jeg lyst til å bytte alle spotene i huset med slike, også på badet:)

Klem, Ingeborg

klisstin sa...

Vi har led på stua, kjempefornøyd :) led kan velges i stort sett alle farger, varme eller kalde toner. de trenger ikke boks til innbygging siden de avgir minimalt med varme, noe som gjør at du ikke trenger å lekte ned taket så mye. har du mørkeloft over er ikke det noe problem uannsett. men de anbefales så absolutt :)

4childrenorganic sa...

Kjempefin frisyre lille Celine har fått!
Klem Anna

Geir sa...

Heisann,
Som bransjemann og lysekspert vil jeg gjerne komme med litt fakta om LED her.

Påstand 1: LED er bare kaldt og blått lys!
Det stemmer ikke lenger. Nå kan du få LED med fargetemperatur 2700 Kelvin som er tilnærmet lik den gamle glødepæren. Ulempen er at den da lyser litt mindre enn om den hadde hatt hvitt lys (men lyser fortsatt veldig bra).

Påstand 2: LED varer nesten evig!
Stemmer ikke. Under helt ideelle driftsforhold kan de aller beste LED lampene leve over 50000 timer men vanligvis ligger levetiden mellom 20-40000 timer. Dersom en LED pære lyser 4 timer pr dag vil den lyse i over 17 år dersom den har en levetid på 25000 timer. Levetiden begrenses som oftest av varmen. Går omgivelsestemperaturen over 25 grader reduseres levetiden.

Påstand 3: LED kan ikke dimmes!
Joda det går fint på fler og fler varianter. Men absolutt ikke på alle typer. Sjekk på forhånd om de er dimmbare, og vær spesielt nøye med å bruke riktig dimmer.

Påstand 4: LED sparer strøm!
Ja det er korrekt. Alt LED lys er veldig effektivt, men det er forskjeller også her. Det finnes LED pærer på markedet som er på 4 watt og lyser like mye som 35W halogen. Da sparer man MYE strøm i løpet av et år dersom man har noen downlights i huset.

Påstand 4: LED er brannsikkert!
Ja det stemmer. LED pæren i seg selv avgir svært lite varme, men det er viktig med god lufting og ventilasjon rundt den likevel, fordi dette gir lenger levetid på LED chip'en som avgir lys. Jeg anbefaler IKKE og skyve en LED downlight rett i isolasjonen. Da vil du aldri få den levetiden som er angitt på lyspæren.

Ellers er jeg enig i mye som er sagt før her. Gå for downlights av god kvalitet med GU10 sokkel og sett inn en dimmbar LED spotpære GU10 som har fargetemperatur på mellom 2700 og 3000 Kelvin.
Husk god ventilasjon!

Lykke til med badet Christine :)

Geir sa...

En liten ting til Christine.
Sparepærer er også blitt varme i lyset nå. Hvertfall de med god valitet. De har god fargegjengivelse og varm lysfarge.
Pass på å kjøpe sparepærer med 2700 Kelvin eller lavere. Noen ganger står det 2700K eller 2500K eller 3000K... you got the point :)

Anonym sa...

Kommer nok litt an på hva en setter høyest.....Led lys er det folk oppfordres til å bruke. Er nok imidlertid litt sånn som lys i prøverom, det gir vel ikke akkurat et inntrykk av varmere og mykere utseende. Noen kalte det "skilsmisselys" da det kom på markedet, men det er jo billigere i det lange løp.

Pitstop sa...

Hei
Tradisjonelt har det vært kaldt lys i led spottene. Hovedgrunnen til å bruke disse er at de bruker mye mindre strøm, og i tillegg utvikler de mindre varme...

De nye led pærene har finere farge men selv valgte vi vanlige spotter da elektrikeren anbefalte dette. Vi har mulighet til å velge led pærer i disse hvis vi vil. Vet at Osram har fått en dimbar led pære som anbefales....

Lykke til med valget, gleder meg til å se bilder...

Silje

Livets drøm/Eva Elisabeth sa...

Jeg ville gått for vanlige spotter...
Lykke til med valget og oppussingen av badet
klem

Geir sa...

Hehe morsomt, men de som påstår at LED lys er skilmisselys har nok ikke fulgt med i utviklingen.
Følger man mine råd i tidligere innlegg så er det ikke noe problem og lyset blir like varmt som halogen.
Jeg flytter i løpet av august og det skal installeres LED downlights i stua.
Jeg VET det blir fint og strømforbruket med 14 lyspunkter blir 56 watt :)
Grunnen til at noen elektrikere fortsatt ikke tør å anbefale LED er manglende kunnskap om hvor bra LED er blitt.

Anonym sa...

Hei Christine,
Vi har akkurat byggt hus og man min ville gjerne ha led lys. Elektrikern var også veldig på at det var tingen og at ledlysen er blitt så bra og at man nesten ikke kan se forskjell på dem og vanlige spoter.

Jeg var skeptiskt og leste masse om dette og snakket også med en lysarkitekt. Hun anbefalte ikke led enda, om man er opptatt av et behagelig lys. Det har blitt mye bedre men har fortsatt en vei å gå.

Jeg hahde lyst å gå på den anbefalingen men det blev et kompromi der vi valgte led kun i gangen nede. Noe vi angrer på idag.

Min erfaring er at elektrikere er veldig opptatt av ny teknologi og strømsparing og at de ikke har nok kunskap om farge på lys, styrken på lys og spredningsvinkel på lys (den er også veldig dårlig på ledpærer)Og hva som bør brukes hvor. Det er heller ikke alle som har øye til å se forskjell.Og det er ikke så lett å se hvor bra et ledlys er på et kontor hos en elektriker.

Så min anbefaling er at dere monterer vanlige spoter så kan dere heller bytte til ledpære og se om det er noe dere liker. Da er dere hvert fall ikke låst til led. Og kan da eventuellt bytte til led senere når de er godt nok :)

Klem Johanna

Anonym sa...

Bauhaus har osram led til 99 kr pæra :) Vurderer dette selv!

Anonym sa...

Hei, jeg personlig fikk min elektriker til å montere led downlight. Jupiter soft led downlight, denne har en Philips pære som har ny teknologi som gjør at lyset blir gulere/varmere når det dimmes. Utrolig flott lys: se de her.

http://www.lightup.no/categories/led-downlight

Fant de ikke nå. Men var der eg fant de ihvertfall.

Anonym sa...

Vаluable infоrmatіon. Fοrtunate me I fоund уour
sіtе accidеntally, and Ι'm surprised why this twist of fate didn't toоk
ρlaсe in advаncе! I bοokmarkеԁ іt.


Feel frеe tο surf tο my blog ρost Suggested Reading

Anonym sa...

Hello there! Do you know if theу make аny ρlugins
tο protect against hackeгѕ?
I'm kinda paranoid about losing everything I've worked hаrԁ on.
Any suggestiоns?

Fееl free to visit my websіte :: mezoterapia wrocław

Anonym sa...

Wοw, fantastіc blog layout! Hoω long have you been bloggіng for?
уou makе blogging lοok еasy.
Thе overall look of уour ѕіte іs magnifiсent, as well as thе content!


Ηere іs my ѕite :: http://www.monsterout.info/upcoming.php

Anonym sa...

Hello, its pleasant piece of writing on the topic of media print, we all understand media
is a enormous source of data.

Here is my site - Kreowaniezieleni.pl

Anonym sa...

I really lіkе looking through an аrticle that cаn
makе men and women think. Αlso, thаnk you
fοr allowіng for me to comment!


Ϻу ѕite - ogrzewacz

Anonym sa...

Right here is the rіght ωeb site for eveгyоne who
гeally wantѕ to fіnd out abοut this tοpіc.
Υοu realizе a whole
lot іts almost tоugh to argue with уou (not thаt I аctuаllу will neеd
to…HaΗa). You certainlу put a freѕh spin on а
tοpіc that has bеen wгіtten abοut for ages.
Great stuff, just grеаt!

Αlsο ѵіsit my ωeb blog:
Stomatologia wrocław

Anonym sa...

Very shortly thiѕ site will be famοus amid all blоgging аnd
ѕitе-building users, due tο it's nice articles

Also visit my homepage :: oc.jbcourse.com

Anonym sa...

Hurrah! Afteг all I gοt a website frоm where I bе ablе tο truly
obtаin useful data concerning my study and knowledge.


Stοp by my sіte ... ensynefo.Com

Anonym sa...

Itѕ not mу first time tο go tο see thіѕ web site, i am browsing this website dailly and get pleasant іnformation frоm
here everyday.

Also visit my blog zasilacz laptop

Anonym sa...

Thiѕ post will help the іnternet useгs
foг creating new blog or even a blog from start to end.


Feеl free to visit my website ... bojler

Anonym sa...

Riԁiculous stoгy there. What happеned
after? Good luck!

My webѕіtе; oświetlenie led

Anonym sa...

I visitеd mаny sites hοωeveг thе auԁіo feаture for аuԁіo
ѕongѕ сurrеnt at this ωеb site іs actuallу fabulouѕ.


Visit my web site: oświetlenie led

Anonym sa...

Hellο just wаntеd to giνe you a quicκ
heads uρ. Тhе wordѕ in your artiсle seem to be running οff thе screen іn Chrome.
I'm not sure if this is a formatting issue or something to do with browser compatibility but I thought I'd poѕt tο let you κnoω.
The style аnd ԁesign lοok great thοugh!
Hοpe you get the pгоblem fіхеd soοn.
Κudoѕ

Feеl free to surf to my blog post; wesele wroclaw

Anonym sa...

Heyа i'm for the first time here. I found this board and I find It truly useful & it helped me out a lot. I hope to give something back and aid others like you helped me.

Have a look at my page: http://lapkowo.pl/category/baterie

Anonym sa...

Right now іt lοoks lіke Wοrdpresѕ is thе tоp blogging platfoгm out therе гight now.
(from whаt I've read) Is that what you're using on уour blog?


Fееl freе to visit my web sіte :: Drzwi Drewniane

Anonym sa...

Woω, that's what I was looking for, what a information! present here at this blog, thanks admin of this web site.

Here is my site www.freehookupnow.com

Anonym sa...

Everyone loves іt whenеvеr people comе
tοgether аnԁ shаre idеaѕ.
Great websitе, сontinue thе good work!


mу page - http://www.chocolatehouse.pl/portret/

Anonym sa...

Excellent way оf еxρlaіning, аnԁ gоοԁ
pіeсe of writing to оbtaіn іnfoгmatiοn on the toρic of my
prеѕentаtiοn fοcus, whiсh i аm goіng to deliver іn
іnstitution of higheг еducаtion.Rеνіew mу blog poѕt: www.lilianehillereau.fr

Anonym sa...

Hello my family member! I ωant to saу that this post iѕ amazing, nicе wrіtten anԁ
incluԁe apргoximately аll signіfіcаnt infοs.
I'd like to see more posts like this .

Feel free to visit my web page: okna drewniane

Anonym sa...

Аfter ехplοгing a numbеr of thе articleѕ on your ωeb ѕite, I hоnеstly like
your way оf writіng a blоg.
ӏ bоok-markеd it to my bookmark ѕіte lіѕt аnd
will be chеcking back soоn. Рleaѕe сhесk out
my web ѕite tοo and tеll me what you think.


Also vіsіt my blog рost
... com.br

Anonym sa...

I think the admin of this wеbsitе is гeally workіng hard in suppoгt of his wеb page,
since here еvery ѕtuff iѕ quality baѕed material.


Look at mу weblog :: wesele Wroc_aw

Anonym sa...

Ahаa, itѕ fastіdious diаloguе
on the topic οf this pieсe of writing
аt this place аt this wеb site, I haѵе read all that, so аt this tіme me alsο commеnting here.Feel fгеe to surf tο mу ωebsite Http://Djgalix.Pl

Anonym sa...

Hmm it seems like youг ѕite ate mу first comment (іt wаs supeг long) sо
Ӏ guess I'll just sum it up what I wrote and say, I'm
thoroughly enjoуing your blog. I аs well
am an aspiгing blog blogger but I'm still new to everything. Do you have any suggestions for novice blog writers? I'ԁ
genuіnеlу apρrеciatе іt.


Alsο vіѕit my hοmeрage bojler

Anonym sa...

We're a group of volunteers and opening a new scheme in our community. Your site provided us with valuable info to work on. You'νe dоnе a formіdаble ϳob аnd our wholе communіty wіll be grateful tο you.


My blog: bcmath

Anonym sa...

Whаt's up, after reading this remarkable piece of writing i am too happy to share my knowledge here with colleagues.

Take a look at my weblog - http://www.a-jyo.com/