torsdag, april 08, 2010

Lesererfaringer ønskes!

Jeg har saumfart nettet på jakt etter ett nytt lite kamera. Vi har ett stort speilrefleks, som ikke alltid egner seg for å ha med på utflukter. Før hadde vi ett panasonic med leicalinse som var fantastisk, men Celine mistet det i flisene, så det gikk i stykker.
Kameraene under her har jeg funnet gjennom diverse anbefalinger og nyheter på nettet.
Kom gjerne med din erfaring på kompaktkamera.

Christine

27 comments:

Ann Silje sa...

Hei...
Har et Canon Ixus 75 kompaktkamera ved siden a speilreflekskameraet. Kan virkelig anbefales. En får gode og klare bilder.

Anonym sa...

olympus 5010 er veldig bra og dessuten billig!

aase sa...

Viktoria har et Canon Ixus 95 is som hun fikk til bursdagen. Jeg får like gode bilder med det som jeg får med mitt speilrefleks på helt vanlige bilder. Det tar også meget gode makrobilder. Bare man lærer seg å stille litt. Viktoria har blitt rene interiørbloggeren med dette kamera. Hun tar virkelig mye flotte nære bilder av vårt hjem.

Tror det koster rundt 1500,- og jeg låner hennes når jeg ikke gidder dra på det store. Har også canon i det andre. Veldig kjekt med kabler ol som går om hverandre. ANBEFALES!!

Mariann sa...

Vi er super fornøyd med canon ixus, den er bitte liten og tar bra bilder.
Vi er også fornøyd med Olympus 850 men det er et undervannskamera og tar ikke fullt så bra bilder men allikevel den er suveren på badeferier

Tica sa...

Nikon Coolpix 220. Fantastisk enkelt, mange scenevalg som gjør at du tar det beste bildet ved alle forhold. Lite og enkelt å ha i lomma. Filmsnuttene blir det ikke alltid så bra kvalitet på, dessverre. Men det er ikke ille heller.

Sofie sa...

Jeg har Casio Exilim (utenom mitt speilrefleks også casio) - det er fantastisk! Det er mange typer - jeg har ex-z8. Billig og råbra :)

Lykke til på letingen!
Klem fra Sophie Mari

trine sa...

Ixus-serien fra Canon får i allefall varme anbefalinger fra meg! :)

Synnøve sa...

Hei!
Anbefaler et kamera fra Canon Ixus serien. Jobber selv på fotobutikk, og denne serien har alltid (i de 7 årene jeg har jobbet der) levert kamera med god bildekvalitet, brukervennlighet og med få problemer for kundene. I tillegg har den flott design, rene linjer og ser generelt lekker ut, til en finfin pris :)

Silje Andrea sa...

Hei Christine!

Vi har et Panasonic DMC-FT1 LUMIX, som gir fine og klare bilder. Det har mange artige innstillinger, og er i tillegg vanntett og støtsikkert. Jeg har ikke prøvd det under vann ennå, men det gleder jeg meg skikkelig til. Jeg syns også det er utrolig viktig at det tåler en støyt. Det var litt dyrt, men det var verdt det. 3.600,- for litt under et år siden.

Emilie sa...

Det knall rosa Canon kameraet, er kjempe bra! Kan anbefale på det sterkeste... Har det selv i grå/blå, og får speilrefleks kvalitet på bildene. Klare og fine bilder, med andre ord!

Anonym sa...

Hei har et Lumix 10x og er kjempefornøyd med det.

Marte Marie sa...

er utrolig fornøyd med canon ixus kompaktkamera jeg har.
har i grunnet sværget til canon :)
hilsen m

Trine sa...

Jeg har et Ganske bra Olympus kompaktkamera som gir sylskarpe bilder. Veldig veldig fornøyd. Bruker dette i tilegg til speilreflex'n min og synes faktisk ikke det er så langt unna i kvalitet.

Jeg har Olympus SP 700, kjøpt i Jan 06.

Tove sa...

Har et canon ixus camera. Veldig bra kompaktkamera. batteri kapasitetet er utrolig.
Hadde kjøpt det samme igjen.

Ha en fin kveld

Anonym sa...

Canon uten tvil ....!!!!

Villasol sa...

Hei,hei..
Jeg har et olympus kompaktkamera jeg har med i veska. Er kjempefornøyd jeg. Det beste med det er at det tåler og falle ned fra 1 meter fordi det har innebygd stålramme. Og i tillegg tåler vann. Vi har filmet/tatt bilder med det under vann og det blir veldig fine bilder.

Ingunn

Anonym sa...

Vi har Canon ixus det er kjempebra. Hadde valgt det igjen.

Ann-S

Amelie78 sa...

Canon Ixus! Jeg bruker det ved siden av speilrefleks :)

Lykke til med kjøpet!

Amélie

Hege sa...

Jeg sverger til Casio, hatt tre-fire stykker av det nå. Kjempe fornøyd, flotte bilder og enkelt å greit å håndtere. Jeg har ett av de større typene da, de kommer med docking stasjon, som er ett must for meg.

Det finnes jo mange bra alternativ på markede. Lykke til : )

-Hege-

Meg sa...

Vi har alltid sverget til Canon og Nikon, svigerfar er fotograf og holder oss oppdatert på den fronten. Moren min fikk en Lumix (?) kamera som jeg fikk prøve i påsken, kan ikke sammenlignes syns jeg. Dårlig fokus og liten skjerm..

Vi skal kjøpe nytt Ixus kamera igjen :)

Anonym sa...

Vi har Casio kompaktkamera. Casio Exilim EX-Z1080 10.1 megapixels. Er kjempefornøyd :) Tar gode bilder og raskt å slå av og på (når øyeblikkene er der). Billig var det også, betalte 1495,- på Elkjøp! Utebilder blir spesielt bra, og de tar vi mange av :)

Husdraumen/Anita sa...

Vi har eit canon ixus 950 som vi fekk i aug 2007. Framleis kjempe nøgd med det, for ikkje å snakke om batterikapasiteten. Då vi backpacka og brukte kameraet kvar dag brukte vi ladaren knapt 1 gong på ei periode på over 2 månedar. Batteriet varer og varer og varer og biletkvaliteten er flott.
Sterk anbefaling frå meg:)

Line Marit sa...

Casio Exilim - helt genialt kompaktkamera. Tynt og lite, kjekt å ha med seg i lomma/veska. Stor skjerm - tar meget gode bilder (vi har dette i tillegg til speilrefleksen). Mange forhåndsinnstilte funksjoner, som faktisk gjør at bildene blir myyye bedre. Bør sjekkes!! :-)

Line fra huset på landet sa...

Canon Ixus 200 IS har jeg. Superfornøyd. Fått veldig bra karakter i tester.

Lykke til :)

Anonym sa...

Heisann! Vi har et kamera som er vann og støtsikkert. Som dere har vi også et stort speireflekskamera og ville ha et mindre som vi ikke var så redd for. Samboeren er fanatisk opptatt av kamera og abonerer b.l.a på LYD og BILDE. Der sto det en serie best i tes vannavstøtende kamera. moro å ha med i vannet med ungene, vi tar undervannsbilder. Vi kan også ha det med på stranda uten å bekymre oss for sand i kamera. Ungene kan "leke" med det, da det er støtsikkert. Disse finnes i flere kategorier. Vi har Canon, bøant de dyreste og best i test. Men det finnes mange å velge i:)
MVH Kamilla

Unknown sa...

vi har det kamerat sony cybershot og er veldig fornøyd med det! liker veldig godt den panorama-funksjonen :)

HildeS sa...

Jeg har et Olympus kompaktkamera. Det tar bra bilder og er lite og lett.
Men jeg tror det finnes mange gode kompaktkameraer der ute.
Det viktigste er bare at du kjøper et kamera med type flatt batteri, altså ikke disse runde batteriene. Vi har kamera med runde batterier på jobb og det er bare tull. De blir oppbrukt på en-to-tre. Så de flate batteriene som kan lades opp funker mye bedre, og det er lengre holdbarhet på dem også - sånn i forhold til hvor ofte du må lade de opp.