onsdag, februar 18, 2009

Strykeråd ønskes veldig veldig gjerne!

Strykejernet mitt er rustet og gått ut på dato. Jeg skal kjøpe nytt og har vært inne på diverse nettsteder og sett på strykejern.

Foto: Lefdal.no 
Jeg ser at et vanlig strykejern koster fra 150-800 kroner, mens ett dampgenerator jern koster fra 1500 til 3000 kroner. Da er mitt spørsmål: hva skal jeg velge. Er dampgeneratorene så mye bedre at de er verdt prisen? Har noen en anbefaling å komme med i stryke jungelen???

Christine

19 comments:

Strikkelaura sa...

Vi har dette http://www.lefdal.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/store-lefdal-Site/nb_NO/-/NOK/El_DisplayProductInformation-Start?ProductID=llTD4QFH2.0AAAETYjBfZq.g&CatalogCategoryID=mCXD4QFHON4AAAEOc6E03xii


I følge min mann (det er han som stryker skjorter hver dag). Så er det en DRØM å stryke med!
Jeg har strøket en silkekjole med det og et par andre ting, utrolig godt og lett strykejern.

Selges på Lefdal, Elkjøp, Jernia o.l.

Jeg har et vanlig strykejern, må stryke mye lengre med det for å få vekk alle skrukkene (et bra Tefal strykejern det og).

Strikkelaura sa...

Tefal damstrykejern GV7150E0

Kort og Søm sa...

Ikke kjøp det aller billigste..det er min erfaring at de billigste ikke er såå gode!
Hm..jeg trenger også nytt strykejern.. :o)

Unknown sa...

Hei. Jeg har kjøpt en enda større variant av disse dampvariantene. Det er en strykemaskin (både strykebrett og jern) med innebygd suge-og blåse-effekt i brettet. Det er den største varianten som heter Laura Star- magic evolution. Bakdelen er at den er ganske dyr( rundt 7000-8000 kr. tror jeg) Men den er virkelig bra!! Jeg synes at den er verdt hver krone! Strykingen
går som en drøm, og jeg har aldri
klart å få tøyet så pent som det blir nå!
Du kan sjekke den på diverse steder på nettet, det er bare til å søke på Laura Star:)

Klaffen sa...

Kremt... her har jeg nok ingen gode råd dessverre - men jeg henger med på damp! Og ikke billig - da må du jobbe mer føler jeg! Snuppa di er så skjønn!! klem

Anonym sa...

ja dampgenerator er verdt prisen! Opp til flere ganger. Det er som å sammenligne Lada og Ferrari! Har hatt min i 2 år og gruer meg ikke engeng lenger til å stryke duker. kjempefin blogg:-D
Anne-Grethe

Rådyrveien sa...

Jeg har et Braun 4332 dampstrykejern (ikke så dyrt) fra "Tidenes morgen" som jeg er veldig fornøyd med. I tillegg har jeg trukket om strykebrettet mitt med et grått "sølvfarget" trekk (ca. 70,-) som refleketerer varmen kjempebra og som gjør strykingen til en lek.
Om du skal gå for dyrt eller billigere kommer vel helt an på strykebehovet ditt. Er du av de som stryker ALT så kan vel kanskje de dyre "Highfly"-utgavene være kostnadssvarende, men til alminnelig bruk tror jeg nok du kommer langt med noe vesentlig enklere.

Bare husk en ting: For å unngå at strykejernet ruster inni er det viktig at det TØMMES FOR VANN etter hver bruk. Mitt er som sagt veldig gammelt (ca. 1990) og jeg har til dags dato ikke hatt rust i det.

Lykke til med valget!
Spent på å se hva du velger til slutt. :)

Ha en super onsdag!
Klemz

Emmas Verden sa...

Jeg vil IKKE ha dampstrykejern flere ganger,for jeg har fått ødelagt flere ting jag har sydd pga rust og skit fra vannet inni..Det blir jo ikke akkurat skifta vann for hver gang en stryker(ikke med meg i hvert fall..) Det er så irriterende å få ødelagt noe som en har brukt mye tid på.. Håper du finner noe du blir fornøyd med ;)Klem Anne..

Anonym sa...

dampgeneratorene har ikke vannet i strykjernet men i beholderen på "stativet". enda en grunn til å gå for dampgeneratoren....
anne-grethe

verdenskart sa...

Er enig med Strikkelaura! Tefal dampstrykejern er fantastisk å stryke med!

Villa Creme sa...

Hei! Jeg er jo i bransjen så og har solgt strykejern i 10 år nå, jeg må anbefale deg dampgeneratoren. Det er en helt annen verden. Dampen i et trykejern trykkes ut gjennom trykket som oppstår når vannet varmes opp, dampen i en generator lager trykk i den tanken som man har vannet i og dermed oppnår man et mye høyere trykk (derfor den tanken er belagt metall innvending). Fordelen med det er at man styke på laveste temperatur med høyeste trykk. Hvis du går for generatoren må du også ha nytt brett (hvis du har vanlig brett fra før) som er stort nok til tanken. Også viktig at det er stot gjennomslipp for damp i brettet, ellers blir tøyet vått. Hvis du velger vanlig strykejern så er det tre ting man går etter: kvaliteten på sålen, wattstyrken og antall kubikk damp pr minutt. Lykke til med valget:)

Anonym sa...

enig med villa creme, men du trenger ikke større strykebrett, for tanken trenger ikke stå på strykebrettet. min står fint på et bord i nærheten, da avgår den ikke ved samme dødsårsak som de foregående, fall fra strykebrettet.
anne-grethe

prinsesselinn sa...

jeg elsker mitt TEFAL pro express.
verdt hver eneste krone.
det går mye fortere å stryke.
ingen tvil.

prinsesselinn sa...

http://www.tefal.no/All+Products/Linen+care/Steam+stations/Products/Pro+Express+Turbo+Anticalc/Pro+Express+Turbo+Anticalc.htm

slik ser vidunderet ut ;)

Terese sa...

Jeg har den dampgeneratoren du har på bildet her. Er veldig fornøyd! Kommer ikke til å gå tilbake til vanlig dampjern noen gang! Strykingen er en drøm, det blir mye finere og går MYE fortere. :)

Kristoffa sa...

Jeg regner med at du har kjøpt deg strykejern nå, men hvis du ikke har det vil jeg virkelig anbefale at du legger i de ekstra kronene for å få et med dampgenerator. Det er verdt pengene!

Anonym sa...

If a lot of barking is due to medical problems, bring your dog immediately to your veterinarian for fast treatment.
Reward the puppy with praise or a treat when he
does walks along beside you without pulling. No matter how guilty a dog may seem to act after you find your favorite shoes destroyed,
he is really just reacting to your anger without understanding why he is in trouble.
Puppies and dogs always have to find that perfect spot to go
and this always takes time. Adopting dogs during stressful times such
as the holidays or personal stress is never a good idea.Feel free to visit my web page :: Miniature English

Anonym sa...

Great blog herе! Also yοur web ѕіte loads up fast!
Whаt host аre yοu using? Ϲan I get your affiliatе link to your hоst?

I wіsh my sitе loaded up as quiсκlу
as yours lol

Alѕo visit my hоmeρаgе ::
garage door service phoenix

Anonym sa...

I am really іnspired ωith your writing ѕkills and alsо wіth the laуоut in your
blog. Is this a pаid topiс οr dіԁ уоu modify it youг ѕelf?

Anуωay stay up the nіce qualіtу writing, іt's uncommon to look a great weblog like this one nowadays..

My webpage ... 3d star tattoos ()