onsdag, mars 26, 2014

Luekunstneren

Alt er tilfeldigheter.........
På lørdag var Mor i Nord på en kunstutstilling i Narvik. Svært få møtte opp til denne utstillingen, så det hele endte med at kunstneren, Mor i Nord og Beste Jens kom i snakk. Det viser seg at kunstneren maler portretter og i bildet kommer menneskets indre farger frem. Det ble i allefall slik at kunstneren ble med hjem til Mor i Nord og Beste Jens og startet med å male dem. På mandag sendte jeg en MMS til Mor med bilde av Celines lue (fra forrige innlegg) og siden luen var i samme farger som kunstneren brukte til portrettene sine viste hun luen til han. Dette begeistret den 80 år gamle kunstneren- og han ville ha lik  som Celine. Han ville gjerne bytte til seg en hekla lue mot at han tegnet barnet som hadde tegnet lua.
Da blir det slik da. I går var Celine på besøk i leiligheten atelieet til Mor og Beste Jens. Og jammen skal hun ha skryt for å sitte lenge i ro. Resultatet sees her:
Jeg skal få det rammet inn i dag

Kunstneren Erling Johanson og assistenten Per

Underveis

Celine kommer på papir av samme hånd som har malt mange kjente fjes!

Christine


Ps: jeg hekler på spreng!

10 comments:

Anonym sa...

Så utrolig morsomt :-)

Hege sa...

Gladbilde! Herlig minne for Celine.

Anonym sa...

En stor kunstner, han bor mrdt i Tours Fr. Jeg inviterte de hjem for å gjøre stas på kunstneren og hans assistent. Multer, vilt og mat fra Lappland var stor suksess hos kunstneren.Etterhvert er det atelier
i huset.Vinduene tapes igjen pga lyset. Møblene må ut, gamle møbler inn for her smøres det maling utover alt. Vi har det kjempemoro, Erling har levd og møtt alle de politikere vi bare leser om. Han har portrettert de store. Han stiller fortsatt ut i salongene i Paris, han er i katalogene.Jeg er så heldig å være sammen med han nå på 5. dagen. Spennende! Bildet av Celine ble vidunderlig han maler menneskets sjel sier han.
MoriNord

Anonym sa...

Så nydelige øyne han har gitt henne :)

Karin sa...

Så flott og inspirerende for Celine som designet sin egen lue og endte opp som modell for en ordentlig kunstner som ønsket hennes lue :-) Supert Dere er så kreative :-)

Anonym sa...

Trodde det var Celine som hadde laga det ! Bilde var skikkelig kult ! Ha ein fin dag :)

Anonym sa...

For et fint bilde og for en fin leilighet mor i nord har.
Du vil vel ikke lage en bildespesial så vi får et inblikk? Gulvet ser superfint ut også.

:)

Anonym sa...

For en leilighet:) Kan du legge ut litt bilder fra denne, christine? Hvilket gulv er det? Flott!

hvitstil.com/Christine sa...

Det er mamma og beste Jens sin leilighet. Kan desverre ikke legge ut flere bilder derfra- mamma er ikke så begeistra for å dele sånt noe- men jeg kan finne ut hvilket gulv de har :)

Anonym sa...

Takk!:)