tirsdag, november 10, 2009

Mobilvalg

Hvilken skal man velge?
Jeg har hatt som prinsipp at jeg ikke skal kjøpe ny mobil før den gamle slutter å virke. Den rosa mobilen min begynte å hangle for en god stund siden, men etter en liten tur på verksted- så var den så god som ny.

Men etter at jeg mistet den i vasken for en liten stund siden er den begynt å oppføre seg rart, så nå forbereder jeg meg på bytte(er det lov å si jippi?). Jeg har sett på 4 mobiler:
*Sony Ericsson Satio
*Samsung Galaxy
*HTC (den broren min har her)
*iphone

For meg er det viktig at jeg kan ta gode bilder og blogge.(på tvreklamen for SE Satio bruker dama picasa til bildene på mobilen- det bruker jeg på macen, så det likte jeg.
Jeg er ikke så nøye med kart, radio, kompass, windows osv, musikk og skritteller
Er det noen som har disse og kan advare/anbefale? Andre mobiler som er gode?

Christine
Posted by Picasa

39 comments:

maja sa...

Såvidt jeg vet kan man dessverre ikke mobilblogge til Blogger med iPhone.. :(

Karen sa...

Hei!
Neste mob jeg kjøper blir nok en Satio. Den er perfekt for mitt bruk:o)
Men det var jo litt imponerende hva den kunne den mob din bror har.....
Det er ikke enkelt dette, nei;o)

Silver Sparkels sa...

Jeg ville gått for iphone. Og jo man kan mobilblogge med den, ingen problem;) Det finns flust av gratisapper! Den har ikke superbra kamera(få mpx). MEn til å være så få mpx så tar den kjempebrae bilder. Det finnes også flust av utrolig brae redigeringsprogrammer til den. best camera bla.

Landstil sa...

Jeg har iphone.. er veldig fornøy med den, men kameraet kunne vært endel bedre ja. Hadde veldig bra kamera på min forrige mobil, så det var en nedtur. Det må være veldig lyst for at bildene skal bli brukendes.
Men den er enkel i bruk,god å bruke,kan blogge fra den...

er ikke lett det der! Hos meg sto det mellom Iphone og HTC, og jeg er enda ikke sikker på om jeg valgte riktig! :)

Anonym sa...

iphone ingen ting kan måle seg med den ... bedre enn best :-) og vist du har mac og liker det vil du elske iphone ... apple er og blir best ...så eg kan berre sei ta iphone du vil ikkje angre !

AstridVU sa...

Ahh, mobilvalg er alltid tricky! Jeg har selv HTC Touch og er veldig fornøyd med HTC-telefonene jeg har hatt oppigjennom. Jeg må likevel si at jeg fristes litt av den nyere HTC-telefonen som de bror har og av den Sony Ericssontelefonen du nevnte. Spennende å følge med på kommentarene på dette innlegget!

Anonym sa...

Spennende å se hva som blir anbefalt. Jeg har den rosa som deg. Er greit fornøyd, men synes bildene blir litt kornete. Mannen har Sony Erikson og han får sylskarpe bilder i forhold til meg. Hva synes du om bildekvaliteten? Er enig i kriteriene dine på den nye mobilen..
Skulle gjerne hatt en slik din bror har.

Jane sa...

Jeg har en HTC MAGIC,hvit selvfølgelig..
Jeg er meget godt fornøyd med mobilen så langt ;O)

Breivik Samfunnshus sa...

Min sambo har iphone og den kan brukes til mye !!! men hvordan det er med blogging vet jeg ikke... Men den er jo proppfull av godsaker og har du en mac maskin så kjenner du jo allerede til apple !!

Vi har mange av deres "dingser" og er jevnt over veldig fornøyd ;))

Maria Therese sa...

den bror din har har mannen min og den tar ikke gode bilder når d er mørkt ,
I phone'n har bror min og den har ikke så supert kamera den heller.
Samsung har jeg bare et dårlig forhold til da jeg kjøpte meg en før jul i fjor og fikk levert den tilbake over nyttår etter å hatt den på verksted pga kameraet tok så blå/hvite bilder og d skulle vere en bra kameratelf (ingen ting var gale med kameraet d var vist slik den skulle vere derfor jeg fikk levere den tilbake)

Så¨er d sony ericsson jeg eeeeeeeelsker d merket brukervenlig i massevis og jeg har c 905 (8mpx kamera) lurer på om det er lignende kamera på den du har sett på og den er såååååååååååå bra!!!
http://memyselfandscrapping.blogspot.com/2009/10/my-sweeties-drawing.html dette bildet er tatt med mobilkamera og kun croppa og lagt på ramme

Lykke til med valget!!

En hvit drøm sa...

Heisann:)
Jeg har iPhone, og jeg bare elsker den. Jeg bruker den hele tiden, den er linket opp mot macen min slik at jeg kan feks legge inn avtaler på telefonen, dette oppdateres da på macen, det samme gjelder mailen, alt jeg gjør på det ene stedet, oppdateres på det andre. Når det gjelder blogging så kan du ta en titt her: http://blogpress.coollittlethings.com/

Lykke til med valget!

Lindas hus sa...

Hei. Jeg har siklet på disse 2: Samsung i8000 Omnia II Rose Black og nokia n97. Dette fordi den har 5 megapixler. Ønsket meg egentlig iphone, men det er så dårlig kamera på denne så jeg har gått litt vekk i fra den. Lykke til. Klem

Marianne's Blogg. sa...

hei, jeg har nettopp kjøpt meg sony ericsson w 995, og den er super. bra minne, pluss at du kan legge inn større minnekort, følger også med usb penn. det er 8,1 Mpixel kamera :) :) :) og du kan ha mange sanger, lydbøker etc på den. Ville først ha Iphone som svigerbroeren min har, men kamera var bare 2 MP og det ble for dårlig til en telefon som ellers hadde alt det andre man trenger.

lykke til :)
klem.

Anonym sa...

Satio har 12,1 mpx kamera!!!

Inga sa...

Du kjøper ikke iPhone hvis du skal ta gode bilder, for kameraet er ikke noe å skryte av, men ellers er iPhone kjekt når du har Mac.

Jeg tenkte egentlig å vente på Satio, men kjøpte iPhone i vår fordi den gamle var gått i stykker. Jeg er i utgangspunktet opptatt av å ha et så godt kamera som mulig, men har bestemt meg for å gjøre det beste utav det som er på iPhone.

Lykke til med valget :-)

Familien Tuv sa...

SE har bra kamera men er stor og klumpete...

Anonym sa...

Broren min har HTC Hero å er kjempefornøyd med den! Jeg har Samsung Jet 8000 i lilla <3 er kjempefornøyd med den jeg. Den har kommet veldig bra ut i alle tester,er veldig rask og blir kalt "Iphone killer" hihi :)
Lykke til med valget!

Mette sa...

Jeg har Iphone og er litt forelsket i den..Enig med de andre her vedr. bildekvaliteten, det må være lyst om det skal bli bra. Men du kan gjøre så utrolig mye annet med den og om du liker Mac så...
Lykke til!

Anonym sa...

Det kan være lurt å sjekke strålinga på de 4 mobilene!
Hilsen M

Jorid + NOE Blog sa...

Heisann! :-)
Jeg hadde selv iPhone, men den har dårlig kamera uten lys og man kan ikke direkteblogge. (men kan blogge via mail), derfor ville nok jeg anbefalt sony ericsson sin, som har bra kamera, blits og direkte blogspottilgang! ;-) Jeg kjøpte meg SE mye pga kamera og blogspottilgang, da jeg solgte iPhonen!

Håper du får en fin dag!
Klem J

Anonym sa...

Hei
Jeg har hatt iphone nå i over 1 år. Og jeg vil ikke ha noe annet om jeg hadde fått det kastet etter meg. Helt avhengig....
Kamra er veldig mye bedere på den nye versjonen. Itillegg har den videokamra og hastigheten på den er helt rå..
Jeg har en 32G og der er det plass til mye morro.

Lykke til med valget

Unknown sa...

Er du ute etter å ta bra bilder, ville jeg ikke valgt iphone. Kameraet der er dårlig, særlig sammenlignet med hvor bra kamera andre mobiler har. Vi har akkurat kjøpt sony, og den tar supre bilder! =)

Loppe Leah sa...

Hei. Jeg skriver fra min iPhone nå, og jeg er storfornøyd med den, er uante muligheter man har med den! Som det sies, er det ikke tipptopp kamera, men har alt annet.. Passer perfekt til macen:) lykke til med valget!!

Strikkelaura sa...

Jeg kjøpte SE i juni med kjempe godt kamera osv. men den var tung på nett, treg og vanskelig å blogge med. I september kjøpte jeg iPhone, en ny verden åpnet for meg!! Hvorfor har jeg ikke hørt på samboeren min før? Han har hat sin i 1,5 år. Kommmer aldri til å kjøpe noe annet igjen.

iPhone har egen blogspot app (blogger) som du kan blogge med, det blir ikke enkler. Som alt annet til mac "pug & play".
Dessuten har jeg blit HELT hekta på podcast. Det har aldri interessert meg før. Jeg laster ned alt mulig, mest fra NRK både radio og TV. Genialt!!

Jeg har vanskeligheter med å forstå hvordan folk klarer seg uten iPhone...

Anonym sa...

Iphone selvsagt.. har hatt min i nesten et år.. mmm I love !!
Marita

Photo-Me-Life sa...

Jeg har en iPhone å er superglad for å eie den. Den bruker jeg som vekkeklokke, høre på musikk, ta bilder, bruker kalenderen nokså hyppig for å minne meg på bursdager, avtaler osv.

Kreative drømmer.. sa...

Ser du allerede har fått mange tips! Jeg ville iallefall ikke anbefale Samsung, selv hatt det.. Jeg gikk også over til Sony E. ;)

Lykke til med valget!

Ingeborg sa...

Hei!
Jeg har iPhone og skal aldri kjøpe meg noe annet igjen. Jeg har en hvit 3GS (den nye typen), og her kan du se eksempel på et bilde tatt i et skogholt på dagen: http://2.bp.blogspot.com/_MNtTjke0Rvc/SsdyfnWezCI/AAAAAAAAANc/RweFOKd_cP8/s1600-h/bilde.jpg . Kanskje ikke verdens beste kvalitet, men fungerer for meg:)
Er det mørkt er den dessverre ikke særlig god til å ta bilder med, for den har ikke blitz. Jeg har også blogget fra min mobil via mail som jeg syns fungerer greit. I tillegg elsker jeg at den har trådløst nett og at Safari fungerer veldig bra på den. Anbefales!

Anonym sa...

Hei. Bare lurer på hvilken mopp osv du bruke når du vasker gulvet? Jeg har også malt gulv, men finner ikkenoen klut eller mopp som virker bra. Kan du anbefale meg meg en? Hilsen Trude

Asbjørn Tvedt sa...

Hei hei
Har hatt iphone siden i sommer,det er bare en dum ting med den:DU BLIR AVHENGI!
lykke til med valget,det er alltid vanskelig å velg.

pensjonat frua sa...

iphone er bare TOPPEN!!! Du vil nok ikke angre om du kjøper det. Har hatt en fra i sommer, er bare digg :-)

uniktliv sa...

Å ønsker meg ny tlf jeg også... snart jul jo :)

Synest den broren din hadde var kuul jeg da :)

Har dere fått solgt huset foresten ?


Lykke til med mobilvalg :))

Fjasevas Huset sa...

Har iPhone, og er utrolig fornøyd!! God lagringsplass og kjempe bilder, lett å blogge-bruker den meren lapptoppen faktisk!!! Når du itillegg har mac, ville jeg ikke vært i tvil. Tulla mi elsker å se på drømmehagen på iphonen også. Den kan hun bruke som tv på tur etc når hun blir utålmodig!!
Uten tvil iPhone!! Men d er meg da...

Cathrine sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
tinemor sa...

Jeg har IPhone og er SUPERFORNØYD!
:-)

Belin bloggen sa...

Jeg er super nørd når det kommer til duppedingser. Men det er jo også en del av jobben min. Har hatt HTC i mange år, i mange varianter.
Nå har jeg en iPhone 3GS. Og til mitt bruk er den helt genial. Jeg kan ikke leve uten.
Du som blogger såpass mye vil ha glede av den. Jeg har lastet ned en app som heter BlogPress. Men den kan du blogge direkte og også ta bilder i. Genialt og effektivt! Men, det som ikke er bra på iPhone er kamera. Det er helt greit. Men tar særs dårlige bilder når det er litt mørkt.

Ellers er det en haug med nyttige og unyttige apps som du kan laste ned. Noen gratis, andre ikke. Jeg har stor glede av flytrafikk, som viser meg gate, forsinkelser og alt rett på skjermen. TaxiNÅ! som peiler ut hvor jeg er ved å benytte innbygd GPS og finner så nærmeste taxiholdeplass med telefonnr. Shazam som gjør at hvis jeg hører en kul låt på TV eller radio, men ikke vet hvem som spiller, så lytter dette geniale programmet til låta og finner ut hvem som spiller den!! Kan det bli bedre.

iPhone har et hav av muligheter! Og gjør hvertfall hverdagen min mye enklere.
Min er selvfølgelig hvit. ;-)

Karrierekvinne sa...

*Sony Ericsson Satio :)

Ingunn sa...

iPhone er toppen da!!!

Den tror jeg du ville like.

Ingunn

VillaVanilje sa...

jeg har iphone
synes personlig den er oppskrytt og har mest lyst til å pælme den ut døra!