fredag, november 06, 2009

Røykelaks

Husbonden og jeg gleder oss veldig til å flytte til Narvik. Hele tiden kommer vi på ting som frister oss med Nord Norge. Husbonden på sin side gleder seg til å ha årskort i ett av Norges beste skianlegg. Jeg gleder meg til å plukke bær der ingen har plukket før meg. I går kom vi på noe annet: Røykelaks!


foto:vestnesrøyken

Mor i Nord røyker laks selv. For 15 år siden lærte hun seg det av en gammel krok på 90 år. Kroken var den beste lakserøykeren i vårt område, men han hadde gitt seg med røykingen. Da Mor i Nord snakket med han om lakserøyking bestemte han seg for å dra en siste tur på hytta si for å lære Mor i Nord å røyke laks. Så sant som det var sagt dro Mor i Nord og Kroken på overnattingstur på hytta. Etter den dagen har Mor i Nord laget verdens beste røykelaks på gammelkrokvis med bøkespon og einer.

Så kommer poenget mitt: Jeg vil også lære å røyke laks, derfor leverer jeg herved julegaveønskeliste til Mor I Nord. Husbonden og jeg ønsker oss en lakserøyker til jul med påfølgende kurs i røyking!
Vi gleder oss.

Mor i Nord er på besøk noen dager nå. I kveld skal jeg på middag med barseljentene fra Nesøya. Det blir utrolig koselig- kvelden topper vi med Christine Koth show. Det skal bli festlig. Helgen forsvinner til visninger. Vi er så spent. Prospektene kom i dag og jeg er imponert. Utrolig bra megler håndtverk! Jeg fikk forresten svinevaksine i dag- har hørt at man kan bli litt pjusk etter å ha tatt den.... Noen som har erfaring?

God fredag- ingen gullrekke på meg!

Christine

24 comments:

Anonym sa...

Høres ut som dere skal ha en begivenhetsrik helg C. Jeg gleder meg slik på deres vegne, kjenner at jeg er spent så da kan jeg jo bare forestille meg om hva du/dere er.. Kjenner jeg får vann i munnen når du skriver om Røykelaks. Uten tvil at godt håndtverk er alfa omega der. Så herlig at Mor i Nord fikk ta del i den kulturarven den gamle kroken ruget på :) Det er veldigviktig å videreføre slike "gullskatter", så jeg vet om en Mor som kommer til å glede sin datter i år (som hun sikkert gjør hele tiden ellers også)

Ingen gullrekke i kveld på deg, men tenk at dere snart får deres egen gullbolig der dere hører hjemme..
Kos deg med barseljentene og visninger og alt annet. Jeg krysser fingrene for dere, men vet jo uansett at det kommer til å gå bra.

Du står han av den der vaksinen - GOD HELG!!!

Klem fra C

meg sa...

Armen blir ganske øm og du kan kanskje føle deg litt trøtt men ellers ingenting å bry seg om :)

Tomines hjem sa...

ikke det at Cathrine Koth er en av mine absolutt søteste morsomste favoritter.. det er IKKE det.. men jeg bare tenker at jeg kan dra for deg, nå som du har tatt vaksine.. du kommer til å bli VELDIG superdårlig og veldig veldig veldig trøtt, så du kan heller oppleve kvelden gjennom meg!!Jeg er god på å gjenfortelle.. det vet du!! Suss og klem, og gjør klar en skive med laks når jeg svinger innom for å hente LV sjalet ditt etterpå!!!

uniktliv sa...

Ååå laks er kjempegodt... prøv med litt rå løk på det synest jeg smaker himmelsk.

Ellers var bildene av huset superflotte, så de også på Finn.

Det kommer til å gå raskt tenker jeg, og det er alltid spennende prosess.

Giveaway inne hos meg foresten:)

Kos dere i barselgruppa:) og god helg
GE

Anonym sa...

Dere kommer sikkert til å trives kjempegodt der oppe, gleder meg til alle blogginnleggene som venter :)

Når det gjelder svineinfluensavaksinen, så var armen øm/vond i ca 3 dager etterpå. Ellers merket jeg ingenting, så det er jo til å leve med;)

GOD helg! Hilsen fast leser av bloggen din :)

Jorid + NOE Blog sa...

Hei C!
Ååååh, så herlig at mor i nord har lært å røyke laks. Her rundt er det fåtallet som driver med det lengre :-( Men noen kroker har vi også, som jeg skal bestille til!! For røykalaks er noe av det beste som jeg vet :-)

Spennende med visninger, dere kommer nok til å få solgt fort tenker jeg! :-)

Jeg var litt pjusk etter vaksinen, men det var fordi jeg hadde så vondt i den armen jeg tok den at jeg ikke fikk til å sove på den siden, og heller ikke på ryggen da blir jeg svimmel, så det ble en dårlig natt med bortdovnet høyreskulder jeg måtte sove på hele natten. Så sammen med dårlig søvn, så var jeg sofaliggende dagen etter! Men det kan jo bare være tilfeldig, fint du fikk tatt den da :-)

Håper du får en superfin kveld! :-) Kos deg!

Klem J

Anonym sa...

Ble ikke pjusk, fikk bare veldig vondt i armen, allerede samme kveld som vaksinen ble tatt.

Kos deg i kveld, og lykke til med helgens visninger, går sikkert veldig fint.

Flott hus og blogg du har, må innom daglig:-)

Marit

Anonym sa...

Får håpe julegaveønsket innfries.:)Jeg må si jeg gleder meg til å følge deg videre på veien inn i nytt hus i nord. Tipper det blir mye spennende interiørinnlegg fremover! :)

Ha en strålende helg med besøk, visninger, barselkveld og det som er!

Pernille

aase sa...

Oj, denne helgen blir spennnende ja!! Jeg gleder meg med dere!! Kos deg masse ikveld og nyt det!!

Røykelaks er bare digg, og jag kan tenke meg den mOr i nord lager er bedre enn "butikken" sin ja!!

Cathrin sa...

Kor arti og ikke minst godt me hjæmmerøyka laks...å ikke minst kor arti at du ønske å lære det. Syns d e vikti at sånne tradisjona som generasjonan før oss kunne blir lært videre og ikke glæmt. E så mye æ angre på at æ ikke fikk mi farmor tel å lære mæ før ho gikk bort, ho va superflink både på kjøkkene og me handarbei.

Æ har tadd vaksina og d gikk helt fint. Kjente ikke stikke eller nåkka når æ tok den. Men utpå kvelln fikk æ ondt i armen og d varte i ca 3 daga, ikke nå sånn at æ ikke sto han av...minna litt om muskelsmærta, så e en go ide å ta den i den armen du ikke skriv og div. me. Har hørt at d e litt førskjellie bivirkninge ute å går, nån får vældi ondt i armen, nån får influensalingnanes symptoma osv. Men har åsså hørt om di som ikke har fådd nån. Ska se d går så fint så! :o)

Lykke tel me visninge i hælga og ei fantastisk go hælg ønskes dæ og dine! :o)
-klæm-

Villa Drømmeverden sa...

Så utrolig morsomt!

Krysser fingrene for visningene i helgen!

God kveld på barselmiddag:)

Anonym sa...

I alle dager, hvordan får dere tak i vaksine allerede, er dere alle i risikogruppe?

hvitstil.com/Christine sa...

Jeg er risikogruppe, ikke husbonden og Celine.

Christina sa...

Hei på deg.

Høres ut som en gøy kveld med jentene;)
Har tatt vaksinen,ble kjempetrøtt,litt vondt i hodet,men mest av alt vondt i armen,slik de andre også beskriver.Varte i 3 dager ca...

Det går så bra så.Klem klem

My little footprints sa...

Hei!
Ja gamle kunster må man ikke la dø ut, så dette er nok en kjempefin kulegave å få!
Herlig med Christine Koth show, det vil jeg også! Får håpe det er show i nærheten av meg om ikke lenge :)

Du spurte om svine-vaksinen. Som sykepleier, har jeg ansvaret for nå å sette rundt 300 vaksiner.
Det er riktig at man kan føle seg litt pjusk, men det er ikke alle som gjøre det. Selv fikk jeg vaskinen om mandag, og jeg har vært i topp form. Armen var øm i 4 dagers tid, og jeg kjente litt stikkninger i armen i noen minutter etter at vaksina var satt, ellers helt greit. Vondt i armen i en del dager, rødhet rundt innstikkstedet, litt hoven arm er helt vanlig. Annet som er vanlig er å være litt svimmel i minuttene etter at vaksina er satt og trøtthet. Milde influensa symptomer er noe somkan komme etterhvert. Dette er jo noe som forsvinner etter noen dager. Du kan også ha lett feber. Jeg har satt VELDIG mange vaksiner til nå, og det er svært få som har blitt "dårlige" i etterkant(med influensa-symptomer). Lykke til, håper det går bra!
God helg til deg!
Klem Beth

Veronica sa...

Røykelaks er sååå godt.. Ble sulten etter å ha lest innlegget ditt.. hehe..

Tok svineinfluensaen for 2uker siden på mandag. Fikk godt vondt på stikkstedet med påfølgende kul, men er bare til å ikke ligge på den siden så går det greit.
Jeg fikk hodepine dag 2. og samboer merket ingenting:) Så er nok ikke noe å tenke på:)

Ha en fin helg!

Catharinas Living sa...

Hei Christine.
Helt enig med dere.Røkt laks er kjempegodt.MEN... Har du smakt røkt blåkveite? Hvis ikke vil eg virkelig anbefale deg å prøve det.Mannen min jobber på linebåt og har med seg forskjellige typer fisk heim. Også blåkveite som vi får røkt. Ei brødskive med røkt blåkveite og majones feks. er utrulig godt. Ungene mine også elsker det. God helg til deg. Hilsen Catharina :O)

Hege sa...

Hei!
Jeg ble dårlig ca 12 timer etter jeg ble vaksinert. Fikk influensa-symptomer(vondt i hodet, feber, øm i alle ledd)og vondt i armen. Jeg er også i risikogruppe.
Men virker som de fleste bare får vondt i armen. Er også i risiogruppa.

Vigdis sa...

Det er godt å flytte hjem igjen ja. Jeg tok vaksinen tirsdag, og frøs veldig på kvelden. Men det gikk over. Kos deg i helga!

Vibeke sa...

Hei, vet ikke om du har sett det, men det er en artikkel om vaskerommet ditt på viivilla.no. men du har sikkert fått det med deg... hehe. Jeg er imponert over vaskerommet ditt, kan bare drømme om slik orden i husets mest kaotiske rom. Men nå ble jeg inspirert altså....hmmmm. Hilsen en som følger bloggen din, men ikke har blogg selv, og ikke er så flink til å legge igjen kommentarer.

Monja sa...

mmmm, ja det er veldig godt....trenger jo i grunn ikke Centra dere da:)lager jo like god mat selv dere, hehe:)god helg til deg og dine...klem fra Monja.
PS. Har ikke tatt vaksinen selv,da jeg ikke er i noe risikogruppe, og da pent må vente på tur, forståelig nok:), men har ei venninne som jobber som sykepleier og hun har tatt den...hun fikk grisevondt;)i armen, men gikk over fort...tvi,tvi håper du slipper det:)

Anonym sa...

Hei!
Så spennende dette blir!
Gleder meg til å følge bloggen videre med nye prosjekter !
Hvilken jobb har husbonden fått ?
Lykke til med planlegging og flytting samt jakten på drømmehuset :)

Lykkelita sa...

Så fin husbonden var i avisa:) Jippi!! Dere kommer snart:)
Gleder meg til "Preben og Christines røykalaks!"
Klem

Anette Willemine sa...

Hei Christine!
Å røyke mat er veldig godt! I dag ble jeg servert røkt hjort til lunch. Nydelig!
Ønsker deg en deilig helg!
Klem fra Anette Willemine