søndag, april 18, 2010

Pølsebrød

Det er søndag og husbonden er på tur for å hente vår "nye" lille søte båt. Celine og jeg koser oss, og har bakt pølsebrød. Hvis det slutter å snø(!) skal vi gå ut å grille pølser.


Min gode venninne og husmorspesialist i Tromsø fortalte meg att hun hadde bakt pølsebrød, og at de ble så gode. Det ville jeg også gjøre. Hennes var grove, men jeg kom på at jeg hadde en oppskrift på fine pølsebrød i oppskriftsamlingen min. Jeg smakte da de var nystekte, og da var de gode. Er spent på om de er like gode når de har stått litt....

Pølsebrød:

50 gr. margarin
7 dl blanding av melk og vann
25 gr. gjær
2 ts sukker
1 ts salt
ca 1 kg hvetemel

I dag lagde jeg halv oppskrift. Smelt smør, ha i melkeblandingen. La det bli fingervarmt og rør i gjæren. Bland i det tørre. Elt til deigen er glatt. La heve til dobbel størrelse. Halve deigen ga meg 20 pølsebrød. Rull ut, og la heve i 20 minutter. Stekes på 220 grader i ca 10-15 minutter. Jeg vill ha de litt lyse, og tok dem tidlig ut.

Ellers begynner jeg å bli spent på hvordan det skal gå med denne asken. Celine, Husbonden og jeg skal på kombinert bryllup og vennebesøk i Oslo til helgen og jeg er selvsagt nervøs for at asken ikke skal forsvinne. Kusinen min skal på tre-ukers ferie med familien på tirsdag og synes det ser mørkt ut for ferien. Er det flere en oss som frykter asken og er redd for at planer skal ......  ehhhhh ......gå opp i røyk?

Christine

16 comments:

Unknown sa...

Ummmm, de så gode ut! Slike må jeg prøve en dag... Kunne godt tenkt meg og lage grove slike og jeg, legg gjerne ut oppskriften på det og hvis du har:o))

Så gøy med båt da, det blir stas tenker jeg:o)

Krysser fingrene for at det blir Oslo tur på dere til helgen!

Klem Line

Susie sa...

De så iallefall veldig gode ut :)

Nå tror jeg jeg må bake litt jeg også =D

KamillaK sa...

De så i hvert fall kjempegode ut. Er ikke så begeistret for pølser, men lagret oppskriften slik at den kan bli brukt hvis det blir litt grilling og slikt i sommer.

monica fra Sykkylven sa...

Heia :-)

Pølsebrød skal eg snart lage også. Dei såg kjempegode ut :-)

Og det er kjempeartig og veldig inspirerende og sjå korleis dokker har kommet igang på nytt bosted. Håper det blir nytt hus på gang snart. Stor gleder meg til å sjå deg igang med nye oppussingprosjekter ;-)

Og ja, eg følger spent med på asken som kommer fra Island. Skal etter planen til Island om 12 dager for 1.gang, og hadde gleda meg til å bade i den Blå Lagune bl. a, mdn spørs om vi kommer oss avgårde. og ikkje minst korleis det ser ut der. Men vi krysser fingrene og håper det beste -) Og håper dere kommer dere til Oslo til helgen :-)

Ha ein fortsatt fin søndag, Kristine! :-)

Monica...

Anonym sa...

Hei!

Så flink du er! Er det muligheter for å få oppskriften på grove pølsebrød også? =)

God søndag!

hvitstil.com/Christine sa...

Hei Jenter
Husmorspesialisten i Tromsø har lovet meg at hun skal legge ut den grove pølsebrødoppskriften hennes. Kommer her i kommentarfeltet når hun har tid.
Christine

Vibeke / Mammas Hus sa...

Er ikke redd for at ferien skal gå opp i røyk, mer redd for at jeg ikke kommer meg hjem med det første... :P Venter nå på oppdateringer om det går fly fra Irland til England og videre til Norge på tirsdag. Jadda, TIRSDAG! Vi skulle hjem torsdag..... :(

PS: Pølsebrødene så gooode ut!

Nora, Paul og Astrid sa...

La oss bare ha en ting å det rene; jeg er ingen husmorspesialist, he, he. Men takk for tilliten, C ;)
Her kommer oppskriften:


Grove pølsebrød à la Astrid
250 gr sammalt hvete fin
250 gr havregryn
500 gr hvetemel
6 dl melk
1 pk fersk gjær
en god klatt smør
en god spiseskje med honning
litt salt

Ha salt og gjær i mixmaster. La dette gå til gjæren er blitt flytende. Varm melk, smør og honning lunken. Ha i det flytende og det tørre i mixmasteren og lag en løs deig. Frivillig å forheve deigen eller bare elte ut til ca 25-30 stk pølsebrød. Hev til ca dobbelt størrelse og stek midt i ovnen på 200 grader til de er litt gyldne på toppen. Viktig at de ikke blir for stekt, for da blir de harde og vanskelige å dele når de skal varmes igjen. Lykke til med pølsefesten :)
Astrid :)

Sommerhusliv Hele Aaret sa...

Uhmm, de lyder gode!
Får helt lyst til at tænde op i grillen.
Vil gemme opskriften, den er god at ha´

Ha`en dejlig aften.
Knus Susi

Heims verden sa...

ÅÅÅ! Herlig! Takk for oppskrift! Den skal jeg prøve ut en dag:)

Silje

swimzy sa...

Så gøy med hjemmelagde pølsebrød, de skal jeg absolutt prøve å lage:)

Anonym sa...

Nam! Hjemmebakte pølsebrød er ikke å forakte. :) Flink, du! Skjønner du tenker på om det lar seg reise til neste helg. Bekymret for det selv, da jeg skal i barnedåp til min nevø. Vi får bare følge med, og håpe det roer seg til da.

Kos dere med ny båt og ha en fortsatt fin søndagskveld!

Kristin sa...

Du imponerer og inspirerer meg!

Pølsebrødene ser helt supergode ut, noe for vår pølseglade familie :-)

Bustenellik sa...

Oj, disse må jeg prøve :-) Så overskriften på en link som lå på en annen side, og måtte titte innom :-)

CamillasVilla sa...

Mmmmmm, de så iallefall veldig gode ut! Og i samme serviset som jeg har!!!
Faktisk, akkurat nå ligger det bilder av ett bursdagsdekket bord med nettopp dette serviset inne på bloggen min!! :)
God mandag!
Klem Camilla

Sonde sa...

Denne oppskriften har jeg nettop testet. Syns det ble veldig bra jeg. Uansett mye bedre enn tørre fæle pølsebrød man får kjøpt i butikken.